Gość: Piotr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 00:56 Czy polska pielęgniarka\-arz ma jeszcze szansę na pracę w USA? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zas_ale_pyra Re: Czy pielęgniarka\-arz ma szansę na pracę w US 22.05.12, 10:25 forum.gazeta.pl/forum/w,436,67497296,67497296,Czy_pielegniarka_arz_ma_szanse_na_prace_w_USA_.html Czyżby Kolega tak się staral od 2007/2008 że zapomniał? Odpowiedz Link Zgłoś
rhino1 Re: Czy pielęgniarka\-arz ma szansę na pracę w US 20.06.12, 11:42 Pielegniarki /rze maja ciagle szanse. Jest to tylko proces zmudny i duzo papierkowej roboty. Wiekszosc stanow wymaga rowniez testu z j Angielskiego ale wiem ze California i podobno NY nie wymagaja wiec jesli nie chcesz zdawa TOEFLa ( test z j. Angielskiego) to sobie zalatwiasz licencje na powyzszy stan i pozniej robisz endorsment of license, nie trzeba dodatkowych testow tylko ze znowu trzeba poswiecic okolo miesiaca na czekanie. Ile to kosztuje wszystko nie wiem. Jesli juz bys byl w stanach to jest pewna grupa pielegniarek ktore robie dobry kurs przygotowawczy i jezdza pomiedzy Illinois, California i NY chyba i tylko przygotowuja ludzi. To review nazywa sie Excell review ( jest prowadzone przez Adel Diploma , filipinka ) Powyzszy kurs jest o tyle dobry ze ma swierze info odnosnie co jest testowane i dodatkow osoby ktroe juz byly na NCLEXie przysylaja nowe tematy ktore sa na tescie . Duzo azjatow na to chodzi ale jak ja bylem w 2007 to tez tam byly 3 Polki. Dodatkowo sa rozne agencje oferujace pomoc w zalatwieniu - osobiscie nie polecam bo oni glownie chca kase zedrzec z ludzi . Najlepeiej poszperac samamu i to zrobic. Poczytac na stronie state board of nursing stanu ktory Cie interesuje - tam powinny byc wszystkie bierzace informacje. jak jeszcze masz pytania to pisz , odpoweim jesli bede wiedzial tylko z opoznieniem bo ja tu czesto nie przychodze juz. pozdrawaim Andrzej Z. Odpowiedz Link Zgłoś
zas_ale_pyra Re: Czy pielęgniarka\-arz ma szansę na pracę w US 21.06.12, 21:18 Kalifornia wymaga testu z angielskiego. Z tym, że akceptują oprócz TOEFL/TSE także IELTS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Czy pielęgniarka\-arz ma szansę na pracę w US IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.12, 01:35 Dzięki Andrzej Proszę jeszcze o odpowiedź: Jak to wszystko zacząć? Jestem w Polsce nie mam wizy. inni mówią by pierwsze znaleźć pracodawcę później starać się o wizę pracowniczą. Wizy pracowniczej nie dostanę jak nie będę mieć oferty pracy. pracodawcy też nie znajdę jak nie będę miał wizy i koło się zamyka. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zas_ale_pyra Re: Czy pielęgniarka\-arz ma szansę na pracę w US 04.08.12, 01:42 Czasy "nursing shortage" powoli się kończą. Pracę tracą nawet amerykańskie pielęgniarki. Zapotrzebowanie natomiast jest na WYKŁADOWCÓW w School of Nursing (minimum MSN, najchętniej PhD) Odpowiedz Link Zgłoś
marian_malek Re: Czy pielęgniarka\-arz ma szansę na pracę w US 22.11.12, 18:03 jak wejdzie w zycie obamacare to braknie im pielegniarek i bez egzaminow bedza zatrudniac Odpowiedz Link Zgłoś
dradam121 Re: Czy pielęgniarka\-arz ma szansę na pracę w US 14.11.13, 18:55 jak narazie obamacare nie za bardzo chce wejsc : www.cbc.ca/player/News/TV+Shows/The+National/ID/2417989703/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Czy pielęgniarka\-arz ma szansę na pracę w US IP: *.iFiber.telenet-ops.be 14.12.12, 21:00 Hej Piotr,i jak udalo Ci sie zyjsc z tego blednego kola? Odpowiedz Link Zgłoś
grigri_11 Re: Czy pielęgniarka\-arz ma szansę na pracę w US 16.12.12, 23:09 A co jeśli chodzi o techników RTG? Czytałem, że podobno w US gorzej z pracą dla nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asbierzeraz Re: Czy pielęgniarka\-arz ma szansę na pracę w US IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 13.11.13, 01:54 > Biorąc pod uwagę trudną sytuacje ekonomiczną w Stanach, podejrzewam że tylko ba > rdzo dobrzy specjaliści ze znakomitą znajomością języka mogą znaleźć pracę. > Przeczytaj uwaznie i ze zrozumieniem to co napisales. Tak nielogiczne zdania pisza ludzie, ktorzy maja problem z logicznym mysleniem. Zaprzeczasz sobie w tym samym zdaniu. 1. Jezeli prawda jest, ze sytuacja ekonomiczna w Stanach jest trudna to: nieprawda jest, ze bardzo dobrzy specjalisci ze znakomita znajomoscia jezyka beda szukac pracy w Stanach. 2. Natomiast jezeli prawda jest, ze bardzo dobrzy specjalisci ze znakomita znajomoscia jezyka beda szukac pracy w Stanach to: na pewno nieprawda jest, ze sytuacja ekonomiczna w Stanach jest trudna. Jasne? Odpowiedz Link Zgłoś