monikaaleksandra
01.03.11, 23:53
Wybrałam dom w rododendronach 5 N, ze względu na rygorystyczny plan zagospodarowania w gminie nie mogłam wybrać nic bardziej oryginalnego, dlatego postawiłam choć na nowoczesne wzornictwo, skoro miała być obowiążkowo bryła psiej budy.
archon.pl/projekty-domow/wydruk/dom-w-rododendronach-5n/m4c480f357cb5b
Dom jest dość praktyczny, przestrzeń nie jest zabierana na jakieś korytarze, zakamarki itp. Ekonomicznie zrobiony rozkład.
Będę mieszkała w tym domu z dwiema córkami, które są jeszcze malutkie. Jeden pokój na górze rezerwowy dla trzeciego dzidziola, gdyby się urodził.
Mąż dojeżdża do nas na weekendy, więc nie planuję dla niego jakiejś specjalnej gabinetowej strefy życia. Adaptacja będzie wyglądała następująco:
Przede wszystkim więcej okien! - Oba wydłużone do ziemi w salonie, dodatkowe połaciowe w gabinecie dla doświetlenia - będę w nim sporo pracowała, dwa dodatkowe w garażu na przestrzał w komórce, w łazience dolnej przestrzałowe 'półokno" na garaż równolegle do garażowego (łazienka zrobi się trochę jaśniejsza, uniknę totalnie "ślepej" łazienki - mogę się gapić na auto, nie przeszkadza mi to wcale), w sypialni nr 3 dod. połaciowe, w sypialni nr 4 też dod. połaciowe (symetrycznie), w sypialni 5 też dod. połaciowe, w sypialni 6 połaciowe ma być podwójne.
- Następnie powiększenie wiatrołapu kosztem kotłowni (zwiększenie powierzchni na szafy itp) -w zasadzie kocioł może wyjechać pod schody, jest tam mnóstwo miejsca,
- powiększenie garderoby 7 na górze kosztem pokoju 6 i zrobienie w ten sposób pralni przy łazience