Dodaj do ulubionych

"e-mail.Beagle.Ec" i co dalej??help!!!

27.01.08, 21:58
Witam.
Program antywirusowy online(Kaspersky)wykrył wirusa "e-mail.Beagle.Ec" i nie
mógł go usunąć. Co dalej? Próbowałam także innymi programami antywirusowymi,
antytrojanowymi itp. i nic.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam i dziękuje:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: "e-mail.Beagle.Ec" i co dalej??help!!! IP: *.escom.net.pl 27.01.08, 22:31
      Czy wy naprawde nie widzicie przyklejonego watku?!
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=430&w=66002983
      • mili26 Re: "e-mail.Beagle.Ec" i co dalej??help!!! 28.01.08, 08:16
        Witam ponownie.
        Próbowałam zainstalować program "Combofix" i wystąpił błąd-to pewno przez
        wirusa-Combofix.exe jest nieprawidłową aplikacją systemu win32.
        Nazwa wirusa:eimail-worm.win32.Bagle.ev.
        Wartość
        rejestru:HKEY_USERS\S-1-5-21-299502267-602162358-839522115-1003\Software\Microsoft\Windows\Current
        Version\Run,german.exe.
        Proszę o cokolwiek??
        • kolobos Re: "e-mail.Beagle.Ec" i co dalej??help!!! 28.01.08, 08:23
          Zmien nazwe pliku combofix na kopytko.exe i dopiero uruchom.
          Mozesz tez zamiast combofix uzyc DSS, ktory powinien dzialac bez problemu.
          • mili26 Re: "e-mail.Beagle.Ec" i co dalej??help!!! 28.01.08, 08:43
            Wklejam loga: wklej.org/id/ad2ef1cc9b
            DSS zadziałał.
            • mili26 Re: "e-mail.Beagle.Ec" i co dalej??help!!! 28.01.08, 09:07
              Przepraszam ale na wypadek wklejam jeszcze jeden:-( wklej.org/id/15b0c9aa7b
            • kolobos Re: "e-mail.Beagle.Ec" i co dalej??help!!! 28.01.08, 09:19
              W hijackthis usun:
              F0 - system.ini: Shell=explorer.exe
              F2 - REG:system.ini: Shell=explorer.exe
              O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - (file missing)
              O21 - SSODL: WebCheck - {E6FB5E20-DE35-11CF-9C87-00AA005127ED} - \webcheck.dll (file missing)

Uzyj: cybertrash.pl/images/tata/Avenger/Avenger.html
              Wklej do niego taki skrypt:

Drivers to unload:
              Megadrv3

Folders to delete:
              C:\WINDOWS\system32\drivers\down

Files to delete:
              c:\windows\system32\drivers\srosa.sys
              C:\sdlflzoip
              C:\WINDOWS\system32\mdelk.exe
              C:\WINDOWS\system\smvss.exe
              C:\WINDOWS\system32\drivers\hldrrr.exe

Registry values to delete:
              HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run | german.exe

Po wykonaniu daj log z Avengera na wklej + log z combofix, ktory powinien juz dzialac, jezeli bedzie dzialac to napraw tez tryb awaryjny tym:
              download.bleepingcomputer.com/sUBs/SafeBootKeyRepair.exe
              • mili26 Re: "e-mail.Beagle.Ec" i co dalej??help!!! 28.01.08, 09:36
                mam pytanie i pewno zanudzam:
                W hijackthis usun:
                O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - (file
                missing)
                O21 - SSODL: WebCheck - {E6FB5E20-DE35-11CF-9C87-00AA005127ED} - \webcheck.dll
                (file missing)

Proszę napisz gdzie mam usunąć te pliki. Włączyć program jeszcze raz?
                Proszę o cierpliwość, jestem"zielona".
                • kolobos Re: "e-mail.Beagle.Ec" i co dalej??help!!! 28.01.08, 09:43
                  Nie zielona tylko leniwa, wszystko masz DOKLADNIE opisane w linku z naglowka. Masz uruchmic hijackthis i usunac podane wpisy.
                  • mili26 Re: "e-mail.Beagle.Ec" i co dalej??help!!! 28.01.08, 09:55
                    Uruchomiłam, pojawił się raport w formie notatnika, mam usunąć w nim wpisy? Na
                    pewno śmiejsz się ze mnie:-)
    • Gość: @ Re: "e-mail.Beagle.Ec" i co dalej??help!!! IP: *.chello.pl 28.01.08, 10:42
      Uruchom HijackThis i kliknij "Do a system scan only"
      Następnie zaznacz podane wpisy i kliknij "Fix checked"
      • mili26 Re: "e-mail.Beagle.Ec" i co dalej??help!!! 28.01.08, 10:54
        włączyłam dss.exe i włącza się Deckard's System Scanner.
      • mili26 Re: "e-mail.Beagle.Ec" i co dalej??help!!! 28.01.08, 12:24
        Uruchomiłam HijackThis i wystąpił błąd: HijackThis jest nieprawidłową aplikacją
        systemu win32.
        • Gość: Kolobos Re: "e-mail.Beagle.Ec" i co dalej??help!!! IP: *.escom.net.pl 28.01.08, 13:25
          Eh, zostaw na razie w spokoju ten hijackthis uzyj Avenger'a tak jak podalem. Zrob tez skan przy pomocy Dr. Web CureIt! zeby wykluczyc infekcje wirusowa.
          • mili26 Re: "e-mail.Beagle.Ec" i co dalej??help!!! 28.01.08, 13:37
            dziękuje za odpowiedź:-) Uruchomiłam avengera i wystąpił błąd: avenger jest
            nieprawidłową aplikacją systemu win32.
            Skanowałam Spyware doctorem: nadal pozostaje:email-worm.bagle
            Nie można ręcznie usunąć z rejestru.
            • Gość: Kolobos Re: "e-mail.Beagle.Ec" i co dalej??help!!! IP: *.escom.net.pl 28.01.08, 13:53
              W takim razie to pewnie jakis wirus, a nie tylko rootkit bagle.
              Jak juz pisalem wczesniej przeskanuj Dr.Web CureIt! lub jakims skanerem online np. Kaspersky i zobacz jaki wirus zainfekowal pliki.
              • mili26 Re: "e-mail.Beagle.Ec" i co dalej??help!!! 28.01.08, 17:49
                Witam ponownie.
                Wklejam raport z skanu online Kaspersky: wklej.org/id/7f6b7897de
                • Gość: Kolobos Re: "e-mail.Beagle.Ec" i co dalej??help!!! IP: *.escom.net.pl 28.01.08, 18:26
                  Wylacz na chwile przywracanie systemu, uzyj ATF Cleaner i usun wszystko z TEMP itd. Wywal wszystko z One Button Checkup (Auslogics).
                  Sprobuj sciagnac combofix ale zmienic nazwe pliku na inna np. comb.exe i zobacz czy wtedy sie uruchomi, to samo z Avenger'em.
                  Wywal tez aplikacje od neostrady (opis jak ustawic polaczenie recznie masz w przyklejonym watku).
                  • mili26 Re: "e-mail.Beagle.Ec" i co dalej??help!!! 29.01.08, 07:25
                    DZIĘKUJE!!!!!!!!!!!!!!
                    Stan: obiektów wykrytych ZERO!!!!Jesteś WIELKI:-)

Pozdrawiam.
                    • Gość: Kolobos Re: "e-mail.Beagle.Ec" i co dalej??help!!! IP: *.escom.net.pl 29.01.08, 08:40
                      To nic nie znaczy, daj logi o ktore prosilem o ile combofix lub dss dziala.
                      • mili26 Re: "e-mail.Beagle.Ec" i co dalej??help!!! 29.01.08, 09:11
                        Proszę bardzo: wklej.org/id/49b0e1faec
                        • Gość: Kolobos Re: "e-mail.Beagle.Ec" i co dalej??help!!! IP: *.escom.net.pl 29.01.08, 09:22
                          W hijackthis mialas usunac:
                          O21 - SSODL: WebCheck - {E6FB5E20-DE35-11CF-9C87-00AA005127ED} - \webcheck.dll (file missing)
                          Wiec zrob to.

Utworz CFScript.txt o takiej tresci:

Driver::
                          Megadrv3

Folder::

Zapisz i przeciagnij na ikone combofix.exe, po uzyciu daj link do loga z combofix. Napraw tez tryb awaryjny programem, ktory podalem wczesniej.

• mili26 Re: "e-mail.Beagle.Ec" i co dalej??help!!! 30.01.08, 10:04
                            Hej.
                            W hijackthis nie znalazłam
                            O21 - SSODL: WebCheck - {E6FB5E20-DE35-11CF-9C87-00AA005127ED} - \webcheck.dll
                            (file missing)
                            Po utworzeniu CFScript.txt o takiej tresci:

Driver::
                            Megadrv3

Folder::

Pojawił się błąd i log: wklej.org/id/d34d542ba2
                            • Gość: Kolobos Re: "e-mail.Beagle.Ec" i co dalej??help!!! IP: *.escom.net.pl 30.01.08, 10:54
                              Przeciez mialas uzyc combofix, a nie dss..
                              Mam wrazenie, ze czytasz sobie wybiorczo to co Ci napisalem.
                              Trybu awaryjnego nie naprawilas do tej pory mimo, ze pisalem to juz chyba ze trzy razy. Zamiast log'a z combofix dostaje dss.

Uruchom cmd:
                              Start->Uruchom->cmd
                              wpisz:
                              sc stop Megadrv3
                              sc delete Megadrv3

oraz usun z dysku katalog:

Mam nadzieje, ze w koncu dostane log z combofix i bedzie w nim widac, ze tryb awaryjny zostal juz naprawiony.
                              • mili26 Re: "e-mail.Beagle.Ec" i co dalej??help!!! 30.01.08, 11:22
                                wklejam loga: wklej.org/id/d2dbd9b5c0
                                Przepraszam za mój chaos:-)
                                • Gość: Kolobos Re: "e-mail.Beagle.Ec" i co dalej??help!!! IP: *.escom.net.pl 30.01.08, 11:31
                                  Log jest juz ok, ale dalej nie naprawilas trybu awaryjnego, uzyj:
                                  download.bleepingcomputer.com/sUBs/SafeBootKeyRepair.exe
                                  • mili26 Re: "e-mail.Beagle.Ec" i co dalej??help!!! 30.01.08, 11:40
                                    otrzymałam: wklej.org/id/c3c890ef77
                                    • Gość: Kolobos Re: "e-mail.Beagle.Ec" i co dalej??help!!! IP: *.escom.net.pl 30.01.08, 16:03
                                      Ten log nie jest potrzebny, jak chcesz to sprawdz czy tryb awaryjny juz dziala (nacisnij F8 podczas startu systemu). To wszystko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka