Dodaj do ulubionych

szukamy pracy w USA!

28.05.14, 14:31
Witam wszystkich,

Ja (aktualnie studentka, jednak już za kilka tygodni absolwentka) oraz mój chłopak, który jest już po studiach szukamy możliwości wyjazdu do pracy w USA (i ewentualnie podjęcia dalszej nauki). Przejrzeliśmy już dużo forów na ten temat, ale nie znaleźliśmy nic odpowiedniego (są wyjazdy dla studentów, ale nie o takie nam chodzi). Mianowicie, zależy nam abyśmy mieszkali razem, oraz pracowali w jednym regionie. Nie mamy jakiś sprecyzowanych wymagań co do pracy. Interesuje nas wyjazd na conajmniej rok, może być też dłużej. Potrzebujemy pomocy osoby bądź agencji pracy, która zaoferuje nam pomoc w znalezieniu legalnej pracy i zakwaterowania, jak i również pomoc w uzyskaniu pozwolenia na prace. Jeżeli chodzi o nasze umiejętności to ja posługuję się w stopniu komunikatywnym językiem angielskim, u chłopaka jest troszkę gorzej, ale jesteśmy w stanie polepszyć ten stan o ile będzie taki wymóg.
Osoby, które są w stanie nam pomóc bardzo proszę o kontakt.
Obserwuj wątek
    • ratpole Re: szukamy pracy w USA! 29.05.14, 00:06
      tunexisa napisał(a):

> Witam wszystkich,
      >
      > Ja (aktualnie studentka, jednak już za kilka tygodni absolwentka) oraz mój chło
      > pak, który jest już po studiach szukamy możliwości wyjazdu do pracy w USA (i ew
      > entualnie podjęcia dalszej nauki). Przejrzeliśmy już dużo forów na ten temat, a
      > le nie znaleźliśmy nic odpowiedniego (są wyjazdy dla studentów, ale nie o takie
      > nam chodzi). Mianowicie, zależy nam abyśmy mieszkali razem, oraz pracowali w j
      > ednym regionie. Nie mamy jakiś sprecyzowanych wymagań co do pracy. Interesuje n
      > as wyjazd na conajmniej rok, może być też dłużej. Potrzebujemy pomocy osoby bąd
      > ź agencji pracy, która zaoferuje nam pomoc w znalezieniu legalnej
      > pracy i zakwaterowania, jak i również pomoc w uzyskaniu pozwolenia na prace. J
      > eżeli chodzi o nasze umiejętności to ja posługuję się w stopniu komunikatywnym
      > językiem angielskim, u chłopaka jest troszkę gorzej, ale jesteśmy w stanie pole
      > pszyć ten stan o ile będzie taki wymóg.
      > Osoby, które są w stanie nam pomóc bardzo proszę o kontakt.

A pieniadze na ta pomoc macie czy raczej wolelibyscie za darmo?
      • tunexisa Re: szukamy pracy w USA! 29.05.14, 12:48
        Jesteśmy w stanie zapłacić za udzieloną pomoc.
    • Gość: asbierzeraz Re: szukamy pracy w USA! IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 06.07.14, 18:47
      Bez odpowiedniej wizy nie mozna w Stanach pracowac.

Z kolei wize sponsoruje pracodawca wiec przynajmniej nie dajcie sie nabrac na jakies oferty/obietnice nieznanych agencji pracy.

Skoro jestescie po studiach (np. Computer Science) to mozecie probowac znalezc prace na wizie H1B.
    • Gość: Johnny Re: szukamy pracy w USA! IP: *.vs.shawcable.net 07.07.14, 01:46
      Typowe glupki z Polski. Angielskiego prawie nie znaja, nie maja wizy pracowniczej i chca tu przyjechac pracowac. Od tego macie wasz kochany Eurokolchoz
      • tunexisa Re: szukamy pracy w USA! 09.07.14, 19:45
        Twoja odpowiedź jest zupełnie nie na temat. Skąd wiesz, jakie są nasze umiejętności? Poznałeś nas? Rozmawiałeś z nami? Jeżeli nie potrafisz pomóc to najlepiej nie odpowiadaj na ten post. Polaczki-cebulaczki, gratulacje własnie w ten sposób jedną cebulę obrałeś. Pozdrawiam.

Gość portalu: Johnny napisał(a):

> Typowe glupki z Polski. Angielskiego prawie nie znaja, nie maja wizy pracownicz
        > ej i chca tu przyjechac pracowac. Od tego macie wasz kochany Eurokolchoz
    • katar-zyna1 Re: szukamy pracy w USA! 05.04.16, 15:32
      Why Not USA przedstawia nowe oferty dobrze płatnej pracy na Alasce. Już 9 kwietnia 2016 r. (tj. sobota) odbędą się Targi Pracy z Amerykańskimi Pracodawcami w Krakowie. Podczas spotkania obecni będą przedstawiciele dwóch firm Peter Pan Seafoods oraz Icicle Seafoods z Alaski. Tylko udział w targach daje możliwość wzięcia udziału w rekrutacji do pracy na Alasce! Wstęp bezpłatny.

Warunki uczestnictwa w programie:
      - wiek pomiędzy 18 - 40 lat;
      - znajomość języka angielskiego na poziomie komunikatywnym;
      - gotowość pracy w wyznaczonym terminie (czerwiec - sierpień/wrzesień);
      - otwartość na nowe doświadczenia oraz chęci do pracy.

Pracodawca Peter Pan Seafoods oferuje:
      - bardzo dobre warunki finansowe: 9,75 USD/1 godz., każda nadgodzina: 14,63 USD;
      - połączenie lotnicze między Anchorage, a miejscem pracy i z powrotem;
      - darmowe zakwaterowanie i wyżywienie;
      - zwrot kosztów za bilet lotniczy z Polski do USA i z powrotem dla osób, które przepracują cały kontrakt.

Pracodawca Icicle Seafoods oferuje:
      - bardzo dobre warunki finansowe: 9,75 USD/1 godz., każda nadgodzina: 14,63 USD;
      - połączenie lotnicze między Seattle, a miejscem pracy i z powrotem;
      - zakwaterowanie i wyżywienie płatne 10$ za dzień, jednak zostanie zwrócone po przepracowanym kontrakcie;
      - zwrot kosztów za bilet lotniczy z Polski do USA i z powrotem dla osób, które przepracują cały kontrakt.

Szczegółowy pod: alaska@whynotusa.pl
      • zas_ale_pyra Re: szukamy pracy w USA! 06.04.16, 22:17
        Dobrze płatna praca za $9.75.
        ROTFL.
        Forum nie jest miejscem reklamy. Za reklamę się płaci.
    • pattiexdd Re: szukamy pracy w USA! 07.11.16, 15:25
      Cześć !
      A nie myślałaś nad wyjazdem jako au pair ? Jest to świetny program, który polega na tym, iż mieszkasz u rodziny zagranicznej ( w zależności gdzie pojedziesz ) za darmo, również wyżywienie masz darmowe i możesz uczęszczać na różnego typu kursy. Dostajesz również kieszonkowe tygodniowo na własne wydatki. W zamian za to Ty opiekujesz się dziećmi rodziny. Zaprowadzasz ich do szkoły, bawisz się z nimi, odrabiasz lekcje, wychodzisz do kina, etc. W tygodniu przysługuje Ci co najmniej półtora dnia wolnego w całości oraz jeden weekend wolny miesięcznie co najmniej. Pracujesz góra 45h tygodniowo.
      Na polskim rynku jest wiele agencji zajmujących się takimi wyjazdami. Ja osobiście mogłabym Ci polecić agencję PROWORK, z której sama korzystam i jestem jak najbardziej zadowolona. Co prawda wyjechałam do Anglii, nie do USA, ale w przyszłości zamierzam wybrać się również do Ameryki za pośrednictwem właśnie tej agencji. Sprawdź ich stronę internetową, być może Cię zainteresuje ! :)
      www.prowork.com.pl/
      A jeśli miałabyś jakieś pytania do osoby, która już wyjechała na taki program i korzystała z usług tej agencji, skontaktuj się ze mną mailowo: patrycjag1428@wp.pl
      Z chęcią odpowiem na Twoje pytania.
      Pozdrawiam serdecznie. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka