Dodaj do ulubionych

Jakie ubezpieczenie na życie?

21.02.11, 19:58
Witam,

Chciałem znaleźć jakąś korzystną polisę na życie dla mamy która ma 57 lat. Składka miesięczna rzędu 30-40 pln na miesiąc. Co polecacie?

Dziękuję z góry.
Obserwuj wątek
    • black-sandra Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 21.02.11, 20:24
      Inter Risk ...smile
    • tomekjot Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 21.02.11, 21:42
      a może mbank?
      • z17 Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 21.02.11, 23:38
        Zadzwoń do różnych firm ubezpieczeniowych i popytaj. Radzę zwrócić uwagę na to, czy ubezpieczenie będzie kontynuowane po 60 roku życia.... w wielu towarzystwach może automatycznie wygasnąć przy osiągnięciu określonego wieku.
        • black-sandra Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 22.02.11, 08:27
          Umiesz podac jakis przykład kiedy ubezpieczenie wygasza po 60 roku życia ????
          • z17 Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 23.02.11, 14:05
            www.gu.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=32423&Itemid=314
        • lib1 Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 22.02.11, 10:09
          z17 napisała:

> Zadzwoń do różnych firm ubezpieczeniowych i popytaj. Radzę zwrócić uwagę na to,
          > czy ubezpieczenie będzie kontynuowane po 60 roku życia.... w wielu towarzystwa
          > ch może automatycznie wygasnąć przy osiągnięciu określonego wieku.

Ale ja nie chce dzwonić i się pytać, bo zapewne każda firma ma najlepszą ofertę na rynku. Chcę znaleźć coś sprawdzonego i korzystnego, dlatego tutaj napisałem.
          • black-sandra Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 22.02.11, 12:25
            Wiec sprawdz Inter Risk - ja posiadam takie ubezpieczenie i ubezpieczylam tam tez swoja mame , ktora ma 63 lata skladka jej wyszla 102zl kwartalnie w tym ma leczenie szpitalne platne 100 zl / doba a ubezpieczenie na zycie jest na 10000 . Ja jestem zadowolona i dlatego polecam .
            Pozdrawiam .
            • lib1 Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 22.02.11, 17:48
              black-sandra napisała:

> Wiec sprawdz Inter Risk - ja posiadam takie ubezpieczenie i ubezpieczylam tam
              > tez swoja mame , ktora ma 63 lata skladka jej wyszla 102zl kwartalnie w tym ma
              > leczenie szpitalne platne 100 zl / doba a ubezpieczenie na zycie jest na 10000
              > . Ja jestem zadowolona i dlatego polecam .
              > Pozdrawiam .

Dziękuję, na pewno się zapoznam;-*

• lib1 Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 25.02.11, 19:05
              black-sandra napisała:

> Wiec sprawdz Inter Risk - ja posiadam takie ubezpieczenie i ubezpieczylam tam
              > tez swoja mame , ktora ma 63 lata skladka jej wyszla 102zl kwartalnie w tym ma
              > leczenie szpitalne platne 100 zl / doba a ubezpieczenie na zycie jest na 10000
              > . Ja jestem zadowolona i dlatego polecam .
              > Pozdrawiam .

"W nawiązaniu do Pana zapytania uprzejmie informuję, że InterRisk S.A. Vienna Insurance Group nie jest towarzystwem ubezpieczeń na życie i nie sprzedaje ubezpieczeń na życie"

odpisali...

• z17 Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 26.02.11, 02:12
                Sandruniu, po raz kolejny kompromitacja... Pani lib1 pytała o SAMO ubezpieczenie na życie, a nie o ubezpieczenie zdrowotne z dodatkową opcją ochrony życia (przypadek Inter Risk).

Forumowiczce lib1 radze zadzwonić do allianz, mieli swego czasu b. tanio ubezpieczenie samego życia. Czy Pani 57-letnia mama jeszcze pracuje? Jesli tak, to b. tanim i korzystnym rozwiązaniem byłoby ubezpieczenie grupowe w miejscu pracy (można je potem kontynuować po przejściu na emeryturę)
                • lib1 Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 26.02.11, 16:15
                  Dzięki. Nie, nie pracuje jest na wcześniejszej emeryturze. Zapoznam się z ofertą Allianz.
    • free.jagoda Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 14.03.11, 00:22
      Zostając w temacie ubezpieczeń zastanawiam się czy nie zechcielibyście mi pomóc robiąc mniej więcej to co tu smile czyli wyrazić swoje zdanie w krótkiej ankiecie dot. ubezpieczeń:
      www.ankietka.pl/ankieta/54906/ubezpieczenie-a-zadowolenie.html
      Byłabym bardzo wdzięczna. Z góry dziękuje
    • sznajderka89 Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 04.07.11, 12:20
      witam. Proszę o pomoc w wypełnieniu ankiety dotyczącej inwestycji, która jest mi niezbędna do pracy licencjackiej. Wypełnienie ankiety zajmie minute-dwie. z Góry dziękuję
      Studentka

webankieta.pl/ankiety/woc3ada99tgk
    • hiekws Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 23.12.14, 02:44
      Każdy chciałby nie martwić się o jutro , nie martwić się o swoje pieniądze, o swoją przyszłość i o przyszłość swoich dzieci.

Chciałbym napisać kilka kwesti, które pozwolą państwu wybrać najlepszy sposób oszczędzania

1. ZUS odpowiadający za emerytury jest zadłużoną instytucją, której m.in prezes mówił o tym aby ludzie odkładali dodatkowo. Oraz szef rady nadzorczej ZUS-u powiedział publicznie ,że tam nie ma pieniędzy: golden-line.com.pl/zus-wydal-nielegalnie-pieniadze/

2. Polisy inwestycyjne z funduszem kapitałowym to chyba największe finansowe oszustwo trwające ponad 15 lat. Dziś można odzyskać pieniądze nawet z 1998r z upadłej polisy lub zerwanej przez nas. Wyroki sądów są już w sprawie funduszy inwestycyjnych jednolite. Z ponad 13- tu TU można odzyskać środki
      Aby dowiedzieć się więcej o łamiących prawo polisach proszę wejść na stronę totalfreedom.pl/pomoc/odzyskaj-pieniadze-polis/
      Po sprawie wygranej przeciwko Generali: twojakasa.com.pl/finanse/po-sprawie-przeciwko-generali/
      ponad 50 mln zł kary dla firm oferujących polisy inwestycyjne:
      twojakasa.com.pl/finanse/ponad-50-mln-kary-dla-firm-oferujacych-polisy-inwestycyjne/
      Inwestycja w grunty w porównaniu do inwestycji w polisy inwestycje-grunty.pl/polisy-inwestycyne-inwestycja-grunty/

3. Jeśli chodzi o banki trzymając tam pieniądze tracimy je non stop z powodu inflacji , a poza tym system bankowy upada i musi upaść, bo nie można spłacać długu poprzez inflację, czyli drukować w nieskończoność banknotów.
      Więcej tu: golden-line.com.pl/system-bankowy-sie-rozpada/

Najbezpieczniejsze formy lokowania majątku są to grunty inwestycyjne i metale szlachetne

Najlepsze formy oszczędzania: twojakasa.com.pl/finanse/najlepsze-formy-oszczedzania/

Polecam zacząć dzielić majątek tak jak na poniższej stronie:
      golden-line.com.pl/rezerwa-gotowkowa/

Pamiętajmy grunty nie dają nam takiej płynności jak kruszce , bo je możemy w każdej chwili zamienić na gotówkę.
      Zakup metali szlachetnych tutaj:
      golden-line.com.pl/zakup_metali-szlachetnych

***Uwaga***

Potrzebujesz pilnie pieniędzy lub znasz kogoś kto chce zarobić w jeden dzień ( jednorazowo ) nawet ponad 1000 zł bez wkładu własnego i polecania.
      lub pilnie potrzebuje np. gotówki to prześlij mu tę stronę: twojakasa.com.pl/darmowa
      Takie możliwości daje branża finansowa i jest to prawdopodobnie najlepszy sposób na zarobienie pieniędzy w Polsce przez internet. Jeśli twój klient nie może spłacić dlugu to wyślij mu ten sposób, a dodatkowo możesz na tym zarabiać!
      • lisia312 Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 23.12.14, 18:12
        SPAM!!!!
        • axel40 Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 23.12.14, 19:02
          A zobacz ile? smile Fajnie było poczytać,co było na tapecie 4,5 lat temu
          • lisia312 Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 26.12.14, 10:12
            rzeczywiście, człek się naspamował wink
    • edyta_warta Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 20.01.15, 15:39
      W ubezpieczeniu na życie w warcie możemy ubezpieczyć osoby do 67 roku zycia, póżniej można przejść na indywidualne ubezpieczenie które trwa do końca życia. Na stronie www.spokojnarodzina.pl/warta-dla-ciebie-i-rodziny.html jest opisane co wchodzi w skład ubezpieczenia za składkę którą Pani chce przeznaczyć na dane ubezpieczenie. W razie pytań proszę kierować je na adres ed-warta@wp.pl
    • majeczkaz100 Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 27.02.15, 14:31
      dobra opcja byloby ubezpieczenie lew senior od generali. W zakresie mozna znalezc ochrone ubezpieczeniowa nawet do konca zycia.
    • sewerynporeba Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 21.07.15, 10:45
      polisa na życie to tylko w VestiGo wink serio, w tym wieku już nie ma tyle sił na zabawy, chodzenie po ubezpieczycielach, tracenie czasu, po prostu brak sił, najlepiej zaufać komuś mądremu i poleconemu, pan Maciej jest odpowiedzialnym facetem i myślę, że zadba o każdego, link daję niżej smile
      vestigo.com.pl
      • nie_dokazuj Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 01.08.15, 09:36
        Ja sprzedaję ubezpieczenia na życie smile Możemy pogadać o tym przez telefon. 603213317
    • kika858 Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 16.10.15, 23:38
      Moi rodzice mają w compensie. Opłacają składki, po przejściu na emeryturę mama planuje wybrać całą kwotę i zakupić sobie autko. Dobry sposób na oszczędzanie.
    • moricki97 Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 14.11.15, 16:01
      Ja mam w compensie , ma ono możliwość wypłaty renty po ukończeniu 66 lat.
    • 2elwo Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 18.11.15, 19:02
      loqum.com.pl
    • kjater Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 11.07.16, 02:28
      Polecam Ci udać się do dobrego agenta ubezpieczeniowego, który zna sie na ubezpieczeniachi będzie wiedział co Ci polecić. Polecam Ci jeśli jesteś z Giżycka lub okolic Panią Marzannę Trzebiatowską. To na prawdę bardzo dobry agent ubezpieczeniowy i jestem pewny, że doradzi Ci coś z czego będziesz zadowolony
    • hankifas Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 26.08.16, 20:05
      Dobrym pomysłem byłoby wybrać się do doradcy ubezpieczeniowego lub nawet do niego zadzwonić. Polecam Ci Panią Marzannę Trzebiatowską z Giżycka. Sam korzystam z jej usług jako doradcy ubezpieczeniowego i jestem bardzo zadowolony
      • kalii3 Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 26.09.16, 13:30
        Musisz sobie przeanalizowac każde ubezpieczenie z osobna i wybrac to, które będzie najbardziej odpowiednie dla danej osoby-ubezpieczenia to produkty bardzo indywidualne dlatego radzenie sie nie specjalnie przyniesie korzyści. Dla mnie ochrona tutaj: openlife.pl/produkty/ochrona/
        jest bardzo korzystna i dlatego ją wybrałam. Teraz wszystkie oferty możesz znaleźć w internecie więc nie zajmuje to już tyle czasu.
    • doktorparasol Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 06.11.16, 00:31
      Doktor Parasol zaprasza do PRUDENTIAL www.DoktorParasol.pl Składka akurat od 40zł/miesiąc.
    • wardecki.piotr Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 22.11.16, 15:05
      Chcesz dowiedzieć się więcej? Zapraszam na stronę: ubezpieczeniezdrowotne.info/
    • allisfinanse Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 25.11.16, 12:58
      Na Rynku jest ogrom ofert co do ubezpieczeń na życie. Mogę Panu jedynie poradzić, aby dokładnie się zapoznać z warunkami ubezpieczenia....i oczywiście co ma znajdować sie przy ubezpieczeniu.
      Zapraszam na stronę: allisfinanse.pl/
    • aleksandra_mis Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 09.01.17, 10:08
      Ja jestem zadowolona z bestpolisa.pl. Oferują ubezpieczenia na życie w towarzystwach: Ergo Hestia Życie, Macif Życie, PZU oraz Uniqa. Jestem bardzo zadowolona z doradztwa i obsługi, robią szybko wycenę, słuchają klienta. Polecam.
      • kolka29 Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 15.06.17, 17:45
        Sama jestem, znam i dlatego polecam PZU. Jeśli ktoś jest z Wrocławia, polecam www.ubezpieczeniapzu.org/kontakt mojego agenta ubezpieczeniowego. Nie tylko polska firma, ale i wiarygdna. Bo z dłuugimi tradycjami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka