Dodaj do ulubionych

"Supersize me": kto widzial?

13.09.06, 15:42
Ubawilam sie po pachy!
Obserwuj wątek
    • ewab2507 Re: "Supersize me": kto widzial? 15.09.06, 12:23
      nie widziałam, tylko słyszałam, ale skoro taki ubaw, to obejrzę i dam
      znać :):):)
      • gosica37 Re: "Supersize me": kto widzial? 16.09.06, 13:46
        Dla mnie nic zaskakujacego choc fakt, ze film zdobyl ogromna popularnosc
        swiadczy o tym,ze to czesto najprostsze pomysly sa strzalem w dziesiatke i
        ciesza sie ogladalnoscia.
        W angielskiej telewizji az roi sie obecnie od podobnych programow np."You are
        what you eat" Gillian McKeith gdzie osoby prowadzace niezdrowy,fast-foodowy
        styl zycia zostaja nawrocone na droge diety bogatej w warzywa i owoce.
        Oczywiscie to musi dzialac na wyobraznie gdzie np. pokazuje sie ile jedza fytek
        na tydzien ukladajac je cala sterta na stole. Wyglada to ohydnie! Po uronionych
        lzach i obietnicy poprawy na koncu programu wraz z pomoca stylisty widzimy
        usmiechniete i odchudzone ciala ochotnikow do niedawna pochlaniajacych chipsy
        na sniadanie ,obiad i kolacje. Jest sie z czego cieszyc! Komercyjny trik na
        ekranie moze zdzialac cuda no i oby tak faktycznie bylo:)
    • chihiro2 Re: "Supersize me": kto widzial? 16.09.06, 19:12
      Widzialam, zobrzydzilam sie troche. Tez jak Gosica mieszkam w Anglii, telewizji
      tu nie ogladam - nie posiadam telewizora. Ale wiem o istnieniu calkiem sporej
      liczby programow propagujacych zdrowe zywienie. Niestety liczba osob z nadwaga
      i otylych jest tu zastraszajaco duza, a i nawyki zywieniowe pozostawiaja duzo
      do zyczenia.
      • madelon1 Re: "Supersize me": kto widzial? 18.09.06, 14:21
        'Supersize me' to film smutny, slodko-gorzki, przerazajacy choc brakowalo mi detali naukowych.
        Rezyserowi zabralo okolo roku powrocenie do stanu sprzed filmu, jego dziewczyna ktora jest
        wegetarianka nawet napisala ksiazke z przepisami ktorymi go odchudzila.

Jak jestescie zainteresowane tematem to przeczytajcie 'Fastfood Nation'.
    • aserath Re: "Supersize me": kto widzial? 03.10.06, 13:18
      widziałam i powiem, ze najbardziej mnie przeraziło to , ze facet po tym miesiącu
      jedzenia tego g.... będzie 2 lata musiał naprawiać swój organizm zanim dojdzie
      do takiej kondycji jaką miał przed rozpoczęciem tego eksperymentu. Może to nie
      jesst najlepszy film, ale i tak uważam, ze powini go normalnie w szkołąch
      puszczać na lekcji dla tych wszystkich wielbicieli mackwakó itd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka