Dodaj do ulubionych

Jaki antywirus do Visty pomóżcie proszę

IP: 82.139.25.* 21.10.08, 13:58
doradzcie...
Obserwuj wątek
    • lemari Re: Jaki antywirus do Visty pomóżcie proszę 21.10.08, 14:31
      wybieraj
      www.google.com/search?client=opera&rls=pl&q=jaki+antywirus+do+visty&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8
    • Gość: Gość Re: Jaki antywirus do Visty pomóżcie proszę IP: *.netdrive.pl 25.10.08, 14:17
      Zdecydowanie ESET Smart Security
      • Gość: ewa Re: Jaki antywirus do Visty pomóżcie proszę IP: 82.139.25.* 26.10.08, 04:11
        Czy w wersji pudełkowej?i czy sama sobie poradzę z zainstalowaniem,tego się
        obawiam-(
        • b.lange Re: Jaki antywirus do Visty pomóżcie proszę 29.10.08, 12:40
          Oczywiście, że sobie poradzisz. Nod 32 jest najprostszym w obsłudze programem
          anty wirusowym. Nie wymaga konfiguracji, nie żąda ustawiania reguł, nie wysyła
          fałszywych alarmów (to mu zapewniło zwycięstwo, w najtrudniejszym teście dla
          anty wirusów -vb 100%) więc nie trzeba się głowić i sprawdzać co chwila w google
          czy dana aplikacja to prawdziwy wirus czy tylko urojony, no i chyba najmniej ze
          wszystkich znanych obciąża procesor. Sama instalacja to kilka kliknięć i
          wpisanie kodu z pudełka, kiedy program o to zapyta.
          • Gość: Samiec Re: Jaki antywirus do Visty pomóżcie proszę IP: *.CNet2.Gawex.PL 29.10.08, 19:59
            b.lange ile Ci Eset płaci za taką propagandę?
            Pewnie jesteś studentem, który na zlecenie tak dorabia.
            Ładnie zareklamowałeś swój produkt.
            Tylko trochę się mijasz z prawdą " anty wirusów -vb 100% " - cokolwiek to miało
            znaczyć ...faktycznie NOD wypadł dobrze.
            Ale mamy przełom 2008 roku i najnowsze testy Virus Bulletin pokazują inne dane ;)
            • b.lange Re: Jaki antywirus do Visty pomóżcie proszę 30.10.08, 16:40
              Dziękuję za... komplement(?) odnośnie mojego wieku i pragnę Cię uspokoić,
              zarabiam tyle, że dorabiać nie muszę, ale oczywiście, dziękuję za troskę. W
              którym miejscu według Ciebie mijam się z prawdą?
              • Gość: Samiec Re: Jaki antywirus do Visty pomóżcie proszę IP: *.CNet2.Gawex.PL 30.10.08, 21:55
                Ostatnie testy VB nie uwzględniają wszystkich produktów z r.2009
                Zostały tam do garnka wrzucone programy 2008 i 2009 .
                Szczerze dziwię się,że tak szanowane kompendium wiedzy o możliwościach programów
                zabezpieczających zdecydowało się na zestawienie Antyvirów z różnych linii
                rocznikowych.
                • b.lange Re: Jaki antywirus do Visty pomóżcie proszę 31.10.08, 16:30
                  Ciekawa koncepcja ale błędna. Wersja na dany rok (programy to nie samochody, nie
                  mają "linii rocznikowych") to chwyt marketingowy. Tak naprawdę program na 2008
                  rok niewiele się różni od tego samego programu z poprzedniego roku. Czasami
                  poprawia się jakieś błędy, niekiedy uzupełnia się dodatki, których i tak
                  większość internautów nie używa, ale główna zmiana polega na zmianie wyglądu i
                  numerka tak, żeby produkt się lepiej sprzedawał. Większość osób się na to
                  nabiera. Poza tym vb, testuje te oprogramowanie które dostarczają producenci, a
                  oni dostarczają to co jest aktualnie najlepsze w ich ofercie, bez oglądania się
                  na numerki konkurencji, tak więc nie ma żadnego logicznego powodu dla którego
                  nie można by testować skuteczności programów w różnych wersjach rocznikowych.
                  Skuteczność programu nie jest zależna od tego jak się nazywa tylko jak działa.
                  • Gość: Samiec Re: Jaki antywirus do Visty pomóżcie proszę IP: *.CNet2.Gawex.PL 02.11.08, 20:40
                    Ciekawa koncepcja ale błędna. W wersjach Antyvirów 2009 sporo się zmieniło.
                    Norton stał się niebywale lekki, w kaspersky ...nie wiem w G DATA naprzyklad
                    zmiana silników i dodanie wyszukiwacza rootkitów ....nie pisz więc proszę, że to
                    tylko zmiany interfejsów .
                    "nie ma żadnego logicznego powodu dla którego
                    > nie można by testować skuteczności programów w różnych wersjach rocznikowych"
                    A no najwyraźniej jest i to ważny powód - sprawiedliwość.
                    I właśnie logika nie powinna pozwalać na wystawianie 2 bokserów do walki z
                    różnych kategorii wagowych....a przecież dyscyplina ta sama?!

Dziwię się właśnie dlatego, że producenci AV wystawiają różne rocznikowe
                    produkty do tego samego testu.

Ale....nic to - w tym roku jeszcze jeden test AV Comperati....zobaczymy.
                    • b.lange Re: Jaki antywirus do Visty pomóżcie proszę 03.11.08, 18:32
                      Zapewniam Cię, że nie ma w tym nic dziwnego. W AV-Comperative też testuje się
                      programy z różnych serii rocznikowych (aktualnie będących w ofercie
                      producentów), ale zamiast pełnej nazwy handlowej używa się numerycznego kodu
                      wersji (to te rządy cyferek pod nazwami programów) danego oprogrmaowania.
                      • Gość: Samiec Re: Jaki antywirus do Visty pomóżcie proszę IP: *.CNet2.Gawex.PL 05.11.08, 00:10
                        Każdy program antywirusowy składa się z plików wykonywalnych czy bibliotek dll
                        różniących sie działaniem i widzialnych z poziomu katalogów ( to takie
                        prostokąciki na dysku C ). Owe pliki różnią sie z roku na rok ( to takie
                        mijające 365 dni ) a ich zmiany można zaobserwować klikając choć by na
                        właściwości danego elementu ( prawym przyciskiem urządzenia, które masz pod
                        rączką , a które nazywane jest popularnie myszką ). Te różnice zestawione nawet
                        rocznikowo między oprogramowaniem jednego producenta dają różne ...czasem
                        diametrycznie różne wyniki np szybkości skanowania.
                        Widać to choć by w Menedżerze Zadań ( taka sztuczka z ctrl+alt+del ) , czy za
                        pomocą innych aplikacji mierzących absorpcji CPU ( taki skrót odnośne kwadracika
                        z kolcami w Twoim komputerze )
                        Więc jeśli istnieją różnice pomiędzy skutecznością i szybkością działania
                        programów antywirusowych jednego twórcy programów to nie pisz proszę więcej, że
                        zestawienie różnych programów jest miarodajne ! i mam to gdzieś, że porwa się na
                        to AV-Comperative - istnieją na szczęście inni skuteczniejsi, dokładniejsi,
                        bardziej precyzyjni audytorzy.
                        • b.lange Re: Jaki antywirus do Visty pomóżcie proszę 05.11.08, 19:50
                          Przyjacielu, najpierw przedstawiłeś jakieś stare zestawienie jako nowe, potem
                          nie mogłeś się nachwalić Virtual Bulletin... (jak to było "szacowne kompendium
                          wiedzy o wirusach"?) następnie stwierdziłeś, że jednak lepszy jest
                          Av-comperative, a kiedy okazało się, że tu też się mylisz to "masz go gdzieś"?
                          Zacznij używać głowy... to taka okrągła kula przytwierdzona do takiego wąskiego
                          podwyższenia w kształcie walca zamocowanego między ramionami. Czasami widzisz
                          ją gdy rano przed lustrem myjesz zęby bo nie sadzę, żebyś już zaczął się golić.
                          • Gość: Samiec Re: Jaki antywirus do Visty pomóżcie proszę IP: *.CNet2.Gawex.PL 07.11.08, 15:14
                            lange taki mądry jesteś, że pewnie z Torunia pochodzisz i jeszcze włąsną
                            księgarnie posiadasz?

Nie przypominam sobie chwili w której zostaliśmy przyjaciółmi.
                            Prócz tego dla jasności mam gdzieś Virtual Bulletin czy Av-comperative.
                            Nie mogę się zgodzić z metodologią testów i to wszystko.
                            Jeżeli nie wychwytujesz sedna, które stara Ci się przedstawić rozmówca to może
                            czas zmienić tabletki? albo kanał w TV? ( tu poproś osobę kompetentną )

• Gość: ewa Re: Jaki antywirus do Visty pomóżcie proszę IP: 82.139.25.* 07.11.08, 16:15
                            b.lange-nie podoba mi się Twoja odpowiedz,jesteś taki za bardzo pewny siebie,i
                            raczej nieprzyjemnie odnosisz się do kolegi-przeproś go...
                            • b.lange Re: Jaki antywirus do Visty pomóżcie proszę 17.11.08, 20:38
                              Ja bym raczej powiedział, że to kolega mnie obraża, a nie ja jego, więc za cóż
                              miałbym go przepraszać? Za wykazywanie niekonsekwencji jego wypowiedzi i brak
                              znajomości tematu? Mogę przeprosić za tekst o głowie ale naprawdę uważam, że
                              nikomu by nie zaszkodziło, a jemu mogło by wyjść na dobre, gdyby jej czasem
                              jednak używał. Pozdrawiam
                              • Gość: ewa Re: Jaki antywirus do Visty pomóżcie proszę IP: 82.139.25.* 18.11.08, 05:27
                                Bardzo mnie ucieszył Twój komentarz.Z punktu widzenia psychologicznego widzę,że
                                jesteś miłym uczciwym facetem,bo wierzyłam,że właśnie tak podejdziesz do
                                sprawy.Życzę samych sukcesów i miłego dnia!Pozdrawiam...
                              • Gość: Samiec Re: Jaki antywirus do Visty pomóżcie proszę IP: *.CNet2.Gawex.PL 21.11.08, 22:19
                                Co za namol - ciągle chce się uznawać za mojego przyjaciela albo kolegę.
                                Na to trzeba zapracować. Praca to taka czynność, którą się raczej nie
                                skalasz...coś trzeba w życiu umieć.......
      • Gość: ala Re: Jaki antywirus do Visty pomóżcie proszę IP: 82.139.25.* 26.10.08, 04:13
        Ja wolę Nortona jest naprawdę dobry.
    • Gość: Kolobos Re: Jaki antywirus do Visty pomóżcie proszę IP: *.chello.pl 26.10.08, 06:53
      Do domu wystarczy darmowa avira, nie ma sensu kupowac platnych programow.
      • Gość: Gość Re: Jaki antywirus do Visty pomóżcie proszę IP: *.netdrive.pl 29.10.08, 00:42
        Wystarczy Fiat 126p - też samochód...

---
        Bezpiezeństwo wInternecie
        • Gość: Kolobos Re: Jaki antywirus do Visty pomóżcie proszę IP: *.escom.net.pl 29.10.08, 01:54
          Tez mi porownanie, jezeli sadzisz, ze placac za nod, avg, nortona czy inny platny program kupuje sie spokoj i bezpieczenstwo to sie mylisz. Wiekszosc programow nie radzi sobie z usunieciem, a nawet wykryciem prostych trojanow, robakow, spyware, rootkitow, wiec po co marnowac pieniadze?
          • Gość: Gość Re: Jaki antywirus do Visty pomóżcie proszę IP: *.netdrive.pl 04.11.08, 23:13
            Oczywiście, że najwazniejsza jest świadomość użytkownika. Jednak bez dobrego programu nie poradzisz sobie ze złożliwym oprogramowaniem. Bezpieczeństwo w Internecie
    • Gość: Samiec Re: Jaki antywirus do Visty pomóżcie proszę IP: *.CNet2.Gawex.PL 26.10.08, 11:50
      A może najlepszy?
      www.gdata.pl/portal/PL/content/view/416/88/
      • Gość: ewa Re: Jaki antywirus do Visty pomóżcie proszę IP: 82.139.25.* 26.10.08, 13:37
        ~samiec-ale nie wiem którą wersję,bo zaporę mam z Windowsa ale powiem Ci,że mnie
        kusi.
        • Gość: Samiec Re: Jaki antywirus do Visty pomóżcie proszę IP: *.CNet2.Gawex.PL 26.10.08, 18:57
          POelcam znów najlepszy
          sklep.gdata.pl/?p=productsMore&iProduct=197&sName=G-DATA-NotebookSecurity-ESD---1PC-na-1rok

Full wypas program nie tylko dla laptopow.
          To jest najbardziej rozbudowany program G DATA.
          Sam używam - rewelka
    • Gość: art Re: Jaki antywirus do Visty pomóżcie proszę IP: *.chello.pl 29.10.08, 12:33
      >A może najlepszy?
      >www.gdata.pl/portal/PL/content/view/416/88/

Szkoda, że trzeba za niego dać wysoką cenę... Na użytek domowy w
      zupełności wystarczy darmowy np. Avast, Avira. Każdy program
      wystarczy jeśli tylko jest się na tyle ostrożnym, aby nie wchodzić
      na niepewne strony, nie ściągać ciągle jakiś skażonych programów.
      Gdy się tak robi, żaden antywir nie pomoże.
    • Gość: blusmen Re: Jaki antywirus do Visty pomóżcie proszę IP: *.nat.student.pw.edu.pl 04.11.08, 20:57
      Ja mam na viscie noda i żadnych problemów :). Wszystko działa tak jak należy :).
      Pozdrawiam
    • howling Re: Jaki antywirus do Visty pomóżcie proszę 12.11.08, 18:15
      Eset Smart Security. Mały, lekki i ultra skuteczny.
    • Gość: astra Re: Jaki antywirus do Visty pomóżcie proszę IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.08, 15:23
      Od ponad roku używam Aviry. Zero problemów.
    • Gość: BRACIE Re: Jaki antywirus do Visty pomóżcie proszę IP: *.chello.pl 18.11.08, 16:30
      DARMOWY NA ROK CA ANTI-VIRUS (THE BEST) PISZ METAMFA@GMAIL.COM TO
      KOPSNĘ CI LINK.
      • Gość: ewa Re: Jaki antywirus do Visty pomóżcie proszę IP: 82.139.25.* 19.11.08, 08:39
        Dzięki,ale już kupiłam.Natomiast czy ten antywir który chcesz mi"kąpsnąć"może
        być używany w WindowsXP bo nie mam na drugim laptopie.Odpisz proszę i jakie ma
        wymagania systemowe...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka