Dodaj do ulubionych

Jakie macie kredki?

18.02.11, 10:56
My mamy pastele olejne pentela - super, ale łamią się na potęgę i brudzą okropnie, nie kupię ich więcej na razie. Z ołówkowych mamy grube bambino, fajne, tylko wolałabym żeby miały trójkątną oprawę. Możecie coś polecić? Czym malują wasze dzieci?
Obserwuj wątek
    • anmroz Re: Jakie macie kredki? 18.02.11, 11:01
      Mamy dokładnie taki sam zestaw. Pastele olejne i bambino w drewnianej oprawie. Nie zamierzam kupować innych, dla mnie są najlepsze. Nienawidzę zwykłych ołówkowych, brr..
      Maciuś, maj 2010
      Michał, lipiec 2007
      Martyna, grudzień 1999
    • aurinko Re: Jakie macie kredki? 18.02.11, 11:46
      Grube Bambino - Majka najchętniej nimi koloruje. Mamy też "niełamiące" się chyba Conte, ale jakieś dziwne gumowe są i na dodatek Majka je łamała na pół i jakoś jej nie podpasowały. Chciałam kupić trójkątne - takie: allegro.pl/kredki-junior-grip-trojkatne-op-30-szt-jakosc-i1457796082.html koleżanka ma takie i są super ale zrezygnowałam jak Majka nauczyła się prawidłowo trzymać kredkę.
      • joasia83m Re: Jakie macie kredki? 18.02.11, 12:01
        kredek mamy mnostwo i drewniane trojkatne, i nor,alne, i pastele olejne i suche i mambino swiecowe, ale i tak najchetniej maluje kreda po tablicy
        • ridibunda Re: Jakie macie kredki? 18.02.11, 12:18
          Zwykłe ołówkowe i tablica z kredą odpadają - pierwsze to nic nie warte, drugiego mam dość w pracy, zresztą mieli już taką tablice i używali sporadycznie, stoi w pokoju starszaka w kącie.
          Myślałam o trójkątnych grubych głównie ze względu na leworęcznego starszaka, który czasem przedziwne akrobacje z tymi kredkami robi.
          Właśnie te Faber Castell mi się rzuciły w oczy na allegro, tylko nie wiem, jaka jakość. Podobne do bambino?
          • pabia_a Re: Jakie macie kredki? 18.02.11, 13:46
            bambino świecowe i bambino grube w drewnie, kredki zwykłe okrągłe i trójkątne, zawsze przy zakupie zwracam uwagę by miękko rysowały
            • gosia399 Re: Jakie macie kredki? 18.02.11, 14:15
              olejne pentela ,bombowe kolory, prawda łamią sie ale barwy tak swieże ze to łamanie mało istotne,cena jak dla nas wysoka
              mamy tez ołówkowe ale kuba nie lubi nimi malowac a najbardziej to uwielbia malowac farbkami
    • domatorka.amatorka Re: Jakie macie kredki? 18.02.11, 15:29
      W Lidlu są teraz te duże kredki w trójkątnej oprawie. Mamy już kilka zestawów i Młodsi je uwielbiają
      • iki2007 Re: Jakie macie kredki? 18.02.11, 16:30
        mamy takie
        allegro.pl/stabilo-grube-kredki-trojkatne-trio-12-kolorow-i1455091536.html
        cudne są!!
        • ankas4 Re: Jakie macie kredki? 18.02.11, 22:28
          My tez mamy zwykle,nawet nie wiedziałam,ze mozna kupic trójkątne , my kupilismy takie nakładki gumkowe trójkątne zeby Tymek uczyl sie poprawnie trzymac jak pisze.
          • aga_junior Re: Jakie macie kredki? 19.02.11, 07:19
            kredek mamy całe mnóstwo różne: bambino, conte, bic, bambino, jakieś zwykłe, pastele wywaliłam bo junior je jadł jak był młodszy.
            • alcea3 Re: Jakie macie kredki? 19.02.11, 09:54
              mam zwykle takie jak dzieci maja w szkole ;)

a na obrazku dzwoneczek ;)
              • andzia84 Re: Jakie macie kredki? 19.02.11, 10:21
                oj przeróżne, bambino i świecowe i drewniane, ale Roch najbardziej lubi flamastrami malować. mamy takie z ikei z pieczątką z jednej strony i flamastrem z drugiej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka