Dodaj do ulubionych

szukam nazwy dla kebab baru - z języka tureckiego

02.12.07, 12:49
szukam nazwy dla kebab baru - najlepiej z języka tureckiego, pytanie kieruje
do życzliwych ludzi z pomysłami.. z góry dziekuje za podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • green_mary Re: szukam nazwy dla kebab baru - z języka tureck 02.12.07, 14:44
      ...a tak wogle to "kebab" to jakaś spolszczona, czy europejska wersja tureckiego
      "kebap", i tak się to słowo powinno z oryginału pisać. ;-) Pozdrawiam.
      • pabloxcv Re: szukam nazwy dla kebab baru - z języka tureck 03.12.07, 17:51
        ...dziękuje za poprawkę..zawsze zastanawiałem się jaka forma jest
        prawidłowa..teraz już wiem..:-)) a nie masz pomysłu na nazwę przypakdiem.?
        • alexa195 Re: szukam nazwy dla kebab baru - z języka tureck 04.12.07, 15:15
          "kebap" to po turecku, a "kebab" - po arabsku. Nie ma spolszczonej
          nazwy, bo w Polsce mamy bary zarowno "kebab", jak i "kebap".
          ochodzene
          • alexa195 Re: szukam nazwy dla kebab baru - z języka tureck 04.12.07, 15:17
            Wycielo mi kawalek postu...
            Chodzilo mi o pochodzenie nazwy barow: jedne, dlatego, ze sa
            tureckie (kebap), drugie dlatego ze sa arabskie (kebab). Choc
            widzialam i tureckie "kebab" w Polsce :D
            • green_mary Re: szukam nazwy dla kebab baru - z języka tureck 05.12.07, 12:40
              dobrze wiedzieć ;-), pozdrowienia!
              • pabloxcv Re: szukam nazwy dla kebab baru - z języka tureck 06.12.07, 00:13
                OK...śWIETNA LEKCJA, TERAZ BEDę WIEDZIAł JAK CO NAZYWAC..:-) ALE CZY MA KTOS
                MOZE JAKIS ORYGINALNY POMYSł NA NAZWę MOJEGO BARU???? DODAM TYLKO JESZCZE ZE
                DOBRZE BY BYłO JEśLI NAZWA BYłA BY Z JęZYKA TURECKIEGO...Z GóRY DZIEKUJE ZA POMOC...
                • karolcza Re: szukam nazwy dla kebab baru - z języka tureck 07.12.07, 12:15
                  a w jakim mieście miałby być ten bar i czy bedzie pracował tam
                  jakiś Turek?
                  • mrockata Re: szukam nazwy dla kebab baru - z języka tureck 07.12.07, 12:54
                    'afiyet olsun'
                    'Sofra'
                    'Paşanın sofrası'

osobiscie podoba mi sie 'sofra' krotko i kazdy bedzie lubiec tam
                    jadac :o))

Hayırlı olsun!!
                    • pabloxcv Re: szukam nazwy dla kebab baru - z języka tureck 09.12.07, 02:57
                      witam.. sofra ..spoko nazwa ale jeśli można by to przetłumaczyć..:-) osobiście
                      nie znam tureckiego a chciałbym komus zaufac i oprzec sie na czyjejś inwencji i
                      zaufaniu..
          • mrockata sofra 11.12.07, 20:45
            to 'stol' lub miejsce w ktorym bedzie spozywane przygotowane
            jedzenie...Turcy czesto przygotowuja 'Sofre' na takich niskich
            okraglych stolikach i siedza przy nich po turecku :oPPP
    • hakan27 Re: szukam nazwy dla kebab baru - z języka tureck 09.12.07, 18:06
      www.istanbul.pl zobacz ten strona....istanbul kebap najlepszy
      polsce kebap...
      • yakamoz83 Re: szukam nazwy dla kebab baru - z języka tureck 10.12.07, 21:27
        Witam, widze ze jakos malo osob chce tobie pomoc:( Ja jestem Turkiem
        i osobiscie proponuje nazwe CENNET (znaczy RAJ)
        Pozdrawiam:)

• wanienka Re: szukam nazwy dla kebab baru - z języka tureck 13.12.07, 01:34
          odradzam SOFRE jesli w Warszawie, bo juz jedna jest u mnie na
          Natolinie!
          Aha a Istanbul.pl dobry, ale nie jakos wyjatkowo!
        • pabloxcv Re: szukam nazwy dla kebab baru - z języka tureck 20.12.07, 20:32
          SPOKO ... WEZMę TO POD UWAGE..ALE JEśLI JESTES TURKIEM TO PODAJ MI PRZYKłADOWE
          JAKIES NAZWY MIEJSC ALBO MIAST LUB NP JAK U WAS NAZYWAJA SIE BARY.. Z GóRY
          DZIEKUJE CI ZA POMOC..
          POZDR
      • pabloxcv Re: szukam nazwy dla kebab baru - z języka tureck 20.12.07, 20:27
        NA TEJ STRONIE NIC SPECJALNEGO NIE MA...ALE DZIEKI ZA ZAINTERESOWANIE
    • radus.madzia Re: szukam nazwy dla kebab baru - z języka tureck 16.10.17, 16:25
      slogansensei.pl/nazwa-dla-baru-z-kebabem/

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka