Gość: Matylda IP: *.dyn.optonline.net 01.09.06, 02:52 Czy ktos zna wiarygodna agencje pracy w Nowym Jorku ? Te, z ktorymi mialam do czynienia (i polskie i amerykanskie) pobieraly tylko zaliczki i na tym konczyla sie ich aktywnosc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jot-23 Re: Szukam dobrej agencji pracy w NYC ! 01.09.06, 03:50 amerykanskie pobieraly zaliczki? ot chyba byly te "amerykanskie" co zamykaja swe podwoje wczesnym piatkowym popoludniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matyda Re: Szukam dobrej agencji pracy w NYC ! IP: *.dyn.optonline.net 01.09.06, 03:55 a wcale nie! pracuja codziennie (nawet w piatki) do 5.30 i maja biuro w b. dobrym punkcie, nieadekwatnym do obslugi.. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Szukam dobrej agencji pracy w NYC ! 01.09.06, 04:02 ah...nie wiem jakiej pracy szukasz, w "moim" zawodzie, jak i wielu innych, szukajac przez head huntera, nigdy by mi nie przyszlo do glowy zebym to ja mial placic posrednikowi (zawsze placi pracodawca) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Szukam dobrej agencji pracy w NYC ! IP: *.dyn.optonline.net 01.09.06, 04:05 Wiesz, ja raczej nie bede fatygowac head huntera ;) Nie mam szczescia do dobrych agencji i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
aksiegowy Re: Szukam dobrej agencji pracy w NYC ! 01.09.06, 14:56 Matylda Pobierane od pracownikow oplat za prace i zaliczek jest regulowane przez Labor Deparment. public.leginfo.state.ny.us/menugetf.cgi?COMMONQUERY=LAWS Wydrukuj link i idz do nich i powiedz ze pobieranie zaliczek jest nielegalne i jak ci w tej chwili nie oddadza kasy wyslesz zazalenie z pokwitowaniem zaliczki ktora dalas do: NYS Department of Labor W. Averell Harriman State Office Campus Building 12 Albany, NY 12240 i ze juz teraz z miejsca bedziesz dzwonic: 518-457-9000 Moze to pomoze i ci oddadza pieniadze. A na przyszlosc: Placi sie tylko po przyjeciu do pracy, i tak na prawde lepsze agencje nie pobieraja zadnych oplat od pracownikow, tylko od pracodawcow. Nie napisalas jakiej pracy szukasz ale domyslam sie sie ze cos z opieki lub sprzatania - wez nowy dziennik i dzwon po agencjach i pytaj sie czy biora opalte od pracownika. Jak nic nie znajdziesz to NYTimes ma takich agencji pelno. Niestety angielski musi byc OK. Powodzenia AK Odpowiedz Link Zgłoś