Dodaj do ulubionych

Jaki agresywny fundusz inwestycyjny?

15.09.10, 12:44
Witam,

Mam zaoszczedzona pewna kwote pieniedzy. Chcialem samemu wybrac pare spolek i zainwestowac w nie swoje srodki, ale nie mam poki co na to czasu, dlatego szukam odpowiedniego funduszu inwestycyjnego, ktory moglby przyniesc mi zadowalajace zyski (oczywiscie jestem swiadomy ryzyka i z pelna odpowiedzialnoscia godze sie na inwestowanie w fundusze agresywne). Czy mozecie cos polecic? Interesuje mnie wysoka stopa zwrotu przy zachowaniu rozsadnych praktyk inwestycyjnych funduszu i jego dobrych wynikow finansowych w ostatnim czasie.

Bede wdzieczny za pomoc.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • axel40 Re: Jaki agresywny fundusz inwestycyjny? 15.09.10, 14:05
      Wystarczy kliknąć w link podany na forum i porównac wyniki funduszy.Po to tam jest.
      A polecic ci nikt nie poleci bo to co bylo w przeszłości nie musi sie równać z przyszłością.
      Twoja kasa i twoja decyzja.Wybrałeś rodzaj funduszu,a który wybierzesz musisz sam zdecydować(wez pod uwagę opłaty różnego rodzaju,prowizje,opłaty przy likwidacji ,konwersji itp)
      pozdr...
    • z17 Re: Jaki agresywny fundusz inwestycyjny? 15.09.10, 17:58
      Im bardziej agresywny, tym bardziej niepewny co do możliwego zysku/straty. Na fund. małych i średnich spółek millenium oraz sektorowych akcyjnych ING miałem stratę sięgającą ponad 75% zainwestowanych środków. Po odbiciu giełdy od dna dilerzy epatowali nowych klientów tym, że fundusze te odbiły w krótkim czasie o 30-40%. Ale drzewa nie rosną do nieba, są granice wzrostu, i w takim konkretnym przypadku wiadomo , że ten historyczny wynik jest już raczej nie do powtórzenia. Przynajmniej w tak szybkim czasie. Decyzje musisz podjąć sam i na własną odpowiedzialność.
    • paininthebass Re: Jaki agresywny fundusz inwestycyjny? 16.09.10, 15:42
      Co miesiąc drukowane są rankingi - wybierz TFI które przynajmniej w średniej perspektywie osiąga najlepsze rezultaty i inwestuj. Każda inna wypowiedź to reklama wink
      • axel40 Re: Jaki agresywny fundusz inwestycyjny? 16.09.10, 17:05
        Tak jak i twoja. Rankingi mozna dobierać w ten sposób aby zmanipulować klienta.Twoja reklama w tym przoduje.
        • paininthebass Re: Jaki agresywny fundusz inwestycyjny? 23.09.10, 15:23
          Zauważ proszę że:
          1. Nie podaję rankingu, którym należy się posługiwać - czym więc manipuluję?
          2. 83% zysku naszego funduszu nie jest manipulacją - to wynik za okres 01.01.2009 - 31.12.2009. Gdzie tu manipulacja?
          • axel40 Re: Jaki agresywny fundusz inwestycyjny? 23.09.10, 17:52
            • paininthebass Re: Jaki agresywny fundusz inwestycyjny? 24.09.10, 12:49
              Nie zapomniałem bynajmniej - kliknięcie w link referencyjny prowadzi do strony w którym zastrzeżenie owo zostało uwzględnione. Zresztą widzisz gdziekolwiek w moich postach nazwę firmy?
              Mam wrażenie, że czepiasz się po to żeby się czepiać.
    • co-jesc Re: Jaki agresywny fundusz inwestycyjny? 30.05.17, 17:37
      Najlepiej fundusze inwestycyjne kupować przez bank. W BGŻ Optima masz mnóstwo, bardzo dobrze opisanych funduszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka