Dodaj do ulubionych

jak Wam poszło na francuskim

18.05.06, 10:31
piszcie prosze...
Obserwuj wątek
    • Gość: malika Re: jak Wam poszło na francuskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 12:20
      no i po podstawie....moim zdaniem nie byla trudna,troche lektor zle nagrany ale
      ogolnie szlo zrozumiec...lece na rozszerzenia....podstawa łatwa
      • Gość: ja Re: jak Wam poszło na francuskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 17:54
        och byla super prosta, podstawa szczegolnie:D z tego co moglam psrawdzic, tzn
        poza ecrit na podstawie mialam wszystko dobrze, a na rozszerzeniue na 32pkt
        kotre sa do zdobycia bez rozzprawki mialam 28.5. super prawda?:D
    • Gość: Kleo Re: jak Wam poszło na francuskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 12:34
      Dobrze! to było banalne! nie spodziewałam sie takiej prościzny... :)
    • Gość: mzmz Re: jak Wam poszło na francuskim IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.06, 12:47
      podstawa baardzo prosta, sluchanie banalne :]
    • Gość: nakas Re: jak Wam poszło na francuskim IP: *.icpnet.pl 18.05.06, 12:51
      chyba dobrze...w porównaniu do próbnej dzisiejsza matura była banalna:]

pzdr!
      • Gość: monika Re: jak Wam poszło na francuskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 13:22
        wg mnie tez byl bardzo latwy, nawet latwiejszy niz angol podstawowy!teraz
        czekam na wyniki zeby sprawdzic!nie mozecie ich wczesniej troche opublikowac?
        plisss!
        • Gość: hehe Re: jak Wam poszło na francuskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 13:41
          kuzwa podziwiam Was, ja z francuza ledwo 3 mialem na koniec roku skzolnego, a matura hmm, latwiejsza niz probna na pewno ale nie jestem zadowolony, martwie sie co by ja zdac w ogole. Te sluchanki byly tematycznie latwe ale nic nie rozumialem co pani lektor gadala grrrr
          • Gość: 67 Re: jak Wam poszło na francuskim IP: 80.54.117.* 18.05.06, 14:01
            Ja nie pisałam z francuza matury ale uważam że strasznie łatwa z samego
            czyatani jak sobie zrobiłam miałam 16 pkt.. list i wiadomość też spoko.. a ze
            słuchaniem to nie wiem bo sobie sama przecież nie zrobie:} lepiej niż z angola
            normalnie szok mogłam pisać..
            • Gość: hehe Re: jak Wam poszło na francuskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 14:03
              e nie jest zle:) z tych a b c itd. na 35 pkt mam 27 (jesli dobrze amietam swoje odpowiedzi) wiec elegancko jak na mnie ;-) no a za wlasne teksty heh, na 15 pkt moze z 8 bedzie ;-) pozdro i gratulacje za Wasze wyniki, bo skoro mowicie ze latwe to pewnie na wiele % zdaliscie:) BRAWO
    • Gość: JOHN Re: jak Wam poszło na francuskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 14:05
      cos mi NIE GRA, ZERKNIJCIE NA ZADANIE 3 I ZDANIE DRUGIE... MIANOWICI OD KOGO
      DOSTAL TEGO PSA:/ PODAJA ZE PRAWDZIWE JET TO ZDANIE... NIE PASUJE MI TO W
      TRANSKRYPCJI JEST ZE DOSTAL OD RODZICOW!! CO MYSLICIE??
      • Gość: sara Re: jak Wam poszło na francuskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 14:10
        ja mialam zdanie ze dostal z okazji rocznicy dziadkow i zaznaczylam Vrai i tak
        jest w transkrypcji wiec w tych opd musi byc blad poprostu
        • Gość: JOHN Re: jak Wam poszło na francuskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 14:15
          NO JEST W TRANSKRYPCJI ZE DOSTAL OD DZIADKOW!! A TO DRUGIE ZDANIEMOWI ZE DOSTAL
          OD RODZICOW ... CZY TAK?? MOZE ZLE ZROZUMIALEM.... DE LA PART DE SES
          PARENTS.....
          • Gość: sara Re: jak Wam poszło na francuskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 14:39
            no tak od dziadkow dostal:P juz poprawili odp:))wiec sobie zajrzyj:)
        • Gość: sdfsd Re: jak Wam poszło na francuskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:06
      • Gość: Alicja Re: jak Wam poszło na francuskim IP: *.icpnet.pl 18.05.06, 17:11
        też mi sie wydawalo, ze na maturze widzialam rodzicow.. i zaznaczyłam, ze faux
        bien sur.... w ogole czesc jest poprzestawiana tutaj;) luzik jest dobrze:)
        • Gość: BYLY GRUPY-A, B, C Re: jak Wam poszło na francuskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 18:12
          hehe, tak Wam sie wydaje ze czesc oprzestawiana, po prostu na maturze byly grupy aby uniemozliwic nam sciaganie!!!!! Dobrze ze po angielskim wyszlo to na jaw, moj kumpel sciagnal na english od kumpla prawie wszystko i ma zle bo sie okazalo ze byly inne grupy :) to nie zart, mowie naprawde serio!!!!!!!!!!!1
    • merci4 Re: jak Wam poszło na francuskim 18.05.06, 14:05
      ekstra!! kocham seks francuski...
      • Gość: oj ;P Re: jak Wam poszło na francuskim IP: *.ikomnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 14:18
        ja też :P
    • Gość: dziwne pytanie!!!! dziwne pytanie!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 15:20
      luknijcie na zadanie 6, a pytanie pierwsze do tego zadania. Do kogo jest adresowany ten konkrus i odp jest podana do ludzi ktorzy ne maja jeszcze 30 lat. Ale w tekscie jest podane ze dla ludzi o d 16 do 28 lat. A jak ktos ma 29 to tez nie ma jescze 30, a na konkurs sie nie lapie jush :) to pytanie bylo zagadkowe bardzo.
      • Gość: Magda a dwujezyczna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 17:10
        jak oceniacie poziom francuskiego dwujezycznego? Pytam głównie XIII LO z
        Łodzi ;)
    • Gość: dori Re: jak Wam poszło na francuskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 15:50
      Łatwizna :P wszyscy będą mieć koło 80- 90% :D
    • Gość: gosc Re: jak Wam poszło na francuskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 16:07
      ogolnie nie było trudne ale prosze mozecie odpowiedziec mi na pytanie czy np różnych grupach pytania były tez rózne bo mi sie cos wydaje ze tak ale nie jestem pewna...po sprawdzeniu z arkuszem w necie wydaje mi sie ze nie krore pytania były innej tresci... help
      • Gość: john Re: jak Wam poszło na francuskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 16:14
        BYL INNEJ TRESCI
        NP. TO OD KOGO JEAN DOSTAL PSA JEDNI MIELI W ARKUSZU ZE O DZIADKOW A DRUDZY Z
        OD RODZICOW. POZDRO
        • Gość: dorot Re: jak Wam poszło na francuskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 16:17
          dzieki uspokoiłes mnie a juz myslałam ze zawaliłam naprawde wielkie dzieki
          a moze jeszcze to dotyczace TV -Czy ktos miał ze od wieku a nie od pół wieku?
          • Gość: DOROTI ODPISZ!! Re: jak Wam poszło na francuskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 16:33
            TAK DOROKO!!! JAMIALEM OD WIEKU!!!!!!!!!JUPI!!!! MOWIE SOBIE CZY JA JUZ
            ZGLUPIALEM! CZY AZ TAK NIE PAMIETAM!! A PROSZE JEDNAK BYLO OD WIEKU.... I
            JESZCZE ODNOSNIE TEGO IDOLA CHYBA 3 PYTANIE BYLO... NIE CO JE LAZY TAK JAK W
            TYM KLUCZU TYLKO CO DZIELI.... DOROI ZGADZA SIE??
            • Gość: dorot Re: jak Wam poszło na francuskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 16:50
              wiesz w 3 odnosnie idola to akurat mi sie zgadza z kluczem ale nie załamuj sie bo moze jest jeszcze jakas inna wersja mój znajomy powiedział ze na pewno 3 sa z tego co on sobie w innych jezykach sprawdzał
              • Gość: DO DOROTI Re: jak Wam poszło na francuskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 16:55
                DOROTI ODEZWIJ SIE DO MNIE NA GG 6068710
                • Gość: dorot Re: jak Wam poszło na francuskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 17:00
                  ok moge sie odezwac...naprawde nie przejmuj sie tak ta jedna odpowiedzią...
                  na jakie studia sie wybierasz??
                  • Gość: a Re: jak Wam poszło na francuskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 17:49
                    ej a nie wydaje wam sie ze tam gdzies jest czy wiecej niz pol roku no to w
                    sumie nie wiadomo bo w latach 50tych to nie wiadomo kiedy to bylo a potem mowia
                    ze 40 lat pozniej jest tak i tak ?
                    • Gość: panna nikt Re: jak Wam poszło na francuskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 18:15
                      no właśnie... zmyliło mnie to "40 lat później.." i zaznaczyłam oczywiście faux.
                      pytania/odpowiedzi jak zwykle źle formułowane ;P
                      • Gość: A Re: jak Wam poszło na francuskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 18:49
                        no wlasnie... super ta matura :P
                    • Gość: mroovka depuis plus d'un demi-siecle?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:38
                      ..plis, niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego w tym zdaniu o połowie wieku jest vrai?????

• Gość: Ola Re: depuis plus d'un demi-siecle?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:51
                        Ja też tego nie rozumiem... dla mnie lata 50-te to są lata pomiędzy 1950 a 1959.. a nie było nam przecież doładnie powiedziane, czy chodziło im o 1958 (w takim przypadku nie mija nawet pół wieku, a co dopiero wiecej niz pół), czy tez może o 1951 (wtedy to faktycznie mamy już telewizje od ponad połowy wieku) BIZARRE...
                        • Gość: j Re: depuis plus d'un demi-siecle?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 23:22
                          no wlasnie ja sie zgadzam, a w polaczeniu z tym ze 40 lat pozniej (w domysle -
                          teraz) to juz w ogole uznalam ze nie jest PONAD pol wieku, gdyby bylo okolo pol
                          wieku no to ok, a tak to...
                          • Gość: j Re: depuis plus d'un demi-siecle?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 23:36
                            wiec jak sie nie zgadzacie z ta odpowiedza ze VRAI to napiszcie do CKE bo moze
                            zwroca na to uwaga jesli jest nielogiczne... o ile wiecej osob o tym napisze,
                            tylko pamietajcie, ze trzeba tam adres podac
                          • Gość: m Re: depuis plus d'un demi-siecle?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 10:08
                            jest wyraznie napisane z e w latach 50. i qrde nie bawmy sie w jakichs
                            aptekarzy czy to byl 51 czy moze 59 bo lata 50 to lata 50 i to jest polowa
                            wieku a z tym quarante ans plus tard to chodzi ze przez jakis czas ludzie razem
                            ogladali tv np przez 10lat a po 40 latach jest tak wiec to nie odnosi sie do
                            momentu wymyslenia czy rozpowszechnienia tv
    • Gość: moieveline Re: jak Wam poszło na francuskim IP: *.chello.pl 18.05.06, 19:05
      ale wydziwiacie maturka z frencza byla super i duuzo latwiejsza niz na probie
      dla mnie mile zaskoczenie !
    • Gość: mroovka ...zadanie 5te//wątpliwośći IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:47
      ...czy w 5.4 miał ktoś zamiast facilement, dificile???
    • Gość: mroovka zadanie3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:50
      ... jeszzce jedno:-)... dlaczego w 3.1:JEAN-MARC AVAIT BEAUCOUP D'AMI SUR INTERNET jest faux???
      • Gość: Ola Re: zadanie3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:53
        wg mnie ze wzgledu na to, że jego znajomi stanowia tylko "petit groupe" ;)
        • Gość: Maluszek Re:Zadanie3 IP: *.gdynia.mm.pl 18.05.06, 21:20
          A wg mnie jest czas l`imparfait (avait)a nie bylo nic powiedziane ze stracił
          tych przyjaciół :)
          • Gość: miu_miu Re:Zadanie3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 22:33
            boze ludzie jak wy kombinujecie;/ tak jest i tyle nie ma co nad tym juz tak
            myslec:P
          • Gość: blabla Re:Zadanie3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 23:08
            to wszytsko bylo w czasie imparfait:P
        • Gość: mroovka Re: zadanie3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 12:16
          dzieki za wyjasnienie, nie zwróciłam uwagi:-)
    • Gość: j Re: jak Wam poszło na francuskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 23:38
      a tak w ogole to mieliscie juz ustny? jakie tematy? :>
      • Gość: mroovka błędy techniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 12:15
        mam pytanie: jeśli ktoś pisał mature DWOMA czarnymi długopisami...ale jeden z nich był żelpenem , a drugi zwykły, to są za to
        jakieś konsekwencje??? słyszłam ze moga w ogóle nie uznac matury!!!!!!!!!!!!!!!!!!(...bo czesć praca moze byc dopisana przez
        kogos) zastanawia mnie to.. bo ja sie dowiedziałam o tym sporo po maturze...(włascieiwe ciągle poznaje jakies nowinki , które
        moga pzesądzic .. o tym ze nejblizszy rok bedzie kolejnym PRZED MATURĄ!!!!:-///) ... a w regulaminie na pierwszej stronie KAZDEGO
        arkusza nie ma o tym słowa....
        • Gość: blabla Re: błędy techniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 13:32
          no raczej ze mozna uzywac kilku dlugopisow ja tez pisalam dwoma bo jeden mi sie
          wypisal i przeciez to jest normalne wiec wyluzuj:)
        • Gość: blabla Re: błędy techniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 14:12
          a ta a propos kto ci to powiedzial????:>
          • Gość: mroovka Re: błędy techniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 21:55
            ..koleżanka pytała jednej z naszych nauczycielek juz po maturze, bo miała wątpliwości.. i okazało sie, ze

"przeciez nauczyciele juz dawno nam czytali regulamin matury(...?????!!!pierwsze słysze) i koniecznie trzeba było zaznaczyc(nie wiem jak..!!!???), ze w pracy uzywa sie wiecje niz jednego długopisa!!!" ...

-co uwazam za kompletny debilizm.. bo jakby ktoś koniecznie cchiał cos dopisać, a nie wiem po co, to znalazłby nieróznioący sie długopis,,,

paranoja....
            ..ale przyznam ze troche mnie zmartwiło, a zwłaszcza gwałtowna reakcja nauczycielki...
            • Gość: blabla Re: błędy techniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 09:33
              nie pzrejmuj sie bonapewno taknie jest pzeciez debile nie zasiadaja w komisjach
              i egzaminatorzy to tez ludzie a dlugopis mila byc z czarnym wkladem a to czy
              zelowy czy zwykly i iloma pisalas juz sie nie liczy nauczycielka ma chyba zle
              informacje:)
            • Gość: blabla Re: błędy techniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 09:35
              a no i zalozeniem tej calej matury jest to ze praca sa sprawdzane anonimowo
              wiec po co jakis egzaminator mialby sie bawic w poprawianie odp? to byloby bez
              sensu
    • Gość: mała_ja Re: jak Wam poszło na francuskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 14:17
      Ja też jestem na nich zła o to "plus d'un demi - siecle". Zmieniłam odpowiedź
      na faux, bo stwierdziłam, że, skoro w tekście jest napisane "quarante ans plus
      tard", to, zgodnie z jego treścią, nie minęło jeszcze wcale 50 lat... ech. No
      ale trudno. Poza tym oba poziomy - bajka;)
      • Gość: j Re: jak Wam poszło na francuskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:46
        no wlasnie, tez tak zrobilam. gdyby napisali okolo pol wieku no to spoko, ale
        tka to uznalam ze wlasnie nie. glupie to ;P

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka