miszek23 26.07.10, 23:43 Jakie macie okna w swoich domach? Chodzi mi o kolory. Myślałam o całych białych lub białe w środku a ciemno brązowe na zewnątrz. Nie wyobrażam sobie całych brązowych. Poradźcie :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mifff Re: Jakie okna? 27.07.10, 05:24 Biały jest klasyczny. Pasuje do każdej elewacji i wnętrza. > białych lub białe w środku a ciemno brązowe na zewnątrz. Mozaika wygląda śtucnie :) Odpowiedz Link
kanga_roo Re: Jakie okna? 27.07.10, 12:54 antracytowe, takie jak dachówka. i rolety. sąsiedzi maja zielone, też ładne :-) Odpowiedz Link
dorota_11 Brązowo-białe 27.07.10, 13:36 Na zewnatrz brąz, biały w środku. Do domu letniego zamówiłam grafitowo-brązowe.. Odpowiedz Link
miszek23 Re: Brązowo-białe 27.07.10, 13:56 Teraz już bardziej myślę o białych w środku i brązowych na zewnątrz. Kolorowo - ale jak będę w środku to tylko białą stronę zobaczę :) Odpowiedz Link
mifff Re: Brązowo-białe 27.07.10, 13:59 > ale jak będę w środku to tylko białą stronę zobaczę :) Puki ich nie otworzysz :( Odpowiedz Link
miszek23 Re: Brązowo-białe 27.07.10, 14:19 W sumie masz rację, pomyślałam że jak uchylę to nie zobaczę :) Znów będę musiała pomyśleć :) Zawsze mi się podobały całe białe ale jak tak patrzę po okolicy to wszyscy te ciemne mają. Odpowiedz Link
mifff Re: Brązowo-białe 27.07.10, 16:10 > patrzę po okolicy to wszyscy te ciemne mają. Kiedyś modne były białe pończochy, toteż prawie wszystkie baby wkładały, co miały białego: pończochy, rajtki, kalesony, gips nie bacząc na kształt i obszerność łapek dolnych :))))))))))))) Odpowiedz Link
miszek23 Re: Brązowo-białe 27.07.10, 19:39 > > Kiedyś modne były białe pończochy, toteż prawie wszystkie baby > wkładały, co miały białego: pończochy, rajtki, kalesony, gips nie > bacząc na kształt i obszerność łapek dolnych :))))))))))))) masz rację jak wszyscy takie mają to ja przecież nie muszę ;) Odpowiedz Link
gutdesign1 Re: Jakie okna? 27.07.10, 17:00 A może by te okna zgrać z kolorystyką wnętrza i elewacji?:) Okna nie są oderwane od całości. Pomyśl jaką chcesz mieć podłogę, jakie meble, parapety. Ja stosuję albo okna drewniane w tym samym kolorze całość albo białe wewnątrz, jeśli białe drzwi i listwy przypodłogowe. Odpowiedz Link
miszek23 Re: Jakie okna? 27.07.10, 19:45 gutdesign1 napisała: > A może by te okna zgrać z kolorystyką wnętrza i elewacji? Może zrobię tak: okna całe białe. Dachówka ma być angoba czerwona z ciemnobrązowymi rynnami. Elewacja będzie jasna ale jeszcze nie mam pomysłu jaki kolor zrobić. Odpowiedz Link
gutdesign1 Re: Jakie okna? 28.07.10, 23:47 Oj jak dach czerwony to okna drewniane. Jak zrobisz białe i jasną elewację to będzie flaga narodowa ;) Odpowiedz Link
mifff Re: Jakie okna? 29.07.10, 00:37 > Oj jak dach czerwony to okna drewniane. Jak zrobisz białe i jasną > elewację to będzie flaga narodowa ;) Indonezji Okna drewniane też można malować na biało, a paleta kolorów elewacji jest prawie nieograniczona. Odpowiedz Link
miszek23 Re: Jakie okna? 30.07.10, 16:08 Okna będą plastikowe ale brązowe a elewacja na pewno jasna. Dzięki za podpowiedzi:) Odpowiedz Link
gutdesign1 Re: Jakie okna? 31.07.10, 00:52 Jasne :) Chodziło mi o drewniane w okleinie imitującej konkretne drewno albo w fornirze jak kogoś stać, a nie białe drewniane przecież. Odpowiedz Link
mifff Re: Jakie okna? 31.07.10, 01:56 A mnie chodziło o kolor :) > albo w fornirze jak kogoś stać, a nie białe drewniane przecież. 1. Okna robi się z litego drewna, a nie forniruje. 2. Drewno liściaste oprócz rysunku, którego pod białym lakierem nie widać, ma piękną fakturę i to jest to :) Odpowiedz Link
alba27 Re: Jakie okna? 31.07.10, 17:32 my będziemy mieć w środku białe , na zew złoty dąb. W środku nie chciałam brązowych z tego powodu że potem trzeba podłogę, meble i inne dodatki dobierać do koloru okien, do białych będzie pasować każdy kolor drzwi i podłogi. Odpowiedz Link
miszek23 Re: Jakie okna? 31.07.10, 21:52 Właśnie do białego to wszystko łatwiej dobrać. Podłoga i drzwi będą jasne. Odpowiedz Link
gosia.radwan Re: Jakie okna? 31.07.10, 21:56 czy ja również mogę dołączyć się z pytaniem? także jestem na etapie kupna okien i nie wiem jakie wybrać? Czy są jakieś dyrektywy co do tego jaki typ okien nadaje się do bloku (mieszkam na 5 piętrze)? Na co powinnam zwrócić uwagę? Odpowiedz Link
kaha1 Re: Jakie okna? 10.08.10, 08:03 na to czy mają nawiewniki. Ja zamówiłam je do wszystkich okien w salonie i w kuchni na parterze.. Na piętrze w pokojach zrezygnowałam (w domu nie w bloku) i cały czas biję się z myślami czy słusznie..? Odpowiedz Link
mifff Re: Jakie okna? 10.08.10, 08:50 > cały czas biję się z myślami czy słusznie..? Tak Odpowiedz Link
kaha1 Re: Jakie okna? 11.08.10, 09:07 mifff napisał: > > cały czas biję się z myślami czy słusznie..? > > Tak wiesz, tylko mnie martwi to czy fakt, że nie ma nawiewników na piętrze to nie jest źle..? Odpowiedz Link
woda.lekko.gazowana Re: Jakie okna? 10.08.10, 10:27 > i nie wiem jakie wybrać? Czy są jakieś dyrektywy co do tego jaki typ okien > nadaje się do bloku (mieszkam na 5 piętrze)? Na co powinnam zwrócić uwagę? powinnas zapytac w spoldzielni/administracji - jesli je sama wymieniasz, musza spelniac okreslone odgornie warunki, w tym kolor, podzial, wymiary. Co wiecej, sopro spoldzielni doplaca do wymiany okien, wiec warto o to zapytac. Odpowiedz Link
nonoa Re: Jakie okna? 10.08.10, 11:16 białe w środku na zewnątrz brąz : zastanawiamy się nad orzechem albo ciemnym orzechem... Odpowiedz Link
slim.fast Re: Jakie okna? 11.08.10, 11:52 My, po długim namyślaniu się i oglądaniu okien u znajomych, zamówiliśmy kolor orzech na zewnątrz i w środku. Na początku chciałam w środku białe, ale jak zobaczyłam jak to wygląda np. przy uchylaniu czy otwieraniu okien, kiedy na zewnątrz widać biały środek, a w środku ten orzech, w dodatku przy białych paskudnie wyglądają czarne uszczelki, a białych przecież nie dam, skoro na zewnątrz jest kolor orzech, więc ostatecznie zostały okna całe w kolorze. Takie same będą rolety zewnętrzne, bramy garażowe i drzwi, a w środku będzie dużo bieli i szarości, więc okna też nie będą się "gryzły", mam nadzieję. Odpowiedz Link