paris4 23.06.10, 18:32 Rzućcie jakąś sałatką lub makaronem pliz Nie wiem za bardzo jak "zagospodarować" ten bób a bardzo lubię Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lipiec_2007 Re: pomysły na dania z bobem 23.06.10, 20:51 uwielbiam bob. zreszta jak wszystkie straczkowe:) najbardziej mi smakuje z dojrzalymi pomidorkami koktajlowymi, czosnkiem (duzo!) i oliwa. mozna zrobic zupe z bobem, alla minestrone. chetnie posledze watek dla inspiracji:) Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: pomysły na dania z bobem 23.06.10, 20:54 zapomnialam dodac, ze do gotowania bobu dobrze jest dodac galazke kopru. pachnie wtedy bosko! Odpowiedz Link
monikaj21 Re: pomysły na dania z bobem 23.06.10, 21:28 Ja nie zaindspiruję bo ja lubię bób jeść normalnie, bez niczego. mniam :) Odpowiedz Link
a_beatle Re: pomysły na dania z bobem 24.06.10, 09:01 Też uwielbiam bób, ale jem bez niczego, ugotowany:-) Poszperałam jednak i na lubianej przeze mnie, a polecanej tu na forum stronie kwestiasmaku.com znalazłam takie propozycje: www.kwestiasmaku.com/pasta/makarony_z_bobem/przepisy.html Nie próbowałam, ale brzmią zachęcająco:-) Odpowiedz Link
lilka.k Re: pomysły na dania z bobem 25.06.10, 10:19 Te makarony wyglądają super, ale ja jestem bardzo makaronowa ;) Chyba spróbuję, dam szansę temu bobu ;))), bo nie przepadam. Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: pomysły na dania z bobem 25.06.10, 10:54 mam jakies takie dziwne wrazenie, ze w tym blogu to bardziej chodzi o zdjecia i strone wizulana niz o same potrawy. dlatego tez do tej pory jakos nie przekonalam sie do przyrzadzenia zadnej z nich. te "bobowe" propozycje, wg mnie, tez sa jakies takie wyrafinowane dla potrzeb zdjecia bardziej niz podniebienia. ale moze sie myle. jesli cos bedzie warte grzechu z tych propozycji, to dajcie znac dziewczyny Odpowiedz Link
lilka.k Re: pomysły na dania z bobem 25.06.10, 10:58 Masz rację, ale ja robiłam już sporo z tej strony i naprawdę wszystko wychodzi pyszne. Mogę ci podać linki co robiłam ;) Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: pomysły na dania z bobem 25.06.10, 11:00 dawaj, dawaj:) ja jestem rowniez bardzo makaronikowa Odpowiedz Link
lilka.k Re: pomysły na dania z bobem 25.06.10, 11:17 ja omijam z tej strony potrawy, w ktorych po skłądniki musze jechac 20 km, hehe, ale zdarza się.. Robiłam te naleśniki: 1. nalesniki a tu wersja moja: moja wersja 2. to jest przepyszne: kanapka a tu moja wersja tek kanapki, z mozarellą ;) kanapka moja 3. robilam jeszcze te burgery są pyszne 4. a to jadła u mnie nasza Ula i tez mowila, ze pycha! Polecam kurczak zapiekany jeszcze robilam kilka zreczy, ale to pozniej wpisze jak znajde :) Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: pomysły na dania z bobem 25.06.10, 11:52 dzieki, lilka. dziel sie ze mna, dziel:) ten przepis na nalesniki jest b fajny. no i sezon na truskawki w pelni. moze w weekend sprobuje. akurat mam truskawek cala kobialke. te buleczke alla bruschetta bardzo lubie, a ten kurczakowy sos robie podobnie, tylko ze bez kurczaka. po prostu sos i kluski. faktycznie wszystko pysznie. z hamburgerow to pewnie by sie maz ucieszyl:) Odpowiedz Link
lilka.k Re: pomysły na dania z bobem 25.06.10, 11:57 A będę się dzielić, bo wyczuwam bratnię duszą jesli chodzi o kuchnię jak Cię czytam :). Burgery..taaak, mąż mój był zahcywcony i jak tylko przynosi wołowinę, to sobie życzy burgery. Ja robię bez buły często, sama takie. Zajadamy z sałatą :) Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: pomysły na dania z bobem 25.06.10, 12:11 lilka, ja cie wciaz zapraszam na sushi, kiedy bedziesz w wawie (i ja rowniez:). w barze, niedaleko mojego biura. wiem, ze lubisz i koniecznie musisz porownac z innymi, ktore jadlas:) Odpowiedz Link
lilka.k Re: pomysły na dania z bobem 25.06.10, 12:26 pod koniec lipca będę na chwilkę :) dzięki, chętnie! Sushi nigdy nie odmawiam! :D Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: pomysły na dania z bobem 25.06.10, 20:02 no niestety, my w drugiej polowie lipca bawimy nad morzem. ale, mam nadzieje, ze jeszcze okazji bedzie sporo:) Odpowiedz Link
lipiec_2007 lilka 30.06.10, 20:13 potwierdzam zgodnie z mezem, ze nalesniki warte sa grzechu. teraz sprobuje pasty z brokulami zalinkowanej przez a_beatle pozdrawiam Odpowiedz Link
lilka.k Re: lilka 30.06.10, 20:18 Wiedziałam, że jak zrobisz, to polubicie. Są rewelacyjne :) Odpowiedz Link
a_beatle Kasiu Lipiec 25.06.10, 12:40 Przygotowywałam kilka potraw z tej strony, wszystkie były wspaniałe, że się tak nieskromnie wyrażę, a to przede wszystkim zasługa przepisów, nie zdjęć;-) Np: www.kwestiasmaku.com/pasta/page932/makaron_z_brokulami/przepis.html ten makaron przedwczoraj jadła, przepyszny i prosty: www.kwestiasmaku.com/ryby_i_owoce_morza/losos_z_alaski/makaron_z_lososiem/przepis.html zimą jedliśmy tę zupę, wspaniale rozgrzewała: www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/zupy/marchewkowa/przepis.htmlPolecam! Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: Kasiu Lipiec 25.06.10, 20:10 dziekuje Aniu, ten makaron z brokulami kusi...na pewno sprobuje. a ten z lososiem robie podobnie, tylko zamiast kremowki dodaje mascarpone, a zamiast rukoli - koperek. jest naprawde pyszne, a robi sie 5 min. ostatni link mi sie niestety nie wyswietla, moze dlatego, ze (jak piszesz) to danie zimowe:) Odpowiedz Link
a_beatle Re: Kasiu Lipiec 25.06.10, 21:15 O to koniecznie spróbuję z mascarpone i koperkiem, w ogóle dla mnie łosoś i koperek to duet idealny, dzięki za inspirację! Odpowiedz Link
motylek1407 Re: pomysły na dania z bobem 25.06.10, 14:40 Dzieki za ten link dziewczyny!!! Cudne te przepisy! Mniam! Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: pomysły na dania z bobem 30.06.10, 20:11 paris, chcialabym sie zrehabilitowac troche za "popsucie" watku i zaproponowac sposob na bob:) w gazecie znalazlam przepis na paste z bobu z wedzonym pstragiem. bardzo zachecajaca i sprobuje na pewno. dzis u nas na kolacje tez byl bob - ugotowany i polany oliwa z oliwek z duza iloscia czosnku. bardzo pachnaco i pysznie:) Odpowiedz Link
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama