lib1 21.02.11, 19:58 Witam, Chciałem znaleźć jakąś korzystną polisę na życie dla mamy która ma 57 lat. Składka miesięczna rzędu 30-40 pln na miesiąc. Co polecacie? Dziękuję z góry. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
z17 Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 21.02.11, 23:38 Zadzwoń do różnych firm ubezpieczeniowych i popytaj. Radzę zwrócić uwagę na to, czy ubezpieczenie będzie kontynuowane po 60 roku życia.... w wielu towarzystwach może automatycznie wygasnąć przy osiągnięciu określonego wieku. Odpowiedz Link
black-sandra Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 22.02.11, 08:27 Umiesz podac jakis przykład kiedy ubezpieczenie wygasza po 60 roku życia ???? Odpowiedz Link
z17 Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 23.02.11, 14:05 www.gu.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=32423&Itemid=314 Odpowiedz Link
lib1 Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 22.02.11, 10:09 z17 napisała: > Zadzwoń do różnych firm ubezpieczeniowych i popytaj. Radzę zwrócić uwagę na to, > czy ubezpieczenie będzie kontynuowane po 60 roku życia.... w wielu towarzystwa > ch może automatycznie wygasnąć przy osiągnięciu określonego wieku. Ale ja nie chce dzwonić i się pytać, bo zapewne każda firma ma najlepszą ofertę na rynku. Chcę znaleźć coś sprawdzonego i korzystnego, dlatego tutaj napisałem. Odpowiedz Link
black-sandra Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 22.02.11, 12:25 Wiec sprawdz Inter Risk - ja posiadam takie ubezpieczenie i ubezpieczylam tam tez swoja mame , ktora ma 63 lata skladka jej wyszla 102zl kwartalnie w tym ma leczenie szpitalne platne 100 zl / doba a ubezpieczenie na zycie jest na 10000 . Ja jestem zadowolona i dlatego polecam . Pozdrawiam . Odpowiedz Link
lib1 Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 22.02.11, 17:48 black-sandra napisała: > Wiec sprawdz Inter Risk - ja posiadam takie ubezpieczenie i ubezpieczylam tam > tez swoja mame , ktora ma 63 lata skladka jej wyszla 102zl kwartalnie w tym ma > leczenie szpitalne platne 100 zl / doba a ubezpieczenie na zycie jest na 10000 > . Ja jestem zadowolona i dlatego polecam . > Pozdrawiam . Dziękuję, na pewno się zapoznam;-* Odpowiedz Link
lib1 Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 25.02.11, 19:05 black-sandra napisała: > Wiec sprawdz Inter Risk - ja posiadam takie ubezpieczenie i ubezpieczylam tam > tez swoja mame , ktora ma 63 lata skladka jej wyszla 102zl kwartalnie w tym ma > leczenie szpitalne platne 100 zl / doba a ubezpieczenie na zycie jest na 10000 > . Ja jestem zadowolona i dlatego polecam . > Pozdrawiam . "W nawiązaniu do Pana zapytania uprzejmie informuję, że InterRisk S.A. Vienna Insurance Group nie jest towarzystwem ubezpieczeń na życie i nie sprzedaje ubezpieczeń na życie" odpisali... Odpowiedz Link
z17 Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 26.02.11, 02:12 Sandruniu, po raz kolejny kompromitacja... Pani lib1 pytała o SAMO ubezpieczenie na życie, a nie o ubezpieczenie zdrowotne z dodatkową opcją ochrony życia (przypadek Inter Risk). Forumowiczce lib1 radze zadzwonić do allianz, mieli swego czasu b. tanio ubezpieczenie samego życia. Czy Pani 57-letnia mama jeszcze pracuje? Jesli tak, to b. tanim i korzystnym rozwiązaniem byłoby ubezpieczenie grupowe w miejscu pracy (można je potem kontynuować po przejściu na emeryturę) Odpowiedz Link
lib1 Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 26.02.11, 16:15 Dzięki. Nie, nie pracuje jest na wcześniejszej emeryturze. Zapoznam się z ofertą Allianz. Odpowiedz Link
free.jagoda Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 14.03.11, 00:22 Zostając w temacie ubezpieczeń zastanawiam się czy nie zechcielibyście mi pomóc robiąc mniej więcej to co tu czyli wyrazić swoje zdanie w krótkiej ankiecie dot. ubezpieczeń: www.ankietka.pl/ankieta/54906/ubezpieczenie-a-zadowolenie.html Byłabym bardzo wdzięczna. Z góry dziękuje Odpowiedz Link
sznajderka89 Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 04.07.11, 12:20 witam. Proszę o pomoc w wypełnieniu ankiety dotyczącej inwestycji, która jest mi niezbędna do pracy licencjackiej. Wypełnienie ankiety zajmie minute-dwie. z Góry dziękuję Studentka webankieta.pl/ankiety/woc3ada99tgk Odpowiedz Link
hiekws Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 23.12.14, 02:44 Każdy chciałby nie martwić się o jutro , nie martwić się o swoje pieniądze, o swoją przyszłość i o przyszłość swoich dzieci. Chciałbym napisać kilka kwesti, które pozwolą państwu wybrać najlepszy sposób oszczędzania 1. ZUS odpowiadający za emerytury jest zadłużoną instytucją, której m.in prezes mówił o tym aby ludzie odkładali dodatkowo. Oraz szef rady nadzorczej ZUS-u powiedział publicznie ,że tam nie ma pieniędzy: golden-line.com.pl/zus-wydal-nielegalnie-pieniadze/ 2. Polisy inwestycyjne z funduszem kapitałowym to chyba największe finansowe oszustwo trwające ponad 15 lat. Dziś można odzyskać pieniądze nawet z 1998r z upadłej polisy lub zerwanej przez nas. Wyroki sądów są już w sprawie funduszy inwestycyjnych jednolite. Z ponad 13- tu TU można odzyskać środki Aby dowiedzieć się więcej o łamiących prawo polisach proszę wejść na stronę totalfreedom.pl/pomoc/odzyskaj-pieniadze-polis/ Po sprawie wygranej przeciwko Generali: twojakasa.com.pl/finanse/po-sprawie-przeciwko-generali/ ponad 50 mln zł kary dla firm oferujących polisy inwestycyjne: twojakasa.com.pl/finanse/ponad-50-mln-kary-dla-firm-oferujacych-polisy-inwestycyjne/ Inwestycja w grunty w porównaniu do inwestycji w polisy inwestycje-grunty.pl/polisy-inwestycyne-inwestycja-grunty/ 3. Jeśli chodzi o banki trzymając tam pieniądze tracimy je non stop z powodu inflacji , a poza tym system bankowy upada i musi upaść, bo nie można spłacać długu poprzez inflację, czyli drukować w nieskończoność banknotów. Więcej tu: golden-line.com.pl/system-bankowy-sie-rozpada/ Najbezpieczniejsze formy lokowania majątku są to grunty inwestycyjne i metale szlachetne Najlepsze formy oszczędzania: twojakasa.com.pl/finanse/najlepsze-formy-oszczedzania/ Polecam zacząć dzielić majątek tak jak na poniższej stronie: golden-line.com.pl/rezerwa-gotowkowa/ Pamiętajmy grunty nie dają nam takiej płynności jak kruszce , bo je możemy w każdej chwili zamienić na gotówkę. Zakup metali szlachetnych tutaj: golden-line.com.pl/zakup_metali-szlachetnych ***Uwaga*** Potrzebujesz pilnie pieniędzy lub znasz kogoś kto chce zarobić w jeden dzień ( jednorazowo ) nawet ponad 1000 zł bez wkładu własnego i polecania. lub pilnie potrzebuje np. gotówki to prześlij mu tę stronę: twojakasa.com.pl/darmowa Takie możliwości daje branża finansowa i jest to prawdopodobnie najlepszy sposób na zarobienie pieniędzy w Polsce przez internet. Jeśli twój klient nie może spłacić dlugu to wyślij mu ten sposób, a dodatkowo możesz na tym zarabiać! Odpowiedz Link
axel40 Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 23.12.14, 19:02 A zobacz ile? Fajnie było poczytać,co było na tapecie 4,5 lat temu Odpowiedz Link
lisia312 Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 26.12.14, 10:12 rzeczywiście, człek się naspamował Odpowiedz Link
edyta_warta Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 20.01.15, 15:39 W ubezpieczeniu na życie w warcie możemy ubezpieczyć osoby do 67 roku zycia, póżniej można przejść na indywidualne ubezpieczenie które trwa do końca życia. Na stronie www.spokojnarodzina.pl/warta-dla-ciebie-i-rodziny.html jest opisane co wchodzi w skład ubezpieczenia za składkę którą Pani chce przeznaczyć na dane ubezpieczenie. W razie pytań proszę kierować je na adres ed-warta@wp.pl Odpowiedz Link
majeczkaz100 Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 27.02.15, 14:31 dobra opcja byloby ubezpieczenie lew senior od generali. W zakresie mozna znalezc ochrone ubezpieczeniowa nawet do konca zycia. Odpowiedz Link
sewerynporeba Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 21.07.15, 10:45 polisa na życie to tylko w VestiGo serio, w tym wieku już nie ma tyle sił na zabawy, chodzenie po ubezpieczycielach, tracenie czasu, po prostu brak sił, najlepiej zaufać komuś mądremu i poleconemu, pan Maciej jest odpowiedzialnym facetem i myślę, że zadba o każdego, link daję niżej vestigo.com.pl Odpowiedz Link
nie_dokazuj Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 01.08.15, 09:36 Ja sprzedaję ubezpieczenia na życie Możemy pogadać o tym przez telefon. 603213317 Odpowiedz Link
kika858 Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 16.10.15, 23:38 Moi rodzice mają w compensie. Opłacają składki, po przejściu na emeryturę mama planuje wybrać całą kwotę i zakupić sobie autko. Dobry sposób na oszczędzanie. Odpowiedz Link
moricki97 Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 14.11.15, 16:01 Ja mam w compensie , ma ono możliwość wypłaty renty po ukończeniu 66 lat. Odpowiedz Link
kjater Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 11.07.16, 02:28 Polecam Ci udać się do dobrego agenta ubezpieczeniowego, który zna sie na ubezpieczeniachi będzie wiedział co Ci polecić. Polecam Ci jeśli jesteś z Giżycka lub okolic Panią Marzannę Trzebiatowską. To na prawdę bardzo dobry agent ubezpieczeniowy i jestem pewny, że doradzi Ci coś z czego będziesz zadowolony Odpowiedz Link
hankifas Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 26.08.16, 20:05 Dobrym pomysłem byłoby wybrać się do doradcy ubezpieczeniowego lub nawet do niego zadzwonić. Polecam Ci Panią Marzannę Trzebiatowską z Giżycka. Sam korzystam z jej usług jako doradcy ubezpieczeniowego i jestem bardzo zadowolony Odpowiedz Link
kalii3 Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 26.09.16, 13:30 Musisz sobie przeanalizowac każde ubezpieczenie z osobna i wybrac to, które będzie najbardziej odpowiednie dla danej osoby-ubezpieczenia to produkty bardzo indywidualne dlatego radzenie sie nie specjalnie przyniesie korzyści. Dla mnie ochrona tutaj: openlife.pl/produkty/ochrona/ jest bardzo korzystna i dlatego ją wybrałam. Teraz wszystkie oferty możesz znaleźć w internecie więc nie zajmuje to już tyle czasu. Odpowiedz Link
doktorparasol Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 06.11.16, 00:31 Doktor Parasol zaprasza do PRUDENTIAL www.DoktorParasol.pl Składka akurat od 40zł/miesiąc. Odpowiedz Link
wardecki.piotr Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 22.11.16, 15:05 Chcesz dowiedzieć się więcej? Zapraszam na stronę: ubezpieczeniezdrowotne.info/ Odpowiedz Link
allisfinanse Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 25.11.16, 12:58 Na Rynku jest ogrom ofert co do ubezpieczeń na życie. Mogę Panu jedynie poradzić, aby dokładnie się zapoznać z warunkami ubezpieczenia....i oczywiście co ma znajdować sie przy ubezpieczeniu. Zapraszam na stronę: allisfinanse.pl/ Odpowiedz Link
aleksandra_mis Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 09.01.17, 10:08 Ja jestem zadowolona z bestpolisa.pl. Oferują ubezpieczenia na życie w towarzystwach: Ergo Hestia Życie, Macif Życie, PZU oraz Uniqa. Jestem bardzo zadowolona z doradztwa i obsługi, robią szybko wycenę, słuchają klienta. Polecam. Odpowiedz Link
kolka29 Re: Jakie ubezpieczenie na życie? 15.06.17, 17:45 Sama jestem, znam i dlatego polecam PZU. Jeśli ktoś jest z Wrocławia, polecam www.ubezpieczeniapzu.org/kontakt mojego agenta ubezpieczeniowego. Nie tylko polska firma, ale i wiarygdna. Bo z dłuugimi tradycjami. Odpowiedz Link