Dodaj do ulubionych

przemiany osobowości

22.05.14, 13:46
słuchajcie, bo mnie cos nurtuje
z czego wynikają idiotyczne zmiany, jakim ulegaja bohaterowie naszych seriali?
to brak koncepcji na postać czy nowe pomysły twórców?
wiem tylko, że bywaja kompletnie od czapy
opary absurdu dosięgły już:
Konicę- gdy przyjechal do lesnej ze stazu w londynie chyba to był pewnym siebie, błyskotliwym, aroganckim, piekielnie zdolnym lekarzem, ktorego rozpierala energia i innowacyjne pomysly
teraz zrobili z tego chlopa lekko przyglupiego wasalskiego doktorka, ktory wriemia at wriemieni trzasnie jakims kasliwym komentem
wsjo
-Hanę- z poczatku usmiech nie schodzil z twarzy dziewczecia, ktore wierzyło w siebie, swoje umiejtenosci i mialo wiare w lepsze jutro; aktualnie dr Goldberg albo ryczy, albo ma depresje pt "patrze w dal", albo yebie pacjentki jak koze za obierki
Mirke- z pewnej siebie optymistki ustrugali po0grazona w rozpaczy mamałyge mentalna

-sasiedzi Zdunskich- tu w ogole nie wiem, o co lotto
najpierw przystojny sąsiad jest kul i super; potem przemienia siew socjopate; zaraz potem pojawia sie jego stłamszona zonusia, która z kolei nagle przeistacza sie w morderczynię,ktora usiluje zabic Lubisia. ktory znow jest kul
nie ogarniam
postacia prowadzoną konsekwentnie od lat jest chyba Piotr Walawski
i zato go lubie
Obserwuj wątek
    • konwalka Re: przemiany osobowości 22.05.14, 13:47
      za duzo tych "których", ale pisałam w nerwowym uniesieniu :>
      • raszefka Re: przemiany osobowości 22.05.14, 15:13
        Konicę z dnia na dzień zostawiła żona, jest samotnym ojcem. Aktualnie była (?) żona przypomniała sobie, że oprócz kochanka istnieją również dzieci, i pragnie się nimi na powrót zaopiekować.

Hana natomiast straszliwie cierpi z powodu braku widoków na macierzyństwo. To naprawdę może poprzestawiać patrzenie na świat.

Uważam, że obie sytuacje tłumaczą pewną zmianę w bohaterach (aczkolwiek może tak to sobie wydumałam i autor wcale tego nie miał na myśli).

Bardziej niewiarygodna jest dla mnie sierotka Ola, która wcześniej nie chciała znikąd pomocy przy dziecku, a teraz tupie nóżka i "będę doktorem!!"
        • konwalka Re: przemiany osobowości 22.05.14, 16:03
          no spoko, ale Hana od jakiegos czasu ma odloty, jeszcze zanim jej odyebało na dzidziula
          jak sie przeniosła, nie?
          sori, taki mamy klimat
          chyba :D
          • misterni Re: przemiany osobowości 24.05.14, 17:28
            Akurat postacie Konicy i Hany są prowadzone bardzo konsekwentnie.
            Nie zapominaj, że gdy Konica przyjechał do LG, był wiecznie na haju i musiał przejść kuracje odwykową. Teraz okoliczności się zmieniły, ma pod opieką trójkę dzieci, a lekarzem jest nadal wybitnym, z tymże teraz na dodatek samodzielnym specjalistą wyszkolonym przez Jędrasa.

Hana przechodzi zaś załamanie nerwowe, nie dziwne że zachowuje się inaczej.

Co do sąsiadów Zduńskich i Mirki, to się zgodzę. Podobnie jest zresztą z Michałem Łagodą. I tu faktycznie chyba jest tak, że ich osobowość dopasowuje się do bieżących pomysłów scenarzysty i nie ma długofalowych pomysłów na te postacie.
            • lilith76 Re: przemiany osobowości 25.05.14, 09:39
              Hana ma za sobą cudowne odnalezienie ukochanego męża, rozdarcie bo zdążyła się zakochać ponownie, dziwne zachowania męża i jego ponowne zniknięcie, poronienie, zdiagnozowaną niepłodność (moim zdanie trochę na wyrost), utratę "dziecka adopcyjnego". Dziwne by było, gdyby nadal się uśmiechała.

Ale to fakt, że scenarzyści mają trudność z poprowadzeniem złej postaci przez kilkadziesiąt odcinków, tak by nadal była zła i wkurzała widzów. W 99 przypadkach na 100 ją uczłowieczają i robią aniołka. Ten 1 przypadek to Falkowicz z NDiNZ :)
              • annajustyna Re: przemiany osobowości 25.05.14, 10:18
                Falko jest boski! I calkowicie odmienny niz prawdziwy Michal zebrowski, co swiadczy o kunszcie aktorskim.
                • misterni Re: przemiany osobowości 25.05.14, 12:49
                  Ale nawet Falkowicza prowadzą tak, że co jakiś czas mu się wybacza te świństwa i afery :)
                  • annajustyna Re: przemiany osobowości 25.05.14, 13:01
                    Toz to jego caly urok, ze jest niejednoznaczny ;).
    • mmk9 Re: przemiany osobowości 25.05.14, 07:26
      A Feli? Drapieżny biznesmen, który najpierw pomiatał Knorrem, a potem go wygryzł z jakichś magazynów? Teraz żalosny nieudacznik bez poczucia rzeczywistości. A teraz Dzidzia to przeniesie, hłe hłe
    • annajustyna Re: przemiany osobowości 25.05.14, 10:19
      Szary Karkoszka jest na razie tez bardzo konsekwentnie prowadzony ;).
    • gazeta_mi_placi Re: przemiany osobowości 25.05.14, 18:07
      Rysia z "Klanu" prowadzono bardzo konsekwentnie aż do jego śmierci.
      • misterni Re: przemiany osobowości 25.05.14, 22:44
        A wcale ze nie, bo raz miał romans :P
        • gazeta_mi_placi Re: przemiany osobowości 26.05.14, 09:29
          Ale chyba nie doszło do konsumpcji?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka