Dodaj do ulubionych

Praca dla fizjoterapeuty

27.12.06, 17:26
Witam, czy ktoś może orientuje się jak wygląda sprawa z pracą dla
fizjoterapeuty w USA lub Kanadzie. Wiem, że jest to poszukiwany tam zawód. Czy
jest uznawane polskie wykształcenie? Czy trzeba może uzyskać tam jakieś
ichniejsze licencje itp?
Za wszelkie poważne odpowiedzi będę szczerze wdzięczny.
Obserwuj wątek
    • revy Re: Praca dla fizjoterapeuty 27.12.06, 17:42
      physior napisał:

> Witam, czy ktoś może orientuje się jak wygląda sprawa z pracą dla
      > fizjoterapeuty w USA lub Kanadzie. Wiem, że jest to poszukiwany tam zawód. Czy
      > jest uznawane polskie wykształcenie? Czy trzeba może uzyskać tam jakieś
      > ichniejsze licencje itp?
      > Za wszelkie poważne odpowiedzi będę szczerze wdzięczny.

przeczytaj od deski do deski

www.apta.org//AM/Template.cfm?Section=Home
      zajrzyj do "job bank"

zadzwon do tych oferujacych prace i zapytaj sie jakie sa ich wymagania, jezeli
      chodzi o wyksztalcenie certyfikaty itd

Kanada?
      www.physiotherapy.ca/
    • Gość: Monika Re: Praca dla fizjoterapeuty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 23:38
      Mam wiedzę na temat Canady. Bardzo dobrze opłacany zawód, o pracę też nie jest
      trudno, chociaż to raczej środowisko zamknięte. Co do studiów to trzeba je
      powtórzyć. Fizykoterapeuta jest na liście zawodów, do których są konkretne
      wymagania. Ale na koniec powiem, jeśli w tym zawodzie to tylko do Canady :)
      Powodzenia
      • Gość: Fizjoterapeuta Do Moniki IP: *.hsd1.fl.comcast.net 29.12.06, 00:00
        Powtorzyc studia?????????Monika,masz bardzo zle informacje i nie rozpowszechniaj ich.........
        Pozdrawiam
        • Gość: Monika Re: Do Moniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 17:22
          No może się nie doprecyzowałam. Trzeba zrobić uzupełnienia. W Canadzie nie
          będzie honorowany dyplom polskiej uczelni, chyba że taka uczelnia posiada
          podpisaną Umowę z uczelnią kształcącą w tym zawodzie w Candzie. Trzeba dyplom
          nostryfikować. Pierwszy krok to złożenie do właściwej instytucji w Canadzie
          (mogę podpytać gdzie dokładnie - jeśli chcesz) swojego dyplomu przetłumaczonego
          notarialnie na język angielski - dostaniesz odpowiedź co i jak należy
          uzupełnić. Zdajesz egzaminy. Trzeba się uczyć, ale warto. Potem z czasem
          dostajesz tzw. asesora, który sprawdza jak pracujesz (dotyczy to osób
          samodzielnie prowadzących w tym zakresie działalność gospodarczą). Większość
          osób w tym zawodzie naprawdę zarabia bardzo dobre pieniądze nie tylko na
          polskie ale i na kanadyjskie warunki. Mam rodzinę w Canadzie i bardzo wielu
          znajomych w tym środowisku. Nie mam potrzeby niczego naciągać. poprostu wiele
          wiem na ten temat i chętnie się z tym podzielę. W tym zawodzie można zarobić
          dużo pracując na własny rachunek na zlecenie kompanii, które opiekują się
          osobami starszymi różnych narodowości. Powodzenia !
          • robinhood101 Re: Do Moniki 30.12.06, 23:07
            Splywaj mala i wiecej juz nie pieprz.
          • Gość: witek Re: Do Moniki IP: 207.134.80.* 30.12.06, 23:12
            Powinnas znalezc specjalne forum dla przedszkolakow. Wowczas beda cie sluchali
            z zajeciem. Tutaj nie powinnas nic pisac, bo nic nie wiesz. Zdajesz mature w
            tym roku czy w przyszlym?
    • Gość: cody Re: Praca dla fizjoterapeuty IP: *.hsd1.va.comcast.net 29.12.06, 02:43
      Mam nadzieje ze masz magistra fizykoterapii... Egzaminy na licencje sa bardzo trudne wiec duzo nauki
      cie pewnie czeka. Szczegolnie ze jesli studiowales w Polsce to na pewno nie bylo to po angielsku.
    • physior Re: Praca dla fizjoterapeuty 29.12.06, 16:59
      Dziękuję za dotychczasowe informacje i za wasze zainteresowanie tematem.
      Bardziej interesuje mnie właśnie kwestia pracy w Kanadzie w tym zawodzie
      ponieważ tam mam większe szanse na wyjazd.
      Jak własnie wygląda uznawanie polskiego dyplomu (właśnie kończę studia mgr)czy
      wystarczy tylko zdać licencję prowincjonalną czy powtarzać cala szkole czy
      tylko częsc? Może ktoś miał podobne doświadczenia? Generalnie czy jest sens
      szukania pracy w zawodzie przed wyjazdem? Będę wdzięczny za każdą informacje
      • robinhood101 Re: Praca dla fizjoterapeuty 30.12.06, 00:22
        Kolego!
        Podano ci wiele stron. Usiadz, przeczytaj je i nie zawracaj doopy. Wszystkie
        odpowiedzi masz na tych stronach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Lopata ci nikt nie nalozy trzeba sie odrobine wysilic.
      • logar Re: Praca dla fizjoterapeuty 30.12.06, 04:46
        Informacja dla fizjoterapeutow wyksztalconych zagranica :
        www.cicic.ca/en/professions.aspx?sortcode=2.19.21&prof=3142
    • physiodna Re: Praca dla fizjoterapeuty 11.02.21, 11:23
      We have a lots of physiotherapy vacancies in oakville, toronto. If you really wanted to get guide physiotherapy jobs then contact here : physiodna.com

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka