Dodaj do ulubionych

jaki bank wybrać??????

31.07.13, 09:30
Informacja o kolejnej podwyżce konta doprowadza mnie do szału. 24 zł/miesięcznie wydaje mi się dużo wszystkich opłat. Czas chyba na zmianę banku.
To co mi jest potrzebne w koncie:
Obsługa przez internet, przelewy za darmo :)
wpłatomaty, bankomaty 0 zł :)
2 karty płatnicze 0 zł :)

W jakim banku może mnie to kosztować najmniej :) na dłużej, nie tylko na rok promocji :)
Obserwuj wątek
    • aurinko Re: jaki bank wybrać?????? 31.07.13, 09:34
      Firmowe czy prywatne? Płacisz w sklepach kartą?
      • aga_junior Re: jaki bank wybrać?????? 31.07.13, 10:09
        prywatne, w sklepach płacę rzadko, najczęściej na stacji benzynowej :)
        często natomiast potrzebuję wpłatomatu :)
        • aurinko Re: jaki bank wybrać?????? 31.07.13, 10:36
          A zwykły mbank Ci nie pasuje?
          • aga_junior Re: jaki bank wybrać?????? 31.07.13, 12:43
            nie wiem nigdy nie miałam konta w innym banku w starym "lukasie" mam od zawsze :)
            no kiedyś w pko jak prawie w ogóle nie było innych banków
            • emma_me Re: jaki bank wybrać?????? 31.07.13, 12:55
              ja ma w creditagricole czyli starym lukasie i mam to o co pytasz za darmo ;)
              • aga_junior Re: jaki bank wybrać?????? 31.07.13, 13:16
                emma_me napisała:

> ja ma w creditagricole czyli starym lukasie i mam to o co pytasz za darmo ;)

i nie masz żadnych opłat miesięcznie?

No ja niby tez mam to za darmo ale ...
                dowolna ilość przelewów 3,50(pakiet miesięczny)
                prowadzenie konta 10,00
                każda z kart 6 zł (jeśli nie dokonam transakcji na 300 zł)
            • aurinko Re: jaki bank wybrać?????? 31.07.13, 13:00
              No to napiszę Ci jak jest w mbanku.
              Prowadzenie konta 0zł
              Karta bankomatowo/płatnicza 0zł (był czas że kosztowała 2zł jeśli nie zrobiło się transakcji kartą na 100zł miesięcznie)
              Wypłata z bankomatów BZWBK i Euronet 0zł
              wpłatomaty przy punktach aspiro mbank oraz multibank 0zł (wpłata w multibanku pojawia się tego samego dnia na koncie)
              przelewy zwykłe 0zł

To tak na szybko, generalnie mbank do takiego zwykłego używania na codzień jest ok, natomiast jeśli chodzi o produkty bankowe to już trzeba uważać, ale to w każdym banku są pułapki ;) aha, przelewy robisz przez net z kodem smsowym (jednorazowe hasło), możesz wpisać stały nr konta np. pod hasłem "czynsz" i tylko klikasz "wykonaj" już bez kodu, wygodne przy comiesięcznych rachunkach.
              • joa261 Re: jaki bank wybrać?????? 31.07.13, 13:10
                My też mamy mbank.
                Chwalę sobie pod każdym względem.
              • aga_junior Re: jaki bank wybrać?????? 31.07.13, 13:19
                aurinko napisała:

> No to napiszę Ci jak jest w mbanku.
                > Prowadzenie konta 0zł
                > Karta bankomatowo/płatnicza 0zł (był czas że kosztowała 2zł jeśli nie zrobiło s
                > ię transakcji kartą na 100zł miesięcznie)
                > Wypłata z bankomatów BZWBK i Euronet 0zł
                > wpłatomaty przy punktach aspiro mbank oraz multibank 0zł (wpłata w multibanku p
                > ojawia się tego samego dnia na koncie)
                > przelewy zwykłe 0zł
                >
                > To tak na szybko, generalnie mbank do takiego zwykłego używania na codzień jest
                > ok, natomiast jeśli chodzi o produkty bankowe to już trzeba uważać, ale to w k
                > ażdym banku są pułapki ;) aha, przelewy robisz przez net z kodem smsowym (jedno
                > razowe hasło), możesz wpisać stały nr konta np. pod hasłem "czynsz" i tylko kli
                > kasz "wykonaj" już bez kodu, wygodne przy comiesięcznych rachunkach.

dzięki za informacje ;-)

a powiedz mi jeszcze czy taki zwykły przelew wychodzi tego samego dnia?
                • aurinko Re: jaki bank wybrać?????? 31.07.13, 13:28
                  Zwykły przelew wychodzi tego samego dnia, są 3 różne godziny sesji wychodzących: 5:55, 9:55 i 13:25, do innego mbanku idzie w czasie rzeczywistym, nawet w nocy.
    • olcia.kaktus Re: jaki bank wybrać?????? 31.07.13, 12:42
      mbank
      • myrtille Re: jaki bank wybrać?????? 31.07.13, 13:52
        Od 2 lat mam w mbanku, ale już 2 raz składałam reklamację. Raz jakaś transakcja zagraniczna była przeprowadzona w Niemczech (?!?!), a tydzień temu podczas naszego wyjazdy do Torunia 2 krotnie zablokowali mi pieniądze za tą samą usługę noclegową. Co lepsze, środki na koncie miałam tylko na 1 transakcję, co spowodowało debet debetu. Paranoja. Właśnie dziś wysyłam reklamację nr 2 bo już widzę koszta jakie naliczą mi za przekroczenie limitu kredytu odnawialnego.
        Także na chwilę obecną mbanku nie polecam
        • aurinko Re: jaki bank wybrać?????? 31.07.13, 14:06
          Niestety w każdym banku mogą się zdarzyć takie kwiatki :( Ja i Nm mamy nasze konta w mbanku od 12 lat i póki co (odpukać) żadne z nas nie miało potrzeby składania reklamacji, a "eksploatujemy" konto i karty bardzo intensywnie. Jednak zawsze dokładnie wszystko sprawdzam. Byłam jeszcze bardzo zadowolona z Alior Sync dopóki wypłacali cashback na starych zasadach, po zmianach zamknęłam konto.
          • m_k8 Re: jaki bank wybrać?????? 31.07.13, 16:01
            ja mam ing bank. Konto za 0, przelewy za 0, karty dwie za 0 jeśli dokonam operacji na jakąś tam kwotę, nie pamiętam już jaką ale ja kartą płacę prawie zawsze więc mnie nie specjalnie to interesowało. Teraz na iphone mam genialną aplikację ing. Robienie nią przelewów jest łatwiejsze niż w wersji przez komputer (choć i tam jest proste).
    • zaufany_doradca Re: jaki bank wybrać?????? 18.11.21, 12:43
      Odpowiedź brzmi bank Santander. Już na sam początek za założenie konta dostajemy 300zł, wszystkie z wymienionych potrzeb można znaleźć w ich ofercie, i wiele więcej. Gorąco polecam, tutaj daje odnośnik bezpośrednio do oferty :) : f-ads.pl/link/1898/48374427

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka