Dodaj do ulubionych

dobry kompresor dla lakiernika amatora

25.03.15, 22:50
Szukam jakieś odpowiedniego kompresora dla lakiernika amatora. Lakieruje co jakiś czas elementy typu błotniki, baki itp. elementy. Maszyna z której teraz korzystam jest mojego ojca i z tego co pamiętam od x lat jest w naszym domu. Niestety ledwo co dmucha i myślę poważnie nad zakupem jakieś nowej/sprawnej sprężarki. Oczywiście sprzęt z marketu nie wchodzi w grę.
Obserwuj wątek
    • lisekrobert Re: dobry kompresor dla lakiernika amatora 26.03.15, 20:12
      Kilka kwestii. Jeśli nie chcesz dużo wydawać to lepiej kup używkę dobrej marki.
      Przerabiałem tani sprzęt i się zawiodłem. Nie dość, że nie utrzymują ciśnienia to jeszcze często maja problem z rozruchem, oczywiście nie wspominając o innych problemach.
      Jeśli chodzi o coś nowego i nie chińskiego sprawdź sobie np. hiszpańskiego Josvala.
      Wyższa półka ale sam korzystam z takiego i jestem zadowolony.
      Wydajność mojego 600l/min daje 10 BAR smile
      • stochnik Re: dobry kompresor dla lakiernika amatora 29.03.15, 10:07
        www.hafen.pl/produkty/kompresory-sprezarki-tlokowe-josval,53,1,98 o sprzęt tej marki Ci chodzi? A co do Twojego modelu to widzę, że to już poważniejsze podejście do tematu, a mi wystarczyłoby przy moim obłożeniu coś mniejszej mocy. Co sądzisz o modelu NKV 50 , da radę do takich podstawowych działań jak moje?
        • lisekrobert Re: dobry kompresor dla lakiernika amatora 30.03.15, 21:52
          Spokojnie wystarczy, nie jesteś lakiernikiem więc do zastosowań majsterkowicza będzie ok.
          Też kupowałem od Hafen bo są bezpośrednim dystrybutorem na Polskę i mają dobre ceny smile
    • maslakgrzyb Re: dobry kompresor dla lakiernika amatora 31.03.15, 21:30
      słyszałem, że jeśli chodzi o produkcję sprężarek to ten cały josval bez problemu może konkurować z najlepszymi, ciekawe..
    • truset Re: dobry kompresor dla lakiernika amatora 01.12.15, 18:19
      Witam serdecznie. Proponuje zapoznać się z ofertą firmy www.machair.pl/.
    • ivona3301 Re: dobry kompresor dla lakiernika amatora 07.01.17, 10:16
      myślę ze znajdziesz tu abc-kompresory.pl mają tam kompresory każdego rodzaju

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka