smolineczka 17.05.16, 15:25 Hej, czy Wasze dzieci pojechały / jadą na zielone szkoły? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aurinko Re: Zielone szkoły 17.05.16, 16:50 Maja nie. Bardzo żałuję, ale szkoła nie chciała zorganizować takiego wyjazdu. Może w starszych klasach się uda. Za to będzie noc w szkole, coroczna akcja wyłącznie dla klas III :) Odpowiedz Link
fassollka Re: Zielone szkoły 18.05.16, 15:16 Tak! Pojechali do Dziwnówka na dwa tygodnie. Dzisiaj wraca. Pani wysyłała nam na Snapchacie zdjęcia i filmy i aż buzia sama się śmiała widząc ich takich uradowanych :-) Już się Młodego nie mogę doczekać. Odpowiedz Link
smolineczka Re: Zielone szkoły 18.05.16, 19:48 Fassolka, aż na dwa tygodnie! jestem pod wrażeniem... u nas wyjazd naszej klasy 2b i klasy 2c, - czyli jeden duży autokar z dzieciakami i nauczycielkami, - w góry, od poniedziałku do piątku: cztery nocy bez rodziców, ale zato z wycieczkami i różnego rodzaju zajęciami, warsztatami, wieczorkami integracyjnymi, zabawami sportowymi i innymi atrakcjami. szkoda tylko, że pogoda nie zbyt ciepła, ale jak się dobrze ubrać, smacznie i do syta zjeść, to, mam nadzieję, można czas spędzić z przyjemnością i wrócić zadowolonym do stęsknionych rodziców ;-) Odpowiedz Link
burdziaa Re: Zielone szkoły 17.05.16, 18:34 A czy taka 3 dniowa wycieczka w góry to jest to samo co zielona szkoła? Julek juz byl w tym roku w Karpaczu,mieli też zajęcie edukacyjne w bardzo ciekawej formie ale nie wiem czy to się nazywało zielona szkoła- w ubiegłym roku też byli w górach ,w Błędnych Skałach a w tym roku zaliczyli ŚNIEŻKĘ :) i to od tego trudniejszego szlaku,jestem pełna podziwu dla nich. Nocowali też w szkole :) Odpowiedz Link
smolineczka Re: Zielone szkoły 18.05.16, 19:52 no u nas wyjazd od poniedziałku do piątku i noclegi w pensjonacie, a w ubiegłym roku, czyli w Marysi klasie I, nasza pani na zapytanie rodziców odnośnie wyjazdu na zieloną szkołę odpowiedziała, że dla naszych dzieciaków według niej bardziej odpowiedni jest jednak wyjazd za rok, czyli właśnie teraz, kiedy już są odrobinę bardziej samodzielni. zobaczymy jak się to sprawdzi w praktyce Odpowiedz Link
metanira Re: Zielone szkoły 18.05.16, 12:39 Tak, w sobotę 28 maja Konrad wyjeżdża na zieloną szkołę nad morze do Rowów na 2 tygodnie. Odpowiedz Link
smolineczka Re: Zielone szkoły 18.05.16, 19:57 tez na dwa tygodnie, jak u Fassolki! wyobrażam sobie jak to fajnie, z jednej strony, i pewnie pięknie nad morzem w czerwcu, ale tak bardzo będą się ciągnąć te 14 dni :-) to już u Was klasa III chyba, bo Marysia dopiero w II, i to jej pierwszy taki wyjazd, tygodniowy Odpowiedz Link
metanira Re: Zielone szkoły 20.05.16, 10:42 Tak, Konrad jest w 3 klasie, w naszej szkole wyjazdy na zielone szkoły są w trzecich klasach. Odpowiedz Link
uczula Re: Zielone szkoły 19.05.16, 08:26 u nas zielona szkola bedzie w 3 klasie - tylko tydzien. Nie wiem jak to bedzie bo Michal zle spi w nocy..... Mielismy noc w szkole i MIchal nie spal od 2 do 5 nad ranem. Odpowiedz Link
smolineczka Re: Zielone szkoły 19.05.16, 11:55 no nasza pani też w tamtym roku miała wątpliwości czy klasa zdąży "okrzepnąć", czy nie trzeba będzie czekać do III kl. noc w szkole - to coś o czym dopiero się od Was tutaj dowiedziałam - pomysł ciekawy na pewno, ale i też, wiadomo, nie dla każdego... natomiast z zielonej szkoły w teorii nie za bardzo się dało zrezygnować, kiedy już wszyscy rodzice się zgodzili i chcieli, ale na samym końcu jedna dziewczynka i jeden chłopak nie zdecydowały się jechać i pozostała im ta cały tydzień świetlica Odpowiedz Link
mama_ditte Re: Zielone szkoły 19.05.16, 09:12 U nas wychowawczyni uważa to za problem bo ona ceni sobie swoje życie prywatne i jadą jedynie na 1 dzień aż przykro , każde wyjście poza godzinami pracy wyżyguje nam na zebraniach Odpowiedz Link
badowimo Re: Zielone szkoły 19.05.16, 11:12 Moje dzieci jeżdżą. Informuję oficjalnie, że jeśli Pani ma zasadę, że nie wyjeżdża zawsze można zwrócić się do Dyrektora o zastępstwo- opiekę w osobie innego nauczyciela. Odpowiedz Link
smolineczka Re: Zielone szkoły 19.05.16, 12:00 ale zaraz zaraz życie prywatne i owszem, ale po pierwsze pewnie nauczyciel, który potrafi zorganizować taki wyjazd dla swojej klasy jest bardziej ceniony przez dyrekcję, a po drugie życie prywatne to rzecz bardzo ważna, tyle że chodzi tylko o pięć nocy plus zakwaterowanie i wyżywienie za darmo w fajnych warunkach w górach lub nad morzem - czy to nie przemawia na korzyść wyjazdu? Odpowiedz Link
mama_ditte Re: Zielone szkoły 19.05.16, 14:47 U nas w klasie tylko ja umiem otworzyć buzię i mówić głośno jak jestem niezadowolona więc zostawiłam już ten temat ( jedzie na obóz taneczny ukochany) w przyszłym roku 4 klasa i narazie skupiłam się na walce o dobrego wychowawcę dla klasy Odpowiedz Link
azi77 Re: Zielone szkoły 21.05.16, 14:46 Dla mnie nie. Byłam 5 dni na takiej a^la darmowej wycieczce. 4 noce pod rząd spanie po 4 godziny jak mysz pod miotłą, żadna przyjemność. Nie dziękuję, wybieram życie prywatne. Odpowiedz Link
ridibunda Re: Zielone szkoły 21.05.16, 20:59 Matko jedyna, Smolineczka, nie wiesz, o czym piszesz, to jest 5 nocy bez snu, na pełnych obrotach, maksimum odpowiedzialności, nie masz czasu korzystać z fajnych warunków mając na głowie 40 albo więcej dzieci! Ja lubię jeździć, organizuję kilkudniowe wycieczki dla uczniów, jest super, ale wracam jak po tygodniowej orce. Jak czytam o darmowych wczasach dla nauczycieli na wyjazdach to mnie aż skręca. Pojedź, zobacz... Odpowiedz Link
smolineczka Re: Zielone szkoły 22.05.16, 15:34 jak bym chciała "pojechać zobaczyć" to zostałabym nauczycielką, bo taki mam zawód wyuczony. 4 godziny spania akurat nie jest argumentem dla mnie, bo potrafię działać na wysokich obrotach i nie wysypiać się dość długo... trzeba kochać swój zawód. są nauczycielki, które się nadają, wybacz, Ridibunda Odpowiedz Link
borowka78 Re: Zielone szkoły 21.05.16, 17:22 Za tydzień w poniedziałek Szymek jedzie na 5 dni do Szklarskiej Poręby :-) W drugiej klasie Zielona Szkoła była trzydniowa- za krótka ;) Odpowiedz Link
smolineczka Re: Zielone szkoły 22.05.16, 15:36 powodzenia, niech Szymek wróci zadowolony, jak moja Marysia :-) Odpowiedz Link
marigold222 Re: Zielone szkoły 27.05.16, 10:48 nie jadą na zielona szkołę. jadą tylko na jednodniową wycieczkę. Ale w klasie Julki sa dzieci, których rodziców nie stać na kilkudniowy wyjazd. Kasę na wycieczkę (80 zł) zbieramy od stycznia- bo dla niektórych 20 zł to dużo. Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: Zielone szkoły 30.05.16, 14:38 u nas co roku cala szkola wyjezdza na zielona szkole od poniedzialku do piatku. szkoda, ze nie zahaczaja o weekend:) Odpowiedz Link
solaris31 Re: Zielone szkoły 02.06.16, 09:55 Emilka była na zielonej szkole, szkoda tylko, że 2 dni, bo się rozchorowała. było fantastycznie. no i ma przetarcie przed obozem, na który jedzie na wakacjach. Odpowiedz Link