Dodaj do ulubionych

wada wymowy u sylwii MjM

IP: 195.28.182.* 21.06.07, 09:06
ok, powiedzcie, czy tylko ja nie moge jej sluchac??? kiedys podobną wadę
miała aktorka grająca w tym serialu Ewę, ale juz jej mineło, moze jest szansa
na naprawę wymowy u Sylwii?
psziećjesz (przeciez), fszistko (wszystko), siefie (szefie)..koszmar!
z cz robi ć lub czi
z sz robi ś lub szi itd.
a moze tylko ja jestem przewrazliwiona i slysze takie rzeczy... jak jestz
Wami?
ach, oczywiscie marzenka tez ma swój specyficzny sposób mówienia, świszczy,
ale chyba juz sie przyzwyczaiłam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dorcia Re: wada wymowy u sylwii MjM IP: *.net.aster.pl 21.06.07, 09:23
      Fakt, Sylwia ma lekką wadę wymowy, ale wydaje mi się, że nawet aktorowi wolno.
      Jednak to nie jest tak denerwujące jak głos Marzeny - przede wszystkim ma
      niesamowicie piskliwy i drażniący głos:(
    • Gość: dona Re: wada wymowy u sylwii MjM IP: 212.76.37.* 21.06.07, 09:23
      nie kojarzę bo nie śledzę, ale często słyszę u młodych aktorów po szkole
      conajmniej dziwną dykcję, np dziewczyna Maksa z Na Wspólnej mówi - pUmóż mi
      • Gość: vielb Re: wada wymowy u sylwii MjM IP: 195.28.182.* 21.06.07, 10:07
        no wlasnie to mnie dziwi, ze po szkolach aktorskich wypuszczają ludzi z takimi
        wadami.myslałam, że ćwiczą tam dykcję. nie drazniloby mnie to gdyby bylo jakies
        uzasadnienie w scenariuszu, np, ze sylwia jest z jakiegos regionu polski, albo
        ze przeszla operacje szczęki i dlatego tak mówi. ale tutaj ona "psziemawia s
        tiaką" wadą ot tak.
        a glosik marzenki, fakt, koszmar.
    • Gość: jowita771 Re: wada wymowy u sylwii MjM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 15:29
      nie słyszałam, jak mówi ta pani, ale z opisu chyba się domyslam, o co chodzi.
      też mnie drażni taka wymowa, na dodatek mam wrażenie, że one tak mówią
      specjalnie, bo to "takie słodkie".
      • Gość: lotto Re: wada wymowy u sylwii MjM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 15:52
        Kiedyś czytałam, że takie słodko-sepleniące mówienie to taka maniera
        grzecznościowa wsi kieleckiej. Co do dykcji aktorów to ona nie istnieje. Dla
        porównania proponuję obejrzeć jakiś stary film lub teatr Tv. Stare pokolenie
        aktorskie nawet jak szeptało to każde słowo było wyraźnie słyszalne.
        • Gość: vielb Re: wada wymowy u sylwii MjM IP: 195.28.182.* 21.06.07, 18:50
          no i z drugiej strony jak to w takim razie jest - na studia aktorskie jest masa
          kandydatow, miejsc malutko i ponoc wielu jest odsiewanych wlasnie za zla
          dykcje. to jak takie sylwie w ogole zostaly wpuszczone na uczelnie...
          bo poza tym to od razu mowie, ze ta aktora mi sie podoba, naprawde. ladna,
          zgrabna i w gruncie rzeczy gra sympatyczna postac.
          • Gość: monika Re: wada wymowy u sylwii MjM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 19:04
            a ona w ogole skonczyla szkole teatralna? czy jest kolejna "aktorka" tak jak
            mroczki i cichopek?
            • Gość: vielb. Re: wada wymowy u sylwii MjM IP: 195.28.182.* 21.06.07, 19:17
              no fakt, nie wiem. wiem tylko ze to dziewczyna bosaka, czyli dawnego kamila :)
              ale rzeczywiscie czy ma wyksztalcenie odpowiednie to nie wiem. ale i tak
              uwazam, ze w filmach powinny grac osoby, ktorych dykcja nie drazni, nie irytuje.
              • Gość: vielb Re: wada wymowy u sylwii MjM IP: 195.28.182.* 21.06.07, 19:18
                po prostu ta aktorka musi "jeście" popracować.
                • Gość: monika Re: wada wymowy u sylwii MjM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 19:41
                  a mnie to zaciekawilo i sprawdzialm :) okazalo sie, ze skonczyla...
                  • Gość: sonia Re: wada wymowy u sylwii MjM IP: 212.76.37.* 21.06.07, 21:37
                    może tą prywatną Lindy i kogośtam /bez urazy/
              • quba Re: wada wymowy u sylwii MjM 22.06.07, 17:27
                dziewczyna Bosaka to Monika Pikula i wcale nie gra w emce

kobieta.wp.pl/kat,26397,wid,8195691,wiadomosc.html
                • Gość: vielb Re: wada wymowy u sylwii MjM IP: 195.28.182.* 23.06.07, 09:58
                  o rany, masz racje, nie wiem co mi sie ubzdurało. wiem, ze kiedys miała grac w
                  emce, ale dlaczego stwierdziłam, ze to własnie ona?
                  czas się leczyć ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka