Dodaj do ulubionych

połącznie nie rozłącza po 20min bezczynności,rbal?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 12:07
Od jakichś 2 tygodni, w sytuacji długiej bezczynności połączenie nie przerywa
się automatycznie.
Opcja w ustawieniach jest nadal ustawiona poprawnie.
Program antywirusowy z uaktualnioną bazą nic nie wykrył.
Co robić ?
Obserwuj wątek
    • Gość: zielony Dodatkowy objaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 12:45
      Bezpośrednio po połączeniu komputer szybko ściąga strony, z czasem coraz
      wolniej, aż trzeba przeresetowac komputer.
      • robaczek91 Log wysłałany na e-mail, jak opisano na górze 22.03.06, 12:47
        • neder Re: Log wysłałany na e-mail, jak opisano na górze 22.03.06, 12:53
          do m.gregora? ;) On ostatnio często tu nie bywa więc nie wiem czy odbiera pocztę ;)

pzdr
    • Gość: k Re: połącznie nie rozłącza po 20min bezczynności, IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.03.06, 12:58
      Moze masz ustawione zeby sie rozlaczalo polaczenie po 20min bezczynnosci? Albo
      np. w OE czy cos.
      • Gość: zielony Re: połącznie nie rozłącza po 20min bezczynności, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 13:13
        No właśnie mam ustawione , i problem w tym , że się nie rozłancza, więc
        podejrzewam, że komputer przez 20 min cały czas pracuje, a nie jest bezczynny i
        dlatego się nie rozłancza.
        A skoro pracuje , jak go nie proszą to co robi? Pewnie mi bruździ.
        • Gość: k Re: połącznie nie rozłącza po 20min bezczynności, IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.03.06, 14:34
          Masz jakies programy korzystajace z polaczenia?
          • robaczek91 Re: połącznie nie rozłącza po 20min bezczynności, 22.03.06, 15:46
            Tylko outlook i przeglądarkę mikrosoftu, no i avast, i jeszcze sam windows
            komunikuje się co jakiś czas z serwerem mikrosoftu i mi sam uaktualnia, o
            niczym więcej nie pamiętam.
            • Gość: k Re: połącznie nie rozłącza po 20min bezczynności, IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.03.06, 20:55
              Wklej moze log.
              • robaczek91 Re: połącznie nie rozłącza po 20min bezczynności, 23.03.06, 18:11
                Nie chcę żaby WSZYSCY widzieli co mam na komputerze, jaki program antywirusowy
                i inne szczegóły.
                • neder Re: połącznie nie rozłącza po 20min bezczynności, 23.03.06, 18:27
                  o rany... a co Ci szkodzi, ze będziemy wiedzieć jaki masz program antywirusowy i
                  jaki forewall i jakie procesy masz uruchomione? Haseł w logu nie ma... Co nam
                  po takiej wiedzy, co?

Nie to nie. Twój komp, Twój system, Twój syf. My inaczej nie możemy pomóc.
                  pzdr
                • Gość: k Re: połącznie nie rozłącza po 20min bezczynności, IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.03.06, 20:15
                  Wiec jak tam sobie chcesz...
                  • robaczek91 Re: połącznie nie rozłącza po 20min bezczynności, 24.03.06, 15:50
                    Co innego gdy program wysyłam komuś na e-maul, ale po co cała Polska, nawet
                    cały świat ma wiedzieć jaki program antywirusowy mam na komputerze?

Dodatkowy jest jeszcze jeden objaw: co i raz bez powodu z głośników słychać
                    klikanie, takie samo jak to, które jest ustaawione , żeby było słychać
                    kliknięcia i klawiaturę , zamiykanie okien itp.
                    Co chwila, nawet jak nic nie robię: normalnie jakby ktoś na maszynie do pisania
                    w tym głośniku pisał :).
                    • robaczek91 Ten objaw znika, gdy rozłączę połączenie. 24.03.06, 15:54
                    • neder Re: połącznie nie rozłącza po 20min bezczynności, 24.03.06, 21:24
                      Trudno Ci w czymkolwiek pomóc wnioskując tylko z Twojego opisu, nie wiedząc co
                      Ci chodzi i co Ci w kompie siedzi. Nasze zdanie znasz.

pzdr
                      • robaczek91 Re: połącznie nie rozłącza po 20min bezczynności, 25.03.06, 10:20
                        Przecież masz mojego loga w swojej skrzynce pocztowej.
                        Został wysłany już chyba 2 dni temu, albo dawniej.
                        • neder Re: połącznie nie rozłącza po 20min bezczynności, 25.03.06, 19:22
                          a ja Ci już chyba pisałam, że jeśli wysyłałes na adres ze strony
                          www.mgregor.republika.pl to wysłałeś do m.gregora. Czy ja wyglądam jak
                          m.gregor? albo kolobos?

pzdr
                          • robaczek91 Re: połącznie nie rozłącza po 20min bezczynności, 25.03.06, 22:27
                            Przecież tekst na wstępie firmujecie obaj , nieprawdaż?
                            • neder Re: połącznie nie rozłącza po 20min bezczynności, 25.03.06, 22:36
                              > Przecież tekst na wstępie firmujecie obaj

Oboje, nie obaj. Magda jestem.

Nie widzę sprzeczności w tym co piszesz. m.gregor swego czasu czesto udzielał
                              się na forum i z tego co mogę wywnioskować na maile w sprawie logów nadal chyba
                              odpisuje. Tyle, że na forum bywa teraz bardzo rzadko i zapewne równie rzadko
                              sprawdza tu skrzynkę. Wydaje mi się, że po ilości logów na forum można się
                              domyśleć, że jakoś inni zauważają, że ani kolobos ani ja m.gregorem nie
                              jesteśmy. Wysłanie do m.gregora to tylko jedna z opcji, druga to wklejenie loga
                              tu (o czym z resztą na stronce m.gregora jest napisane - punkt 9).

pzdr
                    • Gość: Antek Re: połącznie nie rozłącza po 20min bezczynności, IP: *.acn.waw.pl 26.03.06, 00:11
                      > Co innego gdy program wysyłam komuś na e-maul, ale po co cała Polska, nawet
                      > cały świat ma wiedzieć jaki program antywirusowy mam na komputerze?

O rany .. alez ty masz wysokie mniemanie o sobie. Myslisz, ze nikt nic innego
                      nie robi tylko sprawdza jakiego uzywasz programu antywirusowego? A co to kogo
                      obchodzi???
                      • Gość: Marek Re: połącznie nie rozłącza po 20min bezczynności, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 15:07
                        Wiesz , ja też bym nie chcał , zeby wszyscy wiedzieli jaki mam program
                        antywirusowy.
                        Tak naprawdę na kóncu, zwykle nie chodzi o cały świat, ale o
                        konkretnego "przyjaciela".
                        A jaśli tego nie rozumiesz, nic dziwnego, że jesteś częstym gościem tego forum.
                        • kolobos Re: połącznie nie rozłącza po 20min bezczynności, 26.03.06, 15:47
                          Skoro snujesz tutaj jakies bzdurne teorie spiskowe to moze wyjasnij jakie
                          korzysci moze miec "przyjaciel" z tego, ze dowie sie, ze masz np. Avast albo
                          Nortona?
                          • Gość: marek Re: połącznie nie rozłącza po 20min bezczynności, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 15:58
                            Mam to tu napisać? żartujesz.
                            • srull Re: połącznie nie rozłącza po 20min bezczynności, 26.03.06, 16:44
                              Nie daj sie prosic, tez chetnie poslucham:)

Przy okazji, czy moglby ktos rzucic na to swym czujnym oczkiem?

Logfile of HijackThis v1.99.1
                              Scan saved at 16:40:32, on 2006-03-26
                              Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
                              MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
                              C:\WINDOWS\System32\smss.exe
                              C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
                              C:\WINDOWS\system32\services.exe
                              C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
                              C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
                              C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
                              C:\WINDOWS\Explorer.EXE
                              C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
                              C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccEvtMgr.exe
                              C:\Program Files\Executive Software\DiskeeperWorkstation\DKService.exe
                              C:\Program Files\ewido anti-malware\ewidoctrl.exe
                              C:\Program Files\ewido anti-malware\ewidoguard.exe
                              C:\Program Files\Norton AntiVirus\navapsvc.exe
                              C:\Program Files\Norton Personal Firewall\NISUM.EXE
                              C:\Program Files\Norton AntiVirus\AdvTools\NPROTECT.EXE
                              C:\Program Files\Logitech\iTouch\iTouch.exe
                              C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccApp.exe
                              C:\Program Files\Norton Personal Firewall\IAMAPP.EXE
                              C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
                              C:\Program Files\Norton Personal Firewall\SymProxySvc.exe
                              C:\Program Files\Norton Personal Firewall\NISSERV.EXE
                              C:\Program Files\Norton Personal Firewall\ATRACK.EXE
                              C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
                              C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe
                              C:\WINDOWS\System32\WISPTIS.EXE
                              C:\Documents and Settings\Piotr\Pulpit\HI JACK\hijackthis.com

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page =
                              www.interia.pl/
                              R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
                              O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} -
                              C:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.dll
                              O2 - BHO: NAV Helper - {BDF3E430-B101-42AD-A544-FADC6B084872} - C:\Program
                              Files\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
                              O3 - Toolbar: Norton AntiVirus - {42CDD1BF-3FFB-4238-8AD1-7859DF00B1D6} -
                              C:\Program Files\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
                              O4 - HKLM\..\Run: [zBrowser Launcher] C:\Program Files\Logitech\iTouch\iTouch.exe
                              O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE
                              C:\WINDOWS\System32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
                              O4 - HKLM\..\Run: [ccApp] "C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccApp.exe"
                              O4 - HKLM\..\Run: [ccRegVfy] "C:\Program Files\Common Files\Symantec
                              Shared\ccRegVfy.exe"
                              O4 - HKLM\..\Run: [Advanced Tools Check] C:\PROGRA~1\NORTON~1\AdvTools\ADVCHK.EXE
                              O4 - HKLM\..\Run: [Symantec NetDriver Monitor] C:\PROGRA~1\SYMNET~1\SNDMon.exe
                              /Consumer
                              O4 - HKLM\..\Run: [iamapp] C:\Program Files\Norton Personal Firewall\IAMAPP.EXE
                              O4 - HKLM\..\Run: [UserFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -u
                              O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray
                              O8 - Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel -
                              res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000
                              O8 - Extra context menu item: Pobierz używając Download &Express'a - C:\Program
                              Files\Download Express\Add_Url.htm
                              O9 - Extra button: Badanie - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} -
                              C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
                              O16 - DPF: {31B7EB4E-8B4B-11D1-A789-00A0CC6651A8} (Cult3D ActiveX Player) -
                              www.cult3d.com/download/cult.cab
                              O23 - Service: Symantec Event Manager (ccEvtMgr) - Symantec Corporation -
                              C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccEvtMgr.exe
                              O23 - Service: Symantec Password Validation Service (ccPwdSvc) - Symantec
                              Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccPwdSvc.exe
                              O23 - Service: Diskeeper - Executive Software International, Inc. - C:\Program
                              Files\Executive Software\DiskeeperWorkstation\DKService.exe
                              O23 - Service: ewido security suite control - ewido networks - C:\Program
                              Files\ewido anti-malware\ewidoctrl.exe
                              O23 - Service: ewido security suite guard - ewido networks - C:\Program
                              Files\ewido anti-malware\ewidoguard.exe
                              O23 - Service: Norton AntiVirus Auto Protect Service (navapsvc) - Symantec
                              Corporation - C:\Program Files\Norton AntiVirus\navapsvc.exe
                              O23 - Service: Norton Personal Firewall Service (NISSERV) - Symantec Corporation
                              - C:\Program Files\Norton Personal Firewall\NISSERV.EXE
                              O23 - Service: Norton Personal Firewall Accounts Manager (NISUM) - Symantec
                              Corporation - C:\Program Files\Norton Personal Firewall\NISUM.EXE
                              O23 - Service: Norton Unerase Protection (NProtectService) - Symantec
                              Corporation - C:\Program Files\Norton AntiVirus\AdvTools\NPROTECT.EXE
                              O23 - Service: ScriptBlocking Service (SBService) - Symantec Corporation -
                              C:\PROGRA~1\COMMON~1\SYMANT~1\SCRIPT~1\SBServ.exe
                              O23 - Service: Symantec Network Drivers Service (SNDSrvc) - Symantec Corporation
                              - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SNDSrvc.exe
                              O23 - Service: Norton Personal Firewall Proxy Service (SymProxySvc) - Symantec
                              Corporation - C:\Program Files\Norton Personal Firewall\SymProxySvc.exe
                              O23 - Service: SymWMI Service (SymWSC) - Unknown owner - C:\Program Files\Common
                              Files\Symantec Shared\Security Center\SymWSC.exe (file missing)

Wszystko dziala niby sprawnie, ale Avast wykryl mi wczoraj ponad 30.000
                              (trzydziesci tysiecy [sic!]) zainfekowanych plikow. Nieco, ze tak powiem, mnie
                              to zaniepokoilo:)
                              • srull Re: połącznie nie rozłącza po 20min bezczynności, 26.03.06, 16:46
                                Oczywiscie - nie Avast a jak widac w logu Ewido. Jeszcze go nie odinstalowalem,
                                wiec tam poki co tkwi.
                              • kolobos Re: połącznie nie rozłącza po 20min bezczynności, 26.03.06, 16:48
                                Czym zainfekowanych? Jakich plikow?
                                • srull Re: połącznie nie rozłącza po 20min bezczynności, 26.03.06, 17:00
                                  Dzieki za zainteresowanie. Zastanawialem sie czy nie zrobic zrzutu, ale to chyba
                                  bez sensu. Napisze tylko, ze stoi jak wol - Infected objects found: 33192. Po
                                  przeskanowaniu (trwalo to ponad trzy godzinki), ewido zaczal oczYwizda te pliki
                                  usuwac, cierpliwosci starczylo mi jednak do dojechania do pieciu tysiaczkow
                                  (kolejne piec czy szesc godzin). Podejrzewam, ze sa to jakies pozostalosci,
                                  ktore tkwia w Nortonie, cos mi tam przy ich kasowaniu mignelo, ze sa w katalogu
                                  PROTECT i cosik tam jeszcze. Z tego do czego doszedlem w szukajac w sieci ma on
                                  wlasnie powiazania z onym. Mam nadzieje, ze nie napisalem zbyt pokretnie?
                                  Hahaha, jakos nie umiem bardziej logicznie:)
                                  • srull Re: połącznie nie rozłącza po 20min bezczynności, 26.03.06, 17:09
                                    Ale ze mnie sierota. To sa ciasteczka. Chyba sto lat nie robilem z nimi
                                    porzadku. Sorry za zamieszanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka