Dodaj do ulubionych

Kiedy koniec wzrostów?

04.09.14, 19:37
Ze względu na posiadanie funduszy bezpiecznych w tej chwili postanowiłem się przyjrzeć wykresom Interesujących nas indeksów.
WIG ładnie rośnie i zamazał już negatywne informacje z Ukrainy.Pokonał dzisiaj poziom szczytu z lutego i zamknął się na poziomie 54 358 co daję szansę bykom na dojście do bardzo mocnego oporu wg mnie na poziomie 55000-55500. Póki co wszystkie średnie układają się w sposób nieokreślający kierunku ,ale mówiące,że coś musi się stać. WIG utrzymuję sie od dłuższego czasu w trendzie bocznym i dochodzi do górnego ograniczenia,więc wzrosty mogą jeszcze trochę potrwać,ale realizacja zysków już nastąpi niedługo. Potencjał spadkowy może wynieść nawet 10% i tam będę chyba czekał na zakup funduszy akcyjnych.

http://images70.fotosik.pl/148/d823963caa7ec451m.jpg

Podobnie sytuacja wygląda na WIG40 gdzie średnie spółki również dochodzą do górnego ograniczenia kanału w trendzie bocznym, natomiast maluchy z WIG 250 trwają w najlepsze w trendzie spadkowym i też po kilku sesjach odreagowania doszły do SMA50 oraz linii trendu spadkowego.

http://images70.fotosik.pl/148/3d7aacc0d65aea33m.jpg

I co o tym myślicie?

Zatem czekają nas ciekawe chwile.
Obserwuj wątek
    • mieux Kiedy koniec 08.09.14, 17:45
      axel40 napisał:
      >Zatem czekają nas ciekawe chwile.

Ten czas już się zaczął. Nastąpiły niezwykle istotne dla życia zmiany fizyczne, biologiczne itp. i wciąż postępują. Trwa okres przebudzenia i przesiewu ludzi. Wiedza jest i można brać ją garściami lub wystarczy być po prostu dobrym, uczciwym człowiekiem brzydzącym się zła i nie wyrządzającym zła.
      To nie są żadne gdybania, opieram się na konkretnych wynikach badań, na konkretnych pomiarach fizycznych.
      To już nie czas na zabieganie o materię. Ona nie będzie miała żadnego znaczenia.

Pozdrówka dla Ciebie i Z17.
      Kiedyś, dawno, dawno temu, umawialiśmy się na spotkanie na 10000 wpisów smile
    • mbednarz9 Re: Kiedy koniec wzrostów? 09.09.14, 17:43
      Na WIG20 w sensie długoterminowym idzie zasnąć z nudów. Bo ostatni raz coś tak bocznego jak w tym roku miało miejsce jakieś 10 lat temu. Pod kątem funduszy inwestycyjnych, czy w ogóle inwestycji w akcje na pewno przydałoby się jakieś konkretne ożywienie. Konkretnie w górę czy w dół - zawsze jakieś ożywienie, zysk, czy promocja. W krótszych interwałach czasowych i na innych instrumentach zawsze można na krócej coś zarobić. W dodatku jeszcze S&P500 się konsoliduje dumając czy umocnić wejście na 2xxx punktów, czy nie.
      • axel40 Re: Kiedy koniec wzrostów? 09.09.14, 20:11
        Konsolidacja na S&P 500 to raczej dystrybucja niż akumulacja akcji. Od tego zależy ,czy WIG20 zaatakuje szczyty ze stycznia i listopada 2013roku. Przy dobrej atmosferze zewnętrznej byki są gotowe do natarcia juz bez żadnych oporów. Już w tym tygodniu może wyjaśnić się,czy byki nie zostały złapane w pułapkę. Nie jest to dobry moment na inwestowanie teraz w fundusze akcji.Korekta musi nadejść większa ,czy mniejsza,ale będzie na pewno.Wówczas należy wypatrywać oznak na inwestycje. Drzewa nie rosną przecież do nieba smile
        • mbednarz9 Re: Kiedy koniec wzrostów? 09.09.14, 22:20
          Oczywiście też tak zakładam, tylko trza tej kropki nad "i", bo konsolidacje na dystrybucję, czy akumulację mogą być długie i nudne smile Czekamy czy po dzisiejszym się co ożywi
          • axel40 Re: Kiedy koniec wzrostów? 11.09.14, 00:08
            S%P500 skorygował się do szczytów z lipca i zakończył dzień ładna świecą ,oznaczającą chęć do powrotu do wzrostów. U nas jesteśmy dalej przy oporach i nie wiadomo co dalej.Obawiam się czy nie uciekł mi pociąg?
            • axel40 Re: Kiedy koniec wzrostów? 17.09.14, 09:50
              Jak nie chce spadać ,będzie rosło.WIG po wybiciu oporu i krótkiej korekcie planuje dalszy wzrost.
              Od wczoraj mam FA krótkoterminowo.Może na kilka dni.No cóż,adrenalina musi być smile
              To duże ryzyko.
              http://images70.fotosik.pl/188/d390b09aed77d00amed.jpg
    • mbednarz9 Re: Kiedy koniec wzrostów? 23.09.14, 15:11
      Dla podaży przydało by się u nas na WIG20 utrzymać czarną świeczkę dziś. Razem z piątkową i wczorajszą byłaby to tzw. wewnętrzna trójka spadkowa.

Swoją drogą KGHM zabawny, wczoraj osłabiał indeks, dziś jak na razie osłabia spadek big_grin łazi po swojemu. Tu też przydałoby się współgranie zważywszy na wagę KGHMu.
      • mbednarz9 Re: Kiedy koniec wzrostów? 23.09.14, 15:23
        Dla popytu na dłużej najważniejsze jest rozbicie tego zgrupowania w tym oporu wytworzonego przez tzw. shark.:
        i.imgur.com/KGJBoYw.png
        Poniżej obecnej świeczki tygodniowej (mały problem dziś z on line w programie mam) jest kilka stref wsparć z Fibonacciego.
        • axel40 Re: Kiedy koniec wzrostów? 25.09.14, 08:39
          S&P500 jednak nas uratował odbijając się od dolnego kanału i SMA50. Na mnie pozostaje nic innego jak czekać dzisiaj na wzrosty.
          W przypadku marnego odbicia na GPW mogę zamknąć inwestycję w FA.Na dzień dzisiejszy wartość zysku z ostatniej inwestycji równy prawie 0.
          • axel40 Re: Kiedy koniec wzrostów? 25.09.14, 08:43
            No i wykres z Michała trójkątem.Czekam zatem na pokonanie na S&P 2020.
            http://images66.fotosik.pl/212/dd98d004e7da6db1med.jpg
            • mbednarz9 Re: Kiedy koniec wzrostów? 25.09.14, 11:24
              wredny ten typ trójkąta, bo tu zwyżka na nowy szczyt czy zniżka nowy dołek nic konkretnego same z siebie nie mówią.
    • mbednarz9 Re: Kiedy koniec wzrostów? 08.10.14, 20:00
      Tak ostatnio na sp500 uformował się ruch w kanale spadkowym.

www.bankfotek.pl/image/1798828

Patrząc jeszcze po Fibonaccim czerwonym zaznaczyłem opory lub opory z wcześniejszych wsparć (po przebiciu zamienione w opory), a zielonym najbliższe wsparcie. Ostatnio górna granica kanału przy współdziałaniu z fibo (30 września i 6.10) razem spychały kurs w dół. Jeśli popyt chce teraz coś zrobić to dobrze by było nie czekać na nastepne (około piątku) zetknięcie się tych różnych technik, tylko ruch w górę. Lepiej przebijanie rozłożyć na raty, by wybić kanał górą. To najlepsze wg mnie w obecnej sytuacji rozwiązanie dla popytu.
      • axel40 Re: Kiedy koniec wzrostów? 08.10.14, 23:28
        Amerykanie zakończyli dzisiejszą sesją dość solidnie na plus,negując tym samym wczorajsze spadki,ale do wygenerowania sygnału zakupu pozostało jak dla mnie parę punktów. Nie pozostaje więc im nic innego jak potwierdzić siłę w dwóch ostatnich sesjach tygodnia.
        GPW zapewne otworzy się na zielono,ale czy dotrzyma do końca sesji to inna sprawa,wszak nie ważne jak się zaczyna ,ale jak kończy - cytując klasyka.
        GPW wygląda slabo, jedynie stary mWIG40 nie zszedł poniżej ostatnich minimów.
        • mbednarz9 Re: Kiedy koniec wzrostów? 08.10.14, 23:44
          GPW w ostatnich dniach zachowuje się "bo wypada". W USA w ogóle ruch się ożywił, bo S&P500 ma zupełnie inne świeczki (wielkość) niż wcześniej i mocna zmienność (sił starcza na jedną sesję).

Na WIG20 popyt niedawno szarpał się z oporem nie wiadomo po co (bo cóż znaczy wyższy start, gdy potem brak sił) i w końcu efekty były widoczne. Dla odmiany jutro u nas pewnie wyższy start. Kwestia tego czy popyt korzystając mimo wszystko z niższych poziomów za ostatnie dwa dni szykuje coś lepszego niż ostatni piątek-poniedziałek. Zdrowa zwyżka potwierdzona musi być w końcu normalnymi białymi świeczkami. Kształt i kolor świeczek czy to przy wzrostach czy spadku wiele mówi o jakości ruchu. Trudno oczywiście spodziewać się, że każda sesja to ładny biały korpus (biały prostokąt, jeśli ktoś z czytających nie wie jeszcze). Ale bez jaj. Wymęczona zwyżka to okazja dla drugiej strony, tak jak wymęczony spadek.
    • mbednarz9 Re: Kiedy koniec wzrostów? 09.10.14, 14:27
      Teraz poprawnie:

Gorzej jeśli kreska przebiega inaczej. Przez jedną świeczkę, co to parę dni temu próbowali wyłamać kanał. Ciągnąc inaczej linię, nie ma już kanału tylko sama linia trendu nieco mniej stromo idąca i ona zbiega się z Fibo przy wczorajszym maksie cenowym. Jak na razie futki sp500 wykazują małe zmęczenie. Śmiesznie trochę, bo widać jak to sił ZNOWU starcza na 1 sesję. Choć właściwe S&P500 jeszcze nie zaczęło sesji i kaj tam do 22giej.
      • axel40 Re: Kiedy koniec wzrostów? 09.10.14, 18:53
        Od kilku sesji diametralnie różne wymowy świeczek na zakończenie sesji. Dziwni ci Amerykanie.
        Co drugi dzień pobożne życzenia,że to tylko korekta i już jej koniec. A tu zonk!
        Zobaczymy jak skończą za oceanem.
        • mbednarz9 Re: Kiedy koniec wzrostów? 09.10.14, 19:03
          Tak swoją drogą pytanie za 100 punktów - kto jest bardziej śmieszny:
          a) Amerykanie, popyt który stać na jedną sesję niepotrzebnie przesadzonej zwyżki i brak pomysłu na drugi dzień
          b) popyt na WIG20 - po świeczkach widać, że póki co jego działania można ocenić że to cienizna i zawsze można gdzieś otworzyć pozycje na spadek choćby na parę dni albo wstrzymać się z pozycjami na wzrosty.
          • axel40 Re: Kiedy koniec wzrostów? 09.10.14, 22:20
            To co? Pozamiatane? Można zakmnąc wątek?
    • krisskrawczyk Re: Kiedy koniec wzrostów? 13.10.14, 18:59
      Chciałbym Wam w tym poradniku przedstawić jak dorobić się paru groszy na skracaniu linków. Jest to sposób na 10$ miesięcznie, ale można wyciągnąć wielokrotnie więcej. Myślę że nawet 500$ czy 1000$ nie byłoby problemem przy dobrym pomyśle, wytrwałości i odrobinie szczęścia.

1. Rejestracja - jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się przez mój reflink w zamian za poradnik. Nic Cię to nie kosztuje.
      shorte.st/ref/85e71c5bd2
      2. Gdy już mamy konto musimy jedynie skrócić link i wstawić na fora internetowe, facebooka i inne.
      3. Żeby zarobić jak najwięcej na tych linkach dobrze jest swoje linki umieszczać facebooku, gdzie nasze linki odwołują do kontrowersyjnych bądź interesujących treści. Można stworzyć ciekawy fanpage i umieszczać na nim linki lub spamować grupy, chaty czy strony ale nie polecam tego rozwiązania wink
      (podpowiem, że za wejścia z zagranicy dostajemy większe pieniądze)
      Tutaj znajdziecie za co ile płacą: shorte.st/payoutrates
      Strona jest prosta w obsłudze, wypłacalna (trzeba mieć paypala), no i co najważniejsze można dzięki niej zarobić.
      Jeśli ktoś ma pomysł aby jego linki miałby dużą liczbę wejść to może dorobić się konkretnej sumki.
      Dla przykładu mając 1k wejść dziennie w moje linki w miesiąc moge zarobić (za wejścia w polsce) ok. 165 złotych
      Nie jest to dużo, ale zawszę coś, a jak się dobrze postarać to można wyciągnąć 10 czy nawet 100 razy tyle.

Nie mówiąc już o tym, że na ludziach z reflinków też można się nieźle dorobić.
      Mam nadzieje, że komuś pomogłem Chętnie odpowiem na pytania, bądź pomogę.
      Zacznijcie działać już teraz a szybciej dostaniecie swoje pieniądze.
      Pozdrawiam

PS. Moja pierwsza wypłata, zrobiona w 5 dni smile
      38.media.tumblr.com/69defb33c2600fa84274ca992e31f187/tumblr_nd8d4uLjXc1tcyztbo1_1280.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka