szalonaczewa Re: kupic nowe czy uzywane? 01.11.06, 09:54 ja jestem za nowym, ale rzecz jasna...malo kogo stac na nowy... Odpowiedz Link
uwaga_tvn Re: kupic nowe czy uzywane? 01.11.06, 16:43 nie kupujcie uzywanych szczegolnie z Niemiec bo to szmelc... Odpowiedz Link
verdifirst Używany 01.11.06, 17:31 Po wyjechaniu za mury salonu nowym samochodem traci on sporo na wartości a przypadku używanego spadki sa mniejsze gydż nie jest z salonu Odpowiedz Link
vratislaviak Re: Używany 02.11.06, 13:21 verdifirst napisał: > Po wyjechaniu za mury salonu nowym samochodem traci on sporo na wartości a przy > padku używanego spadki sa mniejsze gydż nie jest z salonu Odpowiedz Link
verdifirst Re: Używany 02.11.06, 18:28 hehehe Rozrząd ma kosztować 1/4 wartości pojzadu!? To za ile kupujesz samochód 2000zł? o ile to mozna nazwać jeszcze samochodem Wiadmom że jak kupujesz auto używane to standardowo wymieniasz/sprawdzasz: Układ hamulcowy Wszelkiego rodzaju płyny: oleje, te od wspomagania, od hamulców itp Wszystkie paski, rolki i napinacze - i tu jest rozrząd ... i jeszcze klika spraw ale to przed zakupem. Odpowiedz Link
kubunio3 Re: kupic nowe czy uzywane? 01.11.06, 19:03 moim zdaniem nowe to zawsze nowe jeżeli funduszy brakuje to używki ale nie starsze niż dwa trzy lata Odpowiedz Link
ainipoajom tylko uzywane !!!!!! 01.11.06, 19:14 za cene kibla spod znaku dajewo ops wroc teraz szewroleta buhahaha mozna kupic calkiem przyzwoity samochod klasy wiele wyzszej, o producencie nie wspomniawszy ale kogo stac na strate 40% wartosci w ciagu 1 roku to zapraszam po nowy Odpowiedz Link
pchelka_81 Re: kupic nowe czy uzywane? 01.11.06, 20:24 Plusy i minusy ma jeden i drugi. To, że kupisz samochód nowy nie oznacza że na tym skończą się twoje koszty. Bulisz za obowiązkowe (co ileś kilometrów) przeglądy w granicach od 600 - 1500 zł (w zależnosci co dokładnie jest sprawdzane), oprócz tego normalny przegląd. do tego niesamowicie drogie ubezpieczenia. Ja za kilkunastoletnie auto płacę samo OC w wysokości ok 900 zł, koleżanka za nówkę samo OC (pomijam AC) buli 2000 zł. A używane? Różnie, w zasadzie robię podstawowe wymiany: Filtry, przewody, świece, klocki itd (ale to robi się i w nówkach). Jako takie awarie zdarzają się baaardzo żadko - oczywiście uzależnione jest to od sposobu użytkowania i dbania o auto. Weź wszystkie za i przeciw i pomyśl co ci się będzie bardziej opłacać. Ja wolę używki. Mój ma już swoje latka, ale jak na swój wiek całkiem dobrze się ma (odpókać w niemalowane.. ) Odpowiedz Link
monikaadrian Re: kupic nowe czy uzywane? 02.11.06, 12:50 jest fajny sklep z auto elektroniką na ul. Górnej 25, nie robią żadnych problemów z wymianą częci. polecam. miła fajna obsługa i porada motoryacyjna Odpowiedz Link