mrack
04.08.12, 17:55
Może wiecie gdzie kupić tanie OC/AC?
Mam ofertę z mBank, ale od ostatniego roku auto postarzało się o rok, żadnych szkód nie było, auto przejechało niecałe 7 tys km (drugie auto w rodzinie) a mBank zaproponował wyższą składkę (około 940 zł względem 890 rok wcześniej). Auto (Focus) ma 8 lat, nie jest to antyk, że jego cena rośnie..
Chłam typu ipolisa.pl czy www.rankomat.pl już próbowałem - generalnie oferty zaczynają się od 1500 aż do 6000 (!) PZU.
Przecież to są oferty kompletnie do bani.
Mogę jeszcze 100 razy wpisywać dane do tego typu dziadowskich portali, ale jak już któryś raz dostaję ten sam chłam to aż żal ściska ..
Kilka internetowych directów: Aviva przy jakichś kombinacjach daje kilka złotych poniżej oferty mBank/Benefia - ale do zeszłorocznej składki jeszcze daleko.
Liberty - ponad 1200, Axadirect z 1600 (tyle to ostatnio płaciłem za 4 letnie Mondeo).
Wszędzie pytają o zniżki. Ale żaden z ubezpieczycieli nie daje takiej informacji po zakończeniu umowy. Wprowadzam brak zniżek bo nie mam żadnego potwierdzenia posiadania takiej zniżki.
Może jest jakiś portal, w którym wpisuje się swoje dane (początkowo bez personaliów) - i albo ktoś mi zaproponuje coś ciekawego albo nie?
Najlepiej coś analogicznego do szukajfachowca.pl gdzie opisuję szczegółowo pracę budowlaną do realizacji a ktoś proponuje cenę za ile to zrobi..
W sumie to jest pomysł na fajny biznes..
MR