Dodaj do ulubionych

Union Investment i przyszłość dziecka

12.12.10, 15:35
chciałabym założyć polisę a raczej zainwestować w przyszłość mojego dziecka,
interesuje mnie czy macie jakieś opinię na temat tego funduszu?
Obserwuj wątek
    • daga4243 Re: Union Investment i przyszłość dziecka 12.12.10, 19:17
      W jakimś zestawieniu czytałam że oni oferują najlepsze fundusze na rynku. Osobiście nigdy z nimi nie miałam nic wspólnego ale myślę że powinnaś się przejść do jakiejś ich siedziby i oni ci wszystko wyjaśnią.
      • tomekjot Re: Union Investment i przyszłość dziecka 13.12.10, 11:27
        Te fundusze są jedne z najlepszych. Na ich stronie mają ciekawy kalkulator inwestycji, można sobie sprawdzić jak można było zarobić na regularnych wpłatach.
        • ninaricii Re: Union Investment i przyszłość dziecka 14.12.10, 18:38
          właśnie zależy mi na regularnych wpłatach bo w tej chwili nie chcę oszczędzać na zasadzie jednorazowych dużych wpłat, raczej te regularne by mi odpowiadały, a jest cos szczególnego na co powinnam zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy? a może jeszcze maja jakieś inne ciekawe dodatki do takich funduszy? extra ubezpieczenia?
          • bestfunds.pl Re: Union Investment i przyszłość dziecka 14.12.10, 20:49
            Union jest na pewno godny polecenia, ale nie jedyny na rynku..

zapraszam na BESTfunds.pl - 11 Towarzystw do wyboru do koloru

bestfunds.pl
          • tomekjot Re: Union Investment i przyszłość dziecka 15.12.10, 11:34
            Tutaj są szczegóły:
            www.union-investment.pl/klienci_indywidualni/inwestycje/index_fundusz.html
            Na coś extra dodatkowego proszę się nie nastawiać. Dodatkowe ubezpieczanie warto wykupić samodzielnie, będzie znacznie korzystniej i taniej. Regularne wpłaty są interesujące.
            Zakładając konto w ww.mbank.pl uszykujemy możliwość nabywania funduszy bez żadnych opłat.
            • tomekjot Re: Union Investment i przyszłość dziecka 15.12.10, 11:35
              z tego co widzę, mój przedpisca również ma fundusze bezrpowizji
            • ninaricii Re: Union Investment i przyszłość dziecka 15.12.10, 18:47
              właśnie jeśli chodzi o banki, to raczej nie jestem chętna tam pozostawiać swoich oszczędności, bo podatek belki do tego i co to za zysk a z tego co sie na tyle orientuje to fundusze właśnie są nieopodatkowane, z drugiej strony jak można zarabiać jeszcze na Naszych ciężko zarobionych pieniądzach procent od procenta!
              a jeśli chodzi o te coś extra to chodziło mi o np. jakiś fundusz i do tego w pakiecie jak robią niektóre właśnie firmy o chociażby wspomniany mBank,
              a teraz pytanie bardziej szczegółowe, w jaki fundusz zainwestować, ryzykowny, stabilny, czy inny? jest ich trochę ....
    • kotek123.4 Re: Union Investment i przyszłość dziecka 15.12.10, 11:51
      my z mężem odkladamy na findusz dla naszego malusza po 500 zł miesięcznie,ale z tego co wiem to mozna tez mniej. zdecydowalismy się na fundusz Union Investment, wczesniej wplacalismy pieniadze na rozne lokaty,albo konta oszczednosciowe,ale to wszystko jest słabo oprocentowane! i wybraliśmy subfundusz z umiarkowanym ryzykiem. jak narazie jestemy zadowoleni z decyzi!
      • fafulutka Re: Union Investment i przyszłość dziecka 16.12.10, 21:38
        kotek123.4 napisała:

> my z mężem odkladamy na findusz dla naszego malusza po 500 zł miesięcznie,ale z
        > tego co wiem to mozna tez mniej. zdecydowalismy się na fundusz Union Investmen
        > t, wczesniej wplacalismy pieniadze na rozne lokaty,albo konta oszczednosciowe,a
        > le to wszystko jest słabo oprocentowane! i wybraliśmy subfundusz z umiarkowanym
        > ryzykiem. jak narazie jestemy zadowoleni z decyzi!

Tez sie zdecydowalam na union investment, ale wprawdzie nie dla maluszka tylko dla siebie. Wiem, ze gdybym chciala odkladac dla malca, to skladka bylaby duzo mniejsza. A bardzo sie to oplaca, szczegilnie w przypadku malych dzieci. Zanim bedzie duze, bedzie juz mialo na koncie spora sume smile
        • ewci-a9 Re: Union Investment i przyszłość dziecka 19.12.10, 11:35
          poczytalam torche o tym funduszu union Investment i chyba sie zdecyduje zalozyc tam fundusz dla naszego synka. mnie kusi to ze nie trzeba dużo miesiecznie odkladac, mi by pasowala odkladac miesiecznie ok 300 zł. przez kilkanasie lat uzbiera się dla naszego malca niezła kwota..smile
          • grzzal Re: Union Investment i przyszłość dziecka 19.12.10, 13:56
            Jak to cudownie wyglada. Zadnych pytan, ale wszyscy zachwyceni.
            • tomekjot Re: Union Investment i przyszłość dziecka 19.12.10, 18:51
              Wyniki mówią same za siebie. Na pozostałe pytania każdy może sobie sam odpowiedzieć

• daga4243 Re: Union Investment i przyszłość dziecka 19.12.10, 20:22
              A ja się ostatnio wybrałam do mojej koleżanki która prowadzi włane doradztwo finansowe i powiedziała że Unifundusze są w tej chwili najlepsze na rynku. Po chwili zaczęła mi tłumaczyć dlaczego tak jest, ale ja jako Analityk Laboratoryjny nie mam o tym zielonego pojęcia i jednym uchem mi wleciało o drugim wyleciało :]
              • glemsom Re: Union Investment i przyszłość dziecka 22.12.10, 21:40
                Unifundusze? Masz na myśli te oferowane przez UnionInvestment? Ja nie mam co prawda potomstwa, ale chciałam sama sobie założyć taki fundusz, żeby coś odkładać - inaczej wszystko mi się rozłazi; ale niestety też nie orientuję się w tej tematyce i zupełnie nie wiem, jak to ugryźć od strony formalnej - trochę mnie to przeraża ...
            • adas.so Re: Union Investment i przyszłość dziecka 22.12.10, 12:53
              Podejrzewam, że zachwyceni po sprawdzeniu informacji, a nie ot tak. Mój brat ostatnio szukał dobrego sposobu inwestowania i rzeczywiście oferta union investment wydaje się być jedną z najatrakcyjnieszych opcji na rynku. Ale to każdy musi sam sobie odpowiedzieć czego oczekuje, a przede wszystkim czy posiada wiedzę, tj - czy może sam inwestować czy musi się zdać na specjalistów. Ja należę do tej drugiej grupy, a profesjonaliści w UI to dla mnie wielki atut.
              • daga4243 Re: Union Investment i przyszłość dziecka 26.12.10, 10:57
                Wiadomo że każdy oczekuje czegoś innego :], jednak rankingi są chyba ustalane na podstawie różnych kryteriów, więc myśle że rankingi odzwierciedlają w jakiś sposób gusta większości (chociaż pewnie nie wszyskich). Union Investment są wysoko w rankingach więc pewnie zadowolą większość ale pewnie też nie wszystkich. W razie wątpliwości można odwiedzić placówkę i poprosić o jakieś konsultacje w tej sprawie albo zatrudnić niezależnego doradce finansowego.
                • axel40 Re: Union Investment i przyszłość dziecka 26.12.10, 13:23
                  albo zatrudnić niezależnego doradce finansowego.

Gdzie takiego można znaleźć?
                  • ninaricii Re: Union Investment i przyszłość dziecka 29.12.10, 17:57
                    doradce? no może w końcu muszę się przejść po tych różnych biurach co oferują "doradztwo finansowe" i zobaczyć co oni mi poradzą ....
                    • tomekjot Re: Union Investment i przyszłość dziecka 06.02.11, 13:34
                      Zapewne dostaniesz najlepszą ofertę czyli: ubezpieczenie na życie z funduszem inwestycyjnym
                      • z17 Re: Union Investment i przyszłość dziecka 07.02.11, 05:46
                        tomekjot napisał:

> Zapewne dostaniesz najlepszą ofertę czyli: ubezpieczenie na życie z funduszem
                        > inwestycyjnym

To absolutnie NIE JEST najlepsza oferta. Nie rób ludziom wody z mózgu.
                        • tomekjot Re: Union Investment i przyszłość dziecka 07.02.11, 20:24
                          wiem, pożartować nie można??smile)--

inwestycjenaemeryture.blogspot.com/

• z17 Re: Union Investment i przyszłość dziecka 08.02.11, 11:11
                            smile
    • prodfinans Re: Union Investment i przyszłość dziecka 11.02.11, 14:22
      Osobiście jestem przekonany, że decyzja o inwestowaniu swoich pieniędzy w Union Investment to dobra decyzja. Przemawiają za tym konkretne argumenty:

* 0% prowizji za transakcje przez internet
      * Dostawa umowy kurierem pod wskazany adres
      * Brak podatku od zysków w transakcjach zamiany między dowolnymi z 12 subfunduszy w funduszu parasolowym UniFundusze FIO
      * 5-krotnie najlepsze TFI wg corocznego rankingu Rzeczpospolitej i Analizy Online (także w roku 2009)
    • sznajderka89 Re: Union Investment i przyszłość dziecka 04.07.11, 12:21
      witam. Proszę o pomoc w wypełnieniu ankiety dotyczącej inwestycji, która jest mi niezbędna do pracy licencjackiej. Wypełnienie ankiety zajmie minute-dwie. z Góry dziękuję
      Studentka

webankieta.pl/ankiety/woc3ada99tgk
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka