aga.doris Re: Korona królów jakie wrażenia? 02.01.18, 07:31 Taki Klan, Barwy szczęścia w ciuchach z jasełek;) Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Korona królów jakie wrażenia? 02.01.18, 13:13 Najlepszy jest ten Papcio Chmiel w tytułowej koronie na głowie. I dialogi pisane współczesnym językiem, jak z każdej telenoweli dziejącej się współcześnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
aga.doris Re: Korona królów jakie wrażenia? 02.01.18, 13:33 Przy "tatusiu" i "babciu" po prostu padłam;)) Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Korona królów jakie wrażenia? 02.01.18, 15:49 Jeszcze "spoko" i "wporzo" brakuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Korona królów jakie wrażenia? 08.01.18, 23:18 przyznam, że też mnie bardzo raziło i sprawdziłam, jak to było w innym serialu, trochę starszym - "Królewskie sny". No i już w pierwszym odcinku nieletnie królewna mówi do Jagiełły - 'tato', a fuj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_pumka Re: Korona królów jakie wrażenia? 02.01.18, 18:50 Mnie rozbawił jakiś giermek, który miał koc z polaru (prawdopodobnie z IKEA) wycięty w kwadraciki nożyczkami. ha ha ha :-) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
a_andzia28 Re: Korona królów jakie wrażenia? 03.01.18, 09:51 Fatalne dialogi. Razi gra aktorska. Wszystko za bardzo współczesne. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Korona królów jakie wrażenia? 03.01.18, 11:50 a jak wam sie tez soczysty róż w welonie podobał? i maszynowe przepikowanie poliestrowego kubraczka jakiegoś woja Odpowiedz Link Zgłoś
aga.doris Re: Korona królów jakie wrażenia? 03.01.18, 15:34 Wszędzie poliester, równe maszynowe ściegi, pasmanteryjne dodatki - jak to w średniowieczu bywało;)) Odpowiedz Link Zgłoś
marynika123 Re: Korona królów jakie wrażenia? 04.01.18, 15:10 A mnie drażni język a raczej wymowa Aldony /Anny. Wiem, że jest ona Litwinką, ale dlaczego np. jej brat mówi czystą , nieskażoną polszczyzną. To jak ona mówi przypomina mi mowę współczesnych zmanierowanych/seplenących nastolatek Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Korona królów jakie wrażenia? 05.01.18, 10:58 no walsnie - ja raczej podejrzewam wade wymowy u aktorki , albo jaką naleciałość gwarową, ona bardzo dziwnie zmiękcza te głoski Odpowiedz Link Zgłoś
nick_ze_hej Re: Korona królów jakie wrażenia? 05.01.18, 13:22 Przecież ta idiotyczna maniera od lat panuje wśród "dzewetnastoletnych dzewcynek". O ile można sie nie dziwić panienkom po maturze zdanej w Zadupiu Wielkim, to już tak mówiąca adeptka Szkoły Aktorskiej i studentka Akademii Sztuk Teatralnych stanowi prawdziwe kuriozum. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Korona królów jakie wrażenia? 05.01.18, 16:04 Szkoda , że to takie słabe , a byłoby co oglądać.Okazuje się ,że nasz Kazimierz lepszy od niejakiego Henia z Tudorów. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Korona królów jakie wrażenia? 08.01.18, 23:15 podobno to nie jest wada wymowy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marynika123 Re: Korona królów jakie wrażenia? 10.01.18, 10:57 Zgadzam się z tym, że nie jest to wada wymowy. To jest jakaś mania? moda?. Dlaczego nie słyszy się tego u chłopców? Tylko dziewczyny silą się na taką oryginalność. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Korona królów jakie wrażenia? 08.01.18, 23:16 ogólnie - szału nie ma, ale nie ma też jakiejś tragedii. Da się oglądać, bo sama historia jest interesująca. Co prawda gra sporej części aktorów powoduje zgrzyt zębów, ale niektórzy z nich rozkręcają się z odcinka na odcinek. No i ja zawsze z radością powitam Annę Grycewicz, choćby w najmniejszym epizodzie, więc z ostatnich kilku odcinków jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
chanka_1990 Re: Korona królów jakie wrażenia? 16.01.18, 14:35 Ja obejrzałam kilka odcinków z ciekawości - bo chciałam wiedzieć, z czego ludzie się śmieją. Teraz już wiem, ale jakoś nie zmieniło to mojego życia. Nie podoba mi się, ale specjalnie nie będę hejtować (każdy musi jakoś zarobić na życie). Za kilka dni pewnie nie będę już o tym pamiętać, co chyba najlepiej świadczy o wrażeniu, jakie wywarł na mnie ten serial ;) Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: Korona królów jakie wrażenia? 19.01.18, 10:54 mi się bardzo podoba jedynie ta litewska kuchareczka - taka super z wigorem babeczka, akurat do zarządzania kuchcikami im się tam bardzo udała :) ale jak zobaczyłam Rogacewicza w tych pakułach na głowie to czkawki ze smiechu dostałam ....... Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: Korona królów jakie wrażenia? 19.01.18, 12:46 Mnie się podoba czołówka i tyle ... Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: Korona królów jakie wrażenia? 19.01.18, 13:04 ooo na czołówce to moje obie dzieci siedzą z zapartym tchem i z zachwytem przy każdym klejnocie wzdychają ooooooooooooooooo :) ale to wiadomo - korona u dziewczynki zawsze będzie w cenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Korona królów jakie wrażenia? 23.01.18, 08:05 Akurat Rogacewicz ma swoje wlasne wloski na glowie, mocno zapuszczone... I wyglada jako takze jeden z nielicznych - wzglednie przyzwoicie. w przeciwenstwie np do takiego Gonery czy Deskura z perukami. Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: Korona królów jakie wrażenia? 24.01.18, 11:15 no weź nie żartuj... poważnie? niemożliwe chyba! Dla mnie te wszystkie ich kłaki wyglądają koszmarnie, jak pakuły hydrauliczne własnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Korona królów jakie wrażenia? 25.01.18, 01:37 czekolada72 napisała: > Akurat Rogacewicz ma swoje wlasne wloski na glowie, mocno zapuszczone... Chcesz powiedzieć, że długie włosy urosły mu w miesiąc/dwa?... To co on brał? Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Korona królów jakie wrażenia? 26.01.18, 10:52 Nie wiem co bral, ale proszę uprzejmie film.interia.pl/wywiady/news-marcin-rogacewicz-zapuscil-wlosy-do-roli-w-koronie-krolow,nId,2484484 Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Korona królów jakie wrażenia? 26.01.18, 12:32 To się zgadza, z tym, że ów wywiad to świeża sprawa, natomiast serial zaczęto kręcić latem i wtedy "pelerynki" nie mógł jeszcze mieć, zresztą widać, że to jakieś pakuły :) Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Korona królów jakie wrażenia? 27.01.18, 12:09 www.pomponik.pl/plotki/news-marcin-rogacewicz-taki-postawil-warunek-producentom-korony-k,nId,2509885 Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Korona królów jakie wrażenia? 27.01.18, 23:54 Czyli wszystko się zgadza - w premierowych odcinkach pakuły :) Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: Korona królów jakie wrażenia? 01.02.18, 17:24 no nawet w zacytowanym wywiadzie w pierwszych zdaniach było, że na początku miał perukę. Teraz faktyznie jak ma już swoje jest dużo lepie. Czemu jeszcze Gonera nie pójdzie tym śladem?? :) wyjątkowo słabe te peruki Odpowiedz Link Zgłoś
the_accidental Re: Korona królów jakie wrażenia? 24.01.18, 15:03 Zaimponował mi młody aktor poczuciem humoru na swój temat - mimo całego hejtu. Super posunięcie wizerunkowe moim zdaniem. No i poza tym to jest naprawdę śmieszne :-) www.youtube.com/watch?v=aCS0PdMOJjg&t=308s Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: Korona królów jakie wrażenia? 01.02.18, 17:25 dzięki, superowe :) się uśmiałam . Wiadomo czy będą dalsze części? Odpowiedz Link Zgłoś
ewawzywa07 Re: Korona królów jakie wrażenia? 23.02.18, 10:11 To jest telenowela, tyle że z czasów Kazimierza Wielkiego. To nie jest serial stricte historyczny. To nie jest serial z jakąś super gra aktorską. Sa, przypuszczam, błędy historyczne. Jest współczesny język ( bo gdyby nawet aktorzy próbowali grac z uwzględnieniem realiów języka z owych czasów nikt by go nie zrozumiał). Czy jest lepszy od Klanu czy M jak miłość , Żlotopolskich, Plebanii czy innych? Jest trochę inny, bo część postaci jest prawdziwa. W Kornie może dużo rzeczy razić ( więcej historyka niz laika), ale jeden cel serial osiagnął. Ja zainteresowałam się tamta epoka. Siegnęłam po książki, po bardziej wiarygodne źródła. Nie, żeby oceniac serial, ale dla własnej przyjemności. Serial to jedno a życie w owyuch czasach i historia tego okresu to drugie. I, zeby nie było. Jest to jedyna rzecz, którą oglądam w TVPiS Odpowiedz Link Zgłoś