Dodaj do ulubionych

Diesel kombi do 20000 zł

03.07.15, 00:18
Witam wszystkich i prosze o radę.
Szukam dużego kombi (segment D) z silnikiem diesla (2003 rok lub nowsze) do 20000 zł. Zastanawiam sie nad poniższymi modelami:
Volvo v70 2.4 d5 (163 km)
- ładny, duży, wygodny, dynamiczny silnik
- ale praktycznie nie do znalezienia na rynku, różne są opinie nt jego awaryjności, podobno drogi w utrzymaniu
Honda accord 2.2 icdti (140 km)
- udany silnik, wysoka bezawaryjność
- ale części prawie tak drogie jak do v70, mniej miejsca w środku, b słaba widoczność do tyłu, chyba dosyć niskie zawieszenie i podobno skłonnośćdo rdzy
Vectra c 1.9 cdti (150 km)
- ogromny, stosunkowo tani, popularny
-ale dlaczego taki tani? Szybka utrata wartości (nie wiem czym powodowana) zbyt mocno doładowany silnik (150 koni z 1.9 to granice możliwości diesla)...
Takie są moje propozycje i wątpliwości. Proszę o radę i z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • t.birczyk Re: Diesel kombi do 20000 zł 15.10.15, 17:57
      Mam Octavie II 2005 1.9 TDI od przebiegu 125000 jestem jej właścicielem, serwisuje u jednego mechanika w niezależnym aso, wlewam Shell Helix Ultra 5W40 oczywiście z właściwą normą na pompo wtryskiwacze i jestem bardzo zadowolony. Przy ostatniej wymianie wlałem również Shella Pureplus Auto ma przebieg 292tyś km. Kolo dwumasowe wymieniałem po 262tyś km a tak poza to tylko części eksploatacyjne. Faktem jest,że na rynku jest wiele aut z bardzo dużymi przebiegami i często są "zmęczone". Jednak w swoim podejściu do zakupu nie kieruje się jako głównym kryterium przebiegiem ponieważ często auta z faktycznym nominalnie nie za dużym przebiegiem są znacznie bardziej wyeksploatowane. Należy szukać auta po znajomych i takie, o którym znamy historię
    • tosiek564 Re: Diesel kombi do 20000 zł 17.11.15, 19:55
      Polecam V70, znam kilku właścicieli i bardzo sobie chwalą. Silnik zrobi 500-700 tysięcy bez remontu.
      Co do innych modeli to rzuć okiem sobie na wyszukiwarkę aut na portalu niekręcone tam jest fajnie to rozwiązane. Może wpadnie ci w oko coś innego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka