Gość: Zbynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.03, 23:57 napiszcie jakei macie wyniki i wiek jam mam IQ 122 i 34 lata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DETINKA Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego Te... IP: 213.186.94.* 19.10.03, 23:59 Jeżeli test nazywa się NARODOWYM to zdecydowanie zbyt mało był zareklamowany :-( Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 Naród ludzi inteligentnych. 20.10.03, 08:50 Popatrzcie na siebie z boku. Na wszae zachowanie i poziom rozmow. No i wszechobecna "kurwa". Na razie to tylko księża w czasie homilii nie używaja tego pieknego slówka. Zmiencie nazwe swojego kraju na "Kurwa Rzeczpospolita Polska" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Pedro Re: Naród ludzi inteligentnych. IP: 192.168.0.* 21.10.03, 13:21 Gorzej Ci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IQ134 Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 11:31 Gdyby cały Nród(wszyscy obywatele)musieliby brać udził w tym teście,wynik wyniósłby około 80 punktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek leje na to IP: 213.199.254.* 20.10.03, 00:00 leję na ten test (za przeproszeniem) ciepłym moczem. TVN ponownie zabawil sie w wielkie 'bum' reklamowe, a sam test (w necie) to porażka. ogólnie jedna wielka 'kupa' - żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IQ94 Re: leje na to IP: 213.186.76.* 20.10.03, 10:27 Czy chodzi o leje - rumuńską walutę? Czy po bombie? Przepraszam, ale mam IQ 94 (Bozia nie dała) i nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Moje IQ to 95 pkt. a mam 16 latek IP: *.chello.pl 20.10.03, 16:37 I ch.. mnie co o tym myślą inni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateO Fajna ZABAWA IP: *.acn.waw.pl 20.10.03, 00:01 Test był banalny. Poza tym to wszystko nalezy traktowac tylko w kategoriach zabawy. Wedlug mnie inteligencji w ten sposób zmierzyc sie nieda. Bo czym ona jest ??? Przeciez nie wiedza. A tego rodzaju test bazuje głównie na wiedzy, niektóre z pytań nie wymagały nawet minimalnego jej przetwarzania. Nie mniej jednak zabawa byla fajna ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarli Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 00:02 aja mam 78 IQ ponad 80 lat i nazywam się JAN KAROL WOJTYŁA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 00:07 Prawie się zaśmiałem. Idź facet i pomęcz krzyżówki zamiast katować swą biedną, bogu ducha winną klawiaturę. olczyki@hot.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detinka Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: 213.186.94.* 20.10.03, 00:09 i to właśnie świadczy o Twej inteligencji słoneczko :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karat Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 01:33 koles zakladaj dres i nie mysl zbyt głeboko bo ci nie wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarli [...] IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 02:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: *.proxy.aol.com 20.10.03, 03:06 bardzo glupi komentarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detinka Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: 213.186.94.* 20.10.03, 00:07 mam 134 IQ i 26 latek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 00:09 24 i 146 (zgadnijcie która liczba jest która). Tylko nie wiem, czy wg systemu USA czy europejskiego (różnią się chyba o jakieś 10 pktów). Zresztą to było dawno, a od tego czasu pewnie sporo mi spadło, bo mało używałem. ;) olczyki@hot.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Jak ci wyszło 146, skoro większośc testów (w tym.. IP: *.acn.pl 21.10.03, 15:43 Jak ci wyszło 146, skoro większośc testów (w tym ten, o którym tu mowa) liczy górną granicę na 3 odchylenia standardowe, czylimax. = 145? Czyżbys rozwiązał więcej zadań niż było w teście? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: tysiaclecia:* / 10.59.153.* 20.10.03, 00:08 ja mam IQ 137-WYNIK wczorajszego TESTU i 53 lata,studia podyplomowe,jestem blondynką,jestem bezrobotna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detinka Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: 213.186.94.* 20.10.03, 00:14 to może ja tez dopisze dla lepszej orientacji :-) Wynik 134 IQ 26 latek podstawowe właściciel firmy blondynka rozwódka praworeczna niepaląca w ciazy he he ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: *.glubczyce.sdi.tpnet.pl 29.01.04, 09:16 widać że blondynka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega z lawki Re: A kto sprawdzi Miller?To tuman!!! IP: *.proxy.aol.com 20.10.03, 00:10 Chyba najgorzej wypadna idioci z SLD.Doniczego sie nie nadaja , a szczegolnie Miller to najwiekszy idiota!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detinka Re: A kto sprawdzi Miller?To tuman!!! IP: 213.186.94.* 20.10.03, 00:12 a gdzie mozna poczytać o wynikach poszczególnych osób ????? Mam 134 IQ i jakoś nie zauważyłam he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xpr Re: A kto sprawdzi Miller?To tuman!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 06:05 Gość portalu: kolega z lawki napisał(a): > Chyba najgorzej wypadna idioci z SLD.Doniczego sie nie nadaja , > a szczegolnie Miller to najwiekszy idiota!!! Tu tez musisz wepchnac polityke? To chore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wro22 Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: *.ds.uni.wroc.pl 20.10.03, 00:13 22 skonczone, wkrotce magister informatyki, IQ 134 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detinka Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: 213.186.94.* 20.10.03, 00:15 Jak sympatycznie ja też dokładnie tyle ale nie magister :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wro22 Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: *.ds.uni.wroc.pl 20.10.03, 00:20 Gość portalu: detinka napisał(a): > Jak sympatycznie ja też dokładnie tyle ale nie magister :-( no widzisz, cieńiuśko z tobą bo ja to osiągam po 3 latkach zamulania rozumku transformatami fouriera i dyskretnymi transformacjami cosinusów a skoro ciebie to minęło, to wyobraź sobie co by było z "mgr". ale wojsko mnie juz nie chce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fourier Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: 213.227.70.* 20.10.03, 01:27 Gość portalu: wro22 napisał(a): > Gość portalu: detinka napisał(a): > > > Jak sympatycznie ja też dokładnie tyle ale nie magister :-( > > no widzisz, cieńiuśko z tobą > bo ja to osiągam po 3 latkach zamulania rozumku > transformatami fouriera i dyskretnymi transformacjami cosinusów > a skoro ciebie to minęło, > to wyobraź sobie co by było z "mgr". > > ale wojsko mnie juz nie chce :) Nie wiem po co się męczysz na tych studiach jak tój rozumek nie może pojąć transformat fouriera (z transformatami laplace'a też chyba miałeś trudności). Jeżeli chcesz uniknąc wojska to nie zamulaj sobie rozumu tylko idź do służby zastępczej.Chyba, że na studiach trzymają Cię siłą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondynka Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: *.lubin.dialog.net.pl 16.08.06, 16:54 i czym sie jarasz??? mam wynik 136 IQ, 23 lata, skonczona inzynierie komputerowa, teraz studiuje w wielkiej brytanii i jakos sie nie podniecam jak ty swoja wiedza ani programem jaki przez te lata przerobilam .. 'dyskretne transformaty cosinusow' heh, zalosny jestes moze wysil tak swoj 'rozumek' i pomysl ile ludzi jest madrzejszych od ciebie i jakos nie specjalnie sie tak z tym obnosza tak ty, malutki czlowieczku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: *.tcz.pl / 10.17.57.* 20.10.03, 00:15 Próbowałam pobawić się w test na IQ na Onecie. W przyszłym roku lepszego programistę poproszę - na wiele pytań z testu nie można było odpowiedzieć, bo grafika się nie wczytywała, a czas był cały czas liczony - najczęściej było tak, że czas na odpowiedź się kończył, a "obrazków" wciąż nie było widać. A może to był test badający zdolności jasnowidzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: *.tcz.pl / *.tcz.pl 20.10.03, 00:22 PS przed wiekami było 137 (wynik miarodajny,przez specjalistę przeprowadzony) - zamierzchłe czasy, jeszcze "przed szkołami"... teraz pewnie mózg mi sie nieźle zlasował ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daffy Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: *.cwd.waw.pl 20.10.03, 09:45 Gość portalu: ja napisał(a): > Próbowałam pobawić się w test na IQ na Onecie. W przyszłym roku > lepszego programistę poproszę - na wiele pytań z testu nie można > było odpowiedzieć, bo grafika się nie wczytywała, a czas był > cały czas liczony - najczęściej było tak, że czas na odpowiedź > się kończył, a "obrazków" wciąż nie było widać. A może to był > test badający zdolności jasnowidzenia? Spotkałem się z tym samym problemem! 14 pytań w ciemno a raczej na biało biorąc pod uwagę błędy w teście totalna klapa jeżeli więcej osób oglądało białe plansze to wyniki są do d.... a może to z premedytacją żeby polacy nie wypadli za dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliza Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: *.client.comcast.net 20.10.03, 16:09 Mialam ten sam problem. Piec obrazkow wcale mi sie nie wyswietlilo, a kolejne trzy czy cztery wyswietlaly sie w ostatnich sekundach. Tez pomyslalam, ze jesli wiecej ludzi mialo podobny problem, to test miarodajny nie jest :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detinka Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: 213.186.94.* 20.10.03, 00:18 LUDZIE POWIEDZCIE MI JAK SIĘ ROBI TESTY TRUPOM ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM nie ma sie co tak tym emocjonowac IP: *.ny5030.east.verizon.net 20.10.03, 00:30 wg. testu jestem dobrze ponad przecietnosc, ale jeszcze geniuszem nie jestem jednak nalezy to traktowac tylko jako zabawe takie testy sa nic nie warte, tylko czastkowo obrazuja podstawowe zdolnosci logicznego myslenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: *.lanet.wroc.pl 20.10.03, 00:38 Trupom inteligencję mierzy się na podstawie ich osiagnięć z życia, ich prac, listów itp. To tylko szacowanie, mniej dokładne niż szacowanie w testach dla żyjących. Nie zapominajmy, że testy inteligencji są trochę jak przewidywanie trzęsień ziemi. Wynik testu tak naprawdę nie wiele mówi. Mózg ciągle pozostaje zagadką. W narodowym teście faworyzowani byli matematycy, wiele pytań było banalnych przy odpowiedniej wiedzy (wyuczonej). Wiele pytań było bardzo schematycznych, jeśli ktoś się z nimi kiedyś już zetknął, nie miał kłopotu z rozwiązaniem. Nie wiem, czy wyniki tego testu są w jakikolwiek sposób miarodajne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DETINKA IQ TRUPA IP: 213.186.94.* 20.10.03, 00:26 Ludzie o ile dobrze pamietam testy zaczęto stosować od 1912 roku wiec jak zmierzono np IQ pana Blaise Pascala, który zył 1623- 1662 ?????????? Moze odpowie ktoś z wyzszym niż moje IQ bo ja nie wiem;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: IQ TRUPA IP: 213.199.254.* 20.10.03, 00:38 nie wiesz? to jesteś głupi/a_ ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IQ 203 Re: IQ TRUPA IP: *.vnburn01.mi.comcast.net 20.10.03, 01:00 Gość portalu: Radek napisał(a): > nie wiesz? to jesteś głupi/a_ ;] Tobie trudno zmierzyc, bo nie ma tam minusow esencjo z palanta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abacus Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: *.boleslawiec.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 00:29 24 lata i 124. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciemniol Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 00:35 Ja mam 122 lata i 34 IQ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 00:37 IQ 137, 43 lata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dv Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.03, 00:54 A ja jeszcze nie wiem ile mam ale wasze wypowiedzi tak mnie rozbawily, ze tez chyba sobie zmierze. Skoro za darmo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Świetna zabawa! Ale gdzie są wyniki??? IP: *.aster.pl / 10.71.4.* 20.10.03, 00:47 Brawo "GW", Onet i TVN! Dzięki Wam spędziałam miły wieczór przed telewizorem. Dzięki!!! Ale może ktoś zechce podpowiedzieć mi (np. wskazać link), gdzie, pod jakim adresem można spokojnie obejrzeć rezulataty tego testu? Nawet bez logicznych objaśnień, wystarczy "1b", "2a", "3c" itd. - żeby mieć pewność, które odpowiedzi były poprawne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dj Re: Świetna zabawa! Ale gdzie są wyniki??? IP: *.mxs.adsl.euronet.nl 20.10.03, 02:02 Objasnienia sa b. wazne. Dla mnie jedno z pytan bylo niejednoznaczne - mozna byla zastosowac inny niz wymagany sposob grupowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gratulacje ale cos tu nie gra Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: *.cable.mindspring.com 20.10.03, 01:11 Niedawno zapoznalem sie z problematyka EQ czyli inteligencji emocjonalnej. tworca teorii dotyczacej EQ twierdzi, ze innaczej niz IQ (ktore podobno bylo badane w tym tescie) mozna rozwijac i udoskonalac. IQ jest dane raz na cale zycie i tacy inteligentni umieramy jak sie urodzilismy. Wyniki tego testu jawnie przecza temu pogladowi co mozna zobaczyc gdy porownamy 88 punktow grupy do 19 lat i 115 punktow grupy od 35 do 54 lat. W tym tescie cos zostalo zmierzone ale to nie jest IQ. To, ze z latami przybywa nam wiedzy to mozna zauwazyc i bez takiego testu jak i to, ze na starosc czesto robimy sie osowiali i myslimy nieco wolniej. Jednad od urodzienia do smierci nie przybywa ani nie ubywa nam IQ zatem wynik powinien byc jednakowy dla wszystkich grup wiekowych, a nie jest. Chce jednak pogratulowac wszystkim tym, ktorzy uzyskali wysokie noty bo choc niewiele im to powie o ich IQ to zawsze milo jest wiedziec, ze sie jest w czyms dobrym. Nawet jesli nie wiadomo co to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: *.proxy.aol.com 20.10.03, 02:50 Oj zmienia sie z wiekiem. Na przyklad moim dzieciom przybywa a zonie ubywa, natomiast tesciowa chyba nigdy nic nie miala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Masz racje: to wyniki sprawnosci rozwiazywania testow. IP: *.nott.cable.ntl.com 20.10.03, 03:55 I jest to wyuczalne - sam sie zawodowo zajmuje tym bledem- fatamorgana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: que? Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: *.aster.pl / *.acn.pl 20.10.03, 17:32 chciałem zauważyć, że test faworyzował osoby starsze (wystarczy spojrzeć na tabelę prezentującą przelicznik ilości poprawnych odpowiedzi na poziom iq). Przykładowo, przy 50 poprawnych odpowiedziach (na 65 ogółem) iq kształtowało się: - dla wieku poniżej 19 lat - 105 - 20-34 lata - 117 - powyżej 35 lat - 131. dodatkowo wyniki najmłodszej grupy wiekowej mogły być zaniżone przez osoby bardzo młode w wieku 10-12 lat, dla których tak na prawde układa się inne testy. to normalne przy tego typu testach, że osoby starsze mają nieco niższe normy do wypełnienia, jednak patrząc na wyniki autorzy testu chyba w tym względzie przesadzili. możliwe jest też, że po prostu dostęp do internetu, wśród osób powyżej 35 lat, mają tylko osobnicy inteligentni, natomiast w młodszych grupach rozkłada się to bardziej równomiernie. generalnie w każdej grupie wiekowej średni poziom iq powinien być zbliżony do 100. Odpowiedz Link Zgłoś
nie.jestem Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego 20.10.03, 17:55 Wiadomo, co rośnie wraz z wiekiem - prawdopodobieństwo zdobycia wyższego iq w tym teście - to nie iq rośnie wraz z wiekiem, tylko zastosowane zostały bezsensowne i niczym nie uzasadnione przeliczniki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper "Nie ujawniono wyników" IP: *.revers.nsm.pl 20.10.03, 01:30 Skoro np. p. Borowski ujawnił te bodaj 131, a inni zataili, to jestem ciekaw ile ma zwłaszcza: - "piękna inaczej" pani Górażda, zapewne intelektem błyszczy jak urodą... - "najmądrzejszy i jedynie słuszny autorytet, czołowy krytyk polityczny": Pan Jan Rokita... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cadfael Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: *.acn.waw.pl 20.10.03, 01:58 Chciałem się dowiedzieć w jaki sposób dla ludzi, którzy układają test, jedno z zadań mogło wyjść jak następująco: Jarek urodził się 20.12.1978 Jacek skończył 3 czerwca 25 lat Ile lat mają w sumie - 50 ???????? Albo, jeśli uznamy, że liczą się skończone lata, mają lat 49, albo, jeśli uznamy, że liczą się rozpoczęte lata, mają 51. Ale licznie wieku rocznikowo to jakaś paranoja... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 02:28 Gość portalu: cadfael napisał(a): > Chciałem się dowiedzieć w jaki sposób dla ludzi, którzy > układają test, jedno z zadań mogło wyjść jak następująco: > Jarek urodził się 20.12.1978 > Jacek skończył 3 czerwca 25 lat > Ile lat mają w sumie - 50 ???????? > No, nareszcie! Ci, którym wyszło wysokie IQ musieli to przecież zauważyć! To może znaczyć, że większość tu się przechwala... Zwracam jeszcze uwagę, że na dodatek zapytano o sumę w chwili obecnej! Może test miał się odbyć w Boże Narodzenie i zapomnieli skorygować odpowiedź? Zresztą było więcej błedów w pytaniach: a) Były pytania o sumę "cyfr" zamiast liczb - dopóki w pytaniu były liczby jednocyfrowe, to wszystko jedno. Ale w dwóch czy trzech pytaniach sumowane jednak były "liczby" jak wynika z repertuaru odpowiedzi, bo sumować trzeba było liczby dwucyfrowe. Gdyby chodziło rzeczywiście o cyfry, to wszystkie proponowane odpowiedzi były błędne. Żeby było śmieszniej w jednym z pytań trzeba się było popisać właśnie umiejętnością rozróżniania pojęć "liczba" i "cyfra" (analogia do "słowo" i "litera")! b) W zadaniu ze składaniem sześcianu z planszy podano jako prawidłową błędną odpowiedź: ścianki z jednym, dwoma i czterema punktami (o ile dobrze pamiętam) muszą mieć wspólny narożnik! Trochę te błędy psują zabawę, bo przecież nie powinny się zdarzyć przy takiej skali przedsięwzięcia. Niektórzy może nawet powiedzą, że to skandal... Gratulacje dla wszystkich, którzy naprawdę osiągnęli wysokie wyniki - w rzeczywistości mają pewnie jeszcze wyższe, bo niektóre odpowiedzi niesłusznie zakwalifikowano jako błędne! Odpowiedz Link Zgłoś
wuge Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego 20.10.03, 07:59 Gość portalu: cadfael napisał(a): > Chciałem się dowiedzieć w jaki sposób dla ludzi, którzy > układają test, jedno z zadań mogło wyjść jak następująco: > Jarek urodził się 20.12.1978 > Jacek skończył 3 czerwca 25 lat > Ile lat mają w sumie - 50 ???????? > te same wątpliwości miałam podczas rozwiązywania i myślę, że twórcy winni to wyjaśnić. Poza tym na Onecie myśli wyprzedzały obraz pod koniec testu- w obrazach zmuszających do wykrycia różnic. A tak wogóle mam 56 lat IQ 118- czego sobie gratuluję- fajna zabawa, choć mam wątpliwości ile to ma wspólnego z inteligencją? W studio bawili się dobrze, a ja przy okazji- bardzo dobrze - trzy plus, jak mawia jeden z profesorów ekonomii > Albo, jeśli uznamy, że liczą się skończone lata, mają lat 49, > albo, jeśli uznamy, że liczą się rozpoczęte lata, mają 51. Ale > licznie wieku rocznikowo to jakaś paranoja... > > Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JacekK Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.10.03, 18:17 Dokładne wyliczenie będzie następujące: Jarek ma dokładnie na dzień 19.10.2003 roku 24 lata, 9 miesięcy i 30 dni Jacek ma dokładnie na dzień 19.10.2003 roku 25 lat, 4 miesiące i 16 dni Zatem razem mają 49 lat + 13 miesięcy + 46 dni to daje w przybliżeniu 49 lat + 1 rok + 2,5 miesiąca, czyli 50 lat i 2,5 miesiąca, co daje 50 lat pełnych. I jak mniemam o taki tok rozumowania tutaj chodziło, czyli czysta matematyka. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 142 Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.10.03, 10:32 Gość portalu: cadfael napisał(a): > Chciałem się dowiedzieć w jaki sposób dla ludzi, którzy > układają test, jedno z zadań mogło wyjść jak następująco: > Jarek urodził się 20.12.1978 > Jacek skończył 3 czerwca 25 lat > Ile lat mają w sumie - 50 ???????? > > Albo, jeśli uznamy, że liczą się skończone lata, mają lat 49, > albo, jeśli uznamy, że liczą się rozpoczęte lata, mają 51. Ale > licznie wieku rocznikowo to jakaś paranoja... > > Pozdrawiam! Nie do końca masz jednak rację, gdyż: Jarek (ur. 20.12.1978) - obecnie ma 24 lata i 10 miesięcy; Jacek (03.06.2003 skończył 25 lat)- ma 25 lat i 4 miesięce. Dodając więc dokładny wiek obu wychodzi(z dokładnością do miesiąca)50 lat i dwa miesiące. Można więc mieć tylko pretensje o te dwa miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jp Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: *.torun.mm.pl 20.10.03, 10:35 > Albo, jeśli uznamy, że liczą się skończone lata, mają lat 49, > albo, jeśli uznamy, że liczą się rozpoczęte lata, mają 51. Ale > licznie wieku rocznikowo to jakaś paranoja... Dzieci idą do szkoły mając 7 lat rocznikowo, niezależnie czy urodziły się 1 stycznia, czy 31 grudnia. Może to o to chodziło? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 12:48 Jezeli nie wiadomo o co chodzilo, to nie jest to żadne badanie tylko ruletka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: *.nest.gliwice.pl 20.10.03, 02:03 Czy ktoś potrafi mi wytłumaczyć następujący fakt. Rozwiązałam sobie "test próbny" (też 65 pytań) i wypadło to fatalnie. Podany był wynik procentowy (57) i komentarz, aby nie "popadać w depresję", bo może jestem pilna i.t.d. Nigdy pilna nie byłam... Wydawało mi się, że dotąd byłam uważana (powszechnie) za osobę inteligentną.... Dzisiaj rozwiązałam test właściwy i....wyszło mi w efekcie IQ 133, więc chyba nie najgorzej. Wynik którego z testów mam uważać za bardziej miarodajny? Dzisiejsze zadania (oprócz niektórych, dla których miałam jak dla mnie zbyt mało czasu)wydały mi się bardzo łatwe, w przeciwieństwie do tych z testu próbnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarli kobito,nie stresuj się IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 02:09 przecież te wszystkie testy na IQ są o kant chuja.Żeby zbadać czyjąś inteligencje he,he to trzeba takich testów napierdolić z 1200 a do tego badania psychiatryczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: kobito,nie stresuj się IP: *.nest.gliwice.pl 20.10.03, 02:21 To chyba chodzi właśnie o te badania psychiatryczne. Wygląda na to, że mam cyklofrenię i akurat dzisiaj weszłam w strefę "jasną" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarli Re: kobito,nie stresuj się IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 02:44 nie qurwa chodzi o pociąg z Łodzi.A mieć to ty masz, ale nasrane w bani ,jak zresztą każda kobieta albo człowiek,której się wydaje że pracuje dla obcego wywiadu i bierze narkotyki w mordę jego mać.A co do tej strefy jasnej to w ogóle nie wiem o co ci chodzi.Tylko mi nie pisz jakichś żałosnych kawałków że o pociąg z Łodzi.Mam tego powyżej uszu.Cześć ,miłych snów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xpr Re: kobito,nie stresuj się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 06:04 czarli ile ty masz lat? 10? 12? Bo jesli wiecej to juz najwyzsza pora rozpoczac leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: kobito,nie stresuj się IP: *.lodz.msk.pl / *.lodz.msk.pl 20.10.03, 07:55 Powinna być jakaś selekcja przed wysyłaniem. Matoły ,chamy i bezmózgowia powinny być blokowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Nieprawda! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 20.10.03, 09:22 Czarli napisał: >>>przecież te wszystkie testy na IQ są o kant chuja.Żeby zbadać czyjąś inteligencje he,he to trzeba takich testów napierdolić z 1200 a do tego badania psychiatryczne<<< Nieprawda, bo nie "czarli" tylko pizda przesrana, nie o "huja", tylko "chuja", nie "napierdolić" tylko najebać w dupe, i badania nie "psychiatryczne" tylko kurewskie, to chyba jasne. Adminowi "Gazety Wyborczej" życzę dalszego głębokiego snu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Wspominam nizej, kobieto, ze test jest WYUCZALNY! IP: *.nott.cable.ntl.com 20.10.03, 03:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Ja mam 135 , kilka lat starszy. Niemniej to nic nie IP: *.nott.cable.ntl.com 20.10.03, 03:42 znaczy - przy kolejnym tescie zapewne dojdziemy do 150: one sa wyuczalne, bazuja na kilku chwytach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwwar Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.36.* 20.10.03, 06:04 145 / 40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomcio Paluch Re: Naród gra w inteligencję - wyniki Narodowego IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 07:24 Wynik ogólny jest kiepski. Niektóre wyniki pseudospcjologiczne budza poważne watpliwości z powodu niespotykanej poprawki na wiek wprowadzonej przez autorów testu. ja mam 37 lat i, naturalnie, nabilem 145 punktów. Ale gdybym miał tych lat 34 to wynik byłby gorszy o ponad 10 punktów! Tabela przeliczeniowa do weryfikacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JD ja mam IQ 158 , a mam 27 lat IP: *.kom / 10.104.33.* 20.10.03, 07:33 JD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m czyżby? IP: *.Astral.Lodz.PL 20.10.03, 07:37 ten test pokazywał tylko do 145 pkt.! iq.onet.pl/1694,1137299,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yossarian Re: ja mam IQ 158 , a mam 27 lat IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 09:11 To chyba nie wtym tescie, bo nim skala jest do 145 :) A moze ci sie ze wzrostem pomylilo:) Odpowiedz Link Zgłoś