betinak1 29.01.15, 20:35 Witam, jak wyżej stawki i rozpiętość duża pytanie czy z ewentualna szkodą, odszkodowaniem łatwiej i pewniej w znanej(droższej) firmie czy większego znaczenia nie ma bo wszyscy mają OWU? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majeczkaz100 Re: W jakiej firmie ubezp. dom? 17.02.15, 12:14 to zalezy wszystko od Ciebie, jakie ty masz wymagania i oczekiwania. Mozesz miec ubezpieczenie samych scian, ruchomosci, assistance. Co do skladek to zalezy wlasnie od wariantu , ktory wybierzesz i od Twojego domu. Osobiscie mam w generali taka polise, ale najlepiej bedzie jesli skontaktujesz sie z agentem, ktory wyliczy Ci skladke. Odpowiedz Link
bacha71wroc Re: W jakiej firmie ubezp. dom? 05.04.15, 15:01 Gdy ubezpieczałam mieszkanie najważniejszym czynnikiem dla mnie było aby mieć ubezpieczenie w przypadku zalania sąsiadów (6 piętro) Dobrze pamiętam ile zapłacili sąsiedzi gdy pękła mi rura a oni nie byli ubezpieczeni. Los był przekorny i wykorzystałam ubezpieczenie gdy się spaliłam . Przekonałam się wtedy jak ważne był wcześniej podjęte decyzje. Miałam : ubezpieczenie nieruchomości ( ściany ) w wariancie " do odtworzenia" dzięki czemu wystarczyło na remont i jeszcze trochę zostało na wyposażenie ; ubezpieczenie ruchomości ( wyposażenia ) i tu była mała kwota która nie pokryła strat ; ubezpieczenie od odpowiedzialności - na 100 tyś dzięki czemu nie płaciłam za zalanie sąsiadów, bo strażacy wyrządzili więcej szkody niż ogień ( zalane było do 3 go piętra). Wtedy byłam ubezpieczona w Compensie i do firmy nic niemam jedynie do nieudolnego agenta. Podpisując umowę zastanów się na czym zależy Ci najbardziej. Co będzie jak zostaniesz w jednych portkach i jednej koszul... a do tego ktoś jeszcze jest poszkodowany. W pakiecie miałam dwie doby hotelowe oraz przewóz i zabezpieczenie dobytku ale o tym moja agentka nie poinformowała ( było o tym w polisie która się spaliła ...) Odpowiedz Link
andrzej2235 Re: W jakiej firmie ubezp. dom? 15.05.15, 10:27 wybierz taka agencje, z ktora mozesz bez problemow negocjować warunki, ja zalatwialem to przez agencje TANIA POLISA, jakis czas temu sasiadka zalala mi mieszkanie - straty ktore oszycowalem byly nizsze niz wyplacone odszkodowanie, wiec spokojnie moglem przeprowadzić mały remoncik Odpowiedz Link
0dudek Re: W jakiej firmie ubezp. dom? 04.06.15, 10:47 Ja od siebie mogę polecić rankomat, ma tam bardzo sporą ofertę. Można stamtąd wybrać bardzo wile ofert, w różnym przedziale cenowym. Odpowiedz Link
cenyoc.pl Re: W jakiej firmie ubezp. dom? 25.10.15, 20:08 A co OWU ? Kupić można, ale żeby pozyskać OWU to jakiś dramat. A przecież bez zapoznanie się z ogólnymi warunkami przed zakupem polisa jest NIC nie warta. Compensa Gdynia Odpowiedz Link
alagolka Re: W jakiej firmie ubezp. dom? 05.06.15, 15:21 To prawda, przez Rankomat załatwiłam ostatnio bardzo fajną poliskę Odpowiedz Link
majeczkaz100 Re: W jakiej firmie ubezp. dom? 30.06.15, 21:23 wole korzystac bezposrednio z porad u doradcy lub tez indywidualnie wylcizcy skladke, ale porownywarek nie przekreslam. Wybieram po prostu generali,bo mam tam juz kilka produktow i dzieki temu mam znizki. Odpowiedz Link
maniekk44 Re: W jakiej firmie ubezp. dom? 17.07.15, 14:35 jakoś ten syf wokół generali i polisolkat mnie zniechęca do nich, skoro naciągnęli ludzi w takiej kwestii.. to nie wiem czy mogą być wuarygodni Odpowiedz Link
2marta366 Re: W jakiej firmie ubezp. dom? 22.07.15, 11:16 Maniek nie patrz na to w ten sposób, bo syf wokół wszystkich ubezpieczycieli zrobił się przez polisolokaty i przez to przekreślisz wszystkich i u nikogo się nie ubezpieczysz? Polisolokaty, a ubezpieczenia domu, samochodu itp to zupełnie inne produkty. Odpowiedz Link
sewerynporeba Re: W jakiej firmie ubezp. dom? 21.07.15, 10:39 ja ubezpieczam swój domek w VestiGo i nie żałuję, nie będę wychwalał, bo to i tak nie ma sensu, zrobisz jak uważasz, ale powiem tyle, pomocni, potrafią się zaopiekować, tani, nic więcej nie trzeba, łapaj link vestigo.com.pl Odpowiedz Link
lisia312 Re: W jakiej firmie ubezp. dom? 30.10.15, 20:37 wiecie, która firma ma rażące niedbalstwo w zakresie majątku i OC? Odpowiedz Link
diabelskipomiot Re: W jakiej firmie ubezp. dom? 02.11.15, 02:32 Raczej stawiałbym na znane. W przypadku owu różnice mogą być jednak spore. Generalnie szukałbym jednak czegoś z formułą all risks i ewentualnym długim czasem użytkowania lokalu zastępczego. Kryterium najniższej składki niekoniecznie jest najwłaściwszym. Odpowiedz Link