emma115 19.03.07, 18:51 witam wszystkich forumowiczów,a w szczególności axela.Zastanawiam się nad wyborem funduszu? zysk i ryzyko? Czy bezpieczna inwestycja-odwieczny dylemat. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
axel40 Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 19.03.07, 21:18 AIG,LM,Idea,BPH DS,PZU mis.Wszystkie akcyjne Odpowiedz Link
sylwek07 Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 20.03.07, 20:17 emma ja teraz bede inwestowac w mbanku bo wrescie mam aktywne konto Odpowiedz Link
vandoren Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 21.03.07, 07:32 unikorona zrównoważony i akcyjny, niedługo również legg mason akcyjny Odpowiedz Link
kozaki_wiesi Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 21.03.07, 09:48 Teraz tylko pieniężne - bessa idzie. Odpowiedz Link
brunet83 Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 21.03.07, 10:57 juz nie moge czytac o tej bessie. Alez to zaczyna mnie wkur... kazdy artykul ktory czytam na onet.pl MUSI zawierac jakas pesymistyczną nutke. No poprostu to jest kur... cos niesamowitego z tymi ludzmi!!!!!!!!!!!!!!! Takie pier... ehh Odpowiedz Link
kozaki_wiesi Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 21.03.07, 11:04 Myślisz, że będzie rosło w nieskończoność? Obecny wzrost trwa już tyle lat, że niechybnie zmierza do końca, to po prostu cecha cyklu koniunkturalnego. Ale dobrze, że są tacy jak ty - jest komu sprzedawać drogie akcje. Odpowiedz Link
b1-b Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 21.03.07, 11:17 w nieskonconość nie potrwa ale pier... o bessie juz miesiąc zaczyna mnie irytowac. I niech ludzie kupują nawet te Twoje drogie akcje Dopóki beda kupowac to bedzie OK Odpowiedz Link
kozaki_wiesi Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 21.03.07, 11:22 A przeżyłeś kiedyś bessę będąc na rynku? Odpowiedz Link
brunet83 Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 21.03.07, 11:48 nie... w funduszach jestem stabilnego wzrostu i zrównoważonym. W akcyjne sie nie bawie i granie na giełdzie też nie. Az tak na tym sie nie znam... Odpowiedz Link
kozaki_wiesi Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 21.03.07, 12:02 Weź pod uwagę, że przy spadkach na giełdzie stracisz będąc w f.hybrydowych. Ja inwestuję albo w akcyjne albo w pieniężne. Teraz jestem zdecydowanie w f.pieniężnych, wycoafałam się z f.a. z pokaźnym zyskiem. Odpowiedz Link
brunet83 Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 21.03.07, 12:06 no zgadza sie... tylko przeciez nie kupie f.pieniężnych jak mam do zainwestowania 10 000pln bo to zbyt mala kwota Odpowiedz Link
kozaki_wiesi Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 21.03.07, 12:09 Dlaczego nie? Jeżeli już chcesz tą sumą wejść w f.a. to wpłać całość w fundusz pieniężny i co np. miesiąc konwertuj tysiaka do f.a. Unikniesz ryzyka wejścia całością 'na górce'. Odpowiedz Link
brunet83 Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 21.03.07, 12:18 tak tylko ja juz rozlozylem po polowie w stabilnego wzrostu i w zrownowazony ( jak wyzej pisalem ). Niestety zrobilem to tuz przed koretką no i na starcie pare zł w plecy ale zaczyna sie to odbijac powoli Odpowiedz Link
kozaki_wiesi Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 21.03.07, 12:19 Powodzenia! I pamiętaj, że lepiej stracić okazję niż kapitał. Teraz niewarto ładować się w akcje, ale to tylko moje zdanie. Odpowiedz Link
ewa9923 Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 21.03.07, 19:16 kozaki_wiesi napisała: > Teraz niewarto > ładować się w akcje, ale to tylko moje zdanie. No ładnie, a ja wreszcie mam konto w mBanku i chcialam właśnie kupic Aig Akcji i Idea Akcji. Czy naprawdę nie warto? Planuję inwestycję na 10-15 lat. Na co mam czekać? > Odpowiedz Link
axel40 Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 21.03.07, 19:25 Właśnie teraz jest moment na zakupy akcji.Pokonanie poziomu 3400 na wig20 zanegowało możliwośc odwrócenia trendu wzrostowego i potwierdza,że to była korekta których nie będzie brakowało w ciągu całego roku.Dzisiaj były duże obroty co dodatkowo wzmacnia sygnały kupna.Jeśli tylko komunikat z FED dzisiaj będzie ok to powracamy do wzrostów.Każdy ma swój punkt widzenia. Odpowiedz Link
ewa9923 Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 23.03.07, 19:00 Pomożcie, bo zwariuję Czytam prospekty TFI i głupieję. Napiszcie, które z najlepszych funduszy akcyjnych, będących w ofercie Supermarketu mBanku realizują różną politykę inwestycyjną? Ja wykombinowałam taki zestaw (nie wiem czy dobrze?): Legg Masson - AIG Akcji- Idea Akcji. Czy macie jakąś inną propozycję grupy trzech funduszy o różnych strategiach? Z góry dziękuję Odpowiedz Link
axel40 Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 23.03.07, 19:34 Ja mam tylko akcyjne i mam te 3 z SFI.Są w tej chwili najlepsze.A jak będzie to zobaczymy.A ty kupuj bo jak się będziesz długo zastanawiać to hosse przemyślisz A co masz na myśli > Czy macie jakąś inną propozycję grupy trzech funduszy o różnych strategiach? > Z góry dziękuję Przecież podajesz fundusze akcyjne oparte na Wigu w mniejszym czy większym stopniu. Odpowiedz Link
axel40 Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 23.03.07, 19:46 Możesz dołożyć fundusze oparte na malych i średnich spólkach.BPH DS,PZU miś. Odpowiedz Link
ewa9923 Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 23.03.07, 22:35 axel40 napisała: > A ty kupuj bo jak się będziesz długo zastanawiać to hosse przemyślisz > Tak to jest jak człowiek nie bardzo się zna (dotychczas oszczędzałam tylko przez lokaty w bankach).Kuszą mnie wysokie zyski, a jednocześnie boję się ryzyka. Dlatego jestem ostrożna i myślę Mam nadzieję,że mój mąż (który jest sceptykiem i pesymistą) po tych 15 latach inwestycji w fundusze będzie mi dziękował za podjecie decyzji Kupuję w przyszłym tygodniu! axel40 napisała: A co masz na myśli > > Czy macie jakąś inną propozycję grupy trzech funduszy o różnych strategia > ch? > > Z góry dziękuję > > Przecież podajesz fundusze akcyjne oparte na Wigu w mniejszym czy większym stopniu. Chodziło mi o propozycję trzech funduszy, ktore nie inwestują identycznie,żeby uśrednić zysk w razie rozbieżności w wynikach funduszy. No, ale już wiem że mam dodać fundusz mis. Dużo się dowiedziałam z tego forum. Dzięki Odpowiedz Link
axel40 Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 23.03.07, 22:43 Powinna być jakaś korekta w przyszłym tygodniu.Wtedy kupuj jak jest czerwono.Wiem,że strach ,ale warto.Jeśli wpłacasz większą kwotę to rozłóż to w czasie.Unikniesz zakupu np.na samej górce.Tak bezpieczniej.Pozdrawiam Odpowiedz Link
mammaj Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 25.03.07, 14:44 Witanko, I ja czytam z dużym zainteresowaniem "młodego inwestora" )). Co to zanczy "rozłóż w czasie" - dni, tygodnie? Kwotowo, po 2-3 tys. na raz wpłacać? A. Odpowiedz Link
axel40 Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 25.03.07, 15:38 Nie ma złotej reguły.Wszystko zależy od ciebie jakie podejmiesz ryzyko,jaką kwotę inwestujesz itp.Możesz też iść na całośćAle może się zdarzyć ,że kupisz na samej górce.Tak jak być może teraz. Odpowiedz Link
mammaj Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 25.03.07, 22:25 No właśnie... a gdzie te górki oglądać? ))) To znaczy pytam gdzie to najlepiej sprawdzić? A. Odpowiedz Link
mammaj Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 25.03.07, 22:29 No właśnie.. a gdzie te górki oglądać? )) To zanczy gdzie najlepiej sprawdzić? A. Odpowiedz Link
capitalissimus Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 26.03.07, 10:36 Gdyby to było można oglądać to mielibyśmy samych milionerów Odpowiedz Link
mieszko252 Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 26.03.07, 12:40 Ja mam pokój z widokiem na górki i za cholere nie mogę zostać milionerem Odpowiedz Link
sylwek07 Re: mbank-w jakie fundusze inwestujecie? 24.03.07, 10:29 axel40 co do korekty to masz racje,teraz bedzie tak chodzic gielda przez jakis czas. Odpowiedz Link