Dodaj do ulubionych

M jak miłość - lista absurdów part IX

11.08.22, 19:09
Nowy sezon zbliża się wielkimi krokami, więc pomyślałam sobie, że może miło byłoby założyć kolejny wątek, choć sama raczej ograniczam swoje zainteresowanie serialem do śledzenia różnej maści artykułów i forumowych rozmów, i oglądam może z pięć odcinków na serię. A na ten moment interesuje mnie tak naprawdę tylko jedna historia. Niemniej jednak mam nadzieję, że dyskusję uda się rozbujać już teraz. Może wy też zdradźcie, na jakie wątki ostrzycie sobie pazurki szczególnie mocno? Musimy w końcu od czegoś tę rozmowę zacząć, co nie :)?
Obserwuj wątek
    • naturally_soft Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 24.08.22, 10:49
      jij napisała:

>Może wy też zdradźcie, na jakie wątki ostrzycie sobie pazurki szczególnie
      > mocno? Musimy w końcu od czegoś tę rozmowę zacząć, co nie :)?

Na zaden, bo kazdy koncertowo schrzanili. Do tego doszedl kolejny tak durny, ten z Franka i jej koperta "Otworzyc po mojej smierci", ze napisze tylko LOL, bo o czym tu dyskutowac. Czyli zostaly ciaze po jednym razie, jakies dyrdymaly i oczywiscie pozal sie boze watki-gagi z Wojtkiem i wasatym wujem z gor, ktory tak mnie wq..wia, ze wylaczam.

Nie wiem, ile oni jeszcze na tych oparach ujada i jakim cudem jeszcze w ogole jada. Tzn. chyba wiem. Przegladalam rano internet i gdzies z boku wykoczyl mi taki news z d*py, czyli clickbait z SE chyba "Staruszek obrazal Dode na koncercie "Doda zrob mi loda", ta mu trafnie odpowiedziala." Kliknelam niby niechcacy, a jednak, a tam szlachta dyskutuje na calego. Bo SE zapytal swoich czytelnikow, czy "Najpierw musialby ci stanac" z jej strony bylo ok czy nie. No, i to samo robia z nami tak zwani scenarzysci Mjm. Plodza jeden kretynizym za drugim, zebysmy sie pozniej nakrecali w internecie. Tylko czy nie szkoda na to czasu?
      • jij Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 24.08.22, 16:35
        Jechać na oparach to mogą w sumie jeszcze całkiem długo, bo jednak oglądalność nadal jest dobra (choć szczegółowych liczb nie znam). Ale zasadniczo zgadzam się, że w tym momencie mnie jako widzowi naprawdę byłoby bardzo ciężko obejrzeć cały sezon od deski do deski i od samego początku żywo interesować się akcją. Nawet z pojedynczymi odcinkami miałabym spory problem. I tak naprawdę jednym jedynym wątkiem, na który się w tym momencie jakoś tam bardziej cieszę, jest wątek matki Lilki i komendanta Staszka, bo wszystko wydaje się wskazywać na to, że chociaż tam dostaniemy szczęśliwe zakończenie bez dzikich dram :).
        • naturally_soft Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 25.08.22, 16:37
          Ja lubie watek mlodziezowy, szkoda, ze nad nim faktycznie nie popracuja. Podoba mi sie, jak zmienila sie Basia (Gabi Raczynska). Nigdy nie uwazalam jej za brzydka, ale teraz wyglada naprawde swietnie, wyroznia sie uroda, zwlaszcza na tle dzisiejszych instagramowych kukielek na jedno kopyto.

Watek Staszka z Chotecka moglby sie zrobic ciekawszy zwlaszcza teraz, po powrocie Lilki, ale czy "TFUrcom" bedzie sie chcialo? Bardzo, ale to bardzo chcialabym zobaczyc jak wyglada pisanie scenariusza? Burza mozgow na haju? Oczyma wyobrazni widze, jak sami rechocza, co za kretynstwa nam wciskaja :)
          • jij Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 25.08.22, 19:01
            Mnie na ten moment bardzo brakuje w serialu wątku w stylu starej Łowickiej, czyli chociaż minimum takiej młodzieńczej beztroski i energii. Była na to szansa, gdy Mateusz i jego paczka zaczęli dorastać, ale niestety scenarzyści po raz kolejny postanowili pójść w bardzo dramatyczną stronę i zafundowali chłopakowi dojrzewanie dosłownie w trzy minuty. No nic, może przy kolejnych "młodziutkich dorosłych" (czyli właśnie Basia, Ania od Marty i ich znajomi) scenarzyści w końcu dadzą nam coś w tym stylu. Chociaż...niestety też trochę wątpię :).

Czyżbyś już miała jakąś bardzo konkretną wizję na wątek Staszka i Krysi po powrocie Lilki? Bo...czy mogę zasunąć bezczelnym spoilerem :)?
    • misterni Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 02.09.22, 11:02
      Już na nic sobie pazurków nie ostrze, nawet odechciało mi się zakładania tego wątku, jak zwykle od kilku lat i cieszę się, że wpadłaś tu przede mną. 😉
      Już przekonałam się, że jak można coś zchrzanić, to niechybnie to zrobią.
      Jestem poirytywana wątkiem Pawła i Franki, oraz Magdy i Andrzeja - doprawdy, po tylu latach niepowodzeń już daliby im spokój, zwłaszcza, że oba wątki z doopy.
      Też mi brakuje lepiej rozwiniętego wątku młodzieżowego, trochę ciekawi mnie co będzie dalej z psychopatyczną Anią - ooo, gdyby tutaj zdecydowali się popracować, mogłoby być ciekawie.
      • jij Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 02.09.22, 15:08
        Zgadzam się. Mimo wszystko ten wątek Ani mógłby pójść w całkiem ciekawym kierunku, gdyby faktycznie zrobić z niej totalną psychopatkę pełną gębą, a nie po prostu kolejną niby to ciężko zbuntowaną nastolatkę, która jednak za sprawą kilku wielce "głębokich" rozmów ze zmartwionymi rodzicami/opiekunami nagle tak bardzo pójdzie po rozum do głowy, że wręcz zacznie pytać, czy może iść do swojego pokoju, żeby odrobić lekcje. Ale niestety w tym serialu bardziej prawdopodobny jest ten drugi scenariusz. Przecież chłopak Basi Rogowskiej (zapomniałam imienia) też zapowiadał się interesująco, a ostatecznie wszystko się jakoś tak trochę rozmyło :).
        • ikarr Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 06.09.22, 06:39
          Para: Kasia - Pan Ładny - rzyg. (przepraszam za słowo).
          • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 06.09.22, 16:52
            Jeszcze mieszkanie powinna przepisac na Janka babcia Aleksandra.Chodził , chodził aż urobił.
            • jij Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 06.09.22, 18:06
              A w ogóle to co tam się wydarzyło, że ona nagle tak się wielce zaangażowała w tę niby "grupę wsparcia"? Bo ja przez zdecydowaną większość czasu też jadę na streszczeniach i mogą mi pewne rzeczy umykać :).
              • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 07.09.22, 08:31
                jij napisała:

> A w ogóle to co tam się wydarzyło, że ona nagle tak się wielce zaangażowała w t
                > ę niby "grupę wsparcia"? Bo ja przez zdecydowaną większość czasu też jadę na st
                > reszczeniach i mogą mi pewne rzeczy umykać :).

Pani Ola stęskniona za męskim towarzystwem spotkała Janka ,przypadkiem.Okazało się , że jest jej szkolnym kolegą.Zaczęli się spotykać , najpierw we dwoje a potem z całą grupą .I tak jej pranie mózgu zrobili.Że są teraz dla niej najważniejsi , godni zaufania w najwyższym stopniu.Sprawdzianem był dostęp do konta.
                • jij Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 07.09.22, 20:46
                  A widzisz. Dzięki, że mi to trochę rozjaśniłaś :).

Muszę to napisać, bo inaczej normalnie się uduszę: aż mi się trochę szkoda robiło Staszka, kiedy tak się biedny pałętał w tym wtorkowym odcinku wokół Banachowej i starał się w końcu wydusić z siebie to najważniejsze pytanie, ale niestety znów bezskutecznie. Trzeba przyznać, że to wyjątkowo niefartowny moment na snucie tak zaawansowanych planów na przyszłość, bo jednak myśli Krystyny cały czas błądzą wokół problemów córki. Ale ja i tak z całego serca kibicuję tej parze. I w ogóle strasznie się cieszę, że ta relacja cały czas idzie do przodu. Zwłaszcza, że w kilku momentach byłam już praktycznie na mur beton pewna, że to się za moment rozleci :).
          • misterni Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 06.09.22, 22:23
            A ja tam się cieszę, że wreszcie sparowali Pana Ładnego, błąkał się tak bez przydziału, kompletnie szczęścia nie miał, jak Paweł nie przymierzając.

ikarr napisała:

Para: Kasia - Pan Ładny - rzyg. (przepraszam za słowo).
            • jij Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 06.09.22, 22:36
              O właśnie, ja będąc na miejscu Pawła już dawno zdecydowałabym się na celibat. No ewidentnie nie ma chłopak szczęścia do kobiet :).
              • misterni Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 08.09.22, 00:26
                Myślicie, że Kolargol z grubym Tadziem pójdą na włam szukać testamentu? Obawiam się, że to może się nieciekawie skończyć, zwłaszcza, że Bartek jest chyba jeszcze na warunkowym?
                Inwazja Marysinych wielbicieli, to już była przesada, Artur ma świętą cierpliwość doprawdy.
                I coś przeczuwam, że Kisielowa pójdzie na wójta. 😅
                • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 08.09.22, 08:58
                  Ja nie lubię Banachowej i Banachówny , obecnie Mostowiakowej.Mąż poniewierał Krysię przez lata ale czy to nie dlatego , że wrobiła go w dzieciaka? Potem urodził się Kamilek , nie dbał o niego .Wredny był ogólnie i nie do życia.
                  Liliana porzuciła męża jej oddanego w paskudny sposób .Poleciała na kasę .I dostała nauczkę .Facet poniewierał i traktował ją jak Banach jej mamę.wróciła jak niepyszna.Mama awansowała na rejestratorkę a córcia mopa przejęła.
                  Młoda dziewczyna , mająca fajnego mężą , studiująca , wspomagana przez biologicznego , bogatego ojca,poszła na skróty przez życie.Czyli nie kochała Mateusza.Potrzebny był jej na trudny czas.A dobrze jej tak !Ale pewnie Młody Kliczko jej przebaczy w końcu.Oby przeżył na morzu.
                  • jij Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 08.09.22, 11:24
                    Szukanie testamentu będzie na bank. I też mnie w sumie ciekawi, czy gdzieś tak w połowie sezonu nie wynikną z tego jakieś większe nieprzyjemności dla obu włamywaczy od siedmiu boleści :).

A ja właśnie Krysię bardzo lubię. Szczególnie w połączeniu ze Staszkiem. No fajna z nich para. I w serialu chyba nigdy tak do końca nie wyjaśniono, czy ona faktycznie wrobiła byłego męża w ojcostwo, czy to była sytuacja typu Lucek-Marysia-Basia i Banach od samego początku wiedział, że Lilka nie jest jego dzieckiem. Aczkolwiek...coś mi się tak kołacze teraz po głowie, że kiedyś z ust dziewczyny padły słowa, że Banach zawsze w tej swojej przemocy skupiał się przede wszystkim na jej mamie i na niej, a właśnie Kamila trochę ignorował. Czyli tak jakby próbował się na nich za coś mścić. Czyli, że...raczej o wszystkim wiedział. Może nie od samego początku, ale przez zdecydowaną większość czasu. No i nie zapominajmy, że to naprawdę był człowiek, którego nawet życie w błogiej nieświadomości nie powstrzymałoby przed krzywdzeniem byłej żony. W końcu zmuszał ją do prostytucji. Generalnie facet był niezłym psychopatą, ewidentnie miał nierówno pod sufitem i nie potrzebował żadnego pretekstu, żeby dopuszczać się przemocy wobec najbliższych. I z jednej strony super, że Banachowa w końcu się od niego uwolniła i żyje sobie teraz całkiem szczęśliwie w nowym związku, ale z drugiej...mam wrażenie, że on trochę za szybko odpuścił i mógłby jeszcze nieco w serialu namieszać i nabruździć :).

Ja też totalnie nie mogłam połączyć tej "starej" (czyli raczej spokojnej i rozsądnej, troszczącej się o najbliższych) Lilki z jej "nowszą" (czyli tak zachłanną na kasę i samolubną) wersją. Ale w pewnym momencie ktoś podsunął mi taką ciekawą myśl, że może, jak już dziewczynie minęła ta radość wywołana uwolnieniem się od szurniętego ojca/ojczyma, to jednak trochę ją przygniotła szara codzienność. Bo dopóki Banach był w domu, to przynajmniej pod względem finansowym rodzinie niczego nie brakowało. A tutaj nagle trzeba się zacząć liczyć z każdym groszem. Dodatkowo chyba właśnie w tamtym momencie stan Kamila zaczął się gwałtownie pogarszać. Trochę wcześniej sama Lilka padła ofiarą gwałtu i nawet nie jestem pewna, czy ostatecznie trafiła po tym na terapię. Do tego doszedł silny szok wywołany prawdą na temat biologicznego ojca. No umówmy się, jest to całkiem sporo traum, jak na dwudziestolatkę. I tak, nadal jestem zdania, że zdradzanie Mateusza to było gigantyczne świństwo i ogólnie oni już nie powinni do siebie wracać. Nigdy i pod żadnym pozorem. Ale uważam taką próbę interpretacji jej działań za całkiem intrygującą. Nie usprawiedliwiającą jej działania (w żadnym wypadku), ale właśnie ciekawą :).

I też wolę Mateusza od Lilki. Zdecydowanie. Może i chłopak nie jest najlepszym aktorem na świecie, a sama postać jest nieco nudnawa, ale...jakoś tak wzbudza we mnie sympatię, w przeciwieństwie do żony marnotrawnej :).
                    • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 08.09.22, 12:53
                      Lilka kiedyś wspominała , że podsłuchała rozmowę mamy z babcią , z której dowiedziała się , że Banach nie jest jej ojcem.
                      No, ale pojawił się prawdziwy tata i to zamożny i chętny do pomocy finansowej , ale uwaga , niestety zakochany nadal w Maryji.
                      Staszek był singlem , zauroczył się w Krysi i niech mu będzie dane zostać mężem na emeryturze policyjnej.
                      Mateusz był mocno zakochany , imał się każdej pracy , żeby utrzymać rodzinę dziewczyny.
                      Coś tam mi świta ,że Banach kupczył ciałem Krysi , raz to powiedział , ale faktycznie coś takiego było.
                      Matka i córka miały taki epizod wstydliwy.
                      Oby Mateusz dał sobie spokój z Lilką i nie wracał do niej.Bo ona przecież znowu potrzebuje opiekuna.
                      Najlepszy byłby wyjazd do Kanady , tak jak proponuje Jacek.Ale z matką i Kamilem.
                      • jij Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 08.09.22, 13:32
                        No ale to Lilka. A w jakich okolicznościach i kiedy sam Banach poznał prawdę, no to już niestety chyba tak do końca nie wiadomo :).

A ja to w sumie nawet odetchnęłam z ulgą, że Kanadyjski Tatuś nadal wzdycha do Marysi. Już wolę tak, niż jakby miał jakoś psuć szyki Staszkowi i próbować odzyskać Banachową :).

Na pewno dla samej Lilki wyjazd byłby najlepszym rozwiązaniem. Nie wiem tylko czy faktycznie ciągnięcie tam całej rodziny to dobry pomysł. Chociaż jak już Staszek i Krystyna wezmą ten ślub, to pewnie pomysły na nich trochę się scenarzystom wyczerpią. Więc może ewentualnie wtedy cała rodzinka mogłaby opuścić Grabinę :).
                        • jij Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 12.09.22, 23:49
                          I jak tam wrażenia po dzisiejszym odcinku? Oglądał ktoś w ogóle? Bo ja przyznaję się bez bicia, że tylko oświadczyny :).
                          • misterni Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 15.09.22, 11:16
                            Brawa dla Stacha za odwagę!

Koralgol z Tadziem zrobili błyskawiczną, acz nieudaną akcję, która jednak dała efekt, bo nieuczciwy somsiad się pojawił w Grabinie pałając żądzą zemsty, a tam wiadomo, został spacyfikowany i przyznał się do wszystkiego. 😂😂

Poza tym odcinek był przeslodzony Maryją do urzygu i tego już doprawdy nie da się oglądać. 🙈
                            • jij Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 15.09.22, 12:10
                              Cóż, ja teraz pewnie bez żalu serial porzucę. Ewentualnie będę śledzić same streszczenia, trochę odzywać się tutaj. Oświadczyny odhaczone, wyszły całkiem sympatycznie i w sumie to by było na tyle z mojego zainteresowania tą produkcją na najbliższy rok. No, jeszcze ślub bardzo chętnie zobaczę. Zakładam, że dojdzie do niego względnie bezproblemowo, bo ten konkretny wątek nie jest jednak jakoś wybitnie "dramogenny", a możliwe, że nawet przestanie być na dłuższy czas pokazywany sam w sobie i raczej skupimy się teraz na Lilce chowającej się po kątach przed byłym kochankiem. Jednym słowem nuuuda...
                              • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 15.09.22, 12:21
                                Jeśli Mateusz przyjmie spowrotem wiarolomna żonę to ja się odmeldowuje definitywnie.Chyba , że Mati zmieni orientację i przedstawi kolegę z kajuty jako swego kochania. I ciekawe jak się potoczą losy Insekta i jej męża.Ze się rozstana to pewne.Ja przewiduje że Julia zemrze , Budzyń zostanie z niemowleciem i Insekt przygarnie oboje.I będą wychowywać bobo osierocone.
                                • jij Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 15.09.22, 12:39
                                  No z tym Mateuszem i jego kolegą to mogłoby być nawet całkiem ciekawe, nie powiem. Ale podejrzewam, że ostatecznie jak zwykle stanie na tym, że albo on i Lilka do siebie wrócą (po wielu dennych i łzawych dyskusjach oczywiście), albo scenarzyści znajdą mu jakąś nową dziewczynę :).

Ja to w ogóle wcale się nie zdziwię, jeśli okaże się, że ojcem dziecka jest totalnie ktoś inny, a nie Budzyński. Jasne, Julia pokaże/pokazała mu test na ojcostwo, ale hej, to w końcu telenowela. A w telenowelach sfałszowanie takiego testu to takie tam małe miki i absolutnie każdy jest w stanie przekupić pracownika laboratorium, co nie? Ostatecznie poprosić go o coś po starej znajomości :).
                                  • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 15.09.22, 14:15
                                    O tak , po starej znajomości
                                    Wyciągnęła chłopa z biedy a on obiecał, że zawsze i wszędzie zrobi co tylko Pani mecenas zechce.Dla mnie najgorszym jest wyrabianie faceta w cudze dziecko.Wiadomo ,że zdarza się to na nizinach i wyżynach społecznych.
                                    • jij Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 15.09.22, 14:36
                                      No dokładnie coś w ten deseń mam na myśli. Popraw mnie jeśli się mylę, ale...czy my w ogóle mamy absolutną pewność, że Budzyński faktycznie się z Julią przespał :)?
                                      • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 15.09.22, 14:55
                                        Nie mamy.On był nieprzytomny przerażony zrobiła to jak nic
                                        I co ona sobie wyobraża, że dziecko poczęte w pijackim amoku spowoduje że z czasem będą razem
                                        Żona go rzuci a on pokocha z marszu?Bezczelne babsko.Tylko zdenerwuje chora po przeszczepie.
                                        • jij Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 15.09.22, 15:08
                                          No to teraz już na mur beton myślę, że ostatecznie okaże się, że ojcem jest jednak ktoś zupełnie inny. Może nie tak od razu, ale...wcale nie zdziwiłby mnie taki obrót sprawy. Ta koleżanka Julii też mi się tak średnio podoba. Zachowuje się trochę tak, jakby sama była o coś na Budzyńskiego cięta. Przecież na samym początku to ona tak Julię cisnęła, żeby ta walczyła, bo "dziecko musi mieć ojca". Dobrze kojarzę, że tak właśnie było, prawda ::)?
                                        • brytyjska.mgla Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 15.09.22, 21:44
                                          A ja myślę, że Julia jednak zemrze przy porodzie, Budzyn zostanie sam z niemowlęciem, a niespełniony instynkt macierzyński pozwoli Musze ekspresowo wybaczyć zdradę. Nie bez powodu wzdychała ostatnio, że taaak chciałaby mieć z nim dziecko :P
                                          • jij Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 15.09.22, 21:58
                                            Myślisz, że nasi drodzy scenarzyści są aż takimi mistrzami intrygi :)?
                                            • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 16.09.22, 13:23
                                              Ciekawe , czy to dziecko Budzyna , czy kogoś innego.Może ona sama nie wie , czyje .Szybki numerek w klubie , tak spontanicznie i biologia się popisała.
                                              Albo umrze i zostawi niebożątko. Może być ojciec nieznany , ale Insekt pokocha od pierwszego spojrzenia .
                                              Budzyn powinien zadbać o wsparcie farmakologiczne , już miał stan przedzawałowy.
                                              • jij Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 16.09.22, 13:25
                                                I może lepiej niech zrezygnuje z alkoholu, bo ten nie wpływa na niego najlepiej :).
                                                • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 16.09.22, 14:43
                                                  Ja czekam kiedy ten duży syn z Ameryki przyjedzie odwiedzić ojca.Cudzymi się opiekuje a o swoim już dorosłym nawet nie wspomni.
                                                  • jij Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 16.09.22, 14:56
                                                    Cóż, to po prostu jeden z wielu "znikniętych" wraz z upływem czasu wątków, jakich w tym serialu na przestrzeni lat była już niezliczona ilość. A swoją drogą to ja dopiero teraz uświadomiłam sobie, że ten biologiczny syn Andrzeja rzeczywiście powinien być już dorosły. Przecież Ania ma teraz coś koło szesnastu lat, a on, z tego co ja pamiętam, był od niej o kilka ładnych lat starszy :).
                                                  • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 21.09.22, 10:54
                                                    Zaczyna się .Kolejny chory się pojawił.Nie szukaj choroby sama Cię znajdzie.W tym wypadku za sprawą narzeczonej.
                                                  • jij Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 21.09.22, 11:40
                                                    Może się chłopak jeszcze jakoś wywinie kostusze spod kosy. Dopóki nie ma oficjalnej diagnozy, trzeba mieć nadzieję, że serial jednak nie zaserwuje nam kolejnych scen szpitalnych :).
                                                  • majaa Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 23.09.22, 11:51
                                                    No mam nadzieję, że Pan Ładny w porę rozpocznie leczenie, a narzeczona zadba, żeby na ślub był już jak nowy:)

Mnie najbardziej zastanawia, dlaczego Budzyn daje się wrabiać w rzekome ojcostwo, skoro przecież jest bezpłodny. Czyżby zapomniał o takim "szczególe"? Zamiast wpadać w stan przedzawałowy, niech lepiej idzie na badania i potwierdzi, że nie może mieć dzieci. Owadowi też by pewnie ulżyło, gdyby się o tym dowiedziała, bo tak to ciągle się zamartwia i obwinia, że nie może "dać" dzidziusia Budzynowi. Nosz, kurczę... przydałoby się wreszcie zrobić porządek z tym tematem.
                                                  • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 23.09.22, 12:38
                                                    Ale jak .Chyba coś mi umknęło.Kiedy to i przy jakiej okazji stwierdzono , że Budzyn jest bezpłodny?
                                                    A co z synem i ciążą Rudej?
                                                  • jij Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 23.09.22, 14:10
                                                    Prawdę mówiąc ja też pamiętam tylko motyw z tym, że to Marta swego czasu robiła sobie jakieś badania (to chyba były początki bardziej zaawansowanego związku z Andrzejem, ewentualnie tuż po ich ślubie), w których wyszło jej, że nie może mieć więcej dzieci. Bezpłodności samego Budzyńskiego nie kojarzę :).

A z kolei Magda nie zamartwia się o brak dziecka przez to, że myśli, że ma jakieś problemy z płodnością. Ona po prostu po tym przeszczepie serca nie powinna zachodzić w ciążę. Może, ale nie powinna :).
                                                  • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 24.09.22, 08:24
                                                    Magda była w ciąży z Umarlakiem .A teraz po przeszczepie , z lekami itd to może być dla niej zabójcze.
                                                  • jij Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 24.09.22, 11:33
                                                    No właśnie :).
                                                  • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 27.09.22, 11:06
                                                    Córcia oprzytomniała i przestała być zaborczą matką .Łukaszek musi się pomęczyć , żeby wydorośleć.Jedno dziecko w 'dzikim kraju" , drugie tuż obok, z kochającą i kochaną kobietą.Niech sobie wyobrazi , że syn jest z Katią i lata z kałachem albo wspomni jak handlował dragami.A te 10 lat różnicy w związku nie jest ważne.Patrycja nie jest przecież równolatką Marty tylko koleżanką z pracy.I wygląda jak jej córka.
                                                  • majaa Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 27.09.22, 13:50
                                                    latarnik88 napisała:

> Ale jak .Chyba coś mi umknęło.Kiedy to i przy jakiej okazji stwierdzono , że Bu
                                                    > dzyn jest bezpłodny?
                                                    > A co z synem i ciążą Rudej?
                                                    >

Syn z dawną partnerką, Edytą bodajże, to wcześniejsze dzieje. Potem było małżeństwo z Namiotem i właśnie wtedy, jak starali się o dziecko, to z badań wyniknęło jednoznacznie, że Budzyn stał się bezpłodny. A dlaczego potem scenarzyści "wrabiali" go w ojca dziecka Rudej, to już musisz ich o to zapytać;) Pewnie coś im się tam popierniczyło i teraz wygląda na to, że w tzw. międzyczasie najwyraźniej nastąpiło cudowne odzyskanie płodności przez Budzyna:D
                                                  • misterni Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 30.09.22, 01:01
                                                    Ej, ale przecież Namiot ronił łzy, że nie może "dać" dzidziusia Budzyniowi i miał poczucie winy, że nie sprosta temu zadaniu, a mężuś przecież jeszcze młody i może chcieć mieć swoje potomstwo..
                                                    Też nie zarejestrowałam tematu bezpłodności Budzynia. 🤷
                                                  • majaa Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 30.09.22, 10:39
                                                    No to ja już nie wiem... Nie będę się upierać, bo to było dobrych parę lat temu i mogło mi się coś pokręcić. Być może to faktycznie Namiot stał się bezpłodny🤷‍♀️
                                                  • jij Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 30.09.22, 10:47
                                                    No właśnie ja też pamiętam tylko tyle, że to u Marty wyszły swego czasu jakieś problemy :).
                                                  • brytyjska.mgla Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 30.09.22, 11:04
                                                    Mucha po przeszczepie też nie może, więc będzie dziedzic z nieprawego łoża, ale i tak wszyscy pokochają jak własne. :P Bo, że biedna Julia zemrze przy porodzie to chyba już pewne.
                                                    Ciekawe tylko, kiedy w końcu wszystko się wyda. Chyba scenarzyści nie mają zamiaru trzymać zdradzonej w niewiedzy, aż do rozwiązania, kiedy to Budzyn po prostu wróci z pracy z osieroconym dzieciątkiem na ręku :D
                                                  • majaa Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 03.10.22, 12:25
                                                    brytyjska.mgla napisała:

> Ciekawe tylko, kiedy w końcu wszystko się wyda.

No właśnie już chyba niebawem, przed urodzinami Budzynowego potomka. W telewizji puszczą tę dramę w przyszłym tygodniu, zdaje się:)
                                                  • jij Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 03.10.22, 14:20
                                                    No to faktycznie szybko się scenarzyści uwinęli :).

Ale chyba jednak miałaś rację z tą bezpłodnością Andrzeja. Bo ostatnio natknęłam się na jakiś artykuł na stronie SE i tam faktycznie była o tym mowa. Tylko, że ja naprawdę ni cholery nie mogę sobie przypomnieć okoliczności, kiedy to wyszło na jaw, a ze streszczeniami jestem dosyć na bieżąco :).
                                                  • majaa Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 04.10.22, 10:37
                                                    Wiesz co, ja już teraz też się pogubiłam w tych informacjach odnośnie Budzyna, bo jak zaczęłam czytać te różne źródła, to odnoszę wrażenie, że tak tam jest namieszane, że trudno odróżnić, co faktycznie się wydarzyło, a co jest tylko "pobożnym życzeniem" fanów serialu ;) Faktem jest, że Budzyn ma biologicznego syna z Edytą i z Rudą też by miał, gdyby nie poroniła. No i z drugiej strony tak sobie myślę, że może jednak aż takiej amnezji w kwestii własnej bezpłodności by chyba nie miał, a on faktycznie przecież na serio bierze pod uwagę, że z Julią to może być jego dziecko.
                                                    Ale już pomijając kwestię płodności, to ciekawa jestem, czy Julia jednak mimo wszystko go nie wkręca, bo płodny czy nie, to był tak narąbany, że jakoś trudno mi uwierzyć w ten ich dziki seks na konferencji;)
                                                  • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 04.10.22, 13:32
                                                    Wkreca go na 100%.A czy przypadkowa ciąża i to w stanie upojenia alkoholowego jest powodem by domniemani rodzice byli razem ?Jako rodzina?Przecież nie byli w żadnym tajemnym związku ukrywanym przed żoną ,żadnego romansu tam nie było.I co teraz muszą być razem w jednym domku z bejbikiem .Śmieszy mnie ta kobieta i on też.
                                                  • majaa Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 04.10.22, 13:49
                                                    Ale wydaje mi się, że chyba żadne z nich nie rozważa w ogóle wariantu wspólnego życia. Tzn. Julia pewnie by chciała, tyle że zdaje sobie sprawę, że to mrzonki raczej i jedyne, na co ewentualnie może liczyć, to to, że Budzyn uzna dziecko i będzie takim ojcem z doskoku.
                                                  • jij Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 04.10.22, 17:19
                                                    Czyli dobrze kojarzyłam, że on był w tamtym momencie kompletnie pijany. Skoro tak, to już jestem na sto procent pewna, że za moment okaże się, że rzeczywiście żadnych dzikich seksów na tej konferencji nie było i ojcem dziecka Julii jest ktoś zupełnie inny :).
                                                  • ikarr Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 04.10.22, 17:32
                                                    Mnie z absurdów wczoraj zaintrygowało, kto obsługiwał w bistro po wybiegnięciu z niego Franki, gdy dowiedziała się, że rodzina z jej dzieckiem przyjeżdża do Polski (kolejny absurd, wcześniej w mailu prosili o zaniechanie kontaktu z dzieckiem). Wybiegła, za nią Paweł, a następna scena - są w pokoju i Franka śpi. W bistro pewnie wujek w czapce z piórkiem podawał.
                                                  • majaa Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 05.10.22, 10:41
                                                    Tam chyba jeszcze jakaś młoda pracuje, to może jej z drogi dali znać, żeby wszystko ogarnęła, bo Franka musi przeżyć dramę 😉
                                                  • brytyjska.mgla Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 04.10.22, 17:33
                                                    I to może być sposób na to, aby wilk był syty i owca cała. Zdrady nie było, ale będzie dzidziuś! Wystarczy uśmiercić matkę i Mucha z Budzynem będą mogli przygarnąć sierotkę.
                                                  • jij Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 04.10.22, 17:43
                                                    O ile się w ogóle pogodzą :).
                                                  • majaa Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 05.10.22, 10:57
                                                    Zobaczymy:) Jeśli nawet te badania zostały sfałszowane, to po śmierci Julii opiekę przyznają Budzynowi i może wtedy Mucha zmięknie, jak zobaczy Andrzejka z dziecięciem na ręku;)
                                                    A ja mam już nawet przypuszczenia co do późniejszych losów tej rodzinki - za jakiś czas (niewykluczone, że w jakichś kolejnych dramatycznych okolicznościach) pojawi się potrzeba zrobienia badań na zgodność itp., itd. i wtedy dopiero wyjdzie na jaw, że Budzyn jednak nie jest biologicznym tatuśkiem.
                                                  • jij Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 05.10.22, 13:53
                                                    Tak, takie coś zdecydowanie pasowałoby do serialu :).
                                                  • misterni Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 07.10.22, 14:01
                                                    Mnie się wydaje, że Paweł będzie wspierał Muszydło w cierpieniu, próbkę już mieliśmy w poniedziałek, pewnie nawet da Budzyniowi w zęby, a Franka, jak każda kolejna Pavulona, będzie zazdrosna.
                                                    Czyli ciągle to samo.🤷
                                                  • jij Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 07.10.22, 14:34
                                                    Tak, jest to niepokojąco możliwe niestety :).
                                                  • majaa Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 10.10.22, 12:21
                                                    Dokładnie, też tak sądzę, że Pavulon będzie Muszym wsparciem, tym bardziej, że sam dopiero co czuł się szpetnie oszukany i dobrze wie, jak to jest:) Ciekawa jestem, czy w ramach ratunku przed nudą możliwe jest w scenariuszu przekroczenie przyjacielskiej granicy między nimi ;)
                                                  • jij Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 10.10.22, 13:47
                                                    W sumie kiedyś sobie obiecali, że jak do czterdziestki nie zdążą się ustatkować, to zwiążą się ze sobą :).
                                                  • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 10.10.22, 16:03
                                                    Teraz na stopie przyjacielskiej ale przecież byli kochankami z przerwami w związku.
                                                    Pamiętam w mieszkaniu po Panu nauczycielu , nawpolnaga Magda i Pavulon oraz ta dziewczynka która Pawel uratował z rąk gwałciciel.Przyszla do Pawła, a on był z Insektem.Dziewczynka nieco zażenowania a Mucha rzala tym swoim śmiechem.Konsumowali swoją znajomość w przerwach między związkami
    • naturally_soft Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 11.10.22, 21:29
      Nie narzekam, ze do ekipy wrocila Aneta, ale na litosc boska wymyslcie jej cos sensownego, bo samo rozstawianie wszystkich po katach jest nudne do urzygu. Jedyny ciekawy watek, chociaz rozciagniety jak guma od majtek, to moze Mucha i Budzyn. Panu Ladnemu na pewno znajda szpik, nie ma sie co martwic, choc po drodze obowiazkowo bedzie kiepsko. Pieczynska i sekta (?), jezu, litosci, jakie to slabe. Wiecej wsi niech pokazuja a mniej wszystko-na-sprzedaz-Cichopek, ktora juz zawsze bedzie mi sie kojarzyla z zenujacym show w Betlejem. Ciekawe, czy Mjm teraz skoczy czy spadnie, czy internet ich wysmieje, czy zrobi z nich nowa "power Kurzopki couple". Nie oceniam kto z kim i kiedy, ale ten ekshibicjonizm po prostu zwalil mnie z nog.
      • ikarr Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 12.10.22, 08:36
        Konsekwencje - Mucha w poprzednim odcinku wyparła to, co Budzyn chciał jej powiedzieć, wyszła z pokoju (i nie powiedział jej o zdradzie), a wczoraj akcja od rana, wyskoczyła z łóżka i wyjeżdża z domu, nie chce rozmawiać, biegnie do Kingi i rzuca wypowiedzeniem w pracy. Wyszło to tak, jakby jednego odcinka brakowało, ale może tak miało być?
        • majaa Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 12.10.22, 10:12
          To chyba miało znaczyć, że wszystkiego się już sama domyśliła z jego zachowania i nie potrzeba słów. Nawet potem zdążyła się przecież spotkać z Pavulonem nad Wisłą, zdaje się, i sobie chlipała, oparta na jego ramieniu. No i pewnie stwierdziła, że musi się teraz odciąć od Budzyna i przetrawić całą sytuację.
        • misterni Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 12.10.22, 21:46
          Z rozmów w kancelarii wynikało, że od momentu, kiedy Insekt się wszystkiego domyślił, minęło kilka dni co najmniej. Pewnie cały ten czas popłakiwał łóżku i nie chciał z Budzyniem gadać. XD
      • majaa Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 12.10.22, 10:20
        No właśnie ja już nie wiem, czy to ekshibicjonizm, czy po prostu chcieli uciąć te medialne spekulacje na swój temat, na zasadzie 'tak, jesteśmy parą w pełnym tego słowa znaczeniu i odwalcie się wreszcie'. Ale te rzewne opowiastki i ckliwe życzenia ogólnej miłości i szczęścia to już sobie mogli darować.
        • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 12.10.22, 10:44
          Ekshibicjonizm religijny.Relacja z modłów pokutnych jest ośmieszająca osobę leżącą krzyżem .Teraz nie ma wyjścia.Po tym skandalu trzeba podmienić Cichopek na inną 40-tkę do roli Kingi .Do tej pory Cichopek kojarzono przez postać dobrej Kingi , matki czwórki dzieci , trochę wycofanej.A teraz Kinga będzie kojarzona z osobą "aktorki" , która no wiadomo, jest ośmieszona przez samą siebie i publikę socjalmediową.
          Pyza z Betlejem .
          • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 12.10.22, 12:04
            Nie pamietam powodu rozstania , rozwodu Magdy i Olka grabarza.
            • majaa Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 12.10.22, 12:45
              Z tego, co pamiętam, to rozmijali się mocno w kwestii adopcji, a poza tym Olek ją zdradził.
              • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 12.10.22, 12:56
                majaa napisała:

> Z tego, co pamiętam, to rozmijali się mocno w kwestii adopcji, a poza tym Olek
                > ją zdradził.
                Ale w końcu uznał Maćka za syna ,adopcyjnie i płacił nawet alimenty i drogie prezenty sprawiał.
                • majaa Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 12.10.22, 14:18
                  No owszem, w końcu się zgodził na adopcję. Tyle że potem wpakował się w romans z Glonojadem i nawet alimenty i prezenty Owada nie udobruchały;)
          • majaa Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 12.10.22, 12:40
            Ale dlaczego uważasz, że to ekshibicjonizm religijny i "modły pokutne"? Do Betlejem, i w ogóle do Ziemi Świętej jest mnóstwo wycieczek, na które jeżdżą nie tylko wierzący i nie tylko w celach pokutnych. Chyba że sami mówili coś konkretnego na ten temat, tego nie wiem.
            • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 12.10.22, 12:44
              Ale po co zdjęcia na Insta?Nie można pomodlić się dla siebie Boga a nie dla gawiedzi ?
              • majaa Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 12.10.22, 12:55
                Mnie nie pytaj, ja kompletnie nie rozumiem potrzeby zamieszczania jakichkolwiek zdjęć w necie. No ale zwłaszcza u celebrytów to normalne. A skoro już zamieszczają z przeróżnych, mniej lub bardziej dziwnych miejsc, to w sumie dlaczego nie z Betlejem.
                • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 12.10.22, 13:03
                  Trochę śmieszne.Najpierw urodziny i wykrzykniki o MILOSCI potem zdjęcia z kościoła, następnie wspólne o uczuciu.To chyba wymuszone reakcja zazdrosnej ex ,na koniec kilka słów na żywo transmitowane w PNS w Tp2.I po co to wszystko?Robic swoje , nie afiszowac sie i zyc dalej.
                  • majaa Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 12.10.22, 13:51
                    No śmieszne. Chociaż podejrzewam, że ta telewizyjna relacja z urodzin w PnŚ to niekoniecznie ich pomysł. Z tym, że mogli się przecież nie zgodzić na tę szopkę. Tyle że wiele osób publicznych najwyraźniej chyba czuje się w obowiązku bycia publicznymi w każdym możliwym wymiarze i to już jest i śmieszne i żenujące czasami. Faktycznie, najsensowniej byłoby olać i robić swoje, no ale to też pewnie i o podkręcanie popularności chodzi, na zasadzie 'nieważne jak, byle o mnie mówili'.
            • naturally_soft Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 12.10.22, 15:47
              majaa napisała:

> Ale dlaczego uważasz, że to ekshibicjonizm religijny i "modły pokutne"? Do Betl
              > ejem, i w ogóle do Ziemi Świętej jest mnóstwo wycieczek, na które jeżdżą nie ty
              > lko wierzący i nie tylko w celach pokutnych. Chyba że sami mówili coś konkretne
              > go na ten temat, tego nie wiem.

Tak, mowila, a raczej belkotala cos o swietosci, blogoslawienstwie, milosci i czterdziestodniowym czasie oczyszczenia, nie pamietam juz dokladnie. Moge sie tylko podpisac pod slowami Latarnik. Niech sobie robi co chce z tym Kurzajewskim, ale uprawiac az taka hipokryzje i mieszac do tego "bozie"? Kleczec do zdjec na Insta dla lajkow? To jest striptease level hard, zwyczajne instagramowe dziwkarstwo.

Nie zdziwilabym sie, gdyby w ramach wyciszenia skandalu wyslali Kinie na dluszy czas w ramach leczenia slepoty.
              • naturally_soft Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 12.10.22, 15:59
                A wracajac do serialu, WOW, okazuje sie, ze Nachodzca umie mowic i nawet cos zagrac! Nie powiem, spodobalo mi sie. Jesli zas chodzi o aktorstwo Pyzy, to scena, kiedy Magda ja pyta, czy wiedziala o zdradzie, ta jej spuszczona glowa, te sztuczne miny, tak bardzo na poziomie ogniska aktorskiego w Domu Kultury, patrzy sie na to z zazenowaniem. Juz chyba kazdy w tym serialu kto grac nie umial jakos sie rozwinal, ale Cichopek ani rusz. Nawet Misiek ja przebija.
                • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 12.10.22, 17:43
                  Cała ta akcja kojarzy mi się z Lipcami Reymontowskimi.Ze też jedna osoba , osoba o buzi rekina ,rozpętała takie piekło w kraju.Juz rozrechotana gawiedz szykuje wóz wyłożony wiecie czym.Gorsze skandale bywały.Wniosek , więcej umiarkowania i dyskrecji w życiu.
                • majaa Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 13.10.22, 10:04
                  Coś strasznie jesteś cięta na naszą Pyzunię😉Najwyraźniej na Twoje lajki na pewno liczyć nie może😆A pan Kurzajewski? Jemu się upiecze?😏
                  A tak bardziej serio, to nie uważam, żeby aż tak beznadziejnie grała, chociaż akurat ta scena z Owadem rzeczywiście wypadła dosyć żałośnie.
                  • naturally_soft Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 13.10.22, 13:27
                    majaa napisała:

> Coś strasznie jesteś cięta na naszą Pyzunię😉Najwyraźniej na Twoje lajki na pew
                    > no liczyć nie może😆A pan Kurzajewski? Jemu się upiecze?😏
                    > A tak bardziej serio, to nie uważam, żeby aż tak beznadziejnie grała, chociaż a
                    > kurat ta scena z Owadem rzeczywiście wypadła dosyć żałośnie.

Tak, jestem, a raczej bylam, bo juz powietrze ze mnie zeszlo :D Co mialoby sie "upiec" Kurzajewskiemu? Romans z Cichopek? A niech im sie darzy, ani mnie to ziebi, ani grzeje. Drazni mnie nawet obrzucanie Pyzy blotem za rozwod. Chodzilo mi wylacznie o sposob prowadzenia social mediow, wybitnie dla poklasku i zwiekszenia zasiegow w potwornie prymitywny sposob (skok w lajkach z 2-4 tys na 25 -65 tys;)) No cringe do szescianu, Ale coz, zawsze mogloby byc gorzej, np. moglaby wciskac ludziom talizmany z Chin za niebotyczna kwote, czego na szczescie nie robi.

A co do aktorstwa - scen, gdzie trzeba wykrzesac z siebie troche dramy i lez, no tego nie potrafi i juz, przynajmniej ja tak to widze. Mroczki, z ktorych drwi sie od lat, przy niej wymiataja.

Ok, juz daje spokoj bo faktycznie wyglada to na nakrecanie nagonki na Cichopek, a nie o to mi chodzilo. I nie chce siac zametu na naszym forum.
                    • majaa Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 14.10.22, 09:34
                      Nie no, spoko, każdy ma prawo do własnego zdania:) Ja po prostu nie korzystam z social mediów, więc siłą rzeczy tego wszystkiego nie widzę. Ale tak się zastanawiam, może naiwnie i ze zbytnią wiarą w ludzi, czy te lajki to zawsze muszą być czyimś świadomym i jedynym celem, czy może jednak czasem bywa tak, że są po prostu "efektem ubocznym":)
                      • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 14.10.22, 10:22
                        Im więcej lajków, tym więcej zamówień reklamowych i wyższy koszt odsłony , a co za tym idzie ogromne pieniądze.Na wyjazdy , nowe domy , gadżety.Trzeba'" dorzucić do pieca" żeby ten ogień zainteresowania rozpalić w followersach , stąd to pokazywanie się na co dzień i od święta z niewielkim skandalem w tle.
                        Pochwalić się też należy ale nie za dużo, bo to może wzbudzić niepożądane emocje w odbiorcach.Dobrze jest, gdy niektórzy oznaczają post jako sponsorowany i płacą podatki ale większość unika i tak niby mimochodem jakiś produkt znajdzie się w polu widzenia.
                        • majaa Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 14.10.22, 13:35
                          Ok, uświadomiłaś mi kilka rzeczy, dzięki :)
              • majaa Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 13.10.22, 09:55
                No właśnie nie korzystam z Insta, więc tego nie widziałam, ale dla mnie generalnie, jak już mówiłam, taka potrzeba wystawiania się "na tacy" jest po prostu dziwaczna. Chociaż akurat w przypadku celebrytów to pewnie działa na innej zasadzie, niemniej jednak i tak uważam, że trzeba mieć dość specyficzny charakter, żeby się w takie rzeczy wkręcać.
    • laluna82 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 12.10.22, 19:31
      Ja tam jestem przekonana że Julia jest w ciąży z byłym mężem.
      Choć przyznaję, że Wasza wersja, że to jednak Budzynia a Julia zemrze przy porodzie i zostawi Muszce i niewiernemu dzieciątko, też jest prawdopodobna. Zwłaszcza, że daje scenarzystom duże możliwości - rozmowy na łożu śmierci, prośby i przysięgi o wychowaniu dziubdziusia, potok łez i takie tam.

Wątek z pazerną ciocią Kalinki mnie wkurza. Normalny facet, wziąłby babę za fraki i wywalił z domu, mówiąc żonie prawdę, że grzebala im po szafkach i interesowała się monetami. Pomijam już, że niby warte fortunę monety, leżą sobie w pierwszej lepszej szufladzie :D

A partnerka fizjoterapeły Łukasza, to od kiedy jest prawnikiem ? Była o tym mowa wcześniej ? myślałam że jest germanistką. Choć tez koleżanką Marty.... no jakoś przeoczyłam. Lubię ją.

• misterni Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 12.10.22, 22:33
        laluna82 napisała:

"A partnerka fizjoterapeły Łukasza, to od kiedy jest prawnikiem ? Była o tym mowa wcześniej ? myślałam że jest germanistką. Choć tez koleżanką Marty.... no jak
        > oś przeoczyłam. Lubię ją. "

Owszem, jest prawniczką, razem z Martą pracowały chyba jeszcze w sądzie. A z niemieckiego daje korepetycje, bo po prostu na tyle dobrze zna ten język, że może je dawać. Trudno dorabiać jako prawnik z dzieckiem przy cycu, zwłaszcza, gdy miało się kilkuletnią przerwę. 😉
    • lilia.z.doliny Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 13.10.22, 08:04
      Emka przeskoczyła na kolejny level w kierunku.redefinicji gatunku filmowego tego dzieła. S-F.
      Jprl.... Naprawdę, cała kancelaria jest pogrążona w bólu i żałobie, bo jeden koleś po pijaku stuknął (albo nie) jakąś doope na wyjeździe? Przecież to cała warszawa i wszystkie inne miasta powinny od razu okryc się żałobnym.kirem
      • majaa Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 13.10.22, 10:16
        Ale to nie tyle o stuknięcie doopy chodzi, co o to, że wszyscy oni czuli się podle, że tak dali ciała w związku z Magdą. Bo niby tacy przyjaciele, a grali przed nią szopkę i nikt jakoś nie był w stanie zdobyć się na szczerość. No fakt, też bym nie była z siebie dumna w takiej sytuacji.
        • jij Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 13.10.22, 11:02
          Dokładnie :).
        • naturally_soft Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 13.10.22, 13:34
          majaa napisała:

> Ale to nie tyle o stuknięcie doopy chodzi, co o to, że wszyscy oni czuli się po
          > dle, że tak dali ciała w związku z Magdą. Bo niby tacy przyjaciele, a grali prz
          > ed nią szopkę i nikt jakoś nie był w stanie zdobyć się na szczerość. No fakt, t
          > eż bym nie była z siebie dumna w takiej sytuacji.

W takiej sytuacji nie ma dobrego wyjscia. Bo albo "zyczliwie doniose", albo bede sie czuc sie winna za cudze wystepki? A co mnie to obchodzi? Poza tym laska jest chora na serce, to tez trzeba wziac pod uwage. Faktycznie doprowadzili ten watek do granic absurdu,
        • przepio Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 13.10.22, 14:07
          majaa napisała:

> Bo niby tacy przyjaciele, a grali prz
          > ed nią szopkę i nikt jakoś nie był w stanie zdobyć się na szczerość.

Myślę, ze wiele osób zastanawialiby się, co zrobić w takiej sytuacji. Mnie się wydaje, że powiedziałabym, ale tylko mi się wydaje. Moja przyjaciółka byłaby zdruzgotana.
          Mnóstwo kobiet miałoby dylemat co zrobić.
          • lilia.z.doliny Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 13.10.22, 16:07
            Widocznie ja nie zasługuje na przyjaźń, bo nigdy, przenigdy nie chlapalbym ozorem, że ktoś kogoś zdradził. Tzn nigdy więcej. To są dorośli ludzie i tylko ich sprawy.
            • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 13.10.22, 19:53
              Kancelaria adwokacka Budzyn/Adas/Perła to przyjaciele,w tym 2 pary plus Adaś mieszkający z jedną para.A jak się Adaś ekscytowal rzekomym skokiem w bok Umarlaka , początkowo, gdy ten wziął na siebie zdradę.Jak plotkowal , zaraz Kindze zdradził, doniósł tajemnice.A teraz jeszcze uderza do matki Poli.Cale szczęście że nie jest ona była partnerka Umarlaka tylko przyjaciółka jego ówczesnej żony czy tam dziewczyny.Pola wymusi ,żeby wszyscy w jednym domu zamieszkali, jak w komunie.Mama i tata z partnerami i ona.
          • majaa Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 14.10.22, 09:17
            Nie twierdzę, że to łatwe ani nawet, że to jedyne słuszne wyjście, bo rzeczywiście pewnie wszystko zależy od sytuacji itp. i tak naprawdę trudno to ocenić przed faktem. No ale jeśli się okazuje, że przyjaciel ma do nas o to żal, to bez względu na okoliczności, tak po prostu, zwyczajnie, po ludzku człowiek podle się czuje, bo wie, że dokonał kiepskiego wyboru, zawiódł, chociaż przecież chciał dobrze. Nie bez kozery w końcu powstało powiedzenie, że dobrymi intencjami jest piekło wybrukowane. No i najwyraźniej oni właśnie tak się poczuli po reakcji Magdy. Mnie to nie dziwi, ale każdy pewnie odbiera na swój sposób.
            • brytyjska.mgla Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 14.10.22, 11:25
              Ale trzeba przynać, że to się scenarzystom udało. W końcu są prawdziwe emocje, u widza budzą się refleksje i zastanawia się, jak sam postąpiłby w takiej sytuacji.
              Mam chwilowy powrót do starego, dobrego MJM, które lata temu ludzie pokochali. Nie łudzę się jednak wcale, że tak pozostanie na dłużej :P
              • beti59305 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 16.10.22, 22:32
                Brakuje mi Grażyny, Marka i Michała Łagody, wtedy to się działo. Bez nich to nie ten sam serial
                • brytyjska.mgla Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 16.10.22, 23:04
                  A no właśnie! Marek wyjechał do tej Australii i słuch po nim zaginął. Żeby nawet raz nie odwiedził rodziny i schorowanej matki? O Małgosi też wszyscy zapomnieli. A jej powrót (granej po prostu przez inną aktorkę) mógłby być bardzo interesujący.
                  Generalnie, w MjM ktokolwiek nie wyjeżdża za granicę to przepada jak w trójkącie Bermudzkim. 😋
                  • jij Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 16.10.22, 23:35
                    Może twórcy mają nadzieję, że z Markiem i Małgosią będzie w końcu tak samo jak z Marysią i aktorzy jednak zdecydują się na powrót do serialu :).
                    • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 17.10.22, 10:54
                      youtu.be/msII8-gfWiU
                      Ale ogień.
                      • beti59305 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 17.10.22, 14:55
                        wszyscy nagle wyjeżdżają za granicę a żeby wyjechać to trza mieć pieniądze i dziwne że wszyscy tyle kasy mają, i nikt już potem o nich nie wspomina
                        • beti59305 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 17.10.22, 14:56
                          o tych co wyjechali nic nie wspominają, Grażyna wyjechała i nikt słowem nie mówi nic o niej
                          • misterni Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 17.10.22, 23:45
                            Grażyna była postacią drugoplanową i to okrytą niesławą, więc trudno, żeby ktoś o niej wspominał. O Małgosi raz na kilka lat się wspomina, Marek robi interesy w Australii i nawet czasem dzwoni i słychać jego głos, więc sądzę, że on akurat zostawił otwartą furtkę do powrotu.
                            I oby wrócił.
                            • beti59305 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 22.10.22, 22:31
                              Grażyna była jaka była, ale ciekawie się działo, najpierw w tej przetwórni z Peterem, później wyszła za mąż za Michała i w międzyczasie z Markiem, to było najlepsze, brakuje mi jej w serialu
                              • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 23.10.22, 13:26
                                Powinni przywrócić Goshe w osobie innej aktorki.Bo JK nie wróci do serialu.Kiedy to Goshe wyjechała? 10 -12 lat temu.Najwyzszy czas żeby wróciła.JK bardzo się postarzala ,także mogłaby grać saute.Chociac w makijażu wygląda bardzo , bardzo ,np na plakatach reklamujących sklep z bielizną, na T.
    • laluna82 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 24.10.22, 21:28
      Serio Pan ładny samobójstwo ? "Dalsza walka nie ma sensu..." jaka walka ??? Ile on się nawalczył o życie ? 2 odcinki ? Przeciez nawet chemii nie zaczął a już nie ma sił na walkę, coś przegięli państwo scenarzyści :/
      • laluna82 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 24.10.22, 21:31
        aaa to ściema tylko
        • majaa Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 25.10.22, 10:56
          No ściema na szczęście. Pan Ładny będzie walczył i mam nadzieję, że wygra. Ja wiem, że byłoby bardziej dramatycznie, gdyby przegrał, ale akurat w tym przypadku chciałabym, żeby zakończenie było bajkowe, bo fajna z nich para:)
          • brytyjska.mgla Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 25.10.22, 12:58
            Dla mnie bardziej beznadziejny jest wątek macierzyńskich zmagań żony Olka. Sorry, ale dziewczyna zawsze miała ciężki charakter, stawiała na karierę, do tego ciąża była nieplanowana, a ten nagle zdziwiony, że kupki i zupki nagle nie przesłoniły jej świata. Sam oczywiście, wciąż pozostaje wielce zapracowany i nie rozumie o co tej babie chodzi. Swoją drogą karma jest mściwa, bo Aneta swego czasu robiła wszystko żeby zdobyć tego niedojrzałego bubka, no to teraz ma go tylko dla siebie i to z całym (nie)dobrodziejstwem inwentarza :P
            Magda może mieć satysfakcję, choć sama też ostatnio spadła z deszczu pod rynnę :P
            • majaa Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 25.10.22, 13:53
              No mnie to jakoś w ogóle Glonojad nie przekonuje w roli mamuśki😉 Niby strasznie zaaferowana Boryskiem, ciężko jej się skupić na pracy, ale to jakieś takie sztuczne trochę, zupełnie nie w jej stylu. A Dochtorek, cóż... on przynajmniej jest w tej kwestii bardziej naturalny, nie stara się na siłę o zdobycie tytułu ojca roku😄
              Magdzie nie zazdraszczam, oj nie... Toż ona Budzyna niemal w ramki obsadziła, a tu taka akcja... Nie dziwię się, że się kobieta czuje wyjątkowo podle.
              • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 25.10.22, 15:43
                A ten Borsuk Janek nie daje za wygraną, chce nadal trzymać Ole na krótkiej smyczy.Ale oczywiście kobieta z wiertlem Iwonka znajduje sposób na Borsuka.Z Anety w serialu robią idiotke , rozstawia matkę po kątach, nagrywa ,podgląda .Profesjonalnej opiekunki nie zatrudni.A Iwona porzuciła już gabinet i wiertła?
                • moniq_c Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 26.10.22, 12:50
                  chyba na pół etatu tylko męczy ludzi
                • majaa Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 26.10.22, 13:28
                  Iwonka chyba sama sobie "sterem, żeglarzem, okrętem", to najwyraźniej dopasowuje godziny pracy do opieki nad wnusiem. No i chyba, jak napisała Monika, nie pracuje na cały etat.

A ja wietrzę jakieś problemy Wernera z Weroniką. Coś mi się wydaje, że ona go może chcieć na kasę naciągnąć. Chociaż teraz niby się wzbrania, że nic od niego nie weźmie, ale mam wrażenie, że po prostu chce zyskać jeszcze większe zaufanie. No ale może nie mam racji, może to kolejna w tym serialu metamorfoza "czarnego charakteru" i wkrótce nasz podstarzały mecenasik również zyska swoją "drugą połówkę" życiową😉
                  • laluna82 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 26.10.22, 21:58
                    Za słodko by było. Biedniutka Pola nagle dostaje w prezencie nowego tatusia, w postaci kochanego wujka. Dwie cudowne, zaprzyjaźnione rodziny a jeszcze niedawno do gardeł sobie w sądzie skakali, pomijajac już że ona uprowadziła dzieciaka. A teraz słodko pierdzą na pikniku w ogrodzie ehhhh przegięcie. W normalnym zyciu, to by baba miała zakaz wstępu a na córkę by przed furtką czekała.
                    • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 27.10.22, 10:07
                      Co teraz przewazy?Czy Łasica(mama Poli)zmieni styl życia na praworzadny ,zostanie przyzwoita mama i partnerka infantylnego Adasia?Czy zapachniało jej łatwa forsa i naciagnie prawnika.Na ile 50tys czy kilkaset ?Kamil przecież nienawidzi Adasia, który jest leniem i obibokiem.Zgarnia niewyobrażalną kasę a dyskutuje się innymi.Jak kiedyś Perła, oral nim jak niewolnikiem.Dopiero Kinga wymusiła podwyżkę, premie i partnerowanie.Czy mama Poli zgadnie kasę i w zębach zaniesie ja swemu łobuzowi.
                      • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 27.10.22, 10:08
                        Adaś wysluguje się innymi.
                        • majaa Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 28.10.22, 10:29
                          Gdyby teraz Łasica (fajna ksywka tak swoją drogą😃) stała się totalnie uczciwa, a do tego jeszcze Adaś stateczny, to zdecydowanie byłoby już mocno przesłodzone i nudne.
                          • misterni Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 28.10.22, 10:54
                            I wygląda na to, że Kamil ma rację, że z tego chleba mąki nie będzie i że Pola na tym ucierpi.
                            Swoją drogą, ostatnio przecież też zakochał się już na zawsze w tej byłej prostytutce, kelnerce z baru gruzińskiego.
                            Już było na poważnie, mieszkali razem, ojcował nastolatkowi, jedna kłótnia i uciekł na kanapę do Kamila. 😉
                            • misterni Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 28.10.22, 10:55
                              Aaa i wydaje mi się, że Insekt z Budzyniem będą jednak razem.
                            • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 28.10.22, 15:31
                              Wykorzystał Adaś kelnerka Otara i porzucił.Mieszkali razem ale oczekiwała czegoś więcej to się wycofał.Potem każda napotkana nagabywal , nawet Sylwie koleżankę ciężarnej. On tylko potrafi z prostytutkami obcować z normalnymi nie.Lasica też należy do patologii dlatego mu pasuje.Ciekawe ,czy zostanie z corka czy naciagnie Wernera i na ile.Js myślę, że naciagnie i zwieje .
                              • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 08.11.22, 08:18
                                Przyjemne w odbiorze są te odcinki z Grabiny, "baraszkujący na sianie" Rogowscy ,Gruby Tadzio i księgowa mafii ,Kamizela tęskniąca za Matim, atencjuszka Zofia Kisiel Żak,ślub Staszka i Krysi.
                                Liliana ma nadzieję , że mąż jej przebaczy i wrócą do siebie.Bo ona taka biedna , Australijczyk nią poniewierał ,wróciła i ma nadzieję na zgodę z mężem , bo on przecież taki w niej zakochany był.
                                Kolejna para wyjeżdza do Australii.Ula przecież taka zdolna w szkole była , szczególnie z matematyki.Pamiętam , Marta sprezentowała jej drogi laptop.A teraz dziewczyna zapomniała jak się liczy , pogubiła się przy wycenie zamówienia.
                                • jij Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 08.11.22, 10:52
                                  Właśnie to samo miałam już ostatnio napisać. Ula jako dziecko była świetną uczennicą, pamiętam nawet, że raz była taka akcja, że na jakichś tam egzaminach specjalnie popełniała błędy, żeby tylko trafić do tej samej grupy/klasy/szkoły, co Natalka, która radziła sobie z nauką mocno przeciętnie. No przecież taka inteligentna dziewczyna (przynajmniej w teorii) powinna dosłownie z marszu skończyć jakiś dobrze rokujący na przyszłość kierunek studiów i robić karierę gdzieś w Warszawie. Albo i za granicą. Albo już nawet i prowadzić jakiś własny biznes w Grabinie, ale CHOCIAŻ W MIARĘ DOBRZE PROSPERUJĄCY. A tutaj dziewczyna prawie zarżnęła Siedlisko, teraz namota coś w firmie Tadka, za jakieś dwadzieścia odcinków pewnie okaże się, że w tej Australii też coś namiesza i znowu będą się miotać bez sensu z tym jej facetem, którego imię aktualnie kompletnie wypadło mi z głowy. I jeszcze z małym dzieckiem na dokładkę :).

Mateusz jako dzieciak też miał w sumie mocną smykałkę do interesów. I ogólnie był konkretnie zainteresowany pomnażaniem własnych funduszy, co zawsze strasznie wkurzało Hankę i Marka. I w zasadzie w dorosłym wieku chłopak nadal jest dosyć obrotny i rozgarnięty. No i pracowity. Odpowiedzialności też mu przybyło przez te wszystkie lata :).

I zgadzam się, że ostatnio bardzo miło się patrzy na Grabinę. Bardzo mnie cieszy fakt, że scenarzyści jednak potrafią stworzyć związek, w którym prawdopodobieństwo jakichś dziwacznych dram, zdrad i kłótni jest...powiedziałabym nawet, że w zasadzie ujemne. A jednocześnie wątek Krysi i Staszka, mimo wszystko, nie był nudny i przesłodzony. Przynajmniej moim zdaniem. Aczkolwiek podejrzewam, że po ślubie ta para zniknie nam z radaru i to na dłuższy czas. No chyba, że będą się pojawiali w kontekście kolejnych problemów Lilki. Albo, nie daj Boże, nagle wyskoczy tam jakaś bardzo poważna choroba i długi pobyt w szpitalu. Oby nie :).

O, nawet ostatnio miałam was tutaj pytać, czy lubicie Kisielową. Bo ja, tak szczerze mówiąc, niezbyt za nią przepadam. W realnym życiu taka osoba mocno by mnie przytłaczała, więc i na ekranie trochę ciężko mi ją znieść :).
                                  • dorpaula8691 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 08.11.22, 12:11
                                    akurat ja niecierpie ogladać Kisielowej we wszystkich mozliwych scenach. zresztą już niczego nie da się ogladać..Ogladam dla forum . :-)
                                    • jij Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 08.11.22, 12:33
                                      Ja pewnie teraz też już w ogóle nie będę oglądała. Jedyny wątek, który mnie w ostatnim czasie tam obchodził dobrnął właśnie do szczęśliwego finału. Na ten moment żadna inna historia nie zainteresowała mnie na tyle, żeby w niedalekiej przyszłości wychodzić poza streszczenia, czy nagłówki artykułów. Ale forum zamierzam podczytywać. I może nawet czasami się tutaj odezwę :).
                                • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 08.11.22, 13:11
                                  Największym sukcesem Natalki, w jej mniemaniu, była ucieczka chłopca z domu , który przybył do Natalki ,gdy była ona na koloniach w górach.Szkoła podstawowa .Ula wpatrzona w Natalkę zaczęła ją naśladować .Obie wpatrzone w młodego policjanta poszły do szkoły mundurowej , potem Natalka zaszła w ciąże z chłopakiem , który ją porzucił.Robin z lasu odebrał przypadkowo poród , to obie zafiksowały się na nim.Pamiętam Ulę jak wpakowała się pijanemu Robinowi do łóżka , a potem bez majtek paradowała przy leśniczynie wdowie do toalety na piętro.I wybrała jako studia leśnictwo , by potem je porzucić.Oj było tego dużo.Obie dziewczyny sieroty adoptowane, nie mogły sobie poradzić z dorastaniem , z założeniem rodziny.
                                  Ogromne wsparcie Mostowiaków nic nie dało , same błędy życiowe.W końcu Robin porzucił Natalkę dla Laleczki Czaki ,jeszcze próbował odebrać jej córkę.Ula pomogła Kolargolowi , za uszy dowlokła go do matury ,ma w porządku męża , ale też ciągle czegoś jej brakuje do pelni szczęścia.Uważa się za nieudacznicę.
                                  Z Natalką też były skłócone kiedyś o faceta, Robina.Biły się nawet.
                                  • jij Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 08.11.22, 13:20
                                    No powiem ci, że...idealnie podsumowałaś życiorysy naszych kochanych siostrzyczek :).
                                • majaa Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 10.11.22, 14:18
                                  Oj tak, też mi się przyjemnie ogląda te "grabinowe" odcinki:)
                                  Tadzio pewnie się zejdzie z mafijną księgową i razem poprowadzą ogrodowy biznes, jak Kolargol z Ulą wyjadą. Mam nadzieję, że i Lilka z Matim też w końcu do siebie wrócą i nawet jakiegoś bejbisia się dorobią.
                                  Tak sobie myślę, że może jeszcze Kamizela zejdzie się z Józiem, tak po przyjacielsku;) On ją tak komplementuje zawsze, więc kto wie... Bo już chyba tylko oni tam ewentualnie do wyswatania zostali;)
                                  A Artur z Maryją to najwyraźniej drugą młodość przeżywają, ale w sumie to nawet fajnie mi się na to patrzy:)
                                  • jij Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 10.11.22, 15:25
                                    Mateuszowi i Lilce jakoś mocno nie kibicuję, no ale zobaczymy jak to się wszystko potoczy. Basia i Modry...z jednej strony trochę się zgadzam, bo to wspólne knucie, żeby wyswatać Tadka i Jagodę rzeczywiście może ich do siebie zbliżyć, ale...czy ja bym tego mocno chciała? Sama nie wiem :).
                                    • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 10.11.22, 19:23
                                      Jak to Modry powiedział,kobieta powinna być uwodzicielska,ubrana tak by mężczyznę zainteresować a nie być ubrana jak chłopak.Kamizela wprawdzie nie do końca się z nim zgadzała ale sukienkę Natalki przyniosła, żeby uczynić Jagode bardziej ponetna I.A Tadzio może chodzić w ciuchach roboczych i obnosic swoje 40 kg +.I tak musi się podobać, a ona musi się starać.
                                      • majaa Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 16.11.22, 09:34
                                        No i wygląda na to, że Budzyń ugłaska Owada prędzej czy później. Przyjaciele jej jeszcze pewnie doniosą, że chłopina się stacza po równi pochyłej i tylko ona go może uratować;)

Kisielowa budzi we mnie sprzeczne uczucia. Z jednej strony to fajne, że babka nie skapcaniała, ma werwę, energię, chce działać, pomagać, ale z drugiej... no żeby tak kompletnie nie mieć wyczucia i taktu? Czasami jak na nią patrzę, to czuję mieszankę politowania z żenadą;)
                                        • misterni Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 16.11.22, 11:17
                                          Ja kibicuję i Owadowi z Budzyniem, i Lilce z Mateuszem. Niech się pogodzą, wybaczą sobie co mają wybaczyć i żyją już normalnie. Dość tych dram.
                                          Ciekawa jestem bardzo, co scenarzyści planują w wątku ciąży, której sprawcą jest Budzyń.
                                          Natomiast postać pani Zosi jest tak przerysowana, że to aż nieprawdopodobne, żeby ktoś taki istniał naprawdę. 😅
                                          Osobiście bym uciekała gdzie pieprz rośnie, gdyby w moim otoczeniu był ktoś taki. 😂
                                          • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 16.11.22, 12:12
                                            Postać sołtysiny jest przerysowana i to bardzo .Ona widzi świat po swojemu .Odkąd została wdową zaszumiało jej życie w głowie jak butelka szampana na śniadanie.Sprzedała Siedlisko Markowi i kupiła czerwone sportowe auto.Potem poświęciła dom i majątek na ołtarzu miłości i zaufała oszustowi matrymonialnemu , który przehulał jej pieniądze w Hiszpanii.Skorzystała jednak , bo ma ukochanego Żaka
                                            na wyłączność.
                                            Przerysowana jest postać Anety . Dr Aneta ,żona Złotej rączki,
                                            w życiu codziennym odstawia kabaret .Sceny z ich udziałem ,toczące się w salono-kuchni ,kojarzą się ze sceną w kabarecie.
                                            • ikarr Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 16.11.22, 18:42
                                              Wczoraj na interwencję Policji do Siedliska przyjechał nowy ojczym Lilki, a przecież parę lat temu wyrzucili go z Policji z powodu bójki z poprzednim ojczymem Lilki.
                                              • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 16.11.22, 19:18
                                                Odszedł dobrowolnie na emeryturę,sprawę zamknięto.Pewnie wrócił na pół etatu, utrzymanie żony i dzieci kosztuje ,do tego dwóch domów.Emerytura nie starczy
                                                • latarnik88 Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 22.11.22, 19:49
                                                  Ciekawe , czy pokażą jak babcia Krysia umęczona pracą opiekunki w domu Kingi ,umrze z wyczerpania na posterunku.
                                              • misterni Re: M jak miłość - lista absurdów part IX 23.11.22, 00:12
                                                On nie został wyrzucony, tylko odszedł.
                                                Potem były jakieś problemy z kadrą w Lipnicy i wrócił.
                                                Swoją drogą, ciekawe, co z tą blond heterą, panią komendant? Jakoś dawno wątki policyjne nie są pokazywane w MjM.