edzia.79 21.02.08, 12:18 szukam pomyslu,gotuje zupke z; -marchewka -pietruszka -ziemniakiem -kawalkiem pora -burakiem -kalafiorem wszystko w roznych kombinacjach.z czym jeszcze moge zrobic zupke?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maadga Re: gotujace mamy z czym jeszcze zupka??? 21.02.08, 12:53 brokuł dynia fasolka seler (tylko chyba alergizujący więc trzeba uważać) ryż (dodać taki lekko rozgotowany nie miksować) żóltko Odpowiedz Link
anula_82 Re: gotujace mamy z czym jeszcze zupka??? 21.02.08, 14:11 można i troche cebulki dodac, kukurydzy, koperku, groszku zielonego, fasoli ale szparagowej Odpowiedz Link
netka6666 Re: gotujace mamy z czym jeszcze zupka??? 21.02.08, 14:32 z brukselką i zielonym groszkiem - wersja zielona zupki - mniam:) Odpowiedz Link
azi81 Re: gotujace mamy z czym jeszcze zupka??? 21.02.08, 15:45 netka brukselke mozna juz dawac?? Odpowiedz Link
dagi.ww Re: gotujace mamy z czym jeszcze zupka??? 21.02.08, 21:32 Ja brukselkę już od miesiąca daję, zajada się niesamowicie ;)) Odpowiedz Link
a_beatle Re: gotujace mamy z czym jeszcze zupka??? 21.02.08, 15:34 Ja daję kaszę jaglaną, super zdrowa i słodkawa, więc dla dzieci w sam raz:-))) Odpowiedz Link
uczula Re: gotujace mamy z czym jeszcze zupka??? 21.02.08, 17:22 cukinia (probowalam i spoko:) baklazan ( nie probowalam) Odpowiedz Link
aga_n20 Re: gotujace mamy z czym jeszcze zupka??? 21.02.08, 17:52 ja gotuje zupki: jarzynowa, rosół, krupnik, brokułowa, barszczyk czerwony dodaję oprócz tego co ty jeszcze brokuły, ryż, kasza jęczmienna Odpowiedz Link
atenette Re: gotujace mamy z czym jeszcze zupka??? 21.02.08, 18:08 Szpinak, kukurydza, dynia, groszek Odpowiedz Link
yaga.f Re: gotujace mamy z czym jeszcze zupka??? 21.02.08, 20:23 Cielęcina, ryba, żółtko, manna, ryż- do tego różne kombinacje warzyw podanych wyżej- szczególnie mój synek lubi marchewkę i brokuły. Odpowiedz Link
burdziaa Re: pasternak 21.02.08, 21:51 u nas we Wrocławiu jest na Hali Targowej, i na stoiskach z eko warzywami czesto występuje . Odpowiedz Link
kamila_m_g Re: pasternak 21.02.08, 22:31 Cukinia jest bardzo ok. Tylko ja mam taki problem ze moja mala za bardzo nie chce jesc przygotowanych wlasnorecznie jedzonek. Kupilam specjalnie blender a tu ciagle jakies 2-3 lyzeczki... A skad bierzecie dynie, bo sloiczkowa dynia z ziemiaczkami jej smakowala wiec moze by wiecej zjadla.... A rybki jakie dawalyscie, bo bym chciala sprobowac. A i pieklyscie ja w piekarniku, czy jak? Odpowiedz Link
monia052 Re: gotujace mamy z czym jeszcze zupka??? 22.02.08, 09:33 a skąd wziąć groszek? mrożony, czy konserwowy? Odpowiedz Link
maadga Re: gotujace mamy z czym jeszcze zupka??? 22.02.08, 09:34 chyba lepiej mrożony :) Odpowiedz Link
yaga.f Re: gotujace mamy z czym jeszcze zupka??? 24.02.08, 10:07 Zapomniałam o zalewajce. Gotuję marchewką z ziemniakiem i kawałkiem pietruszki. Po ugotowaniu miksuję i dodaję barszcz, ale nie taki ze sklepu (ten jest okropny) tylko zamawiam u cioci- ona potrafi kisić barszcz sama. Na koniec dodaję ugotowane żółtko. Filip uwielbia, bo to ma wyraźny smak. A czym przyprawiacie zupki, aby nie były mdłe? Odpowiedz Link
blanka0 Re: gotujace mamy z czym jeszcze zupka??? 24.02.08, 10:18 dziewczyny skad bierzecie te wszytski warzywa czy moga byc mrozone? Odpowiedz Link
azi81 Re: gotujace mamy z czym jeszcze zupka??? 24.02.08, 22:33 Ja kupuje mrozony groszek,brukselke i te warzywa ktorychobecnie nie ma w sklepie.Inne kupuje w "swojim"warzywniaku co do dyni to tez nie mam pojecia gdzie kupic ale czasami dodaje do zupki pestki z dynii.Z przypraw to daje troszke bazylii, rozmarynu tymianku, estragonu. Odpowiedz Link
azi81 burdzia 25.02.08, 22:09 Kochana a gdzie u nas sa sklepy eko??:P bo jakos nie kojaze :( Odpowiedz Link