Dodaj do ulubionych

Jakie assistance polecacie?

26.05.14, 13:03
Czeka mnie wybór assistance na wyjazd zagraniczn więc pytanie, jakie wybrać? Trafiłem na ofertę Starter assistance za 199 zł za rok i obejmuje teren Polski i Europy. Opinie w Internecie są o nich dobre. Czy ktoś z Was ma lub miał? Słyszałem też, że Generali ma ofertę assistance, ale nie mogę znaleźć na stronie ceny.
Obserwuj wątek
    • fajakmajak Re: Jakie assistance polecacie? 27.05.14, 11:00
      Assistance Startera mam od 3 lat i z czystym sumieniem mogę polecić. Z roku na rok zauważam też że usprawniają obsługę, a ceny są nadal bardzo korzystne. W dodatku słyszałem, że teraz Starter działa z tym systemem pomocy eCall. Ma ktoś to już zainstalowane w aucie?
      • wanda2220 Re: Jakie assistance polecacie? 11.06.14, 15:59
        Szukam assistance. Mówicie, że ten Starter dobry?
    • bwportal.pl Re: Jakie assistance polecacie? 27.05.14, 14:14
      Sorry ale co to za assistance? Za 199 zł masz limit holowania 100 km w Polsce i 100 km w Europie. Nie masz samochodu zastępczego. Nie masz właściwie nic poza holowaniem i naprawą samochodu. Nie masz transportu do kraju, noclegu, itp.
      Weź najpierw idź do swojego ubezpieczyciela, gdzie ubezpieczasz samochód.
      • fajakmajak Re: Jakie assistance polecacie? 28.05.14, 09:45
        Mi to bardzo odpowiada, bo mogę dopasować sobie ofertę pod siebie. Ja akurat wykupiłem pakiet podstawowy za 199 zł, ale można dopłacić i mieć zapewnione auto zastępcze i holowanie bez limitu. Ja kilka razy korzystałem z pomocy Startera w ramach mojego assistance i wszystkie przypadki zostały naprawione od razu na drodze, dlatego nie rozszerzam pakietu.
        • bwportal.pl Re: Jakie assistance polecacie? 28.05.14, 20:56
          U swojego ubezpieczyciela zapewne również możesz dopasować zakres assistance.

Jak zdejmie się limit km i doda samochód zastępczy do 7 dni, to składka wychodzi kosmiczne 579 zł. A nie mam pewności czy w tym jest hotel na czas naprawy pojazdu.

Jest to typowe tanie ubezpieczenie direct, które daje złudzenie posiadania ochrony ubezpieczeniowej. A jak chce się mieć porządnie, to wychodzi drożej niż u normalnego ubezpieczyciela.

Dla porównania PZU: Polska i Europa bez limitu km, zastępczy do 7 dni, hotel, transport ubezpieczonych i jeszcze parę innych rzeczy, kosztuje 401 zł dla posiadaczy OC w PZU (mając AC lub Minicasco zapłacisz 246 zł!).
          Nie mając żadnego ubezpieczenia w PZU nie możesz mieć braku limitu km (max 150 km). Ale zapłacisz i tak mniej niż w Starter (z limitem 100 km), bo 422 zł (Starter 439 zł). A masz szerszą ochronę.

Dlatego zamiast wykupywać osobno assistance sugeruję udać się do swojego ubezpieczyciela. A jak nie będzie fajnej oferty, to chociażby w PZU można wykupić samo assistance, które jest lepsze od Startera (Concordia). Nie wiem jak jest u innych ubezpieczycieli.
          • monique76 Re: Jakie assistance polecacie? 28.05.14, 21:07
            To ja tylko dodam że w Allianz można do AC dokupić Assistance za 95 zł i jest w nim limit na holowanie w wysokości 1000 Euro, auto zastępcze na 7 dni i holowanie bez limitu odleglości od miejsca zamieszkania.
            • bwportal.pl Re: Jakie assistance polecacie? 29.05.14, 11:47
              Dlatego pisałem, żeby najpierw zwrócić się do swojego ubezpieczyciela, gdzie ubezpieczamy samochód. Tam powinniśmy otrzymać najkorzystniejszą ofertę, a nie szukać jakieś wynalazki.
              • yleson12 Re: Jakie assistance polecacie? 24.06.14, 15:49
                Nie zgodzę się z tym. Zakres dzialań firm, które zajmują się wszystkim w efekcie znaczy, że nie zajmują się tyym tak dobrze jak mogliby. Może to że Starter czy inne tego typu firmy (nie znam innych) specjalizują się tylko w assiatance jest właśnie dla nich na plus?
                • bwportal.pl Re: Jakie assistance polecacie? 24.06.14, 21:34
                  Gdybyś przeczytał wątek, wiedziałbyś, że nie.
    • scarlet_x warto wiedzieć 29.11.14, 14:07
      Na pewno warto poczytać przed podjęciem decyzji. Np. tu: ipolisa.pl/Liberty-Ubezpieczenia-dawniej-Liberty-Direct-assistance-samochodowe%2Cartykul%2C878/
      • cenyoc.pl Re: warto wiedzieć 17.10.15, 22:43
        Najlepiej zapytać w Multiagencji ubezpieczeniowej Gdynia. Towarzystwa zmieniają stawki co kilka tygodni, i nie ma żadnej pewności że to co dziś wyczytasz będzie za parę dni aktualne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka