Dodaj do ulubionych

Szybka i korzystna sprzedaż auta?

07.07.14, 13:54
Witam, Właśnie namierzam się do sprzedaży swojego samochodu. Co możecie polecić? Sprzedaż przez internet, czy może firmy trudniące się sprzedażą aut? Macie jakieś doświadczenia z takimi firmami, jak skupy, komisy itd? Zależy mi na zaoszczędzeniu czasu, ale nie chciałabym jakieś wielkiej prowizji płacić np. jakiemuś skupowi. Z góry dzięki za opinię.

Pozdrawiam
Ela
Obserwuj wątek
    • matrioszka_123 Re: Szybka i korzystna sprzedaż auta? 15.07.14, 14:48
      no to najlepiej szukaj serwisów internetowych, na których można zamieszczać takie ogłoszenia sprzedaży, standardowo allegro i otomoto...poza tym masz jeszcze opcje pośredników i komisów, ale tam musisz liczyć się ze sporą prowizją od sprzedaży...pozdro
    • mixer_78 Re: Szybka i korzystna sprzedaż auta? 03.08.14, 21:00
      Polecam Ci mototransfer.pl, tam tworzysz sobie ogłoszenie, że chcesz sobie sprzedać swoje auto, a potem pojawia sie ono na kilku portalach internetowych na raz, czyli można zaoszczędzić sobie czas. A no i nie jest drogo...pozdrawiam.
    • krzyszt_of_xxx Re: Szybka i korzystna sprzedaż auta? 05.08.14, 18:44
      Witam,

Ja podczas sprzedaży swojego auta postawiłem na znane serwisy ogłoszeniowe, takie jak allegro i otomoto, od czasu do czasu ogłoszenie dodawałem także na darmowe portale olx, gumtree itp.. Telefonów i zainteresowanych miałem sporo, w końcu znalazłem zdecydowanego kupca. Polecam spróbować samodzielnie sprzedać auto, oczywiście wiąże się to z dodatkowymi kosztami, takimi jak wystawianie ogłoszeń na portalach i znalezienie czasu na oględziny pojazdu przez kupujących, ale myślę, że warto. Unikniemy wtedy pośredników i ich prowizji.
    • mr_trust Re: Szybka i korzystna sprzedaż auta? 14.08.14, 21:41
      faktycznie też trafiłem ostatnio na mototransfer, działają chyba od niedawna, ale jak dla mnie dają radę...zresztą zawsze możesz do nich napisać i się dowiedzieć jak to działa. popatrz na stronie mototransfer czy nie mają gdzieś napisane, jak się z nimi skontaktować (kontakt, napisz do nas lub coś takiego...)? pozdrawiam
    • sebmroz Re: Szybka i korzystna sprzedaż auta? 13.10.14, 12:24
      Może wystawisz tutaj moto.gratka.pl/zadarmo tym bardziej, że dodawanie ogłoszenia jest za darmo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka