Dodaj do ulubionych

Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia?

22.04.08, 11:01
Obserwuj wątek
    • Gość: gimnazjalistka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 195.95.170.* 22.04.08, 11:18
      Pierwsza reakcja - przerażenie! Praca pisemna - charakterystyka wybranego
      bohatera "Syzyfowych prac" albo "Kamieni na szaniec" z uwzględnieniem cech,
      które świadczą o dorastaniu.
      • Gość: kaś Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:07
        No mi poszlo jakos tak :D nie narzekam ^^ ale dlaczego nie ma wynikow !?
        • Gość: MArta Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.chello.pl 22.04.08, 12:12
          Nawet nieźle, tylko dlaczego nie można zobaczyć wyników ??
          • Gość: Olik_heH Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:09
            nowłasnie ? W czym ja mam te wyniki otworzyć ?
            • Gość: abstract Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:35
              zainstaluj sobie adobe reader www.adobe.com
              • Gość: Natalka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 212.244.125.* 22.04.08, 19:00
                Mi się wyniki otworzyły... A sam test poszedł w miare dobrze, z
                zamkniętym mam 18/20 pkt... a praca pisemna... patrze chrakterystyka-
                dzięki Bogu :) Akurat to przerabialismy^^
                • Gość: nitka. Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 20:44
                  Jak sądzicie zaliczą mi to, jak napisałam że w wierszu mówi podmiot liryczny? :D
                  • Gość: julia1906 Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.08, 11:13
                    sądze, że nie..... pamiętam jak raz babka nawrzeszczała na mnie za
                    taką odpowiedź.....ale to zależy bardziej od egzaminatora, więc bądź
                    dobrej myśli, bo moja babka od polak jest nie halo xD :D
                  • Gość: polka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.interspes.pl 23.04.08, 19:40
                    Napisałaś dobrze - podmiot liryczny występuje w utworxe lirycznym czyli w wierszu:)
                  • natkadancer Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? 26.04.08, 15:25
                    niestety nie zalicza ci:(pani od polskiego powiedziała tak mojej
                    klasie!!!
                    beznadziejna charakterystyka!!nic z nami nie powtarzali
                  • Gość: paulina Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 27.04.08, 16:11
                    myślę, że Ci nie zaliczą, ponieważ osobą wypowiadającą się w wierszu
                    zawsze jest podmiot liryczny..to jest ta osoba.. a tu chodziło
                    konkretnie o kogo chodzi..czyli o rozica...matkę :) te pytanie
                    mogłoby być tak sformuowane: Kim jest podmiot liryczny w wierszu ?
                    pozdrawiam Paulina :)
                • Gość: klodii Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.08, 11:02
                  ja tam sie zalamalam jak zobaczylam charakterystyke..ale dzieki bogu lubie
                  spontany...napisalam ja tak na 14p...ogolnie z humana tak z 40 p bede
                  miala....gorzej z matma....zawsze moglo byc gorzej...powiem szczerze ze liczylam
                  na rozprawke:(:*:*:
            • Gość: jasiek Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:14
              ale jakie wyniki, o cyzm wy mówicie? Przeciez dzisiaj pisaliśmy ten test, wyniki
              beda w maju dopiero
              • Gość: patrycja Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 16:21
                w czerwcu, a nie w maju. na poczatku czerwca.
                • Gość: sa Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 11:20
                  lipa 3000
              • Gość: LevMiller Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.chello.pl 23.04.08, 02:06
                Co Ty gadasz? Na stronie Centralnej Komisji Egzaminacyjnej wyniki zostały podane
                o 11:20.

Pozdrawiam.
            • Gość: Aurelka____ Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.eranet.pl 22.04.08, 19:14
              tragedia. . charakterystyka mnie przeraziła .
            • Gość: Asia Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 82.160.25.* 23.04.08, 16:32
              Witam! Moim zdaniem test był taki średni. Jak ktoś nie pamiętał "Syzyfowych prac" ani "Kamieni na szaniec" to miał bardzo nieciekawie. Ja na szczęście nie miałam takiego problemu;) Na polskim powtarzaliśmy wszystkie letury, motywy itd. (brawa dla naszej polonistki;P) Z zamkniętych pytań oczywiście max:D Otwarte też bdb zastanawiam się tylko nad dwoma zadaniami, bo nie wiem czy mi uznają te dwie opowiedzi, ale to przecież tylko 2 punkty;) No i oczywiscie kwestia tego jak ocenią charakterystykę... ;] Jeśli chodzi o częsc matematyczno-przyrodniczą to trudne w tym roku było, nie ma co. Ale jak liczyłam punkty to wyszło mi tak co najmniej 45 czyli nie jest źle;) Łącznie to liczę tak na ok. 90 punktów;] Jeszcze ładne ocenki ze świadectwa i już w ogóle. Ogólnie to uważam że test do łatwych nie należał, no ale cóż;) Cieszmy się tym że my w tym roku bynajmniej języka obcego nie pisaliśmy:D Współczuję tym którzy za rok będą równiez taką czesc zdawac, ale jednocześnie cieszę się że my nie musieliśmy się jeszcze tym stresowac:D Najważniejsze że mamy to już za sobą:D:D:D Życzę jak najlepszych wyników wszystkim, dostania się do wymarzonych szkół i oczywiście udanych imprezek z okazji końca egzaminów. Pozdrawiam:)
          • Gość: Marysia Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:19
            Sprawdzając wyniki zauważyłam 2 błędy... Najgorzej poszło mi z pracą pisemną -
            charakterystyką... ;/ Omawialiśmy tylko z grubsza "Kamienie na szaniec" w
            drugiej klasie i nic nie pamiętałam... Połowa uczniów z mojej szkoły oddała
            puste kartki, część coś pozmyślała, a reszta ledwo coś napisała w miarę
            sensownego... Temat tej pracy był zupełnie nie trafiony...
            • Gość: Monika Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.08, 13:51
              Uważam że był w miare prosty
              Teksty były zrozumiałe.Może otwarte były troche trudniejsze.
              Najbardziej zaskoczyła mnie charakterystyka u nas w szkole kazdy był nastawiony na rozprawke.Zrestą jak ktoś nie czytał tych lektur albo nie pamietał to mógł mieć problem a 16 punktów to sporo,dlatego uważam że powinna być dowolna osoba z lektóry.Właściwie nie ma duzego pola do popisu.A "Syzyfowych prac" nawet nie przebieraliśmy w mojej klasie ;/.Jednak wole rozprawke
        • Gość: ja Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.186.14.051.vip-net.pl 22.04.08, 12:52
          Był banalny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Gimnazjalistak^^ Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.150.inds.pl 22.04.08, 17:38
            Charakterystyka to troche zalowa byla poniewaz Syzyfowych prac nie omawialismy u
            mnie w szkole ,a Kamienie na szaniec w I gim przerabialismy wiec trudno mi bylo
            napisac jak wygladala jakas postac z tej ksiazki... wiec jak dal mnie
            charakterystyka zupelnie nie trafiona. No i wogole glupie odniesienie o
            dorastaniu w tych ksiazkach ciezko bylo to sformuowac...
          • Gość: Kasia Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 212.106.17.* 22.04.08, 19:08
            łatwy:D:D 20/20 z zamkniętych. Ogólnie spoko:D tylko ta charakterystyka;oo
            • Gość: dmk Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.gdynia.mm.pl 23.04.08, 13:03
              no u mnie nie przerabialiśmy ani jednej z tych dwóch lektur więc cała klasa
              oddała puste kartki ;/ -czyli 16 punktów jesteśmy do tyłu.
              • Gość: aga Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 15:08
                to powinniście to zgłosić gdzieś..
              • Gość: beta Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 22:44
                Z jakiej szkoły jesteś ? bo mamy podobny problem
          • Gość: Milena Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.08, 13:55
            Nie spodziewałam sie takiego prostego!!!Nastawiłam sie na środki stylistyczne,rozprawke dlatego mnie troche zaskoczył ale pozytywnie."Kamienie na szaniec" przebieralismy.A wiersz "Elegie o chłopcu polskim"też omawialiśmy na lekcji;)
          • Gość: Oliwia Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.08, 13:57
            Chaakterysyka była beznadziejna jak ktoś nie orientował sie w lektórze to nic nie napisał a 16 punktów przepada
            • Gość: wk. Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.eranet.pl 24.04.08, 00:09
              Jak robisz takie błędy ortograficzne, to reszta punktów też
              przepada!!!
            • Gość: Mmm. Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 20:42
              noo to jak sie nie orientował to juz jego problem bo to jest w
              zakresie gimnazjum! :)
        • Gość: OLA egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.broker.com.pl 22.04.08, 13:07
          egzamin był prosty.
          po sprawdzeniu mam wszystkie zamknięte i otwarte dobrze..
          jestem tylko ciekawa jak ocenią charakterystykę.
          każdą z książek znałam dosyć dobrze, ale pisałam o Alku, gdyż o nim wiedziałam najwięcej.. szczególnie jeśli chodzi o wygląd..

powodzenia jutro :)
          • Gość: panienka xy Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:17
            Ja mam wszystkie zamknięte dobrze, otwarte raczej też ok, ale
            charakterystyka była dziwna. Czytałam Kamienie na szaniec, ale moim
            zdaniem polecenie było trochę dziwne. Mogło być lepiej zformułowane
            bo nie do końca wiedziałam o co im chodzi z tym dojrzewaniem...
            A tak wogóle to myślę, że OKE jak się zorientuję, że większość ma
            całe ostatnie zadanie źle to obnizy wymagania odnośnie znajomości
            książek. Będzie się liczyć bardziej forma.
            • Gość: inez2313 Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 15:01
              nie uważam żeby wymagania dotyczące książek były takie ogromne. co prawda ja
              przerabiałam "Kamienie na szaniec" w 3kl, a nie wszyscy mieli tak dobrze,
              natomiast "Syzyfowe prace" w 2, więc miałam jeszcze w miarę świeżo w pamięci te
              lektury. Myślę, że mogła być trochę większa dowolność jeśli chodzi o lektury,
              postaci, np. mogła być rozprawka na taki temat, bo jeśli chodzi o
              charakterystykę, to niewiele osób pamięta takie szczegóły jak wygląd zewnętrzny
              itp. Poza tym poszło mi dosyć dobrze, wszystkie zamknięte zrobiłam prawidłowo.
              • Gość: Karaś Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.elb.vectranet.pl 22.04.08, 15:33
                juz wole ta rozprawke :/ z probnego z rozprawki mialem 12/16 a z tej
                dennej charakterystyki moze 8 :/
                • Gość: miszcz Re: egzamin średni, charakterystyka trudna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 20:28
                  jak ja to mialem napisac??nie przerabiałem syzyfowych prac a
                  kamienie na szaniec omawialem w 1 klasie pod koniec i to jeszcze tak
                  powierzchowie;/I teraz całe liceum z "dresami":(
                  • Gość: monika charakterystyka najgorsza! IP: 83.18.132.* 23.04.08, 12:25
                    test ogolnie był bardzo łatwy ;)mam tylko dwa błedy z zamknietych,
                    za to ta charakterystyka :/ pomyliłam wszystko..zamist syzyfowe
                    prace opisałam mit i syzyfie :/ i mam 0/16 tragedia! byłam
                    przekonana ze bedzie rozprawka!
                    • Gość: bacha Re: charakterystyka najgorsza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 17:46
                      nie martw sie moja kol tez tak zrobila bo opisala adama z poczwarki....
                • Gość: Sylwek Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: 212.244.223.* 23.04.08, 12:03
                  A jak Ci dzis poszlo?
                • Gość: andziunia Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.04.08, 20:42
                  Egzamin ogolnie z polskiego nie byl taki straszny dobrze mi poszlo:) ale z matmy
                  to juz gorzej masakra:/
              • Gość: Homol Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.eranet.pl 22.04.08, 15:49
                Charakterystyka dosyć trudna jak się lektur nie czytało. Kamienie na szaniec
                przerabiałem na początku 2 klasy i pamiętam to dosyć mgliście. Natomiast
                syzyfowych prac w ogóle nie widziałem na oczy. :/
                Także mój Rudy dowodził batalionem i nie miał wyglądu ale przynajmniej punkty za
                jezyk będą. Reszta spx.
                Ps Kolega z klasy pustą kartkę oddał, wielu wymyślało bohaterów - pełna
                improwizacja. Może obniżą progi do liceum??
                • Gość: k Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:58
                  sami sobie na progi pracujecie
                • Gość: m Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.asternet.pl 22.04.08, 16:10
                  W charakterystyce wcale nie jest wymagany wygląd postaci! :) (wiem od
                  egzaminatora weryfikatora i jednocześnie szanowanej nauczycielki j.polskiego).
                  Ważne było przedstawienie cech i swojej opinii o postaci.
                  • Gość: ProfankA Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 19:21
                    To był poziom 4 klasy szkoły podstawowej!
                • Gość: mam nadzieje ze ta Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:36
                  ja tez mam taka nadzieje , ze obniza progi do liceum, poniewaz
                  pragne sie tam dostac, ale jak jutro taki test odwala to ja dzikuje
                  i zawcia czeka na mnie otworem... ja nie lubie matmy i tych
                  wszystkich przyrodniczxych fiza katoraga, a o reszcie to już nie
                  wspomne ...

dzisiaj charakterystyka była najłatwiejsza z tego wszsystkiehgo, a
                  ja oczywiscie walnelam sie w najłatwiejszysch zadaniach zamknietych :
                  ( :(:(:(:
                  ja mam nadzieje ze liceum mnie przyjmie!!!!:(
                  • Gość: kw. Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.eranet.pl 24.04.08, 00:19
                    Obniżą te progi,czy nie, ale i tak się o nie przewrócicie, z taką
                    wiedzą.
                  • Gość: kww Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.eranet.pl 24.04.08, 00:23
                    Obniżą te progi, czy nie, to i tak się o nie przewrócicie, z taką
                    wiedzą...
                • Gość: d Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 13:03
                  U mnie w sql nie przerabialiśmy ani Syzyfowych, ani Kamieni, więc
                  charakterystyka to kompletna improwizacja była. Coś mi się tam
                  kiedys o uszy o Alku obiło to trochę napisałam, ale połowa szkoły
                  puste kartki oddała. A tak to reszta była prosta. Wszystkie odp
                  dobrze.
                • Gość: patrycjaa Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 13:20
                  no to chzba u mnie wieksyosc tak zrobila bo u mnie wogole w
                  gimnazjum tego nie przerabialismy
              • Gość: misiunia1715 Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 12:53
                Nio test sam z siebie nie był taki trudny... Gorzej z
                charakterystyka...:( Pfff...Nastawiłam sie bardziej na rozprawke a
                oni wyjechali z lekturami !!!!!!!!!!! Przesadzili w tym roku :(
                Pozdrawiam wszystkich ktorzy musieli to pisac :*:*:*
                • Gość: basienka Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 17:52
                  mi moja nauczycielka powiedziala zeby sie nie nastawiac na rozprawke bo byla w
                  poprzednich latach i teraz raczej nie dadza tylko zmienia i bedziemy miec cos
                  innego. ja mialalm o tyle latwiej ze przerabialismy kamienie na szaniec na
                  poczatku 3 klasy(i tak nie wszyscy przeczytali) ale byla to bardzo interesujaca
                  ksiazka
            • Gość: -- Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:50
              hahhaha...wątpie ale spoko!
              • Gość: polly Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.multicon.pl 22.04.08, 16:00
                progi nie są wymysłami dyrektorów, ale własnie wynikami egzaminów ;] jeśli
                egzamin poszedł źle, a część mat-przyr będzie trudna, to logiczne, że progi nie
                będą 200punktowe, bo tylko nieliczni będą mieli takie wyniki ;]
            • Gość: Gosteka Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:19
              Jak dla mnie polecenie ok. Tylko lektura dzika ;/ nie podobała mi
              się jak ją czytałam iu nie dokońca się przyłożyłam
            • Gość: Asia Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 17:05
              ja mam wszystkie zamkniete dobrze. z Otwartymi nie wiem bo nie
              pamietam dokladnie coo tam powypisywałam i wszystko zalezy od
              egzaninatora :P
              btw. teamt wypraocowania to porażka jakaś... powinno im zależeć na
              formie wypowiedzi, a nie na dkoladnyej znajomosci lektur.. no bo
              jakby nie patrzec: trzeba opisac wyglad, cechy charakteru,
              zainteresowanuia.
            • Gość: Www Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.110.jawnet.pl 22.04.08, 18:44
              Mam pytanie: czy w otwartych tych (21-30) wystarczyło napisać jeden wyraz czy
              trzeba było odpowiedzieć całym zdaniem?
              • Gość: szczeepa Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.olsztyn.mm.pl 23.04.08, 11:58
                Wydaje mi sie ze lepiej gdyby pisalo sie calymi zdaniami . Tak na uczono w
                szkole , ale jezlei dobrze napisalas jednym zdaniem to chyba uznaja ;dd
                pzdrr;d
            • Gość: Adaś Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: 88.199.122.* 22.04.08, 19:19
              A charakterystyka to nie egzamin??? Ale w jednym się z toba zgodze
              bo trudna była charakterystyka:-)
            • Gość: Szpila_a Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: 88.220.140.* 22.04.08, 19:20
              tez mam taką nadzieję ze obniżą progi... z polskiego mi nawet dobrze poszło.. większość zamkniętych miałam dobrze tylko 2 zadania mam niepewne.. a pół otwarte to tez dobrze :) z charakterystyką było tak o ..napisałam o Rudym.. ale pomieszałam troszku z Zośką :) w ogóle to zmyślałam co się da ;D i kompozycję miałam złą... ale mysle ze parę punkcików będzie za nią :) moje 4 koleżanki oddały pustą ostatnią stronę =/ mogły chociaż cos pozmyślać.. ale no trudno ;) to nie ja za nie odpowiadam ;D
            • Gość: wwk Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.eranet.pl 24.04.08, 00:13
              Ty też masz kłopoty z ortografią??????
          • Gość: gosia Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.ip.netia.com.pl 22.04.08, 13:53
            egzamin no nie był aż tak trudny troszkie pogmatwałam w otwartych i
            charakterystyce? powodzenia na jutrzejszym egzaminie:)
            • Gość: opl;; Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: 80.51.159.* 22.04.08, 14:17
              ja sie zalamalam..Napisalam o Zoske..A zapomnialam ze Zoska to byl mezczynzaa..;/ w otgole masakra..
              • Gość: Korci@ Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 15:13
                Mi poszło całkiem dobrze. Niedawno omawiałam książkę "Kamienie na
                szaniec" także wybierając jednego z bohaterów (Rudego) rozpisałam
                się tak, że wyszłam ostatnia :D
                A tak poza tym to zadania zamknięte były proste, bo opierały się na
                tekście. Sprawdzałam wyniki i mam tylko jeden błąd.
                Jedyne czego się obawiam to błędów interpunkcyjnych i stylistycznych.
                Ale nie ma źle . Najgorsze przede mną xD
                • Gość: Patka Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 12:48
                  Ta charakterystyka była bez sensu....jedni ją przerabiali nie dawno
                  a inni(tak jak ja) w pierwszej klasie gim. moim zdaniem powinni
                  sprawdzac nasza wiedze z wypowiedzi nie wiem np. rozprawka, list
                  opowiadanie co kolwiek ale nie charakterystyka bohatera ksiazki,
                  która byla przerabiana 2 lata temu...moim zdaniem to nie sprawdzalo
                  tego czy umiemy pisac charakterystyki tylko znajomosc lektur...a
                  przeciez wszystkiego i tak nie zapamietamy....a zadania zamkniete
                  tez poszły mi dobrze:) pzdr...Patka:)
              • Gość: :-( Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:31
                A ja napisałam charakterystykę dobrze, tylko, że kompletnie zapomniałam imion
                wszystkich bohaterów Syzyfowych prac, a Kamieni na szaniec w ogóle nie
                przerabialiśmy w szkole. Trochę sie załamałam, bo nie wiem czy uznają mi tekst z
                innym imieniem bohatera.
                • iwkafcb Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza 22.04.08, 15:44
                  Ja omawiałam te lektury dość dawno, bo w 2kl, więc nie za bardzo pamiętałam, ale
                  udało mi się coś wymyślić. Najgorsze jest to, że w ogóle nie pamiętałam imion...
                  A poza tym to w miarę łatwy tylko trzeba było dobrze czytać. Powodzenia jutro!
                • Gość: jasiek Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:18
                  spox, jeden punkt stracisz najwyżej
                • Gość: Rgw Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 21:18
                  Ja zrobiłem tak samo,a nawet jescze gorzej napisalem o Syzfie wgl bo mi sie
                  pomylilo.Porażka Kompletna i sie mozna zalamc Iloscia zeru pkt z Charakterystki :(
                  • Gość: Mycha Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 14:52
                    Rgw nie będziesz miał 0 punktów ;) Bo jeżeli nawet napiszesz głupoty to i tak
                    Ci to ocenią :P np. ortografię, to czy masz akapity i trójdzielną formę itp.
                    Więc się nie martw za temat najwyżej ci 5 pkt. odejmą jak nie mniej ;)
              • Gość: Kamila Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 17:23
                Ja nie jestem gorsza bo zamiast charakterystyki napisałam rozprawke!
                • Gość: KAska Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: 212.106.19.* 22.04.08, 22:21
                  eejjj i ja napsialam rozparwke... i to niby zle? bo na próbnych tez trzeba bylo charakterystykę to ja walnełam rozprawke i maialam 11/12 ! czyli do bani?
                  • Gość: Mycha Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 14:50
                    Wiesz te dwie formy raczej się dużo od siebie nie różnią :P tak nam pani z
                    polaka powiedziała...jak będziesz miała wszsytko dobrze i zajeło ci to 3/4 str.
                    to jakieś punkty nawet zdobędiesz :P
            • Gość: Magdusia Jako tako :) IP: *.centertel.pl 22.04.08, 14:42
              Troche błędów w zamkniętych i otwartych... Ciekawe jak wyjdzie
              charakterystyka :):)

Jutro najgorzej... POWODZENIA !! :)
              • Gość: MAZIIIIIIIIII Re: Jako tako :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 11:49
                eee zamkniete mam prawie wszystkie dobrze 8)
          • Gość: olka Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 14:16
            ale nie podaje się w tej charakterystyce wyglądu;p
            • Gość: Izu$$ka Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:25

jak sie nie podaje wygladu?;>
              charakterystyka to charakterystyka i niech mi ku... nie sciemniaja
              ze mam zle . <lol>

(w sumie to i tak namieszalam wyglad wiec fajnie by bylo jakby tego
              nie czytali ) <hahaha>
              • Gość: Asia Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:27
                Podaje sie i wglad(chociaz jst mniej wazny) i cechy charakteru poparte
                przykladami... ;)
                • Gość: SaDi166 Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:37
                  Ja calkiem pomyliem, bo nie przerabialismy tych lektur i pomylilem
                  Syzyfowe Prace z mitem o Syzyfie...HAHAHAHAH
              • Gość: Lolka Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 12:52

to byla charakterystyka na temat jego cech ze dorastał a nie na
                temat wygladu...trzeba czytac uwaznie:):) pozdro
          • frytka4415 Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza 22.04.08, 14:34
            najbardziej obawiam się oceny charakterystyki...wszyscy z mojej
            szkoły nie spodziewali się takiej formy długiej wypowiedzi...
            zadania zamknięta i pozostałe otwarte ma dobrze... ale zobaczymy co
            będzie jutro:)
            powodzenia:)
          • Gość: beata pomocy;pp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:39
            prosze czy ktoś moze mi podac odpowiedzi, mój komputer ich nie
            odtwarza
            :(( błagam;p
            • Gość: PuSZEK Re: pomocy;pp IP: *.chello.pl 22.04.08, 16:58
              droga beatko zainstaluj acrobat reader ktory odtwarza pliki pdf :)
          • Gość: LEWY Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:02
            Ja z zamnietych mam 18/20 ciekawe jak charakterystyka:| Te otwarte zadania też
            jakieś dziwne były, jutro może będzie lepiej:)
            • Gość: Lelon Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.centertel.pl 22.04.08, 15:31
              nie było AZ tak źle...ale pomyliłam w tej krotszej notatce, zamiast
              ogłoszenia dałam przemowienie, oj...
            • Gość: masakra! Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 17:25
              załamka ..:/ ja tylko z zamknietych mamm 13/20..... ale trudno na charakterystycy to juz totalnie poległam...
          • Gość: jasiek Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:15
            to masz problem, bo w charakterystyce trzeba zawrzeć jak najwięcej opinii n.t
            cech CHARAHTERU
            • Gość: PATRYCJA Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 16:33
              TO JEST DODATEK A NIE PRZEWODNIA CZESC CHARAKTERYSTYKI.
              NAJWAZNIEJSZE SA CECHY CHARAKTERU I NACISK NA DOJRZEWANIE.
          • Gość: jasiek Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:16
            to zle, bo w charakterystyce trzeba zawrzeć jak najwięcej cech charakteru,
            wygląd zewnętrzny nie jest brany pod uwagę
            • Gość: patrycja Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 16:34

jest rowniez.
            • Gość: mistrz Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.centertel.pl 22.04.08, 17:49

bardzo łatwy z zamkniętych 20 na 20
              a charakterystyka tesz poszła zajebiście
              • Gość: haiduk Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 19:18
                puknij sie w ciemie
        • Gość: Jasiek Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:13
          wyniki będą dopiero pod koniec maja. Teraz będzie kwestionowanie odpowiedzi i
          tematow wypracowań itd itd
          • Gość: polly Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.multicon.pl 22.04.08, 16:18
            12 czerwca będą wyniki.
        • Gość: blanka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 217.96.23.* 22.04.08, 16:27
          O matko wez charakterystyka nie pamietam nic z kamieni na szaniec
        • Gość: monia Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.xdsl.centertel.pl 22.04.08, 17:49
          no mi poszło nawet dobrze:))) tylko nie byłam pewna co do tej
          charakterystyki, że to opisywać wygląd czy jak??? Powodzenia jutro:)
        • Gość: niko Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 62.87.237.* 22.04.08, 19:19
          Jakich znowu wyników? Ludzie! Wyniki będą w czerwcu! Teraz to dostaliśmy tylko klucze do zadań - trzeba sobie samemu ocenic ;]
        • Gość: wm Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 19:23
          Jak sprawdzałem, miałem wszystkie zamknięte dobrze, te mniejsze otwarte
          prawdopodobnie wszystkie z wyjątkiem jednego dobrze, a co do charakterystyki...
          no cóż, zależy kto będzie poprawiał. Raczej nieźle.
          A jutro siedze w domu ;p nie ma to jak zwolnienie z egzaminu
        • Gość: Ja;] Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 20:34
          32 pkt bez pracy literackiej... jestem z siebie bardzo zadowolony ;] nie
          liczyłem ze mi tak pójdzie ;) ale powiem szczerze ze te testy... to były jedne z
          najprostszych jakie robiłem :P
        • Gość: Zvohunter Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 11:52
          O.o' oba egzaminy były łatwe. Pomógł fakt, że charakterysykę bohaterów "Kamieni
          na szaniec" pisaliśmy jakiśtydzień temu ^^
        • Gość: Catex Mielnik JAGA Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 11:54
          Zajebiście mi poszło 18 na 20 z zamkniętych i otwartę wszystkie dobrze tylko nie
          wiem jak charakterystyka w której opisywałem Zośke z kamieni na szaniec
        • Gość: sabina Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 13:36
          nie zgadzam się żeby testy zostały unieważnione
      • Gość: szolniak Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:15
        my wogóle tych lektur nnie przerabialiśmy w szkole;/;/;
        wiec od razu 16 pkt. w plecy;/;/;
        • Gość: ja Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 12:46
          to macie beznadziejnego nauczyciela bo to podstawowe lektury
        • Gość: karolina Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 22.04.08, 13:02
          Litości, nie żartuj sobie, że nie przerabialiście "Kamieni na szaniec", to podstawa.
          • Gość: polly Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.multicon.pl 22.04.08, 15:06
            a wcale nie podstawowe, bo nawet nie sa to lektury obowiazkowe...
            • Gość: zal Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.elb.vectranet.pl 22.04.08, 15:35
              syzyfowych prac nie przerabialem a kamienie na szaniec mialem w 1
              klasie. :/
              • Gość: ja Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:49
                Ja miałem kamienie na szaniec w drugiej klasie, ale sobie poradziłem. zamknięte
                20/20 ale otwarte mam 3 blędy. Na plastyce nie mieliśmy o perspektywie, nawet mi
                to do głowy nie przyszlo. Jednak jestem bardzo zadowolony. Szkoda, że narzucili
                nam bohaterow, więcej mogłbym napisac chociażby o Christiane F. z My dzieci
                dworca zoo.
                • Gość: gimnazjalistka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.68.76.229.brzesko76.tnp.pl 22.04.08, 17:39
                  mi poszło 19/20 a otware chyba trzy źle.Licze na dobrego
                  oceniającego.Ciesze sie czytałam te książki jak je przerabialiśmy bo
                  tak to bym dziś nic nie pamiętała.U nas jedna grupa też wogóle nie
                  brała "Kamini na szaniec".Lepiej by było gdyby dali rozprawke...
                  • Gość: ane3ka jedwabiście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 18:18

gdyby nie to że mam 5 otwrtych źle i 1 zamknięte to gites malina;))
                    • Gość: dominiśka Re: jedwabiście IP: *.sdl.vectranet.pl 23.04.08, 21:53
                      uuuu. to słabo z zamkniętymi masz.ja mam wszystko dobrze ;)
            • Gość: patrycja Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 16:36
              zaskocze Cie: sa. gdyby nie byly, to nie mogliby ich wymagac na
              egzaminie.
        • Gość: lol666 Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.autocom.pl 22.04.08, 15:29
          TO TAK JAK MY. NIE PRZERABIALISMY TEGO.
          !!!!!!!!!!!!
          SKANDAL
          • Gość: Oleńka ;)) Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 17:48
            ja tam przerabiałam obie i z żadnej bym nic nie wiedziała gdybym wczoraj
            streszczeń wszystkich lektur nie czytała ale coś mi mówiło że nie bedzię
            rozprawki xD Napisałam o Zośce o wyglądzie trochę mało ale powinno wystarczyć.
            Nie wiem do jakiej szkoły chodzicie że nie mieliście tych lektur xP Każdy je
            musi przerobić:P
            powodzenia jutro ;))
            • Gość: monis;)) Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 80.51.196.* 22.04.08, 18:08
              Ja mam nadzieję, że poszło mi dobrze,.Jutro będzie trudniej no bo
              matematyczno-przyrodniczy :/, ale jakoś będzie. Życzę wszystkim
              powodzenia na jutrzejszym teście ;).
              Charakterystyka w sumie może być, nie chcę zapeszać :P, ale mogli
              pozwolić nam sami wybrać bohaterów, bo może nie wszyscy te lektury
              przerabiali, ja je przerabiałam.Ja też wybrałam Zośkę ;].Podrawiam;)
            • Gość: kkk Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 19:05
              Ja właściwie to nic nie napisałam o wyglądzie więcej napisałam
              ocharakterze i jego umiejętnościach. Czy to będzie dobrze? okropnie
              się boję
              • Gość: mr_dziuras Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 20:17
                ja tez tylko o tym napisałem..:P nie bój dygaj.. :DDD pozdro..
            • Gość: małap Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 18:39
              jest poprostu super fajne pytania były ze mozna było zdac taki test
      • Gość: aguska Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 193.33.174.* 22.04.08, 12:16
        tez się tym załamała bo nic nie pamiętałam, ale stwierdziłam że cos nawymyślam i
        zdecydowałam sie na Kamienie na szaniec:D
        • white_lol Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? 22.04.08, 12:22
          a ja napisalem charakterystyke w rozprawce i nie wiem czy dobrze
          • Gość: gosc Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.tktelekom.pl 22.04.08, 12:58

chyba dobrze ale boje sie zagladac wodpowiedzi
          • Gość: DOSIA Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.chello.pl 22.04.08, 13:19
            banał....mysłalam ze bedzie trudno...z zamknietych 20/20...syzyfowe
            przerabialiśmy w zeszłym tygodniu pod tym względem...reszta to luz
            interpretacja nic wielkiego
            • Gość: domi Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:24
              koega mnie zapytał na teście kogo opisuję,wiec mu powiedziałam,że Zośke,a on
              napisał,że Zośka to była ładna dziewczyna itp ;)
              • Gość: rafal92 Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:30
                hahahahahahhaha :>ładna dziewczyna Zz Zosi haha<poprawa humoru> ;D thx xD
                • Gość: Sciągawa xD Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 18:24
                  Pytania zamkniete loozik , otwarte tez nie były złe . Problem z
                  charakterystyka obie lekturki byly w 2 kl. i poszło jako tako.
                  A jak tam u Was sciąganie ?? U mnie babki krzyżówki pisały LOL
                  ale zle usiadłem <pech>
                  Powodzenia jutro
                  DAMY RADE ;P
          • Gość: s Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:23
            ja w sumie zrobilam cos podobnego :P
          • Gość: Asia Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:25
            Jeżlei w rozparwce to dostaniesz maks 8 punktów, a jezli bedzie wredy
            egzaminator to 0. i 16. pnk. w plecy... Co prawada charaktersyktak, nie jest
            lawtwa ale w poleceniu bylo wyraznie okrelnoe co masz nspiac. A rozprawka a
            charalkt. to dwie zupelnie odmienne formy.
            • Gość: :/ Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 17:22
              Czy w otwartych pytaniach trzeba odpowiadać pełnymi zdaniami?
        • Gość: dzilaa Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:28
          no ja to na tej charakterystyce niezle nazmyslalam ze jub bardziej chyba nie
          moglam xD napisalam zeby bylo..nie licze na cuda tak z 20pkt powinnam miec..ale
          ogolem test byl trudny:/
          • Gość: ArkoW Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:34
            Teścik ogołem latwy......tylko tee ogloszenie zwalilem..ale okolo 40 pkt powinn byc
            • Gość: ^^.. Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 194.117.241.* 22.04.08, 12:43
              komplet za zamknięte, gorzej z otwartmi, licze na 37+
              • Gość: ziomek Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 82.160.115.* 23.04.08, 12:09
                siemka ktos juz odpowiedzi???????????????
            • Gość: Edytka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.lukman.pl 22.04.08, 12:59
              Mi poszlo bardzo dobrze, bez nauki, bez powtarzania jestem pewna ze mam 45 pkt:):)
              • Gość: Moni Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:36
                to nie badz taka pewna... to to prawie zawsze jest inaczej niz sie
                mysli...
                • Gość: gttt Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:32
                  jak dla mnie charakterystyka była beznadziejna mogli nam dać jakaś rozprawke
                  albo coś. Te lektury były dawno i nie kazy pamieta a po za tym np ja napisałam o
                  Ziśce Alku i Rudym a nie o jednym z nich i to tak ogolnie ;/.
                  pewnie nie zaliczą:/
                  • Gość: Sesu Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.astral.lodz.pl 22.04.08, 14:51
                    Zamknięte były proste. Niektóre troche podchwytliwe ale bez przesady. Za to
                    otwarte to jakiś kanał ;D Z tym obrazem nie miałam pojecia co napisac -.- skoro
                    na plastyce rysujemy same g.wniane wazoniki. A charakterystyka to juz kompletnie
                    mnie powaliła. Jak zobaczyłam co jest do napisania to poczułam sie jakby ktos
                    mnie właśnie rąbnął patelnia w głowę. Rany. Mówili nam ciagle że bedzie na bank
                    rozprawka, że charakterystyka to nie. W dodatku Kamienie na szaniec
                    przerabialiśmy w 1 klasie gima na początku, a Syzyfowych prac w ogóle nie
                    mielismy więc cudownie :D Lałam wodę jak jeszcze nigdy w życiu.
                    Ale life is brutal and full of zasadzkas :D
                    • Gość: Pshemko1992 Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.master.pl 22.04.08, 14:56
                      rzeczywiscie tam jakies mialo byc swiatlocień czy cos ja plastyki nie mialem od
                      3 miesiecy!!!
                      • Gość: alex Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 17:02
                        taa ja nie mam plastyki od ponad roku 0o i bądź tu mądry człowieku... licze na
                        jakieś 35- 39 pkt.
                      • Gość: Fooxy Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 11:54
                        ja to pamietalam z 1 gim
                    • Gość: Izu$$ka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:58

mnie pOwalil ten tekst "life is brutal and full of zasadzkas"
                      zwlaszcza ze moj kumpel tak gada . xD myslalam ze sie posikam ze
                      smiechu ( ;
                      • Gość: polly Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.multicon.pl 22.04.08, 15:10
                        ja zareagowałam podobnie xD jak zobaczyłam ten tekst i jeszcze to, że go
                        tłumaczyli, to myślałam, że padnę na miejscu xD
                      • Gość: gim_bdg Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 06:39
                        Na początku, gdy dostałam arkusz... Przeraziłam się, bo miałam nadzieję, że
                        będzie rozprawka, a tu ku mojemu zdziwieniu, patrzę - charakterystyka. To było
                        trochę bez sensu, bo połowa gimnazjalistów przerabiała te lektury np. w 3
                        klasie, ja miałam to w 1 klasie, więc wiele nie pamiętałam, ale coś tam
                        namaśliłam. A jeżeli chodzi o resztę zadań, były proste.
                      • Gość: Piotrroger Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 10:46
                        Z matmy wydaje mi się był łatwiejszy niż z polaka :) Można było z niej zdobyć
                        dużo punktów bo niby było dużo pytań z chemii, ale albo był podany wzór, albo
                        było to łatwe zadanie, sory, ale jak ktoś nie wiedział jak przebiega fotosynteza
                        - to nawet zawodówka dla niego za dobra szkoła jest ;p
                        Tera czekamy na odpowiedzi :)
                      • Gość: Max Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 82.160.227.* 23.04.08, 11:25
                        trochę przesadzili z tymi lekturami bo my je przerabialiśmy jeszcze przed
                        trzecią klasą i nikt już tego nie pamiętał ;((
                        • Gość: Marcin Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 212.160.69.* 23.04.08, 12:18
                          Moim zdaniem jeżeli już tak bardzo chcieli zrobić charakterystykę to
                          mogli podać temat lecz dać nam do wyboru wybranie bochatera z
                          dowolnej lektury.Ja pomyliłem nazwisko głównego bohatera "Syzyfowych
                          prac". Napisałem zamiast Marcina Borowicza - Marcin Borejko.
                          Ciekawie ile mi odetną punktów?
                    • Gość: olga Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.chello.pl 22.04.08, 15:02
                      no, według mnie tak samo, zamknięte proste, reszta... no, zobaczymy. [;
                      • Gość: lol Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.aster.pl 22.04.08, 21:52
                        ten egzamin był banalny, my rok temu mieliśmy dużo trudniejszy...no
                        chyba,ze ja tak zmadrzalam :P na wiekszosc pytan zamknietych mozna
                        bylo odpowiadac nie czytajac tekstu, bo odpowiedzi byly logiczne!
                        charakterystyka tez nie byla trudna, nawet teraz bym ja napisala, a
                        temat taki, ze mozna 'lać wode'... hehe, ale w przeciwiemstwie do
                        wiekszosci z Was ja rok temu po polskim odetchnelam i cieszylam sie
                        ze jutro matme pisze :P powodzenia
                    • Gość: Cor Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.compnet.com.pl 22.04.08, 15:32
                      heh twoja wypowiedź to choćby moje słowa;p miałam identycznie:p powodzenie jutro :)
                      • Gość: JA Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 21:15
                        No ja bede mial gdzies okolo 45 punktow wiec nie jest tak zle;P
                    • Gość: Bartek