iga2911 09.07.07, 08:44 Zachęcano mnie do zainwestowania w AXĘ. Czy warto??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nefre.tete Re: co sądzicie na temat ubezpieczenia AXA 09.07.07, 09:50 Zapewne nie. Ale póki nie napiszesz, jakie są Twoje cele+możliwości i dlaczego ,,pod nie'' proponowano Ci ubezpieczenia AXA, to traktuj powyższą odpowiedź wyłącznie jako moje przeczucie. (-; Odpowiedz Link
iga2911 Re: co sądzicie na temat ubezpieczenia AXA 09.07.07, 10:59 Mam do zainwestowania ok.100.000,00 doradzają mi żeby włożyć w AXĘ bo mogę wybrać wśród wielu funduszy i odciągnąć w czasie zapłatę podatku belki. Odpowiedz Link
axel40 Re: co sądzicie na temat ubezpieczenia AXA 09.07.07, 11:09 Jeżeli to tylko Belka to to jest bład.Przed następnymi wyborami podatek od zysków kapitałowych będzie zniesiony prawdopodobnie Odpowiedz Link
axel40 Re: co sądzicie na temat ubezpieczenia AXA 09.07.07, 12:07 I dodam jeszcze ,że w opinii wielu fachowców z dziedziny ubezpieczeń agenci z AXA są najzdolniejlsi w przeciąganiu klientów na swoją stronę w sposób bardzo wyrachowany.O tym m.in. w artykule laczego Polacy zmieniają OFE z lepszych na gorsze. Odpowiedz Link
nefre.tete Re: co sądzicie na temat ubezpieczenia AXA 09.07.07, 14:33 > Przed następnymi wyborami podatek od > zysków kapitałowych będzie zniesiony prawdopodobnie Potrafisz to poprzeć jakimś cytatem/źródłem/urlem? Bo to chyba jednak wróżenie z fusów. )-: Odpowiedz Link
axel40 Re: co sądzicie na temat ubezpieczenia AXA 09.07.07, 14:38 Rządzący obiecywali ostatnio taką zmianę.Tonący brzytwy się chwyta,więc myśle,że chcąc zostać na stołkach rzucą to jako kiełbasę wyborczą.A jak przegrają to i tak nie ich problem będzie P.Gilowska o tym mówiła ,że byc może za 2 lata.A to tak wychodzi ,że przed wyborami) Odpowiedz Link
axel40 Re: nefre.tete i podatek od zysków 09.07.07, 14:49 nefre.tete napisał: > > Przed następnymi wyborami podatek od > > zysków kapitałowych będzie zniesiony prawdopodobnie > > Potrafisz to poprzeć jakimś cytatem/źródłem/urlem? Bo to chyba jednak wróżenie > z fusów. )-: Cytat: Ponowiła obietnicę precyzując datę na 1 stycznia 2009 i warunkując zniesienie decyzjami unijnymi (bo gdyby Komisja Europejska coś wymyśliła i wprowadziła taki podatek obowiązkowy dla całej UE, to trudno). W wypowiedzi pojawił się też wątek, iż prawdopodobnie wcześniej nie uda się znieść podatku ze względu na braki dochodów po planowanym obniżeniu ubezpieczenia rentowego. Odpowiedz Link
nefre.tete Re: co sądzicie na temat ubezpieczenia AXA 09.07.07, 14:28 Wybór spośród wielu funduszy oraz przesunięcie w czasie zapłaty podatku Belki możesz osiągnąć nie tylko wtedy, gdy kupisz ubezpieczenie w AXA. Inwestowanie przez ubezpieczenie (czy już na dzień dobry nie brzmi to niepotrzebnie skomplikowanie?) ma duży minus - dokładane są ,,po środku'' dodatkowe opłaty. Jeśli nie zostało Ci czarno na białym pokazane, co unikalnego dostajesz w zamian za te opłaty, to zapewne nie dostaniesz niczego. Więc zapewne nie warto. Odpowiedz Link
iga2911 Re: co sądzicie na temat ubezpieczenia AXA 09.07.07, 14:38 Obawiam się jednak,że jeżeli zainwestuję w fundusze nie będę wiedziała który wybrać i kiedy ewentualnie z niego wyjść.Jestem ryzykantką ale wszystko ma swoje granice. Odpowiedz Link
nefre.tete Re: co sądzicie na temat ubezpieczenia AXA 09.07.07, 14:59 Nie wiem, co konkretnie Ci zaproponowano, ale zapewne ubezpieczenie na życie z funduszem/ funduszami kapitałowymi. Jeśli dobrze zgaduję, to Twoje pieniądze i tak wylądują w funduszach. Tylko nie będziesz wiedziała ile % w jakim i nie będziesz miała bezpośredniego wpływu na to, jak się ten % zmienia. Za ten spokój duszy zapłacisz AXA dodatkową opłatę. Tylko - moim zdaniem - to jest iluzoryczny spokój duszy, ponieważ umowa, którą podpiszesz, nie zobowiązuje firmy ubezpieczeniowej do pokrycia ewentualnych strat, które poniesiesz. Więc to nie jest ten spokój, który daje prawdziwe ubezpieczenie. Z drugiej strony, jeśli kompletnie nie chcesz się zajmować tą inwestycją, a AXA lubisz i nie przeszkadzają Ci dodatkowe opłaty, to nie jest to śmiertelnie głupi pomysł. Zapewne jakoś tam dla Ciebie pomnożą Twoje pieniądze. Tylko zwróć uwagę - jeśli planujesz stosunkowo krótką inwestycję - po ilu latach możesz wyjąć pieniądze bez kar. Bo umowy tego typu mają zwykle bardzo niekorzystne zapisy dla pierwszego roku czy dwóch. Odpowiedz Link
mieux to może na stowarzyszenie? 09.07.07, 17:00 Jak lubisz rozdawać pieniądze, to rozdaj je tam, gdzie Ci to da trochę frajdy, może jakaś fundacja łysych a może przewiezienie lodu z Arktyki. Rozdawanie pieniędzy akwizytorom nie przynosi satysfakcji, po podpisaniu umowy będziesz zgrzytać zębami a akwizytor będzie miał Cię gdzieś. Nigdy nie kupuj funduszy inwestycyjnych zapakowanych w ubezpieczenie. A zresztą jak chcesz, to się męcz tak jak ja. Kupiłam ten chłam i teraz rok włóczę się po wszelkich instytucjach aby odzyskać pieniądze. Tyle że ja w Amplico AIG Life. Śmierdzi podobnie. Ostatnio przeczytałam fajną uwagę, że tylko idiota z myślą o zabezpieczeniu przyszłości inwestuje w ubezpieczenie z funduszami. Fundusze inwestycyjne a ubezpieczenie to dwa zupełnie różne produkty. Czy lubisz czosnek z czekoladą? Są rzeczy, których łączyć nie należy, bo dostaniesz niestrawności. Nie daj się naciągnąć. Poczytaj to forum, bo 100tys zł wymaga, aby poświęcić trochę czasu tej sprawie. Odpowiedz Link
gtmatrix Re: to może na stowarzyszenie? 13.11.07, 00:10 Moja Babcia tak jak ty nie lubiła czosnku z czekoladą i zaufała PZU żyła w zdrowiu 85 lat i po jej śmierci Towarzystwo wypłaciło 3000zł jakby zliczyć składki które płaciła to pewnie po 20 latach byłoby więcej a jeszcze jakby część zainwestować w fundusze to ... sam sobie odpowiedz. Czasami czekolada i z czosnkiem może smakować.... Odpowiedz Link
axel40 Re: co sądzicie na temat ubezpieczenia AXA 09.07.07, 17:06 To tego typu polisa z funduszem. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44442&w=56910179 Odpowiedz Link
agniesz12 Re: co sądzicie na temat ubezpieczenia AXA 18.07.07, 17:12 Jeśli interesuje Cię tylko inwestowanie, to żaden bank nie zarobi dla Ciebie tyle, ile fundusze inwestycyjne. Wyjąć pieniążki można w każdej chwili bez opłat, jeśli wpłaci się je na "konto dodatkowe". Owszem opłaty są, ale AXA, jak i każde inne towarzystwo to nie instytucja charytatywna. Możesz też inwestować samodzielnie w fuduszach, ale póki co belka zostaje i pry każdej zmianie funduszu musisz ją zapłacić. Towarzystwo zaś oferuje przejście z funduszu do funduszu bez opłat. Zgadzam się, że przy np 10% zysku opłaca się inwestować samemu, ale już przy 40% podatek Cię zeżre. Trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie co jest na chwilę obecną dla Ciebie najważniejsze.W razie pytań służę pomocą, Agnieszka. Odpowiedz Link
nefre.tete Re: co sądzicie na temat ubezpieczenia AXA 18.07.07, 18:00 Ja! Ja! Ja mam pytanie! > Zgadzam się, że przy np 10% zysku opłaca się inwestować > samemu, ale już przy 40% podatek Cię zeżre. Co właściwie chciała Pani powiedzieć? Bardzo będę wdzięczny za posłużenie pomocą w zrozumieniu tego zdania. Odpowiedz Link
mieux agniesz12 to akwizytor w akcji łapania 18.07.07, 18:27 agniesz12 to akwizytor, który wywęszył pieniądze na tym forum i postanowił chapnąć coś dla siebie. Tracisz czas akwizytorze agniesz12, znajdź sobie inne miejsce na swoje łapanki i wciskanie kitu. Jesteś akwizytorem - to przykre, jesteś niedouczony - to żałosne, wlazłeś na to forum aby zaczaić się na forsę forumowiczów - to obrzydliwe. A słyszałeś coś o parasolach? o tym, że można zmieniać fundusze bez płacenia Belki? Jesteś beznadziejny. Idź sobie i nie wracaj. Tu forsa ci nie skapnie. Jesteśmy dla ciebie za mądrzy. Takich śmierdzieli jak ty natychmiast demaskujemy. Odpowiedz Link
partias Re: co sądzicie na temat ubezpieczenia AXA 16.10.07, 20:34 Podobnie jak iga2911 iteresowałem się AXA przenalizowałem ofertę i tak: + mozliwość żąglowania w prawie 30 ciekawych funduszach; + niska opłata wstępna-prowizja 1% (przy 100tys), czyli mniej niż wiekszość funduszy; + polisa na życie to tylko przykrywka 5gr na miesiąc; - 1,75% rocznie zarzadzanie, liczone liczone od całości kapitału czyli juz w 1 roku przy 100tys to 1750zł kosztów!!!!! - umożenie przed okresem 2 lat prowizja, dość spora na pierwszy rzut oka oferta wygląda ładnie, ale te niewinnie wyglądające 1,75% to jednak spory haracz, przy duzych zyskach trudno...., a co będzie jak zyski mocno spadną?? Jak zarobisz kolejne 100tys to juz będzie 3500zł rocznie??? Niska prowizja - płaci się ją tylko raz przy wejściu więc obniżenie tylko ładnie wygląda, a zysk z tego niewielki. Ten sam efekt sfobodnych ruchów miedzy funduszami można osiągnąć inwestując w parasole w ramach różnych TFI np. UI czy AIG. Posiadam podobne pieniądze jak autor wątka i planuje je ulokować 2 TFI z ofertą parasola. Odpowiedz Link
gtmatrix Re: co sądzicie na temat ubezpieczenia AXA 12.11.07, 23:57 Nie no super tekst naprawdę szczególnie podoba mi się ze za zarobienie kolejnych 100 tyś wezmą 3000 zł , ja dam Ci 10 tys jak zarobisz mi 100 tys. ehh coś mi się wydaje że na tym forum to góruje przysłowie "o psie ogrodnika".... ehh super naprawde Odpowiedz Link
gtmatrix Re: co sądzicie na temat ubezpieczenia AXA 13.11.07, 00:03 Jeszcze tylko małe wyjaśnienie. Inwestując w parasole różnych TFI płaci się prowizję u każdego z osobna, no ale może rzeczywiście jak się nie dodaje ich wszystkich razem to każda z osobna wygląda ładniej ehh Odpowiedz Link