Dodaj do ulubionych

M jak miłość Lista absurdów - part X

27.08.23, 09:45
Zakładam wątek na nowy sezon , może ktoś się skusi i od czasu do czasu zajrzy i skomentuje poczynania naszych ulubionych bohaterów z serialu.
Jutro pierwsze rozdanie.
I niestety smutna wiadomość na początek , zmarł Andrzej Precigs ,znakomity aktor , znany z wielu produkcji i
serialowy ojciec Kingi.
Kończy się świat , który lubimy , znamy i akceptujemy dzięki takim artystom.C 'est la vie !
Obserwuj wątek
    • misterni Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 03.09.23, 00:59
      Bardzo smutna wiadomość. 😢
      Nie będzie już dziecinnych awanturek między starszymi panami. 😢

Ale wracając do aktualności serialowych - niech już ktoś tę Julię zabierze, bo tych jej intryg, zdzierżyć już się nie da. Normalnie za łeb i o ścianę.

Piotrek to się załatwił, doprawdy. Ale trochę mnie to dziwi, młody facet, bez nadwagi, jeszcze niedawno była mowa, że uprawia sporty i rozległy zawał?
      A tuż obok Tadeusz z otyłością kliniczną i nikt o zawałach w jego przypadku, czy bodaj o nadciśnieniu nawet nie wspomina.
      • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 03.09.23, 10:44
        Piotrka zajechały nerwy i stres związany z pracą adwokata i chęć pełnego zaangażowania w sprawy rodzinne .Brak czasu , głowa zajęta myślami o procesach , niby jest partnerem w kancelarii ale żaden z kolegów nie jest tak obciążony sprawami rodziny jak Perła .Adaś na luzie , ciągle cedował swoje obowiązki na Piotrka.I taki efekt.Rozległy zawał .Teraz trzeba zwolnić tempo , podleczyć serce , zmienić nawyki żywieniowe , wyluzować bardziej i zrelaksować , odpuścić kancelarię , pojechać na rehabilitację kardiologiczną na miesiąc do szpitala uzdrowiskowego , brać leki , odwiedzać kardiologa w miarę potrzeby ,czyli odświeżyć ciało i duszę.Głownie trzeba to wykonać samemu , nie oglądać się na żonę , młody jeszcze , po 40stce , to da radę.
        • misterni Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 05.09.23, 00:58
          Dzisiaj to już absurd, nad absurdami.
          Przez pół odcinka Franka biadoli, że nie ma nikogo do pracy kelnera, Pawulon castingi robi, a ostatecznie sam się u niej zatrudnia, rowery będzie serwisował wieczorami i po nocach, a tu nagle hop, nagle Kindze deklarują, że przygarną bliźniaczki na jakiś czas, żeby Piotrek wypoczywał i jak najszybciej wrócił do zdrowia.
          No hit!
          A kto się tymi bliźniaczkami zajmie? A może wezmą je do kelnerowania? 🙈🙈
          • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 05.09.23, 08:20
            Może bliżniaczki chodzą do przedszkola , czy żłobka , bo inaczej co je czeka ?Kącik przy małym stoliczku w Bistro , z kredkami .Absurd goni absurd.Kinga nie musi leżeć przy mężu i trzymać go za rękę.
            A co do Piotrka , już za parę dni , właściwie z marszu ,takie osoby po zawale wyjeżdzają w ramach NFZ do szpitala uzdrowiskowego , w ramach L4 , mają tam zapewnioną doskonałą opiekę medyczną , rehabilitację kardiologiczną ,leki , dietetyczne jedzenie i oswojenie z chorobą w towarzystwie takich samych chorych osób.Piotrek jest po koronarografii ,ma założone stenty (angioplastyka),pomoc wszystkich dookoła, nawet wsparcie finansowe kancelarii.Przecież nie zostanie bez pieniędzy , zasiłek chorobowy będzie mu wpływać na konto.
            A szalona Julia już za trzy dni wprowadzi swój plan w życie.Do wszystkich plag dotykających środowisko Budzyńskiego dojdzie podejrzenie popełnienia morderstwa.
    • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 20.09.23, 18:52
      Prrrrrr, Szalona! Och Latarniku, cóżeś Ty mi uczyniła :D Dawno spuściłam zasłonę milczenia na ten serial, ale cosik mię podkusiło i po obejrzeniu serialu o Agnieszce Osieckiej, (któren to stał się powodem wykupienia abonamentu na VOD) zapuściłam żurawia do Zduńskich. "Na chwilę", pomyślałam. "Nie będę przecież tego oglądać". Ale stara miłość nie rdzewieje. Obejrzałam pół jakiegoś odcinka, w którym Piotruś po zawale powrócił na łono Kingi. I jakosik po nitce do głębka po paru dniach postanowiłam sprawdzić, czy jeszcze tu ktoś pisze. A jakże! No to co... wracamy.
      • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 21.09.23, 07:53
        Szalone historie możemy oglądać , wręcz kryminalne.Można sądzić , że wielu wariatów opuściło bezpieczne mury i zagnieżdziło się w Mjm.
        Zabrakło Wojtka , zabraknie Filarskiego ale jest sąsiad Wiesiek , który zaczyna rządzić się w domu Kingi , tym bardziej , że Piotruś traktowany jest jak inwalida.Dzieci oddali , psa też , wszyscy zajęci , a Piotrek kanapki sobie nie zrobi sam.
        Budzyński podejrzany o podżeganie do samobójstwa lub wręcz o uprowadzenie i zabójstwo.
        Kryminał kabaretowy zrobili z naszego serialiku rodzinnego.
        • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 22.09.23, 10:46
          latarnik88 napisała:

> Kryminał kabaretowy zrobili z naszego serialiku rodzinnego.
          >
          😄No właśnie. Jedna desperatka pozoruje swoje zabójstwo, próbując wkręcić w to byłego kochanka, drugi nieszczęśnik wysyła pogróżki pani doktor, trzeci bandyta wykorzystuje córkę, żeby dotrzeć do matki... No i jeszcze wątek szemranej siostruni lekarki Kasi... A to najwyraźniej nie koniec, bo szykuje się nam chyba jakaś heca z Olą, która najwyraźniej ześwirowała po odkryciu, że "jej" Tadzik znalazł sobie inną kandydatkę na żonę. Aż strach się bać, co będzie dalej😉
          • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 23.09.23, 08:39
            Ola z błędnym wzrokiem i zmierzwionym dziko włosem , spoglądająca przez szparę w zasłonach.
            • misterni Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 25.09.23, 15:05
              Przez dwa tygodnie nie byłam w Polsce i teraz obejrzałam zaległe odcinki z nagrań. Cóż, niby człek wiedział, co zajdzie, ale stopień zje...nia łba Julii poraża mimo to.
              To, że Budzynia nienawidzi w sumie za swoje błędy, nie usprawiedliwia niczego. Tyle ludzi krzywdzi przy okazji, w tym swoją przyjaciółkę Sylwię, która odchodzi od zmysłów ze strachu o nią.
              • ikarr Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 26.09.23, 06:47
                Wczoraj cały odcinek ślub w wersji komediowej, nie do wytrzymania, przeplatany z cudownym oczyszczeniem strapionego po śmierci córeczki ojca, a spodziewaliśmy się, że znajdziemy zwłoki lekarki w pobliskim lesie i nareszcie odczepi się ona od Rogowskich. A tu nie, rozejm.
                Mateusz pojawia się nagle spod ziemi przy Kamizeli wracającej z cmentarza i tak samo niespodziewanie odjeżdża (ile czasu był w domu, pół dnia?).
                Lilka już wg mnie wygląda matronowato, to już nie jest ta sama dziewczyna ze zdjęć przeglądanych przez Mateusza. Może wreszcie zrozumie, co zrobiła i przestanie za nim biegać.
                • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 26.09.23, 08:05
                  Rozumiem , że Mateusz przeżył mocno porzucenie przez żonę dla dwukrotnie starszego faceta z krainy pająków , który na dodatek żle ją traktował i okazał się w końcu niebezpiecznym przestępcą międzynarodowym , ale czy koniecznie musiał wstąpić do woja , do dobrowolnej służby wojskowej , jak wyrecytował Rogowski?
                  Morze , służba na statku , ucieczka z Grabiny , to jasne , sprawdził się chłopak , odtajał po zdradzie , poradził sobie.Ale wojsko ?Żeby ganiali go tam bez sensu a może i wysłali na front.
                  Nie mógł studiować ? , zarobił chyba na morzu , ojciec też mógł pomóc , może za granicą .
                  A ta Lilka wzrokiem za nim wodzi , ugania się za nim , złamie się chłopak i pozwoli jej wrócic?
                  Wczoraj tak było z chrześcijańskim przesłaniem , szczególnie wątek lekarki i ojca zmarłej córki.
                  Co do ślubu , to za dużo tych gagów było , a to obrączki zginęły , a to urzędnika zabrakło.Ale wiadomo , że dobrze się skończyło , wszyscy się odnależli na swoich miejscach , panna młoda wyglądała pięknie jak marzenie , pan młody rzeczywiście schudł , jeszcze z 10 kg chociaż i będzie git.
                  • misterni Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 03.10.23, 00:58
                    Scena, w której Stasiek i "Józuś" na wyprzódki prowadzili Jagodę przed obliczę urzędnika, miodzio! 😂😂😂
                    • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 03.10.23, 08:04
                      Wreszcie Perła pojechał do sanatorium i to na 3 miechy.Zwyczajowo szpital uzdrowiskowy przydzielany jest na 28 dni , ale pewnie kancelaria się zrzuciła.
                      Bez pomocy bliskich młodzi Zduńscy nie poradzili by sobie i teraz w czasie choroby i na co dzień będąc zdrowymi.A dwoje starszych już samodzielni , dwójka młodszych w przedszkolu i ciągle krzyk i lament.Zakupy można zamawiać z dostawą do domu, Starszy pan w ortezie może się obsłużyć samodzielnie śniadaniem i przekąską .
                      A tak bardzo Kinia chciała mieć dużą rodzinę .Bistro daje możliwość manewru czasowego , gdyby pracowała na etacie to dopiero miała by problemy z czasem i logistyką.Mama wdowa w depresji , problem w tym , że nie opiekuje się domem i dziećmi.
                      • kobieta-leniwa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 03.10.23, 08:30
                        małe wyjaśnienie do szpitala uzdrowiskowego, długość rehabilitacji kardiologicznej zależy od kondycji, nie ma czegoś takiego "zwyczajowo" i jak najbardziej można dostać pobyt na 3 a nawet 6 miesięcy
                        • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 03.10.23, 15:24
                          Nie wiedziałam , że może być i 3 do 6 m-cy.Nie spotkałam kogoś takiego ,Owszem , przedłużano pobyt o 7 dni.
                          Ludzie młodzi ,po ciężkim zawale , 5 stentów wstawionych ,niewydolność serca.Wygląda mi to na propagandę sukcesu.On się tam zanudzi , chyba , że znajdzie sobie koleżankę , bo takich tam nie brakuje.Ledwo kostusze uciekły i już chętne.
                          • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 03.10.23, 15:41
                            latarnik88 napisała:

> Ledwo kostusze uciekły i już chętne.

Kusicie dziewczęta, kusicie. Lecę nadrabiać zaległości. Sanatorium, a to ci dopiero! Już widzę ten wianuszek siwych dam, a w środku Perła. Tam go nikt oszczędzał nie będzie. Nikt nie powie "Piotruś zostaw, Piotruś nie rusz." W końcu dowiedzie, że serce ma jak dzwon. Byle go cucić nie trzeba było jak tego biedaka w Dąbrowie Górniczej.
                            • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 03.10.23, 15:54
                              to nie sanatorium , a Oddział szpitalny rehabilitacji kardiologicznej w szpitalu uzdrowiskowym.Zaoszczędzą przez 3 miesiące, wyżywienie , leki , rehabilitacja , wszystko za darmo.Wróci taki wygimnastykowany i odświeżony jak młody bóg.Starsze panie i owszem , panowie również , ale więcej młodych 40 letnich facetów i panie młodsze też.I zdziwienie , bo brak grubszych pacjentów , szczupli , a nawet chudzi , tacy wysuszeni zdarzają się.Perła będzie miał branie.Towarzystwo wypoczęte , wycwiczone , chyba do basenu go nie skierują , ale tak ogólnie to warunki do romansowania wspaniałe.A to też terapia pożądana.
                              • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 03.10.23, 17:03
                                latarnik88 napisała:

> brak grubszych pacjentów , szczupli , a na
                                > wet chudzi , tacy wysuszeni zdarzają się.

Znak czasu, widać wszyscy z Warszawy, bo w Grabinie ten pan młody do wysuszonych raczej nie należy. A i Maryja chuderlaczkiem nie jest. Ona teraz z Arturem na stałe w Grabinie mieszka? Pozapominałam wszystkie ksywki... Artur zdaje się miał jakąś ksywkę farmakologiczną, ale jaką? Nie pomnę. Bo Prostamol to był wcześniejszy adorator Maryi sprzed lat.
                                A czy Martusia jeszcze pokazuje się w serialu?
                                • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 03.10.23, 17:47
                                  Santana zdaje się to Artur Rogowski
                                  • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 11.10.23, 08:28
                                    Lemur nachodzi Gibona błagając go o pomoc w polepszeniu relacji między dziećmi a Radkiem.Kiedyś nie miała czasu na weekend z rodziną i wakacje wspólne , nie mówiąc o zmianie pracy i powrót do Warszawy .A teraz kochaś jest najważniejszy i pod jego potrzeby wszystko się zmieniło i zdolna jest do wszelkich poświęceń , żeby go zadowolić.
                                    A co ze skrzywdzonym i zdradzonym Gibonem , który niczym nie zasłużył sobie na takie potraktowanie?Ma on broń służbową ? Czyli powinien się odstrzelić , żeby zadowolić zakochaną Izę i uczynić z niej wdowę do wzięcia.
                                    Szymek to chyba nie wie o swojej biologicznej mamie Kasi , która spoczywa na cmentarzu.
                                    • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 25.10.23, 15:34
                                      latarnik88 napisała:

> Czyli powinien się odstrzelić , żeby
                                      > zadowolić zakochaną Izę i uczynić z niej wdowę do wzięcia.

Lemur jak Izabela Łęcka: skoro kochaś ważniejszy to Gibon powinien stanąć na wysokości zadania i odstrzelić się, a nie fochy strzelać. Po rycersku powinien postąpić.
                                      • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 26.10.23, 08:53
                                        Przynajmniej, ze strony ojca Janka od Basi mają spokój , po jego napaści z pistoletem w reku na żonę i policjanta , zapuszkują go na dłużej.

Lemur znudzony był już życiem z Gibonem ,zakochała się gorąco w Blondasie i koniec z małżeństwem.Dobrze , że Szymek zrozumiał , że biegu historii nie zmieni i pogodził się z rozpadem rodziny.Bedą mieli tatę i mamę , tyle , że oddzielnie , no i ojczyma , który jak na razie stara się bardzo.
                                        • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 27.10.23, 10:30
                                          No właśnie nie jestem do końca przekonana, czy Szymek rzeczywiście już się pogodził z sytuacją. Wystraszył się wprawdzie tą swoją akcją z gwoździem w oponie, ale czy odpuści tak zupełnie, czy tylko zmieni "kaliber", zobaczymy.
                                          Blondas może i się stara, ale ja mu nie ufam, wydaje mi się jakiś taki nieszczery, jeśli chodzi o dzieciaki zwłaszcza. Nie wiem dlaczego, ale mam przeczucie, że Lemur jeszcze gorzko pożałuje tej zamiany.
                                          • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 27.10.23, 12:30
                                            majaa napisała:

> Nie wiem dlaczego, ale mam przeczucie,
                                            > że Lemur jeszcze gorzko pożałuje tej zamiany.

Też tak sądzę i będzie "jak trwoga to do Gibona". A Gibon złamie się i weźmie Lemura pod swoje skrzydła, bo męczeństwo to jego drugie imię.
                                            • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 27.10.23, 18:31
                                              wawrzanka napisała:

> majaa napisała:
                                              >
                                              > > Nie wiem dlaczego, ale mam przeczucie,
                                              > > że Lemur jeszcze gorzko pożałuje tej zamiany.
                                              >
                                              > Też tak sądzę i będzie "jak trwoga to do Gibona". A Gibon złamie się i weźmie L
                                              > emura pod swoje skrzydła, bo męczeństwo to jego drugie imię.

Tak jest , to samo pomyślałam , że Gibon przygarnia wszystkie "brzydkie kaczątka", skrzywdzone przez los ,czy okoliczności.
                                              Pewnie Blondas , zdolniacha w zawodzie dziennikarskim, dostanie propozycję pracy w prestiżowym piśmie ,gdzieś na kontynencie amerykańskim i wyjedzie.Może Lemur pociągnie za nim a może nie.Dzieci Gibon nie pozwoli jej zabrać.
                                              • majaa Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 30.10.23, 13:16
                                                Raczej nie liczę na ponowne zejście się Lemura z Gibonem, a to dlatego, że oni rozeszli się tak prywatnie i pewnie nie będą chcieli znów grać szczęśliwej rodzinki. Niby aktorom nie powinno to przeszkadzać, to w końcu ich praca i za to im płacą, ale akurat w przypadku seriali to odnoszę wrażenie, że scenarzyści jednak bardzo się starają iść im na rękę w takich sytuacjach.
                                                • wawrzanka Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 30.10.23, 17:49
                                                  Czyli M jak Miłość to taki mały Big Brother.
                                                  • agatha.trixie Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 30.10.23, 20:29
                                                    Szczególnie, że rozstali się z powodu zdrady. To byłoby zwyczajnie okrutne, zmuszać ich do grania romantycznych scen takiej sytuacji.
                                                    Tylko scenarzyści mogli się jednak bardziej postarać, bo ta nagła miłość Lemura do Blond Wymoczka jest zupełnie niewiarogydna.
                                                  • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 07.11.23, 07:29
                                                    Maryja może już iść na emeryturę , maja 50%udziałów w przychodni , to blokuje etat , niezastąpiona.Ale w końcu to jej wybór razem z mężem w domu i w pracy.
                                                  • misterni Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 08.11.23, 23:41
                                                    A Maryja ma już 60 lat? Bo Pieńkowska dopiero 58.

Zresztą, czy ma, czy nie ma, skoro chce, niech pracuje. Mnie bardziej wkurza ta jej ciągła potrzeba kontroli nad wszystkim i wszystkimi. 😏
    • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 09.11.23, 08:33
      Parę lat temu , oficjalnie, były w serialu 59 -te urodziny Maryji.Ona od Santany -męża jest sporo starsza , chyba z 8 lat.Ona stale w niedoczasie , bo i dom na wsi i Kamizela i Basia niesforna i mężulek i dzieci , wnuki w stolicy.Ale widocznie to lubi.
      • misterni Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 09.11.23, 23:43
        Jacek Milecki (Robert Gonera) wraca do serialu. Jakiś czas temu pisałam, że powinien wrócić i proszę! 😁😁
        Nastąpi również powrót Natalki, ale będzie ją grać Dominika Suchecka, a nie Marcjanna Lelek, która się obraziła na produkcję. 😉

A Jacek pojawi się już chyba w przyszłym tygodniu. 🙂
      • misterni Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 09.11.23, 23:51
        Według fandomu Maria skończy 24 grudnia 63 lata. 😉
        Dla niektórych to wiek na emeryturę, dla niektórych jeszcze nie. 🙂
        Moja mama pracowała do ukończenia 75 roku życia, wcześniej nawet nie chciała słyszeć o emeryturze. 😉
        • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 10.11.23, 07:40
          Zgadza się, w 1960 r Lucjan poślubił ciężarną Basię, przy sprzeciwie rodziców.. Potem Kamizela była ukochana synów i spafkobierczynia.Marysia urodziła się w tym roku .w 1960.Pracą pielęgniarki w przychodni to nie pracą na oddziale szpitalnym.Takze do 70 tki prace pociągnie.,biorąc pod uwagę kondycję mamy i soltysiny to jeszcze dużo pracy przed nią.
          • misterni Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 15.11.23, 11:12
            Czy tylko mnie się wydaje, że twórcy serialu przygotowują nas, widzów emki, na odejście Piotra, Perły Palestry z tego padołu łez?
            To przekazania polisy Marii, te wspomnienia z dzieciństwa, wspólne odkopanie "kapsuły czasu", te spojrzenia na bliskich pełne melancholii?
            Tak mi jakoś powiało.

No i sprawa Jacka - myślicie, że będzie znowu miłość?
            • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 15.11.23, 17:01
              misterni napisała:

> No i sprawa Jacka - myślicie, że będzie znowu miłość?
              >
              Myślę, że zło jakiej miał w sobie , nadal w nim tkwi.Oszuka Martę, wpedzi w kłopoty finansowe ,będą z tego same problemy .
              A co do Perły, trudno powiedzieć, choroba niedokrwienna serca nie musi być śmiertelna. Wszystko zależy od sposobu zycia i swiadomosci na ten temat.Przezyl szok , wraca do siebie i tak go naszlo.Dowiaduje sie , ze najcenniejsze jest zdrowie i rodzina.Ma czworo dzieci , jest potrzebny.Nie warto poświęcać się dla pracy ponad siły, bo jak ich zabraknie , to otoczenie zawodowe potraktuje chorego jak inwalide niepelnowartosciowego i znajda innego pracusia na jego miejsce.
              • misterni Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 15.11.23, 23:30
                Jacek nie był zły, był w szponach nałogu. Ludzie z tego czasem wychodzą.
                Generalnie mogłoby się coś w życiu uczuciowym Marty zadziać pozytywnego, bo zrobili z niej już skapcaniałą nudziarę. Maria sporo starsza, a pełna werwy, kolorowa, a ta snuje się ze zmarszczonym czołem jak potępieniec. Dobrze, że chociaż w namiotach przestała chodzić.
                • beakarp Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 23.11.23, 18:59
                  no właśnie - mogliby jej botoksu troche zapodać na czoło ;)
                  • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 29.11.23, 08:56
                    Podpalenie już było w Grabinie.Chory psychicznie Rafał( Przemysław Bluszcz), bezdomny , zakochany w Annie ,podpala dom Mostowiaków , a przedtem więzi w owczarni Annę i Ewunię .Na szczęście Marek w ostatniej chwili ratuje obie panie , ale dom doszczętnie spłonie.Przybywa też Werner , ówczesny chłopak Anny.Anna , to siostra przyrodnia Hanki.To były historie.
                    To Anna była pierwszą właścicielką Siedliska.Kupiła posiadłość od Kisielowej , która dostała je w spadku.
                    Anna rywalizowała o Marka z Ewcią , potem związała się z Wernerem i którego porzuciła dla restauratora z Riviery francuskiej .Prowadzą tam pensjonat.A Marek , jak wiadomo osiadł ostatecznie w Australii , razem z przybranymi córkami, żoną ,uznaną naukowczynią i jej synem.
                    • moniq_c Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 29.11.23, 10:21
                      a zwróciliście uwagę że Ania Martusiowa zrobiła sobie nowy nosek?
                      • moniq_c Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 29.11.23, 10:25
                        Martusiówna właściwie ;)
                        • latarnik88 Re: M jak miłość Lista absurdów - part X 29.11.23, 12:50
                          Możliwe, zauważyłam , że jakoś inaczej wygląda i nie mówię o kolorze blond.Miała brzydki nos , a własciwe brzydkie nozdrza , co szpeciło , miała możliwość , to sobie zoperowała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka