pluskotka 527 18.08.13, 00:45 Wanda miała płukanie żołądka. Adam jest wściekły na Falkowicza, że dał pacjentce leki, których nie wolno stosować. Wiki znajduje w rzeczach matki lekarstwa. Starzyński zostaje potrącony przez motocyklistę. Latoszkowie są zaniepokojeni wynikami badań profesora. Okazuje się, że mężczyzna ma białaczkę. W szpitalu pojawia się motocyklista, który skaleczył się butelką whisky. Marek pomaga Adamowi przy operacji. Krajewski jest pod wrażeniem jego profesjonalizmu. Lena podstępem zmusza męża, by przyznał się do zdrady. Odpowiedz Link Zgłoś
the_accidental Re: 527 25.08.13, 12:45 Przeglądając portal Świat seriali zobaczyłam nagłówek "Powrót Ludmiły zza grobu", ale nie było tekstu, tylko zdjęcie. Czy ktoś się orientuje, o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
ami_lii Re: 527 25.08.13, 18:29 Wiem tyle że aktorka grająca rolę Ludmiły była na planie najnowszych odcinków NDiNZ. Po co, tego nie wiem. Pewnie wymyślili jakiś kolejny absurdalny wątek typu - Ludmiła żyje ale doznała amnezji. Albo że ci lekarze z Izraela tak naprawdę prowadzą dom publiczny i powiedzieli że Ludmiła nie żyje by nikt jej nie szukał. Albo Ludmiła ma dawno zaginioną siostrę bliźniaczkę! :) Odpowiedz Link Zgłoś
baabeczka Re: 527 25.08.13, 19:58 Gdzies mi sie obilo,ze chodzi o siostre, nie pamitam,czy blizniaczke... Odpowiedz Link Zgłoś
the_accidental Re: 527 26.08.13, 15:16 Czyli te sensacyjne nagłówki to tylko dla podgrzania atmosfery... Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 528 28.08.13, 18:25 Falkowicz przyprowadza na badania pacjentkę, która jako pierwsza zażywała zalecony przez niego lek. Okazuje się, że zmiany miażdżycowe w tętnicach Anny zniknęły. Andrzej opowiada Wiktorii o badaniach klinicznych. Kobieta jest oszołomiona, gdy poznaje wyniki Anny. Informuje ją, że można przeprowadzić przeszczep nerki. Przemek złożył doniesienie do prokuratury o prowadzeniu eksperymentów medycznych przez Falkowicza. Wiki jest przerażona. Lena oskarża Agatę o rozbicie jej małżeństwa. Piotr przeprowadza trudną operację. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 529 02.09.13, 23:32 Hana i Piotr przygotowują się do ślubu. Tuż przed uroczystością w urzędzie stanu cywilnego dochodzi do wypadku. Urzędniczka trafia do szpitala w Leśnej Górze. Następnego dnia w szpitalu odbywa się ceremonia zaślubin. Krzyś sugeruje, że Nina i Sambor powinni się pobrać. Rudnicka nie chce na razie myśleć o małżeństwie. Ukrywa przed Michałem, że dostała propozycję pracy w USA. Lena postanawia wziąć urlop i wyjechać do matki. Agata zostaje zwolniona z pracy. W Leśnej Górze pojawia się kolega Woźnickiej z czasów szkolnych. Odpowiedz Link Zgłoś
ami_lii Re: Na dobre i na złe 2013/14 04.09.13, 21:30 Żeby zbytnio nie spoilerować, powiem tyle : wiedziałam. Wiedziałam jaka będzie diagnoza profesora zanim oni wiedzieli. Biedny Wilson miał identyczne objawy :((( i nawet identycznie zareagował na diagnozę. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 530 10.09.13, 21:25 Przyjaciele zastanawiają się, jak pomóc Agacie, która ma stracić etat w Leśnej Górze. Doktor Woźnicka bierze dyżury w pogotowiu. Jednym z pierwszych pacjentów lekarki jest profesor Starzyński, który zasłabł i zranił się w głowę. Dzięki Agacie do szpitala ponownie trafia chora na SM Marta, którą operowali Hana i Piotr. Okazuje się, że kobieta musi przejść kolejną operację. Do zabiegu Sambor wyznacza Przemka i Wiktorię, bo nie chce, by posądzono go o faworyzowanie Niny. Wiktoria odkrywa, że wyniki badań matki polepszyły się. Falkowicz ma kłopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 531 14.09.13, 13:45 Piotr i Hana wracają z podróży poślubnej, a w szpitalu szykują się kolejne zaręczyny: Falkowicz kupuje pierścionek i oświadcza się Wiktorii. Z kolei Marek wyznaje Agacie, że postanowił jednak rozstać się z żoną. Doktor Woźnicka dostaje nową ofertę pracy: profesor Starzyński proponuje, by lekarka dołączyła do jego zespołu badawczego. Tymczasem do Leśnej Góry trafia jednocześnie trzech poważnie rannych pacjentów: dwóch policjantów i młody złodziej, który jadąc skradzionym autem, staranował blokadę i strzelał do funkcjonariuszy. Sytuację komplikuje fakt, że żona jednego z policjantów jest w zaawansowanej ciąży; gdy czeka na wynik operacji męża, zaczyna rodzić. Do szpitala przyjeżdża również brat rannego złodzieja: Kocul. Okazuje się, że mężczyzna jest dawnych znajomym Adama Krajewskiego, a kontakty młodego chirurga z półświatkiem od razu niepokoją Falkowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 532 22.09.13, 18:55 Pacjentką Leśnej Góry po raz kolejny zostaje Celina, która niedawno przeszła tu przeszczep płuc. Lekarze podejrzewają, że dziewczyna próbowała się zabić. Biznesmen Wywrocki, który opłacił leczenie Celiny za granicą, przyjeżdża do Leśnej Góry, by wspierać przyjaciółkę. Lekarze zajmują się także miłośnikiem zdrowego żywienia, Michałem Bąkiem, który skarży się na bóle brzucha. Okazuje się, że mężczyzna musi być jak najszybciej operowany. Ola nie chce wziąć udziału w zabiegu w obawie o swoje dziecko. Nie podaje jednak kolegom prawdziwego powodu. Van Graaf, który jako jedyny domyśla się, że dziewczyna jest w ciąży, radzi stażystce, by porozmawiała z przyszłym ojcem. Agata odwiedza instytut, w którym pracuje Starzyński, jednak tam nikt nie wie o wolnym etacie. Lekarka podejrzewa, że profesor chce z niej uczynić swoją protegowaną. Wiktoria waha się, czy przyjąć oświadczyny Falkowicza. Adam ostrzega ją, że jeśli zwiąże się z profesorem, zmarnuje sobie życie. Za to Przemek uznaje zaręczyny przyjaciółki za zdradę. Jedynie matka - tuż przed wyjazdem do Hiszpanii - namawia córkę, by dała Andrzejowi szansę. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 533 30.09.13, 20:30 Pacjentem szpitala zostaje Stefan Otręba, który czeka na operację przepukliny. Żona chorego razem z dokumentacją medyczną wręcza Rudnickiej kopertę z pieniędzmi. Później oskarża Ninę o wzięcie łapówki i sugeruje lekarce, że nie zgłosi sprawy pod warunkiem, że jej mąż natychmiast trafi na salę operacyjną. Przemek zaprasza Olę na spacer nad Wisłę. Zamiast jednak dziewczynę adorować, opowiada jej o swojej miłości do Ludmiły. Klaudia podejrzewa, że Ola zamierza usunąć ciążę. Zdradza przyjaciółce, że sama kilka lat wcześniej poddała się aborcji i prosi, by przemyślała jeszcze swoją decyzję. Agata rozpoczyna pracę w klinice Starzyńskiego. Jej pierwszym pacjentem jest chory na białaczkę Bartek. Oboje szybko się ze sobą zaprzyjaźniają. Niestety choroba Bartka wciąż postępuje i chłopak czuje się coraz gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Na dobre i na złe 2013/14 03.10.13, 23:39 Seriale mi się mieszają - w Ndinz pół obsady Rancza - Violetka, Francesca, Kusy, Monika :D Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta1985 Re: 534 17.10.13, 19:27 Falkowicz dowiaduje się, że grupa lekarzy ze Szwajcarii zamierza prowadzić badania nad jego lekiem. 7iO6FKj1Q97 Eksperymenty będą całkowicie legalne. Ta informacja poprawia profesorowi humor. Mimo że niedawno dostał od Wiktorii kosza, proponuje jej, by lepiej się poznali. Starzyński powierza Agacie kolejnego pacjenta Olafa (Rafał Dajbor). Lekarka odkrywa, że chory korzysta z pomocy bioenergoterapeuty niejakiego Bernarda Kowena (Karol Pocheć). Kobieta uważa terapeutę za oszusta, który naciąga ludzi na niepotrzebne koszty. Tymczasem Bernard nie ukrywa, że śliczna lekarka bardzo mu się podoba. Przemek planuje wyjazd za granicę. Chce pomagać na misji w Azji lub Afryce. Ola zaczyna staż na ginekologii pod okiem Hany. Lekarka od razu zauważa, że jej podopieczna jest w ciąży. Obie opiekują się Krystyną (Aldona Orman), która trafiła do szpitala po upadku z drabiny. Kobieta twierdzi, że spodziewa się dziecka, jednak badanie USG tego nie wykazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta1985 Re: 535 17.10.13, 19:29 Tretter martwi się, że na internie brakuje personelu. 7iO6FKj1Q97 Nie może jednak zatrudnić nowego lekarza, dopóki Lena nie zdecyduje, czy wróci do pracy w leśnej Górze. Daje kobiecie tydzień na podjęcie decyzji. Dyrektor zastanawia się także, czy powinien zgodzić się na prowadzenie badań nad nowym lekiem Falkowicza. Postanawia wydać opinię po rozmowie z Wiktorią. Przemek bierze udział w ćwiczeniach poprzedzających wyjazd na misję. Na treningu poznaje Zuzę, która także przygotowuje się do zagranicznej podróży. W trakcie szkolenia instruktor Karol ma nagły atak bólu i trafia do Leśnej Góry. Adam przywozi do szpitala swoją matkę Annę, która cierpi na zapalenie uchyłków jelit. Na prośbę młodego chirurga zabieg przeprowadza Wiktoria, która wybiera na swojego asystenta Falkowicza. Podczas zabiegu profesor rozpoznaje twarz pacjentki i niechcący popełnia błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: 535 23.10.13, 22:36 Denerwuje mnie już ta Ola :P Zaraz się okaże, że Przemek się w kimś innym zakocha i wyjdzie :P Odpowiedz Link Zgłoś
mirod80 Re: Na dobre i na złe 2013/14 24.10.13, 12:03 Na dobre i na złe mimo tego, że straciło kilku aktorów według mnie jest dużo ciekawsze niż kiedyś. Żebrowski wykonuje tam kapitalną robotę, z przyjemnością patrzę jak rozwija się jego postać :) Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Na dobre i na złe 2013/14 24.10.13, 13:19 Tak mnie wczoraj zaciekawiło - od kiedy wszyscy młodzi są na "ty" z Tretterem? Bo rozumiem, że Ola, która przedtem zdaje się mówiła do Leny per "pani doktor" przeszła na "ty", żeby jej (słusznie zresztą) nawrzucać. Ale Borys mówiący per "Stefan" trochę mnie zaskoczył. Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: Na dobre i na złe 2013/14 24.10.13, 13:30 Tretter powiedział im "Stefan jestem", kiedy ekipa zdała speckę. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Na dobre i na złe 2013/14 24.10.13, 17:51 I Ola nie nawrzucala lenie, a Ninie. To w ogole taka polska specyfika, ze do stazysty per ty, a dostazysty do ciebie per pan. Albo wszyscy sa na pan, albo wszyscy sie tykaja... Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Na dobre i na złe 2013/14 24.10.13, 17:53 annajustyna napisała: > I Ola nie nawrzucala lenie, a Ninie. A tak, oczywiście :) Obu nie lubię, to mi się w jedno zlały, Lenie też bym nawrzucała :D Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 536 24.10.13, 19:55 Znany koszykarz Dyjas przybywa do Leśnej Góry po zaświadczenie o zdolności do uprawiania sportu. Podczas badania doktor Rogalski odkrywa, że mężczyzna ma poważne problemy z sercem. Lena podejmuje ostateczną decyzję w kwestii swego małżeństwa z Latoszkiem. Kobieta żąda rozwodu. Mąż nie chce się jednak poddawać. Falkowicz leci do Szwajcarii, by załatwić sobie nadzór nad testami nowego leku. Adam przegląda wyniki badań matki. Odkrywa, że nie jest jej biologicznym synem. Mężczyzna jest w szoku. Leczenie u Hany podejmuje pacjentka, której syn może mieć poważne wady genetyczne. Kobieta nie robiła jednak żadnych badań, będąc w ciąży. Ola niepokoi się o zdrowie własnego, jeszcze nienarodzonego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 537 31.10.13, 13:36 Konica krytykuje Klaudię, która rozpoczyna staż na oddziale ratunkowym, za nieodpowiednią do pracy biżuterię. Pomimo niefortunnego początku znajomości, po pewnym czasie rodzi się między nimi sympatia. Wspólnie pomagają starszej pacjentce, Elżbiecie, która złamała nogę. Podczas operacji okazuje się, że doszło do ostrego niedokrwienia. Matka Adama chce, by Falkowicz pomógł jej dotrzeć do syna. Krajewski próbuje tymczasem dowiedzieć się więcej na temat swojej adopcji. Wiktoria gubi pieczątkę. Obawia się, że mogła ona wpaść w niepowołane ręce i zostanie wykorzystana do fałszowania recept. Hana robi badania kontrolne u Wójcika. Okazuje się, że lekarka ma torbiel na jednym z jajowodów. Doktor Goldberg czekają również problemy w pracy. Jedna z jej pacjentek traci wzrok tuż po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: 536 07.11.13, 20:14 Ot, taki drobiazg - w dzień po cesarce pacjentka ma nieskazitelnie pomalowane paznokcie - do porodu trzeba mieć zmyte, malowała po porodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
mmk9 Re: 536 08.11.13, 08:01 Godzinę po porodzie to nie (chyba, żeby mąż pomalował), ale na drugi dzień czemu miałaby nie pomalować? Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: 536 08.11.13, 08:37 skarolina napisała: > Ot, taki drobiazg - w dzień po cesarce pacjentka ma nieskazitelnie pomalowane p > aznokcie - do porodu trzeba mieć zmyte, Pierwsze slysze.... Odpowiedz Link Zgłoś
klaczmorska Re: 536 08.11.13, 20:39 Trzeba trzeba, a jak przyjmuja do szpitala to w razie czego pielegniarki maja zmywacz :) Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: 536 10.11.13, 06:43 Widocznie niedouczeni albo mają w dupie, czy zdążą pacjentkę uratować w razie problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: 536 10.11.13, 09:25 Tak samo jak glupoty, ze badanie w 12 tygodniu najwazniejsze - po pierwsze tak naparwde miarodajne jest w 11. tygodniu, po drugie latwo sie przy nim pomylic, po trzecie test PAPP-a to tylko statystyka i chyba robi sie go standardowo w PL, aby latwiej bylo ciezarna na droga amniopunkcje namowic :/. Najwazniejsze USG to tzw. polowkowe, bo wtedy wychodza wady, ktore ewentualnie mozna by leczyc jeszcze w lonie matki badz od razu po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: 536 10.11.13, 10:28 A co ma lakier do mozliwosci uratowania zycia??? Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: 536 10.11.13, 10:36 W czasie operacji (nie tylko cesarek, ale np. usuwania zębów w pełnej narkozie) zasinienie paznokci jest jednym z objawów niewłaściwej saturacji - pomalowanie paznokci uniemożliwia ich obserwację. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: 536 10.11.13, 12:42 Przyjmuje do wiadomosci Twoje info, ale nie przekonalas mnie - sama nie pamietam czy miallm pomalowane, ale spedzilam mnostwo czasu na porodowce, i nie przypominam sobie, by komukolwiek zmywano paznokcie. Zastanawia mnie takze czy gdy jest natychmiastowa operacja ratujaca zycie - np kobierta z wypadku - faktycznie ktokolwiek ma czas na zmywanie jej paznokci? Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: 536 10.11.13, 13:03 W przypadku natychmiastowej operacji ratującej życie pacjenta się już nie obserwuje, tylko podłącza do aparatury monitorującej, wtedy nie ma znaczenia, jakiego koloru ma paznokcie zapewne. Natomiast przed zabiegami planowanymi niemalowanie paznokci jest zalecane, o proszę, pierwsze z brzegu wyguglane przykłady www.mml.com.pl/dla-pacjentow/przygotowanie-do-zabiegu/ www.lukasza.pl/przygotowanie-przed-operacja webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:l59GApBGnsUJ:www.pwsz.nysa.pl/instytyty/pielegniarstwo/chirurgia/przygotowanie_do_operacji.doc+&cd=8&hl=en&ct=clnk&gl=pl To wszystko strony szpitali, tak więc nie mój wymysł :) Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: 536 10.11.13, 13:04 A przypominam, bohaterka odcinka miała planowaną cesarkę, nie na cito. Odpowiedz Link Zgłoś
bizuerat Re: 536 10.11.13, 18:01 Znam babkę, która tuż po porodzie kazała sobie przynieść szminkę, bo chciała ładnie wyglądać na zdjęcia na facebooka :) Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: 536 10.11.13, 18:04 Ja mialam szminke ze soba! I podklad, by w miare szybko ladnie wygladac (moja cera pod koniec nie byla zbyt ciekawa). A ze mialam lozko tuz przy lazience, to problemu z jako takim ogarnieciem sie nie bylo ;). Dziewczyny, zeby tylko takie problemy byly :D. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: 536 15.11.13, 13:52 znam taką jedną, która przed pójściem do szpitala na planowany zabieg nasmarowała się samoopalaczem, by tak blado nie wyglądać nie przewidziała tego, że jak po zabiegu ciało jej zblednie generalnie to kolor opalenizny także i wyglądała jakby dostała żółtaczki i dookoła zapanował niezły zamęt, zanim się wszystko nie wyjaśniło ale była żółta przez kilka dni a lakiery zwykle zmywają (lub każą zmyć), bo kolor pod paznokciem jest jedną z pierwszych rzeczy, która mówi o kłopotach z krążeniem Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: 536 13.11.13, 14:20 Zastanawia mnie takze czy gdy je > st natychmiastowa operacja ratujaca zycie - np kobierta z wypadku - faktycznie > ktokolwiek ma czas na zmywanie jej paznokci? Tak. Lata temu moja koleżanka została przywieziona potrzaskana z wypadku samochodowego. Na IP cieli jej sukienkę nożyczkami i zmywali szybko paznokcie, co ją wtedy strasznie wkurzało :) Odpowiedz Link Zgłoś
baabeczka Re: 536 14.11.13, 18:57 Piknik na trawniku Przed domem mnie nie rozbawił, raczej zasmucil...dokąd zmierza serial? Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: 536 14.11.13, 21:13 Przed jakim domem? Przecież przed szpitalem leżeli ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: 536 15.11.13, 00:15 klaczmorska napisała: a jak przyjmuja do szpitala to w razie czego pielegniarki maja zmywacz :) Moje chyba nie miały, bo nie zmyły ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta1985 Re: 538 16.11.13, 19:11 Hana zgadza się na usunięcie torbieli. 7iO6FKj1Q97 Na sali operacyjnej o mały włos nie dochodzi do tragedii. Podczas zabiegu do pomieszczenia zakrada się chłopiec, który niechcący powoduje awarię prądu. Falkowicz umawia się na wieczór z Wiktorią, by porozmawiać o badaniach nad nowym lekiem. Wyraźnie jednak daje swojej rozmówczyni do zrozumienia, że to tylko pretekst i liczy z jej strony na coś więcej. Adam jakiś czas temu dostał zawiadomienie z prokuratury i teraz obawia się aresztowania. Młody chirurg, by uniknąć przesłuchania, zdobywa fałszywe zwolnienie lekarskie. W międzyczasie kłóci się z Consalidą. Podejrzewa, że to właśnie ona złożyła donos na niego i profesora Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta1985 Re: 539 16.11.13, 19:12 Hana i Piotr wybierają się na romantyczny wyjazd. 7iO6FKj1Q97 W hotelu, w którym się zatrzymali, dochodzi do wypadku. Damian (Dariusz Karpiński), miłośnik kulturystyki, podczas miłosnych igraszek z żoną (Ewelina Gnysinska) doznaje urazu i trafia do szpitala w Leśnej Górze. Zespół lekarzy diagnozuje u niego naderwanie mięśnia. Wychodzi także na jaw, że Damian jest hermafrodytą. Wiktoria przegląda za Adama dokumenty z USC. Okazuje się, że biologiczni rodzice chirurga nie żyją. Doktor Consalida domyśla się, że chłopak jest krewnym Falkowicza. Lekarka ukrywa jednak tę informację przed swoim kolegą, ale dzień później próbuje pomówić o tym z profesorem. Pogotowie przywozi do szpitala ofiary wypadku samochodowego: Tadeusza (Bogusław Suszka) i jego córkę Nataszę (Katarzyna Sawczuk), uczennicę szkoły baletowej. Wiktoria obiecuje dziewczynie, że dołoży starań, by uratować jej zmiażdżoną stopę. Niestety, nie udaje się dotrzymać słowa. Na domiar złego lekarka staje się celem ataku - przed szpitalem zamaskowany napastnik oblewa ją kwasem Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: 539 17.11.13, 12:06 Matko i córko, w jednym odcinku hermafrodyta, amputacja i kwas, cóż za dramatyczna kumulacja :D Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: 539 17.11.13, 12:27 Kwasem?! Miejmy nadzieje, ze takim jak Kube, czyli bez nastepstw :(. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Ja obstawiam, że Wiki będzie oszpecona, co da pole 19.11.13, 00:15 do popisu Falkowiczowi. Będzie się nią opiekował czule, uruchomi wszystkie swoje znajomości, żeby Wiki dostała się do najlepszego chirurga plastyka i zdobędzie wreszcie jej serce ;). I tu nie wiem co się zdąży, bo nie potrafię rozgryźć faceta, czy on faktycznie tę Wiki kocha, czy to jakaś jego kolejna gra ;) Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Ja obstawiam, że Wiki będzie oszpecona, co da 19.11.13, 00:18 misterni napisała: I tu nie wiem co się zdąży, Rany, zdarzy przecież ;) Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: 536 19.11.13, 00:20 annajustyna napisała: A moze mialas bezbarwny i nie zauwazyly? Nie, miałam kolorowy, ale tylko na palcach u stóp, może uznały że brak lakieru na palcach u rąk wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: 536 19.11.13, 22:00 Rzeczywiście - u stóp się nie liczy. Ja w czasie zabiegu chirurgicznego dodatkowo miałam skarpetki. Za to paznokcie u rąk - saute. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Na dobre i na złe 2013/14 19.11.13, 17:09 Widac serial tak bardzo od zycia nie odbiega ;). Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 540 22.11.13, 13:43 Adam opiekuje się poparzoną Wiktorią. Na szczęście obrażenia są niegroźne. Tymczasem policja przesłuchuje podejrzanych. Okazuje się, że z laboratorium Kingi zginął pojemnik z kwasem. Kobieta nie umie wytłumaczyć, jak do tego doszło. Z kolei Tadeusz, ojciec Nataszy, której Consalida musiała amputować część stopy, nie ukrywa, że czuje do lekarki niechęć. Wkrótce przed szpitalem dochodzi do kolejnego niebezpiecznego incydentu. W drodze do pracy Wiki prawie zostaje potrącona przez samochód. Kierowcą jest Zygmunt, jeden z byłych pacjentów Leśnej Góry. Lena po długiej nieobecności w końcu zjawia się w domu. Okazuje się, że wróciła tylko po to, by ustalić z mężem warunki rozwodu. Latoszek wciąż nie traci jednak nadziei, że uda mu się odzyskać żonę. Zabiera ukochaną na romantyczną wycieczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 541 04.12.13, 15:02 Wiktoria spotyka w windzie Tadeusza, który prosi ją o rozmowę w cztery oczy. Kobieta zaprasza go do swojego gabinetu. W tym czasie Adam wzywa policję i szuka przyjaciółki w całym szpitalu. Pod opiekę lekarzy trafia ich koleżanka Kinga, która w Leśnej Górze jest patomorfologiem. Okazuje się, że dziewczyna próbowała popełnić samobójstwo i połknęła groźną mieszankę leków. W szpitalu wraz z Zuzą zjawia się Przemek. Chłopak zabiera nową przyjaciółkę do swojego pokoju w hotelu. Gdy spędza z Zuzą miłe sam na sam do drzwi puka Ola, która pragnie mu powiedzieć, że jest w ciąży. W gabinecie Hany zjawia się Krystyna. Kobieta pragnie zajść w ciążę, ale nie chce przyprowadzić do lekarki swojego partnera. Doktor Goldberg nie podejmie się terapii, jeśli mężczyzna nie wykona badania na płodność. Kilka godzin po rozmowie Krystyna wraca do szpitala. Oskarża lekarkę o to, że zniszczyła jej związek. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: 541 07.12.13, 00:32 Chłopak zabiera nową przyjaciółkę do swojego pokoju w hotel > u. Gdy spędza z Zuzą miłe sam na sam do drzwi puka Ola, która pragnie mu powied > zieć, że jest w ciąży. W życiu prawdziwych ludzi, panna miałaby już 1000 okazji by powiedzieć prawdę. Ale nie w serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 542 09.12.13, 17:45 Wiktoria unika sali operacyjnej i nie bierze udziału w zabiegach. Jej zachowanie niepokoi Sambora i Trettera. Proszą o konsultację doktora Dryla (Piotr Stramowski). W szpitalu pojawia się naukowiec Leszek (Michał Żurawski). Mężczyzna wypytuje o Consalidę. Okazuje się, że chce z nią porozmawiać o prowadzonych przez Falkowicza badaniach nad nowym lekiem. Zdradza lekarce, że wcześniej pracował nad identycznym medykamentem. Agata zamartwia się o jednego ze swoich pacjentów, Olafa. Chłopak nie stawia się na badania kontrolne, co w jego przypadku może mieć katastrofalne konsekwencje. Gdy w końcu chory trafia na oddział, jego stan jest krytyczny. Woźnicka po raz kolejny musi walczyć o życie chłopaka. Do Leśnej Góry zostaje przyjęta także Kamila. Dziewczyna cierpi na kłopotliwą dolegliwość - jest uczulona na swojego partnera. Hana próbuje rozwiązać problem pary. Odpowiedz Link Zgłoś
sajgonetka Re: 542 28.12.13, 18:41 obejrzałam odcinek, i zastanawiam się, skąd są meble w pokoju dziennym u Agaty i Witkorii? najbardziej mnie interesuje długa komoda pod dwoma obrazami.. ktoś wie? widział? w sieci można obejrzeć?? Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: 541 10.12.13, 00:08 lilith76 napisała: W życiu prawdziwych ludzi, panna miałaby już 1000 okazji by powiedzieć prawdę. Ale nie w serialu. Zgadza się. Ten wątek jest absurdalny i irytujący. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: 541 22.12.13, 22:52 jest uczulona na swojego partnera jak zrozumiałam, tylko na jego spermę Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: 541 23.12.13, 21:24 Było też o lateksie. Czekałam tylko na hasło, że jest uczulona na zarodek i dylematy. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: 541 23.12.13, 21:25 Przypomniało mi się, że na lateksie świat prezerwatyw się nie kończy, ale skoro jest uczulona na wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Odcinek 543 21.12.13, 11:58 Leszek Wawrzyniak znów odwiedza szpital i spotyka się z Falkowiczem. Okazuje się, że przed laty obaj wspólnie pracowali nad nowym lekiem na stwardnienie rozsiane, ale wynaleziona przez nich cząsteczka nie była stabilna. Leszek próbuje również porozmawiać z Wiktorią i kierownikiem badań - Rogalskim, ale profesor mu to uniemożliwia. W dodatku, Falkowicz ostrzega doktor Consalidę, że naukowiec leczy się psychiatrycznie i może być niebezpieczny. Do szpitala trafia Wojtek - chłopak, który zatruł się grzybami. Adam walczy o jego życie, ale pacjent potrzebuje przeszczepu wątroby. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 544 01.01.14, 16:35 Przemek pakuje się przed wyjazdem na misję i - za radą Zuzy - urządza wyprzedaż swoich rzeczy. A przyjaciele szykują dla chirurga pożegnalną imprezę. Tymczasem Wiktoria zdradza koledze, że Ola jest w ciąży - nieświadoma, że to właśnie on jest ojcem. A młoda stażystka nagle źle się czuje i traci przytomność. Do szpitala zgłasza się Lucjan kierowca limuzyny, który skarży się na ostry ból brzucha. Klaudia ma na dyżurze mnóstwo pracy i zgadza się, by mężczyzna wrócił na badania dopiero następnego dnia. A wtedy pacjent trafia do Borysa, który diagnozuje zator. Okazuje się, że konieczna jest natychmiastowa operacja - inaczej jelito chorego obumrze. A Klaudia, wypuszczając Lucjana do domu, popełniła groźny błąd. Tymczasem Falkowicz robi wszystko, by na nowo zawrócić w głowie Kindze. Chirurg chce zapewnić sobie jej milczenie i w końcu bierze z laborantką potajemny, kameralny ślub. Profesor podstępem wprasza się też na spotkanie Marka z przedstawicielami koncernu ze Szwajcarii. I odkrywa, że zagraniczni partnerzy - bojąc się skandalu - wcale nie cieszą się na jego widok. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Odcinek 543 09.01.14, 14:15 Nie rozumiem 2 rzeczy: jak to przeszczep od osoby zyjacej i niespokrewnionej? I jak to wyrok ponad 15 lat za pobicie ze skutkiem smiertelnym? Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Odcinek 543 10.01.14, 00:16 Z punktu widzenia medycznego można pobrać fragment wątroby od osoby żyjącej do przeszczepu. Cała reszta to normalne absurdy na potrzeby fabuły ;) Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Odcinek 543 10.01.14, 12:51 Z medycznego jak najbardziej, ale polskie prawo przeciez tego zabrania (vide przypadek malej Andzeliki)? Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 545 03.02.14, 17:31 Przemek rezygnuje z wyjazdu na misję. Postanawia zostać w Polsce i zaopiekować się Olą. Jego miejsce zajmuje Latoszek. Zapała boi się, że jego dziecko może urodzić się chore, gdyż w czasie ciąży Ola zachorowała na cukrzycę. Z powodu wyjazdu Witek bierze w pracy dłuższy urlop, więc posadę szefa interny przejmuje tymczasowo doktor Rogalski. Jedną z pierwszych decyzji Marka jako ordynatora oddziału jest przywrócenie do pracy w szpitalu Agaty. W tym czasie Klaudia zajmuje się nowym pacjentem, Januszem, który prowadzi biuro matrymonialne. Mężczyzna na co dzień ma do czynienia z osobami, które szukają swoich drugich połówek, więc jest wyczulony na tym punkcie. Gdy zauważa, jak stażystka zerka na Konicę, radzi dziewczynie, by w końcu spróbowała się z chirurgiem umówić na randkę. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 546 03.02.14, 17:32 Agata świętuje z Wiktorią swój powrót do Leśnej Góry. Na spotkaniu doktor Consalida przesadza z alkoholem i w środku nocy dzwoni do Falkowicza. Mimo późnej pory profesor natychmiast przyjeżdża do klubu i odwozi pijaną kobietę do hotelu. Nie wie, że z ukrycia obserwuje go Kinga. Następnego dnia zazdrosna żona zaczepia rywalkę w pracy i mówi zaskoczonej Wiktorii o tym, że ona i Falkowicz wzięli sekretny ślub. Z kolei Agata wracając samotnie z klubu także nie uniknęła bez kłopotów. Na ulicy zauważa zapłakaną dziewczynę, Lucynę, która gwałtownie wysiada z jednego z aut. Lekarka zauważa, że młoda kobieta ma poszarpane ubranie. Od razu wzywa karetkę, gdyż podejrzewa, że mogło dojść do próby gwałtu. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 547 03.02.14, 17:33 W szpitalu znów pojawia się Kocul, tym razem z kolegą - ciężko rannym w nogę. Bandyta szantażuje Adama i zmusza, by przeprowadził nielegalną operację? Jednak Falkowicz, by ochronić brata, postanawia wykonać zabieg sam. Tymczasem Kinga znajduje testament napisany przez męża - i odkrywa, że profesor cały majątek zapisał właśnie Krajewskiemu. Agata zauważa, że Tretter ma problem z koordynacją ruchów. Mimo początkowych oporów, dyrektor zgadza się, by w szpitalu wykonano mu tomografię mózgu - a wyniki są tak złe, że koledzy wzywają na konsultację neurologa. Przemek idzie z Olą na spotkanie z położną, a później zabiera dziewczynę na pierwszą oficjalną randkę. Tymczasem media podają informację o walkach w Afryce - w rejonie, do którego wyjechali Zuza i Latoszek. Na miejscu mogli zginąć cudzoziemcy i nie wiadomo, czy lekarze z misji są bezpieczni. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna 549 09.03.14, 20:44 A co z watkiem romansu Wiki i Adama? Ja obstawiam, ze Wiki postawnowi sie zachowywac jakby nic sie nie stalo i bedzie Adama konsekwentnie unikac. Ot, co. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: 549 10.03.14, 15:01 ale jaki romans? po prostu poszli razem do łózka i tyle. do romansu to jeszcze daleko Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 548 10.03.14, 19:37 Lena przyjeżdża do Leśnej Góry, by rozmówić się z Latoszkiem. Dopiero od kolegów dowiaduje się, że mąż wyjechał na misję do Afryki. Tymczasem okazuje się, że Witek wrócił do Polski. Mężczyzna jest ciężko ranny. Van Graaf wypytuje Falkowicza o Młodego, którego razem operowali. Interesuje go adres pacjenta, data urodzenia i okoliczności, w jakich doszło do urazu. Podejrzewa, że profesor coś przed nim ukrywa. Kocul w obawie, że dociekliwy lekarz sprowadzi na nich kłopoty, próbuje zmusić Falkowicza, by jak najszybciej wypisał Młodego ze szpitala. Agata idzie z Wiki do centrum handlowego. Razem ratują życie mężczyźnie, który w czasie zakupów dostał zawału serca. Przy okazji poznają dziennikarza zbierającego materiały do nowego programu o udzielaniu pierwszej pomocy. W tym czasie do szpitala w Leśnej Górze trafia mężczyzna, który uległ wypadkowi w browarze. Chirurdzy muszą usunąć z ciała pacjenta kilkadziesiąt odłamków szkła. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 549 10.03.14, 19:37 Wanda przyjeżdża w odwiedziny do córki i gdy słyszy o ślubie Falkowicza, jest załamana, bo obawia się, że Wiktoria po prostu nie umie ułożyć sobie życia. Tymczasem doktor Consalida, po ciężkim dniu z matką, decyduje się na szalony wieczór w towarzystwie Adama, po którym razem lądują w sypialni. Leszek Wawrzyniak wraca do Leśnej Góry i znów nachodzi Falkowicza, pewny, że lekarz ukradł jego pomysł i nadal pracuje nad cząsteczką, którą przed laty razem stworzyli. Profesor jednak wszystkiemu zaprzecza i niemal wygania "intruza" z gabinetu. Marek wybiera się na kongres kardiologiczny do Nałęczowa, gdzie spotyka Dorotę i poznaje Krzysztofa, jej nowego adoratora. A kilka godzin później do uzdrowiska przyjeżdża też Agata i na zaproszenie Rogalskiego decyduje się zostać w Nałęczowie na noc. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 550 10.03.14, 19:38 Adam uparcie proponuje Wiktorii "powtórkę" z namiętnej nocy. A gdy lekarka odmawia, oskarża ją o to, że przespała się z nim tylko, by zemścić się na Falkowiczu - za co dostaje od ukochanej w twarz. Do Leśnej Góry powraca Paula. Dziewczyna jest już w zaawansowanej ciąży i mocno krwawi - a Hana znów walczy o życie jej i dziecka. Leczenie Pauli utrudnia jednak Krystyna - kobieta, która opłacała wydatki przyszłej matki podczas ciąży, a teraz zamierza ominąć procedury adopcyjne i zgłosić dziecko jako własne. Krystyna żąda, by Paula opuściła szpital i urodziła w domu, jednak doktor Goldberg ostro się jej przeciwstawia. Z kolei Falkowicz wykonuje trudną operację: razem z Niną usuwa gwóźdź wbity w głowę jednego z pacjentów. Kinga umawia się tymczasem ze swoim ojcem - i jest wściekła, gdy mąż dociera na spotkanie z teściem spóźniony. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 551 10.03.14, 19:39 Adam, wspólnie z Wiktorią, prowadzi kontrolne badania chorych, którzy testują nowy lek. A jedna z pacjentek - Anna - tuż po przyjeździe do szpitala pada ofiarą kradzieży. Leszek Wawrzyniak wyrywa kobiecie torebkę i zabiera próbkę leku. Po porodzie stan Pauli wciąż jest ciężki. Dziewczyna ma krwotok i Hana, ratując jej życie, musi wykonać kolejną operację. Tymczasem Ola - wbrew protestom Przemka - wraca do pracy w szpitalu, by dokończyć staż. A jej pierwszą pacjentką zostaje celebrytka i modelka Magda. Lekarka podejrzewa, że chora cierpi na anoreksję. Problem Magdy okazuje się jednak bardziej skomplikowany. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 552 10.03.14, 19:40 Beata - pacjentka, której lekarze musieli usunąć jelito - ma poważne komplikacje. Antybiotyk nie działa i stan chorej gwałtownie się pogarsza. W szpitalu zjawia się też Teresa - sąsiadka Klaudii, którą operuje Konica. Po udanym zabiegu, Rafał zaprasza stażystkę na wieczór w restauracji. A dziewczyna robi wszystko, by go oczarować. Wiktoria poznaje jedną z byłych dziewczyn Adama, która twierdzi, że? Krajewski jest ojcem jej dziecka. Tymczasem Sambor odkrywa, że doktor Consalida została zaproszona do konkursu na ordynatora chirurgii w Gorzowie - i ma pretensje, że to przed nim ukryła. Leszek Wawrzyniak spotyka się z Falkowiczem - i oznajmia, że wie, na czym polega "przekręt" ze Szwajcarami. A profesor ulega szantażowi i chce zapłacić za jego milczenie. Obaj mężczyźni szybko jednak zaczynają się kłócić, a po chwili dochodzi do groźnej eksplozji. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 553 10.03.14, 19:41 Okazuje się, że Kinga zabrała męża z miejsca wybuchu - tak, by uniknął spotkania z policją. A Falkowicz ma po wypadku poważne problemy z pamięcią. Wiktoria umawia się na rozmowę w sprawie pracy w Gorzowie i zgadza się, by na spotkanie zawiózł ją dawny kolega - Tomasz Rzepecki - którego spotyka przypadkiem w Leśnej Górze. W drodze dochodzi jednak do groźnego wypadku: doktor Consalida nieświadomie zjada truciznę. Paula szykuje się do wyjścia ze szpitala. Dziewczyna nie radzi sobie jednak z opieką nad noworodkiem i w końcu postanawia podrzucić dziecko Hanie. Tymczasem na oddział trafia Maryla - kobieta, która zaszła w ciążę, by ratować chorą na białaczkę córkę. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 554 18.03.14, 19:45 Hana nie chce zgłaszać porzucenia dziecka przez Paulę na policję. Doktor Consalida ma nadzieję, że młoda matka powróci i zdecyduje się na adopcję ze wskazaniem. A Paula ma plan, dzięki któremu chce na noworodku sporo zarobić. Policja zaczyna interesować się Falkowiczem - i jego kontaktami z Leszkiem Wawrzyniakiem. Tymczasem do Leśnej Góry przyjeżdża ze Szwajcarii Karen Zamenhoff wraz ze swoim asystentem Krisem. Przedstawiciele koncernu od razu umawiają się na spotkanie z profesorem - a Falkowicz otwarcie przyznaje, że wie, dlaczego nowy lek przestał nagle działać... Adam szuka z kolei pomocy u Wiktorii - i prosi o próbkę preparatu, który przyjmuje jej matka. Do Leśnej Góry powraca także Laura - "panna Lazania", z którą flirtował kiedyś Borys. Tym razem dziewczyna jest już szczęśliwą mężatką. Nadal ma jednak problem z otyłością, a w szpitalu jej stan gwałtownie się pogarsza. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 555 18.03.14, 19:46 Hana wciąż opiekuje się dzieckiem Pauli i jest gotowa zapłacić za adopcję. Dziewczynka zaczyna jednak chorować - ma wysoką gorączkę, nie reaguje na leki i doktor Godberg obawia się, że mała będzie musiała trafić do szpitala. Wiktoria znów spotyka się z Tomaszem i zaprasza przyjaciela na romantyczny wieczór do swojego pokoju. A w hotelu oboje "przyłapuje" Adam. Doktor Rogalski namawia z kolei Agatę na wspólny wyjazd do Sopotu, na kolejną konferencję medyczną. A Dorota, gdy dowiaduje się o planach męża, wybucha zazdrością. Tymczasem w szpitalu pojawia się nowy pacjent: ekscentryczny podróżnik i znany fotograf Roman Berger. Mężczyźnie towarzyszy córka Emilia, a Wiktoria odkrywa, że dziewczyna jest bliską koleżanką Blanki. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 556 18.03.14, 19:47 Ola wprowadza się do Przemka do hotelu i razem z Klaudią przystępuje do Lekarskiego Egzaminu Państwowego. Obie stażystki na egzaminie spotykają swojego dawnego wykładowcę: Janka. A Olę czeka tego dnia dodatkowa "niespodzianka": poród przed terminem. W Leśnej Górze trudne chwile przeżywa także pielęgniarka Iza. Jej mąż trafia do szpitala jako pacjent i okazuje się, że konieczna jest natychmiastowa operacja. Z kolei Adam - po przebadaniu próbki, którą dostał od Wiktorii - odkrywa, że "stary" lek Falkowicza ma inny skład niż preparat, który chirurg sprzedał firmie ze Szwajcarii. A profesor ma niemiłe spotkanie: z bokserem, który próbuje ściągnąć od niego zaległy dług. Sytuację Falkowicza pogarsza fakt, że lekarz nie wie, który z jego licznych wrogów mógł bandytę opłacić - i o który dług może chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: 556 21.03.14, 16:21 misterni napisała: > Falkowicza nam skasują? :> Oby. Im szybciej, tym lepiej :P Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: 556 21.03.14, 22:38 No cos Ty, taka "piekna", wyrazista postac... Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: 553 03.04.14, 14:20 pluskotka napisała: doktor Consalida nieświadomie zjada truciznę. Ten wątek jest zbyt odjechany nawet jak na ten serial ;) I jak oni znaleźli tę babcię, że ją odratowali? Nie zauważyłam, żeby podawała im adres. Odpowiedz Link Zgłoś
ami_lii Re: 553 03.04.14, 19:47 To małe dzieci wiedzą że nie należy brać NICZEGO od nieznajomych a doktor Consalida nie wie? Kłopoty było czuć na kilometr! :))) Chociaż obstawiałam coś groźniejszego od zwykłych wilczych jagódek :P Teraz tylko pytanie, co to za babunia była? Rodzina jakiegoś pacjenta z urazem do Wiktorii? Bo w wersję że to był najzwyklejszy zbieg okoliczności to mi ciężko uwierzyć :P Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: 553 03.04.14, 23:38 No ale przecież babunia też te jagodzianki zjadła, wyraźnie było to powiedziane, że ledwo zdążyli ją odratować i że nie zdążyła wnuków otruć, i że całe szczęście, że Consalida się otruła, bo inaczej babcia pewnie całą rodzinę by tymi bułami nakarmiła. ;) Tylko jak tę babcię znaleźli się pytam? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
emwu55 Re: jagodzianki 04.04.14, 07:23 normalnie akcja jak z Królewny Śnieżki z zatrutym jabłkiem. A za krasnoludka w wersji pojedynczej robił Ryszard z Aleksa. A babcię znaleźli, bo tylko jedna nad tym jeziorem ma niesprawny rower, znakowany przez policję i wszyscy wiedzą w okolicy, że ona się często przewraca. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: 553 04.04.14, 12:50 Ja tam, gdy mnie miła staruszka częstuje bułeczką, to jem :) Też mnie zaintrygowało, jak oni tą babcię znaleźli. Doktor Consolida miała narkotyczny odlot niczym po pejotlu. Wiemy, że wtedy człowiek wyrusza w nieznane sobie rejony, mroczne zakamarki swojej duszy, odkrywa nieznane pokrywy jaźni. Co odkryła doktor? Domek na południu Hiszpanii, drzewko pomarańczowe i życie rodzinne :) To takie słodkie :) Odpowiedz Link Zgłoś
baabeczka Re: 553 04.04.14, 13:18 Taak...ten odlot byl slodki i to trzymanie za raczke...ciekawe,jak to rozwina...ewaem ladnie wymyslilas te poszukiwania...usmialam sie..:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ami_lii Re: 553 04.04.14, 16:40 A skoro jesteśmy przy tym wątku - co to za facet jechał z Wiktorią? Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: 553 04.04.14, 20:39 Oni się kiedyś spotykali. Też chyba lekarz. Randki były drętwe, nudne i bez chemii, ale potem trochę zaiskrzyło. Tylko nie pamiętam, co wywinęła, że się rozstali. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: 553 04.04.14, 21:28 No i te bzdury o krwi pepowinowej, widac jakis bank krwi sponsorowal odcinek ;). Ale milo bylo zobaczyc, ze Wiktoria jest rocznik 83 i majowa ;). Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: 553 05.04.14, 00:41 lilith76 napisała: Tylko nie pamiętam, co wywinęła, że się rozstali. Pamiętam, że Przemek był o tego doktorka zazdrosny bardzo, mimo że przecież wtedy ta jego blond nimfa była jeszcze wśród żywych ;) Miło, że wrócił do akcji, lubię bardzo Ireneusza Czopa :) Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: 553 05.04.14, 10:16 A zauwazylyscie, ze w scenie z dokumetem o prawie wykonywania zawodu aktorka ma dublerke ...kciuka? Prawie jak Megan Fox ;). Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: 553 05.04.14, 13:06 lilith76 napisała: > Oni się kiedyś spotykali. Też chyba lekarz. Randki były drętwe, nudne i bez che > mii, ale potem trochę zaiskrzyło. > Tylko nie pamiętam, co wywinęła, że się rozstali. > Pediatra z innego szpitala, na jego oddziale, zdaje się, Wiktoria robiła staż cząstkowy do specjalizacji. Nie pamiętam, czy to bardziej Przemo był zazdrosny o Tomka, czy Wiki robiła pokazowe randki na złość Przemkowi migdalącemu się z Ludmiłą. Tomasz chyba nie chciał robić za rekwizyt w tych przedstawieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: 553 06.04.14, 00:15 To też, ale Przemo połknął haczyk, bo był autentycznie zazdrosny. Pamiętam taką scenę, gdy Ludmiła to zauważyła i była nieco zdezorientowana ;) Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: 553 05.04.14, 13:10 Chciałam się przyczepić do choroby lokomocyjnej, którą się wymawiał Tomasz (ch. lok. u kierowcy??), ale może on się tylko rozsądnie uchylał od brania słodyczy od obcych. Odlot Wiki i cudowne odnalezienie staruszki i tak przebija wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: 553 05.04.14, 14:31 Moja kuzynka ma chorobe lokomocyjna, ajezdzi bardzo duzo. Jako kierowca nie ma z nia problemu, jako pasazer - katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: 553 05.04.14, 16:40 Też mam kumpelę z chorobą lokomocyjną. Gdy prowadzi wszystko jest ok. Chl to sprzeczne sygnały jakie dostaje mózg - ruch od oczu i statyka od ciała, zaleca się patrzeć w jak najdalej położone obiekty, by oczy widziały to co porusza się wolno albo wcale. Kierowca wpatrzony w drogę spełnia może ten warunek :) Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: 553 06.04.14, 07:46 Toteż ja właśnie o tym. Pan doktor może i ma chorobę lokomocyjną, ale tego dnia nie był pasażerem :) Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: 553 06.04.14, 00:18 raszefka napisała: Chciałam się przyczepić do choroby lokomocyjnej, którą się wymawiał Tomasz (ch.lok. u kierowcy??), No bywa. A zjedzenie czegokolwiek bezpośrednio przed podróżą może wywoływać niepożądane objawy. Odpowiedz Link Zgłoś
ami_lii Re: Na dobre i na złe 2013/14 11.04.14, 21:27 Czy scenarzystów nie poniosła ostatnio trochę za mocno fantazja? 100 tys. za dziecko? Z wyraźna sugestią że Hana tą kasę spróbuje zapłacić? 100 TYSIĘCY? Nawet na czarnym rynku chcą za dziecko ułamek tej kwoty :)) Z kolei mój ojciec zaczyna się mocno niepokoić o Latoszka - czyżby się go pozbyli? Nikt o nim nie wspomina, nikt o niego nie pyta, zero jakiejkolwiek informacji co się z nim dzieje. Lena też się już nie pojawia. Stwierdziłam ze scenarzyści pewnie są znacznie bardziej zajęci wątkiem coraz większych kłopotów Falkowicza i wątek Latoszka zostawiają na późniejsze odcinki ale chyba go to nie przekonało. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Na dobre i na złe 2013/14 UWAGA 11.04.14, 21:30 www.swiatseriali.pl/seriale/na-dobre-i-na-zle-384/news-na-dobre-i-na-zle-latoszek-wyladuje-na-wozku-inwalidzkim,nId,1405149 Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: Na dobre i na złe 2013/14 11.04.14, 22:42 Ależ oczywiście, że się wspomina. W ostatnim odcinku Tretter pytał o niego Sambora. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Na dobre i na złe 2013/14 12.04.14, 18:51 I co Sambor odpowiedzial? Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: Na dobre i na złe 2013/14 12.04.14, 19:50 Że nie wie, co się dzieje z Latoszkiem (on na jakiejś misji za Przemka jest), nie miał z nim kontaktu, a na to Tretter odpowiedział, że "nie ma kim pracować". Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Na dobre i na złe 2013/14 12.04.14, 20:06 w podanym wyzej przeze mnie linku jest opis.... Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Na dobre i na złe 2013/14 13.04.14, 01:05 To teraz będziemy mieć depresje Latoszka, który i bez niej bywa niemożliwy ;) Oczywiście będzie się unosił honorem i nie pozwoli, żeby Lena do niego wróciła. Zgorzknieje, zarośnie i się zapije ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: Na dobre i na złe 2013/14 13.04.14, 01:38 Zgorzkniały i zarośnięty jest od dawna. Do zapicia się niewiele mu brakuje. A to kiedyś taka fajna postać była. Była :-( Ta Lena źle mu zrobiła. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 554 23.04.14, 20:12 Hana nie chce zgłaszać porzucenia dziecka przez Paulę na policję. Doktor Goldberg ma nadzieję, że młoda matka powróci i zdecyduje się na adopcję ze wskazaniem. A Paula ma plan, dzięki któremu chce na noworodku sporo zarobić. Policja zaczyna interesować się Falkowiczem - i jego kontaktami z Leszkiem Wawrzyniakiem. Tymczasem do Leśnej Góry przyjeżdża ze Szwajcarii Karen Zamenhoff wraz ze swoim asystentem Krisem. Przedstawiciele koncernu od razu umawiają się na spotkanie z profesorem - a Falkowicz otwarcie przyznaje, że wie, dlaczego nowy lek przestał nagle działać... Adam szuka z kolei pomocy u Wiktorii - i prosi o próbkę preparatu, który przyjmuje jej matka. Do Leśnej Góry powraca także Laura - "panna Lazania", z którą flirtował kiedyś Borys. Tym razem dziewczyna jest już szczęśliwą mężatką. Nadal ma jednak problem z otyłością, a w szpitalu jej stan gwałtownie się pogarsza. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 555 23.04.14, 20:12 Hana wciąż opiekuje się dzieckiem Pauli i jest gotowa zapłacić za adopcję. Dziewczynka zaczyna jednak chorować - ma wysoką gorączkę, nie reaguje na leki i doktor Goldberg obawia się, że mała będzie musiała trafić do szpitala. Wiktoria znów spotyka się z Tomaszem i zaprasza przyjaciela na romantyczny wieczór do swojego pokoju. A w hotelu oboje "przyłapuje" Adam. Doktor Rogalski namawia z kolei Agatę na wspólny wyjazd do Sopotu, na kolejną konferencję medyczną. A Dorota, gdy dowiaduje się o planach męża, wybucha zazdrością. Tymczasem w szpitalu pojawia się nowy pacjent: ekscentryczny podróżnik i znany fotograf Roman Berger. Mężczyźnie towarzyszy córka Emilia, a Wiktoria odkrywa, że dziewczyna jest bliską koleżanką Blanki. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 556 23.04.14, 20:13 Ola wprowadza się do Przemka do hotelu i razem z Klaudią przystępuje do Lekarskiego Egzaminu Państwowego. Obie stażystki na egzaminie spotykają swojego dawnego wykładowcę: Janka. A Olę czeka tego dnia dodatkowa "niespodzianka": poród przed terminem. W Leśnej Górze trudne chwile przeżywa także pielęgniarka Iza. Jej mąż trafia do szpitala jako pacjent i okazuje się, że konieczna jest natychmiastowa operacja. Z kolei Adam - po przebadaniu próbki, którą dostał od Wiktorii - odkrywa, że "stary" lek Falkowicza ma inny skład niż preparat, który chirurg sprzedał firmie ze Szwajcarii. A profesor ma niemiłe spotkanie: z bokserem, który próbuje ściągnąć od niego zaległy dług. Sytuację Falkowicza pogarsza fakt, że lekarz nie wie, który z jego licznych wrogów mógł bandytę opłacić - i o który dług może chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 557 23.04.14, 20:15 Adam jest podejrzany o spowodowanie wybuchu u Leszka. Tymczasem Falkowicz wszystkimi możliwymi sposobami stara się zapewnić sobie bezpieczeństwo. Składa wizytę profesorowi Geblertowi i próbuje się dowiedzieć, czy Wawrzyniak ma szanse wyjść ze śpiączki. Następnie odwiedza Adama w areszcie i prosi go, by ten nie wyjawiał policji ich tajemnic. Wyznaje mu także, że Krajewski jest jego bratem. Hanę odwiedza Paula. Dziewczyna przyszła po obiecane jej pieniądze. Gdy się dowiaduje, że doktor Goldberg nie zebrała jeszcze całej kwoty, wybucha wściekłością. Nina potrąca na ulicy jadącego na rolkach mężczyznę, Krzysztofa. Nieznajomy nie chce skorzystać z jej pomocy i szybko odjeżdża. Kilka godzin później nieprzytomnego mężczyznę przywozi do Leśnej Góry jego dziewczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 558 23.04.14, 20:16 Adam wychodzi na wolność. Falkowicz dowiaduje się, że Leszek Wawrzyniak wybudził się ze śpiączki. Profesor postanawia sprowadzić chemika do szpitala w Leśnej Górze. Po operacji, którą przeprowadza Konica, stan chorego gwałtownie się pogarsza. Chirurdzy muszą przeprowadzić kolejny zabieg i tym razem za skalpel chwyta sam Falkowicz. Wiktoria obawia się, że profesor nie chce Leszka uratować, tylko zabić. Na oddziale ginekologii zjawia się nowy ordynator, Krzysztof Radwan. Hana od razu wchodzi z nowym szefem w ostry konflikt. Z kolei Agata doznaje w szpitalu lekkiego urazu i postanawia zgłosić się na rehabilitację. Gdy przychodzi na ćwiczenia, spotyka Latoszka, który jest na wózku inwalidzkim. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Na dobre i na złe 2013/14 - Nina i Sambor 30.04.14, 21:14 To ona jest jego zona??? Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: Na dobre i na złe 2013/14 - Nina i Sambor 08.05.14, 12:54 Nie jest. Kiedyś on coś tam przebąkiwał o ślubie, ale ona jakoś nie była zainteresowana. Tak coś mi świta. Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Ile trwała ciąża Oli? 08.05.14, 08:04 Bo mi się coś nie zgadza. Bzyknęla się z Przemkiem tuż przed rozpoczęciem stażu, czyli koniec września. Dziecko się urodziło, a na ulicach śnieg leży. Ponadto egzamin lekarski to luty i wrzesień. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Staż może się też rozpoczynać 1 marca 08.05.14, 16:16 Wyjaśniałoby to kwestię śniegu, natomiast LEPu już nie ;) raszefka napisała: Bo mi się coś nie zgadza. Bzyknęla się z Przemkiem tuż przed rozpoczęciem stażu > , czyli koniec września. Dziecko się urodziło, a na ulicach śnieg leży. Pona > dto egzamin lekarski to luty i wrzesień. Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Bingo 09.05.14, 08:07 Aż z ciekawości poszukalam tamtych odcinków. Rzeczywiście też był śnieg i deszcz , marzec mógł być. :) I już zupełnym czepialstwem byłoby pytanie, dlaczego właściwie zaczęły z Klaudia później. Z sesją się nie wyrobily czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Bingo 09.05.14, 13:27 Niekoniecznie, czasem po prostu nie ma miejsc stażowych i trzeba poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: Bingo 16.05.14, 12:31 A to mnie zaskoczyłaś, przyznam. Przeciez to nie rezydentura, której mozna nie mieć, a staż obowiązkowy. Wg jakiego klucza można posłać absolwenta na pół roku bezrobocia? Patrzę z punktu widzenia tego pośledniejszego lekarza, nas na roku było mniej i wszyscy zaczęli staż w październiku, choć nie wszyscy tam, gdzie chcieli. I w UP stawilismy się dopiero po roku (by jjednocześnie podjąć pracę na czarno ;) , bo umowy tzw. śmieciowe nie były modne, a i zakładanie IPL z tak krótkim stażem pracy niemożliwe) Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: Na dobre i na złe 2013/14 15.05.14, 21:58 Tretter zastanawiał się, jak się rozliczy z NFZ za ten zabieg chlopaka... Czyli od reki dał przyzwolenie na prawdopodobnie darmowy zabieg, prawdopodobnie nietani? I poza wszelką kolejnością? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Na dobre i na złe 2013/14 16.05.14, 13:53 No bo lozko bylo akurat wolne ;). Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 559 21.05.14, 20:10 Leszek wychodzi w końcu ze śpiączki - a Falkowicz, obawiając się aresztowania, postanawia uciec z kraju. Wiktoria próbuje za to przekonać chemika, by udał amnezję - i zataił przed policją fakt, że profesor go zaatakował, a wcześniej prowadził w szpitalu nielegalne badania. Agata odwiedza Latoszka w ośrodku i - wspólnie z Konicą - próbuje nakłonić kolegę, by poddał się rehabilitacji. Witek jednak odmawia - przekonany, że już do końca życia pozostanie kaleką. W ośrodku lekarz zaprzyjaźnia się z Jaśkiem - nastolatkiem, który po wypadku nie może normalnie chodzić, bo ma jedną krótszą nogę. Tymczasem do Leśnej Góry znów przyjeżdża Lena. I błaga Woźnicką, by wyjawiła jej, gdzie może znaleźć męża... Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 560 21.05.14, 20:13 Tretter proponuje Wiktorii, by została ordynatorem chirurgii w Leśnej Górze. Tymczasem młoda lekarka wpada na pomysł, jak szybko przebadać lek Falkowicza. Kontaktuje się z jego byłą żoną - Wandą - i namawia panią profesor, by w końcu zemściła się na swoim "eks"? W szpitalu, doktor Consalida zajmuje się pacjentem chorym na nerki, który potrzebuje przeszczepu. I przekonuje jego syna - Artura - by został dawcą. Ordynator Radwan wciąż gnębi Hanę? I w końcu otwarcie mówi, że nie wyobraża sobie ich dalszej współpracy. Tymczasem Piotr prosi żonę o konsultację w sprawie chorej na nowotwór Aliny. Kobieta błaga chirurga, by ją zoperował, choć zabieg może zakończyć się jej śmiercią. Lena namawia Latoszka, by zgodził się na operację kręgosłupa. Konica uważa jednak, że zabieg jest ryzykowny i może nawet stan Witka pogorszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 561 21.05.14, 20:15 Wiktoria zaczyna pracę na stanowisku ordynatora oddziału chirurgii. Jej awans nie budzi złych emocji, znajomi cieszą się jej sukcesem. Pierwszym pacjentem, który trafia pod opiekę nowej szefowej oddziału jest cierpiący na zaburzenia psychiczne Filip. Mężczyzna jest ciężko ranny i musi jak najszybciej trafić na salę operacyjną. Pacjent grozi lekarzom, że w szpitalu wybuchnie bomba. Latoszek zostaje przewieziony do Leśnej Góry. Lekarz zdecydował się na operację kręgosłupa. Konica uznaje jednak, że kolega jest zbyt słaby, by można było przeprowadzić zabieg. Witek nie potrafi pogodzić się z jego decyzją i wpada we wściekłość. Do szpitala trafia także Paula. Dziewczyna jest kompletnie pijana i nie ma z nią kontaktu. Piotr zawiadamia policję, gdyż obawia się, że nieodpowiedzialna matka pozostawiła swoją córeczkę bez opieki. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 562 21.05.14, 20:17 Do szpitala na planowaną operację biodra trafia Hubert. Zabieg wykona doktor Konica. Lekarz ma złe przeczucia. Pacjent jest młody, ale poważnie choruje na serce. Doktor obawia się, że w czasie zabiegu może dojść do komplikacji. W tym czasie lekarza odwiedza teściowa, Irena. Kobieta pokazuje Konicy zdjęcia, na których widać go z Klaudią. Okazuje się, że Marta walczy o odzyskanie dzieci. Wynajęła prywatnego detektywa, by udowodnić mężowi zdradę. Wiktoria i Adam zakładają fundację, która ma sfinansować eksperymentalną terapię syna Leszka w Szwajcarii. Tymczasem Falkowicz dochodzi do wniosku, że podczas wybuchu w laboratorium on i Wawrzyniak ulegli poważnemu zatruciu. Obaj mogą umrzeć. Związek Oli i Przemka przechodzi kryzys. Młodej mamie nie powodzi się także w pracy. Okazuje się, że lekarka nie będzie mogła zrobić specjalizacji z ginekologii w Leśnej Górze. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 563 25.08.14, 17:43 Lena przyjeżdża z Felkiem do domu. Witek nie chce, by syn oglądał go na wózku inwalidzkim. Nalega, by zabrała chłopca z powrotem do swojej matki. Kilka godzin później, gdy w domu są tylko Witek i Felek u Latoszków wybucha pożar. Niepełnosprawnemu lekarzowi cudem udaje się ocalić życie swoje i synka. Niestety okazuje sie, że odłamek pozostawiony w kręgosłupie Latoszka przemieścił się i Witek musi trafić na stół operacyjny. Podczas zabiegu dochodzi do wypadku. Kinga wyprowadza się od Falkowicza, który wciąż nie powiedział jej o swojej chorobie. Razem z mężem laborantka przeprowadza sekcję zmarłego Wawrzyniaka. Do szpitala trafia Beata, która prawie utopiła się na basenie. Jej stan się pogarsza. Pacjentka cierpi na rzadki defekt genetyczny, który utrudnia postawienie właściwej diagnozy. Wiktoria odkrywa, że Tomasz planuje oświadczyny. Kupił pierścionek zaręczynowy. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 564 25.08.14, 17:44 Personel szpitala pomaga nieprzytomnym kolegom, którzy zatruli się przez rozszczelnienie instalacji. W jakim stanie będzie Latoszek - po przerwaniu operacji - i czy "uśpieni" lekarze powrócą od razu do zdrowia? Falkowicz odwiedza byłą żonę i prosi o konsultację w sprawie "umierającego pacjenta". Jak powita go kobieta, której złamał serce? I czy Wanda domyśli się, że pomocy tak naprawdę potrzebuje właśnie profesor? Piotra coraz bardziej irytuje zachowanie żony - a zwłaszcza fakt, że Hana całkowicie zerwała z nim kontakt. Gawryło podejrzewa nawet, że lekarka planuje rozwód. Czy doktor Godberg wróci w końcu do Polski i do tęskniącego za nią męża? Tymczasem do szpitala trafia panna młoda - Anna - która miała wraz z ukochanym wypadek podczas jazdy dorożką. Lekarze próbują ustalić, co stało się z jej mężem, a ranna dziewczyna kompletnie się załamuje - przerażona na myśl, że tuż po ślubie mogła zostać wdową? Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka 565 25.08.14, 17:45 Po trzech tygodniach od operacji Latoszek wciąż jest w śpiączce. A Lena postanawia pozwać szpital i ostro sprzecza się z Wiktorią oraz Tretterem. Tymczasem do Leśnej Góry zostaje przyjęty Jarek, 50 - latek chory na raka żołądka. Według dokumentacji mężczyzna na wyleczenie nie ma już szans. Okazuje się jednak, że pacjent przeszedł terapię w Centrum Medycyny Niekonwencjonalnej. Podczas operacji Falkowicz odkrywa, że nowotwór zniknął i od razu zaczyna się tajemniczą kuracją interesować. Do szpitala trafia także Helena, kobieta w zaawansowanej ciąży, po wypadku w stadninie koni. Hana robi wszystko, by powstrzymać przedwczesny poród. Okazuje się jednak, że pacjentka została także ranna w głowę i jej stan gwałtownie się pogarsza. Odpowiedz Link