Dodaj do ulubionych

Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-)))))))))))

25.11.04, 19:49
Ja oglądam, nie oglądałam za pierwszym razem, teraz się wdrożyłam.
Pewnie większość z was wtedy siedzi w robocie, ja kuruję się domowo, tzn
realizuję z dzieckiem :-)))
W każdym razie wracając do meritum bardzo mi się serial podoba, to tempo,
żywa akcja, ryczę czasem jak bóbr szczególnie gdy leczą dzieci.
To jest realizacja na najwyzszym poziomie, zapominam że to jest film :-)
Fascynuje mnie jak oni to zrobili, skąd wzieli te wszystkie flaki, te
operacje, nasze "Na dobre i na złe" to kiepska kopia, w dodatku widziałam
parę wątków, które scenarzyści NDiNZ ani chybi zerżnęli...
Obserwuj wątek
    • jk Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 25.11.04, 19:52
      fanow pewnie jest mnostwo, tylko sie ukrywaja :)

poprzednie dwie serie na tvn, w zeslzym roku, miay poranne powtorki (ok. 8:30) - wtedy bylem czynnym fanem, odcinki popoludniowe zastają mnie w pracy :(

teraz jestem biernym fanem, szkoda ze juz nie ma rano ER - nic tak nie budzi jak troche krwi na ekranie, podlanej takim ladnym przyjacielsko-zawsze-pomocnym-i-super-milym sosem...

ehhh
      • Gość: P-77 Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 19:54
        Teraz w TVN chyba jest szósta seria (1999/2000) a wczorajszy odcinek był
        wyemitowany 13 kwietnia 2000 r.
        Czy się nie mylę?
        • Gość: Angie Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 01:19
          No, choćby ja. Świetny serial, a mało o nim w sieci. Chyba, że źle szukałam. A
          może by tak założyć fan-club?
      • scoutek Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 25.11.04, 19:58
        sorki, sie nie ukrywam ;)))
        od samego poczatku bylam fanka, ogladalam prawie wszystkie powtorki powtorek...
        teraz niestety nie moge, ale czytuje sobie streszczenia i wiem w ktorym miejscu
        powtorek sa tym razem... uwielbiam ten serial, to najlepszy "szpitalny" serial
        jaki kiedykolwiek i gdziekolwiek nakrecono... zawsze lubie obserwowac wedrowki
        kamery, na przyklad jak wchodzi z Dougiem Rossem do sali, obraz przechodzi na
        pacjentow i wychodzi za Weaver na korytarz ... zawsze sie zastanawiam gdzie
        sobie tym razem pojdzie i kto bedzie kolejnym obiektem obserwacji kamery ...
        jest zreszta jeden kapitalny odcinek, gdzie oni sami sie "kreca" kamera i mowia
        co sie dzieje....
        pozdrawiam fanow
        • jk Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 25.11.04, 20:13
          ten odcinek NBC nadawala na zywo :)
          u nas na Polsacie chyba byl

w serialu wytlumaczono, ze ktos tam cos kreci i dlatego wszedzie sa kamery,wyszlo swietnie
          zreszta ten odcinek "kręcono" dwa razy, ze wzgledu na roznice czasu w USA, nawet jakies szczeogly sie roznily (wynik meczu?)
    • pieskuba Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 25.11.04, 20:19
      Pieskuba - fanka od pierwszego odcinka!

• moboj Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 25.11.04, 20:43
      moboj wita:):):) też fanka, choć serial zaczęłam oglądać dopiero na TVN, ale
      nie przegapiłam ani jednego odcinka.
      • Gość: nioma Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) IP: *.chello.pl 25.11.04, 21:14
        to moj ukochany serial,
        teraz nie moge ogladac bo jestem w pracy,
        ale ogladalam wszystkie poprzednie serie.
        nie ogladalam nigdy nic lepszego -
        moj faworyt Dr Benton.
        • katmoso Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 12.01.05, 17:47
          Benton rulezzzzz!!!!!!!!!!!
    • Gość: totosia Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) IP: *.pol-net.com.pl 25.11.04, 22:12
      Ja też oglądam i number one to Mark Green.
      ach...
      • ewosia Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 25.11.04, 22:15
        Ja też, ja też!!
      • bialamamba Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 25.11.04, 22:24
        Dla mnie Benton to przyjemniaczek, typ "bez kija nie podchodź", trudny do
        rozszyfrowania..
        Chociaż przy tej angielce się trochę rozruszał, bardzo fajna babka, wnosi
        trochę brytyjskiego humoru :-)))
        Mój number on to dr. Carter, chociaż trochę się biedaczek miota :-)))

Ja strasznie przeżyłam odcinek gdzie Mark Green odbierał ciężki poród, najpierw
        naturalnie, potem cesarka, czekał na kogoś z położnictwa ale mieli amok,
        dziecko przeżyło, matka umarła. Pamiętacie ?
        Ja wtedy byłam w ciąży, ryczałam jak zraniony bóbr, zadzwoniłam szlochając do
        męża do pracy, spotkanie biznesowe a ja w ryk, że ona nie przeżyła :-DDDDDDDD
        • ona22 Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 25.11.04, 22:41
          ja tez uwielbiam .. ten odcinek pamiętam szczególnie bo podobnie jak ty leżałam
          w szpitalu na patologii i ta babka co umarła to chorowała na zatrucie ciązowe
          tak jak ja wtedy ... o my God ... co ja wtedy przeżyłam ..o 15 lecial na TVN ;-)

mój faworyt to oczywiście Dr Ross
        • Gość: jagienka Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 23:18
          > Ja wtedy byłam w ciąży, ryczałam jak zraniony bóbr, zadzwoniłam szlochając do
          > męża do pracy, spotkanie biznesowe a ja w ryk, że ona nie przeżyła :-DDDDDDDD

Bialamabma- jestes boska :))) Ale wcale Ci się nie dziwię, moje dziecię już
          wtedy było na świecie, ale ciarki przeszły mnie po plecach... Serial jest
          absolutnie genialny... Uwielbiam wszystkich, ale najbardziej Bentona, za to
          spojrzenie spode łba...
        • aasiek Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 26.11.04, 15:57
          O tak, Benton to fantastyczna postać.
          Właściwie to najbardziej lubię jego, Cartera, Carol i Elizabeth (Lizzy :))
    • nothfingface Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 25.11.04, 22:14
      Świetny serial, zawsze bardzo lubiłam go oglądać. Nasze "Na dobre i na złe" w
      niczym go nie przypomna, choć podobno zamiarem producentów było wzorować się na
      ER. Jedno co im wyszło, to nudna telenowela przypomnająca "Szpital na
      peryferiach"
    • Gość: bidi Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) IP: *.chello.pl 25.11.04, 22:31
      I ja !
      Kocham Cartera i Dżordża...piekny serial..jedyny na ktorym potrafie naprawde
      plakac.
    • cazioo Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 25.11.04, 23:00
      Lubię ten serial ze względu na wartką akcję. Fajnie jest sobie przypomnieć te
      wszystkie odcinki. Polsat(jak to Polsat zresztą) przerwał emisję w połowie 8
      serii i to ponad półtora roku temu i nie kwapi się, żeby kontynouwać. Mam
      nadzieję, że TVN wykupi nowe odcinki po puszczeniu powtórek i w końcu zobaczymy
      nowe odcinki. Dorzye by było jakby puszczali je wieczorem a nie koło 15 bo nie
      zawsze można obejrzeć.
      :)
    • Gość: as Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 23:33
      Oglądalam nałogowo, a to dlatego, że sama pracowałam w takim miejscu i była to
      moja ukochana praca. Niestety realia naszego kraju mnie zwyciężyły i nie
      pracuję już w zawodzie ale całym sercem jestem na izbie przyjęć i sali
      operacyjnej chociaż minęło już wiele lat. Serial zrobiony profesjonalnie nie
      było większych wpadek merytorycznych i dlatego jest taki dobry. Aktorzy
      wspaniali. Całość super
    • black_currant Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 25.11.04, 23:34
      Oglądam :-))))

To chyba dyżurny serial dla kobitek na macierzyńskim ;-)

Ania
      • Gość: Nina Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) IP: *.dip.t-dialin.net 26.11.04, 00:50
        Ogladam od pierwszego odcinka. Szkoda tylko, ze po kolei odchodza glowni
        bohaterowie.

Ale za to przychodza coraz to nowi. Tez fajni :-)))
    • malwina12 Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 26.11.04, 10:13
      Zupełnie nie rozumiem jak można taki extra serial puszczac o takiej porze. We
      Francji i w Niemczech leci na głównych stacjach w tzw. prime time.
      Stacja, która emitowałaby go w przyzwoitej porze miałaby zapewnioną dużą
      oglądalność. Może znowu w Polsacie np. przed Lisem?
      • Gość: Emilka Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.11.04, 10:25
        Oj, popieram. Super serial, dzięki porze nadawania rzeczywiście dla matek. U
        mnie godzina 14.55 oznacza zejście ze spacerku z moim dzieciaczkiem, wygodne
        usadowienie się w fotelu, rozpoczęcie karmienia isłodkie oglądanie. Tylko jak
        są bardziej dramatyczne odcinki (jak np. wspomniany tu odcinek, z dr Geenem i
        kobietą w ciązy, albo jak jak narzeczona Rossa pozwoliła pożegnać się matce ze
        swoim zmarłym synkiem,) zaczynają się u mnie straszne szlochy i moje dziecko
        dziwnie na mnie wtedy patrzy:).
        • bialamamba Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 26.11.04, 10:52
          Ja też staram się wycyrklować spacerek, żeby zdążyć na ER.
          Szybko herbatka, mały do mleka, i sobie oglądamy. On najczęściej zasypia, więc
          moje szlochy nie robią na nim wrażenia :-)))

A swoją drogą Ross też jest niezły, gdybyśmy mieli takiego pediatrę u nas, ten
          idealizm w oczach, poświęcenie...
          Wyobrażam sobie naszego pediatrę jak walczy o te dzieci z każdym pokolei, z
          szefostwem, z biurokracją, nawet z rodzicami :-))) Nasz głupiego skierowania
          nam nie chce wypisać na konsultację bo twierdzi, że nie jego broszka...
    • Gość: Mala Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) IP: *.crowley.pl 26.11.04, 10:48
      Ja też jestem fanką, ostatnio wciągnęłam mężusia. Co prawda o tej porze
      jesteśmy w pracy ale od czego wymyślono video, nagrywam każdy odcinek i potem
      oglądamy sobie wieczorkiem.
      Oczywiście jak wszyscy wielbie Rossa i głęboko wzdycham jak go widzę ( o cóż
      by to było gdyby moje dziecie miało takiego pediatre ;))
      Czasami się złoszczę że mąż nie wie co będzie w następnych odcinkach ( jak
      można nie wiedzieć przecież już wszystkie leciały na Polsacie ;( )
      Mam nadzieję ze TVN zakupi kolejne serie.
      PZDR
    • bialamamba Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 26.11.04, 17:02
      Oglądaliście dzisiaj ?
      Byłam zawiedziona, że nic nie było o tej dziewczynce, dla której wczoraj Carter
      ze stażystką z takim poświęceniem szukali krwi. A raczej tatusia :-)))
      Miałam nadzieję, że coś powiedzą. Może jeszcze będzie ?
      A dziś się uśmiałam jak Ross z narzeczoną w płaszczach prosto z dworu odbierali
      poród i złapali za noworodka, nawet bez fartucha ?? A fe, nieładnie...
    • Gość: Kasiulla Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) IP: *.sosnowiec.net.pl 26.11.04, 20:16
      • Gość: kati Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.04, 20:34
        KKooochaaam ten serial. Szczególnie dobre były pierwsze serie, ale później też
        jest nieźle. Wątek romantyczny ciągnięty przez trzy albo cztery serie to coś
        genialnego. W najnowszej serii zaintrygowała mnie postać tego łysego chirurga,
        genialne aktrostwo i bohater. super film!!
    • Gość: Kasia Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) IP: *.net.autocom.pl 26.11.04, 21:38
      Melduje się kolejna fanka!!!
      Staram się nie odpuścić żadnego odcinka, a jak nie mogę oglądać to nagrywam.
      Przed wakacjami jak była powtórka rano, to nawet zdarzało mi się 2 razy ogladać
      ten sam odcinek i jakoś nie nudziło mnie to ;)
      • Gość: alina1 Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 22:23
        Kolejna fanka. :)
        Oglądałam kiedyś ten serial, teraz to czas mojej pracy i bardzo żałuję, że nie mogę zasiąść w fotelu i śledzić historie bohaterów.
        Pomysł z nagrywaniem całkiem dobry, chyba poproszę męża o to.
        Ja też cały czas czekam na nowe odcinki albo na przesunięcie pory nadawania chociaż o godzinkę. :(
        • Gość: alina1 Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 22:27
          Właśnie zerknęłam na program TVN. I zaraz po "Ostrym dyżurze" leci jakiś serial meksykański. Nie mogli puścić tego na odwrót??
          Nie rozumiem polityki TVN. :(
          • Gość: Emilka Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.11.04, 23:46
            A tak woją drogą, gdybym kiedyś poszła z moim synkiem do lekarza, a a tam za
            drwiami przyjmowałby ktoś taki jak dr Ross, to chyba bym zaniemowia na amen.
            • wild_thing Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 27.11.04, 14:20
              Kolejna fanka! :) jak nie mogę oglądać to nagrywam sobie :) i ja też jak dawali
              w południe odcinki i rano powtórki to odcinek 2 razy oglądałam :D Serial pod
              każdym względem genialny :)))
            • scoutek Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 27.11.04, 14:59
              Gość portalu: Emilka napisał(a):
              > A tak woją drogą, gdybym kiedyś poszła z moim synkiem do lekarza, a a tam za
              > drwiami przyjmowałby ktoś taki jak dr Ross, to chyba bym zaniemowia na amen.

w ostatnim odcinku Murphy Brown byla wlasnie taka scena - bohaterka budzi sie po
              narkozie i nad soba widzi twraz Douga Rossa czyli George Clooneya.... i cos tam
              pod nosem mamrocze o jego uroku....
    • Gość: totosia Green i Ross IP: *.pol-net.com.pl 27.11.04, 14:17
      Albo taki zestaw: mój internista - Mark,pediatra mojego synka - Doug!!!!
      Jeeezzzu, chyba byśmy nałogowo chorowali :)
      A dr Burski niech sie schowa :)
      Buźka!!
    • Gość: julka Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 20:06
      oglądam do bólu i bez opamiętania,stawiam chałupę i dzieciska na głowie bo o 15
      muszę być gotowa, jestem uzależniona i chora jak nie obejrzę, super serial,
      pediatra wspaniały, mój ślubny nie wie że się wgapiam w Clooneya boby mi dał...
      • martuha Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 28.11.04, 12:44
        uwielbiam ten serial, szkoda, ze teraz powtorki sa nie dla mnie, bo w pracy jestem.
        wlasciwie trudno mi powiedziec ktorego bohatera nie lubie. nawet benton i
        weaver,a pozniej romano wzbudzili moja sympatie. zastanawiam sie nad number
        one: carter czy ross?
    • Gość: Ramelov Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 28.11.04, 12:55
      Również jestem fanem tego serialu, ale z czasów Polsatu. Nie mam możliwości
      oglądania go teraz na TVN ze względów czasowych.
      ER był przez wiele lat najpopularniejszym programem telewizyjnym w USA i
      okrętem flagowym NBC. Na cały świecie był pokazywany w prime time np. w
      niedzielę o 20. Tylko w Polsce serial został potraktowany niezwykle olewczo
      przez Polsat, a już nie mówię o TVN. Nie rozumiem tego. Myślę, że nadawany np.
      w niedzielę o 20 byłby wielkim hitem.
      Polski erial "Na dobre i na złe" ie umywa się do ER. To zwykła soap opera
      podczas gdy ER jest prawdziwym serialem dramatycznym.
      Kto poza mna uwielbia muzyczny temat przewodni z tego serialu. Ja go po prostu
      kocham. Mam na mp3 i zawsze słucham, gdy potrzebuje się "naładować
      energetycznie". Zreztą całą czołówka tego serialu moim zdaniem jes najlpesza
      chyba w historii może obok The X-files.
      • Gość: Morgiana Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 16:52
        Jestem nalogowa ogladaczka tego serialu i wszystko co wyemitowala polska
        telewizja mam nagrane na kasetach :)
        Przewodni temat muzyczny wita mnie jak uruchamiam Windows :) W ogole muzyka
        jest mocna strona tego serialu, w wielu odcinkach pojawialy sie swietne numery,
        perfekcyjnie dopasowane do klimatu i sytuacji.
        Masz racje Ramelov - ER to serial dramatyczny, nie powinno sie go porownywac z
        beznadziejna telenowela Na Dobre...

Moja prywatna klasyfikacja ulubionych bohaterow:
        Green, Carter, Corday, a z czarnych charakterow Romano. Lubie tez Bentona,
        ktorego chwilami rozszarpalabym, ale niekiedy potrafi zaskoczyc mnie na plus :)
        Najwiekszym przystojniakiem jest dla mnie Luka Kovacs ( ale i tak na pierwszym
        miejscu jest Carter i Green ).

Nigdy natomiast nie przekonalam sie do Weaver i Rossa :)

Pozdrowionka :)
        • xxx131 ER - zaczynam to regularnie ogladac i bardzo to... 03.12.04, 16:55
          lubie
        • Gość: aniuchalaziska Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) IP: *.ekspres.net.pl / *.ekspres.net.pl 13.01.05, 20:00
          Też nałogowo oglądam ER:):):) Niestety nie mam takiego szczęścia jak Ty żeby
          nagrać odcinki :(:(:(:(.....Może kiedyś mi podeślesz żebym mogła pooglądać
          wszystkie które polska telewizja wyemitowała ??:):):) Też uważam że Na dobre i
          na złe powinno się schować.....beznadziejny jest ten serial :/ I jeszcze
          jedno...Dla mnie tez Luka jest najprzystojnieszy :):):) Uwielbiam go:)
          Pozdrwaiam mam nadzieję że coś naskrobiesz w odpowiedzi:)
    • bialamamba Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 01.12.04, 21:56
      Hej, ludziska, co było dzisiaj ?? Nie mogłam oglądać :-(((
      Mogę poprosić o skrócik najciekawszych wątków ?
      Kto z kim i przeciw czemu i dlaczego :-)))
    • o_ll_a Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 02.12.04, 12:59
      Jasne:)) Ogladalam serial jak telewizja zaczela nadawac po raz pierwszy...10
      lat temu :))....Dwie pierwsze edycje byly najlepsze, przyciagaly widzow
      niezwykla sila. Solidna robota, pelen profesjonalizm . Silna postacia zostal
      wtedy mlody lekarz ( z rodziny prawniczej ) , chyba Carter, o ile dobrze
      pamietam :))..no i przystojniak :))

Pozdrawiam fanow :)
    • Gość: Ramelov A oglądacie "Holby City" i "Casualty" na BBC? IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 02.12.04, 17:16
      "Holby City" i "Casualty" to seriale pokrewne do "ER" (Ostrego Dyżuru)
      emitowane na BBC Prime. Mają trochę mniejsze tempo akcji, ale również są
      niesamowicie profesjonalnie zrobione. Poleam je miłośnikom "Ostrego dyżuru".
      • portugeze_girl Re: A oglądacie "Holby City" i "Casualty" na BBC? 02.12.04, 18:59
        jestem!kolejna nałogowa fanka!oglądam "od zawsze".moim ulubiencem jest doug
        ross (szkoda,ze juz wyroslam z pediatrii) więc wszystkie odcinki poczawszy od
        tego,jak pocałował carol na ganku są nagrane i lezą sobie spokojnie na półce :)
        w sumie to uwielbiam ich wszystkich (nawet do weaver sie przekonałam) a teraz
        szczególnie ramano-rakiete :)
        'holby' tez ogladam i lubie,ale jeszcze nie tak nalogowo jak er...moim
        ulubiencem jest dr.owen davis (to dlatego,ze tak jak ja kibicuje
        liverpool'owi :P te jego czepki na sali operacyjnej :))
        a jesli chodzi o ndinz to....hmmm...dno.
        i jeszcze z takich "lekarskich" to m.a.s.h. uwielbialam,mogli by jeszcze raz
        pokazac
        pzdr
        p_g
        ps. 1 i 2 seria er sa na dvd :)
        • orales73 ER - też jestem fanem 03.12.04, 15:02
          niestety o 15:00 nie mogę oglądać. Ale może puszczą to jeszcze kiedyś
          wieczorkiem :)
          • portugeze_girl jeszcze tylkoo w poniedziałek ;( 03.12.04, 19:16
            buu ;((( dziś sie poryczałam jak carol krzyczała na douga...w sumie miała
            rację,ale jak sobie uświadomiłam,że już w poniedziałek odejdzie z er (prawie)
            na zawsze to mi się potwornie smutno zrobiło :( a w poniedziałen na 100% będę
            ryczeć :P
            hmm...Ramelov lub Morgiana moglibyście przemailowac mi motyw przewodni?bo ja
            nigdzie nie mogę znaleźć.mój mail portugeze_girl@gazeta.pl
            z góry dziękuję
            pzdr
            • Gość: bialamamba Re: jeszcze tylkoo w poniedziałek ;( IP: *.chello.pl 04.12.04, 11:38
              Ja jestem zielona, kto odejdzie w poniedziałek ?? Doug ??
              Tylko nie toooooooooooo !!!!!
              A o co chodziło z tym wypadkiem samochodowym na końcu ? On to zrobił specjalnie
              czy jak ?
              • scoutek Re: jeszcze tylkoo w poniedziałek ;( 04.12.04, 11:39
                nie wiem czy w poniedzialek ale Goug w koncu odejdzie.... by po dluuuugim
                czasie pojawic sie na chwilke....
                • scoutek Re: jeszcze tylkoo w poniedziałek ;( 04.12.04, 11:39
                  oczywiscie mialo byc Doug ;))
                • portugeze_girl Re: jeszcze tylkoo w poniedziałek ;( 04.12.04, 14:42
                  odchodzi,odchodzi...i to właśnie w poniedziałek ;','( będę ryczeć jak nic...
    • virtuallady Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 03.12.04, 21:37
      Dopisuje się jako kolejna wierna fanka!
      Szkoda, że 3 odcinki z 5 tygodniowo muszę przegapić, bo mam wykłady akurat.. :(
      Eh, pamiętam czwartkowe wieczory z ER na Polsacie..
      • o_ll_a Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 03.12.04, 22:35
        no właśnie:))
        Pierwsza edycja ER leciała na Polsacie, w czwarki :))
        Dziekuję za przypomnienie:)

Siedziałam wtedy murem i czekałam w napięciu na niecodzienne wydarzenia w
        pracy...poza tym na młodego i początkującego Cartera:)
        • aasiek Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 04.12.04, 16:42
          A pamiętacie jak w pierwszym odcinku podsumowali Cartera?
          "Patrzcie! Pierwszy kitel szyty na miarę!"
          :DDDDD
          • o_ll_a Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 04.12.04, 17:52
            :)) jasne, przeciez to była docinka że taki paniczyk z dobrej rodziny
            prawniczej, mało że nie poszedł na prawo to jeszcze postanowił pracować na
            państwowej posadzie za nędzne pieniądze.

Swoja drogą dobrego aktora dobrali do tej roli.
            • aasiek Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 05.12.04, 18:00
              W sumie, jak spojrzeć na cały serial, to tylko Carter się ostał z pierwszej
              obsady :(
    • yenna34 SPRZEDAM 8 sezon ER ------------------UWAGA------- 04.12.04, 17:17
      Po dwa-trzy odcinki na plytce, w sumie komplet 22 odcinkow 8 serii, Divix,
      kazdy odcinek 260-270 mega. Kada plytka w oddzielnym pudeleczku. Plytki z
      nadrukiem nawiazujacym do ER, nadrukowane tytuly odcinkow. Wersja jezykowa
      oryginalna. Stan plytek idealny.

Kontakt: yenna34@gazeta.pl
    • Gość: zielona milka Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 15:57
      Podnoszę obie ręce, świetny serial, chociaż nie zawsze mogę zdążyć na początek...
      • portugeze_girl Odszedł ;', (((( 06.12.04, 18:14
        ryczalam jak bobr kiedy doug zegnal sie z carol...nie powinni go tak wypisywac
        z serialu.wyszedl na nieczulego drania.teraz er nie bedzie taki sam...
        • bialamamba Re: Odszedł ;', (((( 06.12.04, 19:40
          No to jest po prostu niemożliwe :-((((
          Teraz kogo ja będę oglądać ?? I jak oni się tak mogli rozstać, bez sensu :-(
          Myślałam, że chociaż ona za nim pojedzie, zniosłabym to dla dobra sprawy...
          • portugeze_girl up,up 07.12.04, 20:06
            podciagam watek,bo z pierwszej strony wylecial :P
            • bialamamba Re: up,up 07.12.04, 20:50
              No ja rozstroju nerwowego z nimi dostanę...
              Myślałam, że dzisiaj się zrelaksuję, pooglądam Bentona prawie na wakacjach, że
              żadnych dzieci rannych i umierających nie będzie...
              Ja zwariuję :(((
              • Gość: wiczka Re: up,up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 23:13
                Mam pytanie do doinformowanych- w której serii będzie można te nietypowe
                odcinki, kiedy sami się nakręcali? oczywiście oglądam, ale w czwartki na
                polsacie "zdanżałam" dopiero na Allę i teraz mam radochę w nadrabianiu
                zalagłości ;)
                pzdr
                • portugeze_girl Re: up,up 08.12.04, 16:17
                  wydaje mi sie,ze chodzi tu o odcinek AMBUSH, który byl na poczatku 4 serii,
                  czyli jakieś 1,5 serii temu. chyba, ze byly jakies o ktorych zapomnialam
                  (wstyd,wstyd :P)
                  a carter z tymi krotkimi wlosami wyglada zniewalajaco :D
          • scoutek Re: Odszedł ;', (((( 08.12.04, 09:33
            Bialamamba, nie martw sie... Doug sie jeszcze pojawi... na chwilke ale
            zawsze... to bedzie ta kropka nad i....
            • Gość: ktos Re: Odszedł ;', (((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 16:28
              Pojawi się? A w jakiej scenie, powiedzcie wszystko! ;-)
              I która seria jest obecnie emitowana na TVn, 5?
              Kiedyś ktoś na forum podał adres do strony na której można było przeczytać
              streszczenia ER, pamiętacie może gdzie to było?

pozdrawiam.
              • pieskuba Uprzejmie załączam :o) 08.12.04, 16:42
                www2.warnerbros.com/ertv/home.html
                • wild_thing Re: Uprzejmie załączam :o) 08.12.04, 22:28
                  ja też mogę prosić motyw przewodni z ER :D :D :D

wild_thing@gazeta.pl

Dzięki :****
              • scoutek Re: Odszedł ;', (((( 09.12.04, 08:53
                Doug pojawia sie na chwile pod koniec przedostatniego odcinka 6 serii, w
                momencie gdy z serialu odchodzi..... hm...
                wszystko tu:
                epguides.com/ER_1994/
          • Gość: przefanka Re: Odszedł ;', (((( IP: *.tvn.pl 15.12.04, 16:53
            Carol będzie jeszcze przez jedną serię, potem do niego dołączy...
            Najbardziej ryczałam w dziesiątej serii, jak umarł... nie powiem Wam kto, bo
            mnie zabijecie. :)
            swoja drogą TO JEST serial na prme time
            pozdro
            • Gość: Allegra Re: Odszedł ;', (((( IP: *.tvp.pl 10.01.05, 22:06
              Jak umarł dr Green, chciałas powiedzieć.. szkoda, że miał raka mózgu :(
    • bialamamba Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 08.12.04, 16:39
      Ło matko, oni chcą mnie wykończyć z tymi dziećmi... :(
      Dzisiaj ten ze sztachetami prawie w twarzy, Jezusie najsłodszy, mam nadzieję że
      to nie ma wpływu na jakość mego mleka, co ja przeżywam, bo mój skarb ciumka
      nieświadomy jakie matką targają emocje :))))))))))))))))))
      • portugeze_girl Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 13.12.04, 19:16
        dzisiejszy odcinek byl swietny...i ten dr.Benton z malym Reesem...uwielbiam jak
        oni radza sobie w takich katastroficznych warunkach.Ciekawe jakby zrobili to w
        NDiNZ ;P
        • bialamamba Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 13.12.04, 23:03
          No niezły, fakt :)))
          A wciąganie pacjenta przez okno ? U nas to by pacjenci zeszli pod szpitalem,
          naturalna selekcja, kto by sie tam przejmował ...
          No i Carter znowu wolny, ciekawe jak długo :)))
          • Gość: fanka Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) IP: *.eu.org 14.12.04, 18:33
            Napiszcie co było w dzisiejszym odcinku. Czy Carol rozmawiała z Dougiem?
            • portugeze_girl Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 14.12.04, 19:22
              Rozmawiala.Doug nie przyjedzie.Ona mu zabronila,ale miala nadzieje,ze sie jej
              nie poslucha i przyleci.A tu niestety...
              Lucy bierze jakies leki na pobudzenie.Na chirurga do izby przyjec Anspough
              wybiera Bentona,ten sie zgada a Corday chyba na kardiochirurgii wyladuje z
              Romano :). Flirt Corday i Marka coraz powazniejszy.I jeszcze Weawer odkryla,ze
              Carol jest w ciazy i dala jej pewna "ulge" (wow :P)
              A tak to samo co zawsze...krew,krew i jeszcze raz krew.No i okropne poparzenie
              trzeciego stopnia..brrr..
              • Gość: fanka Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) IP: *.eu.org 14.12.04, 19:25
                Dzięki bardzo:)
                Ciekawe co to była za ulga:)
                • portugeze_girl Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 14.12.04, 21:16
                  podatkowa :)
                  chodzilo mi o to,ze Carol moze nie uczestniczyc w leczeniu pacjentow,ktorych
                  stan zagraza dziecku...
                  • bialamamba Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 14.12.04, 22:09
                    A zorientowała się bo Carol opieprzyła technika, który zrobił przy niej rtg
                    pacjentowi, a potem uciekła od pacjentki z cytomegalią, która zwymiotowała
                    (dość obficie zresztą, brrr...).
                    No ale karaluch w uchu mnie zabił, proszę was...
                    • portugeze_girl Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 15.12.04, 10:36
                      i to na dodatek żywy...brrr...
                      a dziś ostatni odcinek 5 serii.dobrze,że tvn kupił też 6.ciekawe co z 7 i 8?
                      • Gość: d0minika Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 16:42
                        Jakie ładne zakończenie dzisiejszego odcinka ;)
                        I ta karuzela w tle...
                • weronkaka Re: Ostry Dyżur - są tu jacyś fani ?? :-))))))))) 18.01.05, 21:58
                  hhyhy

no ba :-))
                  ja tez jestem fanką ER,
                  chociaz zrywami udaje mi sie obejrzec te popludniowe kawalki,
                  a generalnie uzupelniam sobie braki, po wczesniejszym niedokladnym ogladaniu :-)

pozdro :-)
                  wera
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka