Dodaj do ulubionych

Dieta zmiany nawyków

29.04.13, 23:49
Najlepsza dieta – zrezygnować ze złych nawyków żywieniowych. Jak to zrobić? Ciężka sprawa. Ja wiem, że lubię podjadać. Wieczorem, nocą, skradam się do lodówki, a potem mam wyrzuty sumienia. Nigdy nie udało mi się dotrwać do końca diety. Podjadanie jest silniejsze ode mnie. Koleżanka poleciła mi książkę Charlesa Dunhigga „Siła nawyku” i wiecie co? Okazało się, że nie mogę zmienić swojego życia bo mam złe nawyki. Zaczęłam to sobie wszystko układać i już teraz wiem co chcę zrobić – zmienić te złe na inne. Jest nawet blog na onecie właśnie dotyczący "Siły nawyku": silanawyku.blog.onet. Radzę wszystkim, którym diety obrzydziły życie zajrzeć na ten blog.
Obserwuj wątek
    • denwer455 Re: Dieta zmiany nawyków 03.05.13, 18:35
      Może się przyda:

ostropestplamistyblog.files.wordpress.com/2013/05/twoja-zdrowa-dieta.pdf
    • raz23.pl Re: Dieta zmiany nawyków 02.12.13, 21:14
      Istnieje wiele sposobów, aby skutecznie pozbyć się nadmiaru kilogramów.
      Nie jest to łatwe, a utrzymanie wagi na poziomie zadowalającym jest jeszcze bardziej trudne.

Kluczem do sukcesu jest wprowadzenie zmian w odżywianiu oraz wytworzenie trwałych zachowań związanych z regularną aktywnością fizyczną.

Informacje zawarte na tej stronie raz23.pl/zeby-schudnac pomogą Ci utrwalić prawidłowe nawyki żywieniowe oraz zmotywują do aktywności ruchowej.
      To DZIAŁA
    • ooomegan Re: Dieta zmiany nawyków 10.07.17, 11:56
      Napewno zajrzę , sama teraz dużo czytam z psychodietetyki:) i pracuję nad sobą bo efekty jojo mnie wykończą jak - 20 to zaraz +30 , jak - 30 to potem +40 juz sił mi braknie :( ale sama doszłam do wniosku ze tak naprawdę wszystko jest w mojej głowie. Teraz próbuję pracy z health partnerem w Spirolife Slim , oni prowadzą indywidualnie metodą małych kroków. Wygląda na to że bedę miała fajne wsparcie :)
    • fit_jaroslaw Re: Dieta zmiany nawyków 30.01.18, 12:57
      Faktycznie złe nawyki żywieniowe zdecydowanie rujnują nasze zdrowie, dlatego warto pomyśleć o tym jak się odżywiamy i czy wybieramy właściwe produkty. Często najbardziej cierpi na tym nasza wątroba, a my sami często nie jesteśmy tego świadomi, dlatego polecam dobry artykuł na ten temat www.kobiety.pl/zdrowie/skuteczna-dieta-na-ratunek-watrobie
      Można znaleźć tam kilka cennych rad dotyczących właściwej diety wątrobowej.
    • andreasss0011 Re: Dieta zmiany nawyków 28.06.18, 10:18
      Dla mnie zmiana nawyków to był długotrwały proces. Musiałem dużo osobie odmawiać i rezygnować z dotychczasowych przyjemności, ale było warto, bo straciłem kilka zbędnych kilogramów, których się wstydziłem. Przestałem jeść słodycze, zapisałem się na siłownię, załatwiłem sobie trenera i to rzeczywiście pomogło. Dzisiaj czuję się dużo lepiej, a pozytywne nawyki mi pozostały. Jem posiłki złożone z różnorodnych owoców i warzyw, biegam kilka razy w tygodniu, piję wodę bogatą w minerały jak Piwniczanka i zrezygnowałem z fast foodów. Polecam!
    • nataania Re: Dieta zmiany nawyków 11.05.23, 23:49
      Zmiana nawyków jest najważniejsza, żeby zmienić dietę i swoje życie na lepsze.
    • ewella Re: Dieta zmiany nawyków 05.07.23, 19:40
      To prawda nawyki są niezwykle istotne. Trzeba być wytrwałym w dążeniu do celu. ewelinanatalia2008.blogspot.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka