Dodaj do ulubionych

mbank-w jakie fundusze inwestujecie?

19.03.07, 18:51
witam wszystkich forumowiczów,a w szczególności axela.Zastanawiam się nad
wyborem funduszu? zysk i ryzyko? Czy bezpieczna inwestycja-odwieczny dylemat.
Obserwuj wątek
    • axel40 Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 19.03.07, 21:18
      AIG,LM,Idea,BPH DS,PZU mis.Wszystkie akcyjne smile
      • sylwek07 Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 20.03.07, 20:17
        emma ja teraz bede inwestowac w mbanku bo wrescie mam aktywne konto smile
    • vandoren Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 21.03.07, 07:32
      unikorona zrównoważony i akcyjny, niedługo również legg mason akcyjny
    • kozaki_wiesi Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 21.03.07, 09:48
      Teraz tylko pieniężne - bessa idzie.
      • brunet83 Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 21.03.07, 10:57
        juz nie moge czytac o tej bessie. Alez to zaczyna mnie wkur... kazdy artykul
        ktory czytam na onet.pl MUSI zawierac jakas pesymistyczną nutke.
        No poprostu to jest kur... cos niesamowitego z tymi ludzmi!!!!!!!!!!!!!!!
        Takie pier... ehh
        • kozaki_wiesi Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 21.03.07, 11:04
          Myślisz, że będzie rosło w nieskończoność? Obecny wzrost trwa już tyle lat, że
          niechybnie zmierza do końca, to po prostu cecha cyklu koniunkturalnego. Ale
          dobrze, że są tacy jak ty - jest komu sprzedawać drogie akcje.
          • b1-b Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 21.03.07, 11:17
            w nieskonconość nie potrwa ale pier... o bessie juz miesiąc zaczyna mnie irytowac.
            I niech ludzie kupują nawet te Twoje drogie akcje smile Dopóki beda kupowac to
            bedzie OK wink
            • kozaki_wiesi Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 21.03.07, 11:22
              A przeżyłeś kiedyś bessę będąc na rynku?
              • brunet83 Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 21.03.07, 11:48
                nie... smile w funduszach jestem stabilnego wzrostu i zrównoważonym.
                W akcyjne sie nie bawie i granie na giełdzie też nie. Az tak na tym sie nie znam...
                • kozaki_wiesi Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 21.03.07, 12:02
                  Weź pod uwagę, że przy spadkach na giełdzie stracisz będąc w f.hybrydowych. Ja
                  inwestuję albo w akcyjne albo w pieniężne. Teraz jestem zdecydowanie w
                  f.pieniężnych, wycoafałam się z f.a. z pokaźnym zyskiem.
                  • brunet83 Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 21.03.07, 12:06
                    no zgadza sie... tylko przeciez nie kupie f.pieniężnych jak mam do
                    zainwestowania 10 000pln bo to zbyt mala kwota uncertain
                    • kozaki_wiesi Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 21.03.07, 12:09
                      Dlaczego nie? Jeżeli już chcesz tą sumą wejść w f.a. to wpłać całość w fundusz
                      pieniężny i co np. miesiąc konwertuj tysiaka do f.a. Unikniesz ryzyka wejścia
                      całością 'na górce'.
                      • brunet83 Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 21.03.07, 12:18
                        tak tylko ja juz rozlozylem po polowie w stabilnego wzrostu i w zrownowazony (
                        jak wyzej pisalem ). Niestety zrobilem to tuz przed koretką no i na starcie pare
                        zł w plecy ale zaczyna sie to odbijac powoli wink
                        • kozaki_wiesi Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 21.03.07, 12:19
                          Powodzenia! I pamiętaj, że lepiej stracić okazję niż kapitał. Teraz niewarto
                          ładować się w akcje, ale to tylko moje zdanie.
                          • ewa9923 Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 21.03.07, 19:16
                            kozaki_wiesi napisała:

> Teraz niewarto
                            > ładować się w akcje, ale to tylko moje zdanie.

No ładnie, a ja wreszcie mam konto w mBanku i chcialam właśnie kupic Aig Akcji
                            i Idea Akcji. Czy naprawdę nie warto? Planuję inwestycję na 10-15 lat. Na co
                            mam czekać?
                            >
                            • axel40 Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 21.03.07, 19:25
                              Właśnie teraz jest moment na zakupy akcji.Pokonanie poziomu 3400 na wig20
                              zanegowało możliwośc odwrócenia trendu wzrostowego i potwierdza,że to była
                              korekta których nie będzie brakowało w ciągu całego roku.Dzisiaj były duże
                              obroty co dodatkowo wzmacnia sygnały kupna.Jeśli tylko komunikat z FED dzisiaj
                              będzie ok to powracamy do wzrostów.Każdy ma swój punkt widzenia.
                              • ewa9923 Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 23.03.07, 19:00
                                Pomożcie, bo zwariuję smile Czytam prospekty TFI i głupieję.
                                Napiszcie, które z najlepszych funduszy akcyjnych, będących w ofercie
                                Supermarketu mBanku realizują różną politykę inwestycyjną?
                                Ja wykombinowałam taki zestaw (nie wiem czy dobrze?): Legg Masson - AIG Akcji-
                                Idea Akcji.

Czy macie jakąś inną propozycję grupy trzech funduszy o różnych strategiach?
                                Z góry dziękuję
                                • axel40 Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 23.03.07, 19:34
                                  Ja mam tylko akcyjne i mam te 3 z SFI.Są w tej chwili najlepsze.A jak będzie to
                                  zobaczymy.A ty kupuj bo jak się będziesz długo zastanawiać to hosse przemyśliszsmile
                                  A co masz na myśli
                                  > Czy macie jakąś inną propozycję grupy trzech funduszy o różnych strategiach?
                                  > Z góry dziękuję

Przecież podajesz fundusze akcyjne oparte na Wigu w mniejszym czy większym stopniu.
                                  • axel40 Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 23.03.07, 19:46
                                    Możesz dołożyć fundusze oparte na malych i średnich spólkach.BPH DS,PZU miś.
                                  • ewa9923 Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 23.03.07, 22:35
                                    axel40 napisała:

> A ty kupuj bo jak się będziesz długo zastanawiać to hosse przemyślisz
                                    > smile

Tak to jest jak człowiek nie bardzo się zna (dotychczas oszczędzałam tylko przez
                                    lokaty w bankach).Kuszą mnie wysokie zyski, a jednocześnie boję się ryzyka.
                                    Dlatego jestem ostrożna i myślę wink Mam nadzieję,że mój mąż (który jest
                                    sceptykiem i pesymistą) po tych 15 latach inwestycji w fundusze będzie mi
                                    dziękował za podjecie decyzji smile Kupuję w przyszłym tygodniu!

axel40 napisała:
                                    A co masz na myśli
                                    > > Czy macie jakąś inną propozycję grupy trzech funduszy o różnych strategia
                                    > ch?
                                    > > Z góry dziękuję
                                    >
                                    > Przecież podajesz fundusze akcyjne oparte na Wigu w mniejszym czy większym
                                    stopniu.

Chodziło mi o propozycję trzech funduszy, ktore nie inwestują identycznie,żeby
                                    uśrednić zysk w razie rozbieżności w wynikach funduszy.
                                    No, ale już wiem że mam dodać fundusz mis.

Dużo się dowiedziałam z tego forum. Dzięki smile

• axel40 Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 23.03.07, 22:43
                                      Powinna być jakaś korekta w przyszłym tygodniu.Wtedy kupuj jak jest
                                      czerwono.Wiem,że strach ,ale warto.Jeśli wpłacasz większą kwotę to rozłóż to w
                                      czasie.Unikniesz zakupu np.na samej górce.Tak bezpieczniej.Pozdrawiam
                                      • mammaj Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 25.03.07, 14:44
                                        Witanko,

I ja czytam z dużym zainteresowaniem "młodego inwestora" smile)).
                                        Co to zanczy "rozłóż w czasie" - dni, tygodnie? Kwotowo, po 2-3 tys. na raz
                                        wpłacać?
                                        A.
                                        • axel40 Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 25.03.07, 15:38
                                          Nie ma złotej reguły.Wszystko zależy od ciebie jakie podejmiesz ryzyko,jaką
                                          kwotę inwestujesz itp.Możesz też iść na całośćsmileAle może się zdarzyć ,że kupisz
                                          na samej górce.Tak jak być może teraz.
                                          • mammaj Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 25.03.07, 22:25
                                            No właśnie... a gdzie te górki oglądać? wink))) To znaczy pytam gdzie to
                                            najlepiej sprawdzić?
                                            A.
                                          • mammaj Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 25.03.07, 22:29
                                            No właśnie.. a gdzie te górki oglądać? wink)) To zanczy gdzie najlepiej
                                            sprawdzić?
                                            A.
                                            • capitalissimus Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 26.03.07, 10:36
                                              Gdyby to było można oglądać to mielibyśmy samych milionerów smile
                                              • mieszko252 Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 26.03.07, 12:40
                                                Ja mam pokój z widokiem na górki i za cholere nie mogę zostać milioneremsmile
    • sylwek07 Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 24.03.07, 10:29
      axel40 co do korekty to masz racje,teraz bedzie tak chodzic gielda przez jakis czas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka