ewab2507 Re: "Supersize me": kto widzial? 15.09.06, 12:23 nie widziałam, tylko słyszałam, ale skoro taki ubaw, to obejrzę i dam znać :):):) Odpowiedz Link
gosica37 Re: "Supersize me": kto widzial? 16.09.06, 13:46 Dla mnie nic zaskakujacego choc fakt, ze film zdobyl ogromna popularnosc swiadczy o tym,ze to czesto najprostsze pomysly sa strzalem w dziesiatke i ciesza sie ogladalnoscia. W angielskiej telewizji az roi sie obecnie od podobnych programow np."You are what you eat" Gillian McKeith gdzie osoby prowadzace niezdrowy,fast-foodowy styl zycia zostaja nawrocone na droge diety bogatej w warzywa i owoce. Oczywiscie to musi dzialac na wyobraznie gdzie np. pokazuje sie ile jedza fytek na tydzien ukladajac je cala sterta na stole. Wyglada to ohydnie! Po uronionych lzach i obietnicy poprawy na koncu programu wraz z pomoca stylisty widzimy usmiechniete i odchudzone ciala ochotnikow do niedawna pochlaniajacych chipsy na sniadanie ,obiad i kolacje. Jest sie z czego cieszyc! Komercyjny trik na ekranie moze zdzialac cuda no i oby tak faktycznie bylo:) Odpowiedz Link
chihiro2 Re: "Supersize me": kto widzial? 16.09.06, 19:12 Widzialam, zobrzydzilam sie troche. Tez jak Gosica mieszkam w Anglii, telewizji tu nie ogladam - nie posiadam telewizora. Ale wiem o istnieniu calkiem sporej liczby programow propagujacych zdrowe zywienie. Niestety liczba osob z nadwaga i otylych jest tu zastraszajaco duza, a i nawyki zywieniowe pozostawiaja duzo do zyczenia. Odpowiedz Link
madelon1 Re: "Supersize me": kto widzial? 18.09.06, 14:21 'Supersize me' to film smutny, slodko-gorzki, przerazajacy choc brakowalo mi detali naukowych. Rezyserowi zabralo okolo roku powrocenie do stanu sprzed filmu, jego dziewczyna ktora jest wegetarianka nawet napisala ksiazke z przepisami ktorymi go odchudzila. Jak jestescie zainteresowane tematem to przeczytajcie 'Fastfood Nation'. Odpowiedz Link
aserath Re: "Supersize me": kto widzial? 03.10.06, 13:18 widziałam i powiem, ze najbardziej mnie przeraziło to , ze facet po tym miesiącu jedzenia tego g.... będzie 2 lata musiał naprawiać swój organizm zanim dojdzie do takiej kondycji jaką miał przed rozpoczęciem tego eksperymentu. Może to nie jesst najlepszy film, ale i tak uważam, ze powini go normalnie w szkołąch puszczać na lekcji dla tych wszystkich wielbicieli mackwakó itd Odpowiedz Link