Dodaj do ulubionych

jakie drzwi wewnetrzne?

06.12.11, 21:10
Chyba się rozwiedziemy zanim jakieś wybierzemy, a czas oczekiwania to 6 tygodni... Ja chciałam drewniane robione a małż absolutnie protestuje. Teraz szukamy więc czegos fajnego, niedrogiego i dobrego. Rodzinny stolarz radzi kupić castoramowe, bo do wewnątrz nie trzeba, jak twierdzi, wypasionych. Ale one jakieś takie bezpłciowe... Szukamy z dużymi szybami-3 lub 4 nie za ciemne i nie za jasne. Coś polecacie?
Obserwuj wątek
    • slim.fast Re: jakie drzwi wewnetrzne? 06.12.11, 21:59
      Ja generalnie mogę polecić firmę, ale nie wiem czy wzór znajdziecie taki jak chcecie - my braliśmy białe pełne i podwójne rozsuwane z szybkami do salonu, są naprawdę dobre i za rozsądną cenę - ramki (obudowę) mają drewniane, wypełnienie z MDF - ja osobiście uważam, że to jeden z lepszych wyborów jakie popełniliśmy w domu :)

Model taki (klamki oczywiście inne):

https://www.pol-skone.pl/store/productattributes/92d1e6c8b451e3a5a0c997a3c6ceb5e7.jpg

p.s. tych z szybkami nie ma na ich stronie, bo były na zamówienie.
      • ivaz Re: jakie drzwi wewnetrzne? 13.12.11, 07:18
        ja tez mam te drzwi wg mnie wygladają bardzo elegancko https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/uc/ya/bphf/Ia19tz0LEQHdRTLbEB.jpg
        • robitussin Re: jakie drzwi wewnetrzne? 13.12.11, 09:54
          To ja z innej beczki - czy to Twoje mieszkanie jest na zdjęciu?
          Jeśli tak, to powiedz proszę, gdzie kupowałaś krzesła? I po ile? :)
          Jeśli to nie tajemnica :)
          • ivaz Re: jakie drzwi wewnetrzne? 13.12.11, 15:30
            tak to moje mieszkanie, krzesła sa juz stare maja kilka lat, kupiłam je CH Jupiter przy Towarowej w Warszawie, zapłaciłam za nie ok 300zł za szt.
            • oktolzap1 Re: jakie drzwi wewnetrzne? 01.05.12, 16:59
              czy nad blatem kuchennym jest szyba? Gdzie można taką kupić? Jak jest zamontowana?
        • slim.fast Ivaz 13.12.11, 15:28
          Dokładnie te same drzwi mamy :) Z białymi listwami przypodłogowymi są super :)

• joana.mz Re: Ivaz 13.12.11, 20:36
            slim.fast ivaz

co to za drzwi? jakiej firmy?
            • ivaz Re: Ivaz 13.12.11, 20:41
              Polskone Modern 02
    • margot_tenenbaum Re: jakie drzwi wewnetrzne? 07.12.11, 11:24
      Mam podobny dylemat.

Wydać więcej wolę na inne elementy wnętrza, ale jak patrzę na drzwi castoramowe to mnie dreszcze przeszywają. Nie dość, że bez polotu to większość z nich pasuje stylistyką do meblościanki z lat '80. Czekam razem z Tobą na odpowiedzi ;)
    • robitussin Re: jakie drzwi wewnetrzne? 07.12.11, 13:05
      Jeśli pełne, drewniane, to nie licz na tanie, bo takich nie ma. A jeśli są tanie, to z pewnością źle wykonane albo z odrzutów.
      My jako wewnętrzne kupiliśmy drzwi firmy PORTA - mają taki wybór, że na pewno coś dla siebie znajdziesz. Też początkowo chciałam piękne, drewniane, ale nie stać nas było na 10 drzwi po ponad 1500 zł każde, więc zdecydowaliśmy się na identyczne pod względem wizualnym, ale po prostu zwykłe z MDFu czy innego badziewia. Wyglądem w ogóle się nie różnią, natomiast były ponad 3 razy tańsze.
      • edziakrys Re: jakie drzwi wewnetrzne? 07.12.11, 22:31
        Te, które mi stolarz oferował sa za 850zł z montażem. Widziałm wykonanie: zajefajne!!!! Kosztują tyle co gotowe, ale małż uparty i nie chce drewnianych. Szukam więc dalej...
        • kurczesie Re: jakie drzwi wewnetrzne? 03.01.12, 14:44
          i słuchaj się męża:) My kobitki kupujemy oczami, a faceci (jeśli chodzi o tego typu zakupy) patrzą na jakość. Drewniane drzwi są super - pod warunkiem, że są robione w fabryce. Stolarz... sorry ale choćby włożył całe swoje serce w te drzwi, to nie uzyska takich parametrów i jakości jaką oferują renomowane firmy. Dzisiaj liczy się technologia, rzemiosło przegrywa. Tak naprawdę dobrym rozwiązaniem (kompromisem) są drzwi fornirowane - wyglądają ślicznie jak drewniane (fornir to okleina z cienkich drewnianych pasków), a są tańsze od drewna. Ja swojego czasu chorowałam na te: www.stolbud.pl/pl/drzwi/6306/6385, ale ostatecznie wybrałam (przeklęty budżet!) drzwi w okleinie:(
          • matt.j Re: jakie drzwi wewnetrzne? 22.04.12, 10:25
            kurczesie napisała:
            > Drewniane drzwi są super - pod warunkiem, że są robione w fabryce. Stolarz... sorry ale choćby włożył całe swoje serce w te drzwi, to nie uzyska takich parametrów i jakości jaką oferują renomowane firmy. Dzisiaj liczy się technologia, rzemiosło przegrywa.

Zależy kogo nazywasz stolarzem. Fakt, pan Józek parający się wszystkim co drewniane ciężko aby osiągnął taki efekt skoro nie specjalizuje się w technologii.
            Nasze drzwi zamawialiśmy u "stolarza" i jakieś 10 lat już zdobią nasze mieszkanie. Nasz "stolarz" to 3 osobowa firma robiąca tylko i wyłącznie drzwi na zamówienie. Jakość najczęściej idzie w górę wraz z ceną - żaden stolarz nie zrobi porządnych drzwi w cenie supermarketowych ponieważ poza sercem jeszcze musi włożyć w nie odpowiednie materiały i swoje roboczogodziny. Za to plusem takiej firmy jest nieobłożenie produktu narzutem za markę oraz bardzo duża elastyczność.
            Nasze kosztowały wtedy trochę ponad 4 tys za zestaw: futryna i przesuwne drzwi z dużą szybą mleczną + futryna i drzwi pełne, dwukolorowe + jedna pełna futryna.

Duże firmy są fajne gdy chcesz produkt z katalogu. Ale jeśli okazuje się, że interesowałoby cię coś nietypowego to albo nie da się albo liczą jak za złoto. U nas problem pojawił się, gdy chcieliśmy drzwi do łazienki w innym kolorze od wewnątrz (+ 50% ceny drzwi), następnie drzwi nie są na prostej ścianie ale ściętym rogu łazienki i od wewnętrznej strony ościeżnice musiał mięć element montażowy (wchodzący we framugę) pod szerszym kątem niż 90stopni (niewykonalne). Stąd ten sam zestaw mieliśmy wyceniony z fajnych, podobnych włoskich drzwi na ok 10tys, do tego musielibyśmy trochę przebudować ściankę aby ościeżnice wyszły wewnątrz łazienki na prosto.
    • turnesolka Re: jakie drzwi wewnetrzne? 08.12.11, 11:01
      Ja bym się zastanowiła jak długo będziecie w tym domu mieszkać. Jak długo to bym kupiła najładniejsze/porządniejsze/droższe drzwi na jakie mnie stać. Drzwi "robią dom". Jak są badziewne to nic tego nie naprawi, żadne kolory na ścianach, meble.
      • mehil.dam Re: jakie drzwi wewnetrzne? 10.12.11, 23:13
        Ja mam niedrweniane i przy wnoszeniu kanapy do pokoju całe się futryny poobdzierały :/
        • cyklina-klimkiewicz Re: jakie drzwi wewnetrzne? 13.12.11, 08:42
          Kanapa prawie zawsze załatwi futryny. Jak jest bardzo duży wybór, to trzeba szukać,raczej u wytwórcy, bo markety mają zbyt małą powierzchnię wystawową. Na zastanawianie się nad ofertą czasu nigdy dosyć. Zawsze coś nowego w tym czasie trafia na rynek. B.Klimkiewicz.
          • edziakrys Re: jakie drzwi wewnetrzne? 13.12.11, 09:07
            Mnie sie bardzo podobaja pełne, ale na piętrze nie ma okna, więc aby nie było ciemno muszą być przeszklone. Ze względu na dzieci i ich macki białe odpadają choć wyglądają rewelacyjnie; i z pełna szybą też (mieliśmy w rodzinie sytuacje, gdzie dzieciak przeleciał przez drzwi i strasznie się pokancerował).
            Wybraliśmy takie:
            www.door-pol.pl/pl/drzwi/drzwi-wewnetrzne-okleinowane/toledo
            W rzeczywistości nie są one aż tak jasne. Spełniaja nasze warunki, a jak będzie to wyjdzie w praniu.
            Dziękuję wszystkim za rady, bardzo sie przydały.
            • matt.j Re: jakie drzwi wewnetrzne? 21.04.12, 16:12
              edziakrys napisała:
              > (mieliśmy w rodzinie sytuacje, g
              > dzie dzieciak przeleciał przez drzwi i strasznie się pokancerował).

Jak się tłukłem z moim braciszkiem gdy byliśmy dziećmi to w drzwiach od naszych pokojów regularnie wybijaliśmy szyby. Ostatecznie rodzice zmienili na takie bez szyb :)
    • yasminuml Re: jakie drzwi wewnetrzne? 13.12.11, 15:48
      JAk widać to kwestia gustu - ja mam castoramowe i dla mnie po prostu są proste, bez żadnych udziwnień. Wszystko też zależy jakie masz oczekiwania, moje projekty domów murator wymagały prostoty, a kieszeń czegoś niedrogiedo i w dobrej jakości. Jeśli szukasz jakiś ciekawych i nietypowych drzwi polecam stworzenie własnego projektu (razem z mężem) i oddanie go do wykonania rodzinnemu stolarzowi. To chyba jedyna trafna droga kompromisu..
    • lowczyniglow Re: jakie drzwi wewnetrzne? 16.01.12, 15:43
      classen cieszą sie dobrą opinią, więc może zajrzyj na ich ofertę:)?
    • pikadooor Re: jakie drzwi wewnetrzne? 28.02.12, 11:43
      sprawdz ofertę centuriona bo mają szeroką, mi tu polecili i też przeglądam
      • xfinlandia Re: jakie drzwi wewnetrzne? 06.03.12, 17:58
        wow... centurion i tu trafil. Jeszcze kilka miejsc Wam zostalo - chociaz ostatno przygasliscie;p
      • pikadooor Re: jakie drzwi wewnetrzne? 19.04.12, 13:16
        słucham panie/pani finlandia? Bo chyba czegoś nie rozumiem;) mam drzwi Centurion, to o jakich mam pisać? Gerda? Za dużo jadu, więcej melissy;)
    • matt.j Re: jakie drzwi wewnetrzne? 21.04.12, 16:22
      Na razie jeszcze nie jesteśmy na etapie wybierania drzwi ale za niedługo dojdziemy do tego etapu projektu wnętrz. Zapewne będziemy robić tak samo jak w mieszkaniu gdzie zleciliśmy zrobienie drzwi niewielkiej firmie stolarskiej zajmującej się robieniem tylko drzwi. Było krócej niż czekanie 4 miesięcy na włoskie, które nam się podobały. Było znacznie taniej i do tego nie było problemem zrobienie skrzydła w innym kolorze z każdej strony. Również nie było problemu z tym, że wymyślamy sobie kolor jaki chcemy. Drzwi są drewniane fornirowane i lakierowane. Trwałe, twarde, mają 20 lat a niczym nie udało nam się ich zarysować, ani drzwi ani futryn. Ogólnie pełne zadowolenie.
      • duzyzuk Re: jakie drzwi wewnetrzne? 22.04.12, 10:51
        witam witam jestem na etapie remontu mieszkania, mam zamiar wymieniac równiez drzwi, na co zwrócic uwagę przy zakupie drzwi?? jakiej firmy drzwi aktualnie sa najlepsze ale jednocześnie nie za drogie?
        • pikadooor Re: jakie drzwi wewnetrzne? 23.04.12, 12:49
          matt.j a ile taka impreza z firmą stolarską kosztowała? Bardzo mnie to interesuje, bo jak drzwi są na zamówienie, to na pewno dobrej jakości, tym bardziej, że służą Wam 20 lat;)) duzyzuk, jak pisałam wyżej, ja mam drzwi Centurion i jestem zadowolona, chcesz, to się zapoznaj z ich ofertą, stronę internetową na pewno mają;)
          • matt.j Re: jakie drzwi wewnetrzne? 23.04.12, 19:08
            pikadooor napisała:
            > matt.j a ile taka impreza z firmą stolarską kosztowała?

Patrz mój post wyżej.

> że służą Wam 20 lat;))

Aż tak wiekowy nie jestem ;) dopiero 10 lat.
        • ajatrzy Re: jakie drzwi wewnetrzne? 24.04.12, 15:18
          możesz zajrzę tutaj - prosto, krótko i na temat:)
          blogstolbud.pl/drewniane-fornirowane-okleinowane-na-jakie-drzwi-wewnetrzne-sie-zdecydowac/
          • annniul Re: jakie drzwi wewnetrzne? 24.04.12, 20:34
            Macie jakieś doświadczenia z tymi drzwiami centuriona?? i chetnie poczytam tez o porcie i pol-sokne? jak się mają ich drzwi do siebie?? cenowo i jakościowo:) bo nie chce przepłacać, a jednak chce ładne, eleganckie drzwi i do tego porządne:)
            • pikadooor Re: jakie drzwi wewnetrzne? 25.04.12, 12:56
              tak jak mówiłam, ja mam drzwi Centurion i jestem zadowolona, bo nic się z nimi nie dzieje, u koleżanki, która mieszka obok ma drzwi Porta i w jednych jej sie okleina zadzoera i odkleja powoli w miejscu gdzie te drzwi są dotykane i popychane, nie wiem czy to wina użytkowania czy firmy, bo więcej to nie wiem, kto jakie ma drzwi;)
              • robitussin Re: jakie drzwi wewnetrzne? 25.04.12, 14:32
                Miałam Portę 16 lat w mieszkaniu, zdecydowałam się na Portę także w domu.
                Jestem zadowolona zarówno ze względu na cenę jak i na jakość.
                Jedyny feler to brak obróbki wycięcia wentylacyjnego w drzwiach łazienkowych przez co brzegi się obłupują albo wybrzuszają lekko np. przy stuknięciu nogą niechcący. Powinno to być inaczej wykończone.
            • annniul Re: jakie drzwi wewnetrzne? 25.04.12, 18:40
              ciekawe jak dziś to wygląda, właśnie najbardziej zależy mi na drzwiach łazienkowych....muszę się porządnie nad tym wszystkim zastanowić..
              • scoob-y-doo Re: jakie drzwi wewnetrzne? 29.04.12, 14:04
                Ja mam drzwi porty i niby nic szczególnego się z nimi nie dzieje, ale ogólnie słabo się domykają i są jakby trochę wypaczone...mam je 5 lat. Jak tylko zdecydujemy sie na większy remont to wymienimy je, ale raczej zdecyduje się na inne.
                • annniul Re: jakie drzwi wewnetrzne? 01.05.12, 14:54
                  zakup drzwi to jednak poważna decyzja, każdy ma jakieś uwagi i sama już nie wiem...
    • oktolzap1 Re: jakie drzwi wewnetrzne? 01.05.12, 16:57
      zastanawiam się na wyborem drzwi do łazienki. Czy ktoś co wie o drzwiach firmy Lutostański?
    • mirszy Re: jakie drzwi wewnetrzne? 05.05.12, 22:12
      TYlko nie Door-Pol. Mam ich drzwi 6 lat i jestem właśnie na etapie wymiany. Od początku były jakieś problemy, ale panienka, która przyjechała na 10 cm szpilkach reklamacji nie uznała, bo stwierdziła, że to plac budowy ! No cóż, kostki orzed domem jeszcze nie było i w błocie brodziła, ale w środku wszystko wykończone. Brak słów, długo by opowiadać.
      W tej chwili też jestem na etapie wybierania i skłaniam się raczej do DRE Premium. Podobno to też Porta, ale nie jestem pewna, choć mieszkam 5 km od zakładu Porty ;)
      • annniul Re: jakie drzwi wewnetrzne? 07.05.12, 14:27
        a co to za drzwi ten door-pol? nie słyszałam nigdy.... ja się własnie boje, że coś kupię i jak się będzie tylko coś działo to mi nie uznają reklamacji i kasa przepadnie, a nie "śpię" na pieniądzach więc strasznie się ostrożna zrobiłam....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka