Dodaj do ulubionych

co sądzicie na temat ubezpieczenia AXA

09.07.07, 08:44
Zachęcano mnie do zainwestowania w AXĘ. Czy warto???
Obserwuj wątek
    • nefre.tete Re: co sądzicie na temat ubezpieczenia AXA 09.07.07, 09:50
      Zapewne nie.

Ale póki nie napiszesz, jakie są Twoje cele+możliwości i dlaczego ,,pod nie'' proponowano Ci
      ubezpieczenia AXA, to traktuj powyższą odpowiedź wyłącznie jako moje przeczucie. (-;
      • iga2911 Re: co sądzicie na temat ubezpieczenia AXA 09.07.07, 10:59
        Mam do zainwestowania ok.100.000,00 doradzają mi żeby włożyć w AXĘ bo mogę
        wybrać wśród wielu funduszy i odciągnąć w czasie zapłatę podatku belki.
        • axel40 Re: co sądzicie na temat ubezpieczenia AXA 09.07.07, 11:09
          Jeżeli to tylko Belka to to jest bład.Przed następnymi wyborami podatek od
          zysków kapitałowych będzie zniesiony prawdopodobnie
          • axel40 Re: co sądzicie na temat ubezpieczenia AXA 09.07.07, 12:07
            I dodam jeszcze ,że w opinii wielu fachowców z dziedziny ubezpieczeń agenci z
            AXA są najzdolniejlsi w przeciąganiu klientów na swoją stronę w sposób bardzo
            wyrachowany.O tym m.in. w artykule big_grinlaczego Polacy zmieniają OFE z lepszych na
            gorsze.
          • nefre.tete Re: co sądzicie na temat ubezpieczenia AXA 09.07.07, 14:33
            > Przed następnymi wyborami podatek od
            > zysków kapitałowych będzie zniesiony prawdopodobnie

Potrafisz to poprzeć jakimś cytatem/źródłem/urlem? Bo to chyba jednak wróżenie z fusów. )-:
            • axel40 Re: co sądzicie na temat ubezpieczenia AXA 09.07.07, 14:38
              Rządzący obiecywali ostatnio taką zmianę.Tonący brzytwy się chwyta,więc myśle,że
              chcąc zostać na stołkach rzucą to jako kiełbasę wyborczą.A jak przegrają to i
              tak nie ich problem będziesmile
              P.Gilowska o tym mówiła ,że byc może za 2 lata.A to tak wychodzi ,że przed
              wyboramismile)
            • axel40 Re: nefre.tete i podatek od zysków 09.07.07, 14:49

nefre.tete napisał:

> > Przed następnymi wyborami podatek od
              > > zysków kapitałowych będzie zniesiony prawdopodobnie
              >
              > Potrafisz to poprzeć jakimś cytatem/źródłem/urlem? Bo to chyba jednak wróżenie
              > z fusów. )-:

Cytat:
              Ponowiła obietnicę precyzując datę na 1 stycznia 2009 i warunkując zniesienie
              decyzjami unijnymi (bo gdyby Komisja Europejska coś wymyśliła i wprowadziła taki
              podatek obowiązkowy dla całej UE, to trudno). W wypowiedzi pojawił się też
              wątek, iż prawdopodobnie wcześniej nie uda się znieść podatku ze względu na
              braki dochodów po planowanym obniżeniu ubezpieczenia rentowego.
        • nefre.tete Re: co sądzicie na temat ubezpieczenia AXA 09.07.07, 14:28
          Wybór spośród wielu funduszy oraz przesunięcie w czasie zapłaty podatku Belki możesz osiągnąć nie
          tylko wtedy, gdy kupisz ubezpieczenie w AXA.

Inwestowanie przez ubezpieczenie (czy już na dzień dobry nie brzmi to niepotrzebnie skomplikowanie?)
          ma duży minus - dokładane są ,,po środku'' dodatkowe opłaty. Jeśli nie zostało Ci czarno na białym
          pokazane, co unikalnego dostajesz w zamian za te opłaty, to zapewne nie dostaniesz niczego. Więc
          zapewne nie warto.
    • iga2911 Re: co sądzicie na temat ubezpieczenia AXA 09.07.07, 14:38
      Obawiam się jednak,że jeżeli zainwestuję w fundusze nie będę wiedziała który
      wybrać i kiedy ewentualnie z niego wyjść.Jestem ryzykantką ale wszystko ma swoje
      granice.
      • nefre.tete Re: co sądzicie na temat ubezpieczenia AXA 09.07.07, 14:59
        Nie wiem, co konkretnie Ci zaproponowano, ale zapewne ubezpieczenie na życie z funduszem/
        funduszami kapitałowymi. Jeśli dobrze zgaduję, to Twoje pieniądze i tak wylądują w funduszach. Tylko
        nie będziesz wiedziała ile % w jakim i nie będziesz miała bezpośredniego wpływu na to, jak się ten %
        zmienia. Za ten spokój duszy zapłacisz AXA dodatkową opłatę.

Tylko - moim zdaniem - to jest iluzoryczny spokój duszy, ponieważ umowa, którą podpiszesz, nie
        zobowiązuje firmy ubezpieczeniowej do pokrycia ewentualnych strat, które poniesiesz. Więc to nie jest
        ten spokój, który daje prawdziwe ubezpieczenie.

Z drugiej strony, jeśli kompletnie nie chcesz się zajmować tą inwestycją, a AXA lubisz i nie
        przeszkadzają Ci dodatkowe opłaty, to nie jest to śmiertelnie głupi pomysł. Zapewne jakoś tam dla
        Ciebie pomnożą Twoje pieniądze. Tylko zwróć uwagę - jeśli planujesz stosunkowo krótką inwestycję -
        po ilu latach możesz wyjąć pieniądze bez kar. Bo umowy tego typu mają zwykle bardzo niekorzystne
        zapisy dla pierwszego roku czy dwóch.
    • mieux lubisz rozdawać pieniądze? 09.07.07, 16:47
    • mieux to może na stowarzyszenie? 09.07.07, 17:00
      Jak lubisz rozdawać pieniądze, to rozdaj je tam, gdzie Ci to da trochę frajdy,
      może jakaś fundacja łysych a może przewiezienie lodu z Arktyki.
      Rozdawanie pieniędzy akwizytorom nie przynosi satysfakcji, po podpisaniu umowy
      będziesz zgrzytać zębami a akwizytor będzie miał Cię gdzieś.
      Nigdy nie kupuj funduszy inwestycyjnych zapakowanych w ubezpieczenie. A zresztą
      jak chcesz, to się męcz tak jak ja. Kupiłam ten chłam i teraz rok włóczę się po
      wszelkich instytucjach aby odzyskać pieniądze. Tyle że ja w Amplico AIG Life.
      Śmierdzi podobnie.
      Ostatnio przeczytałam fajną uwagę, że tylko idiota z myślą o zabezpieczeniu
      przyszłości inwestuje w ubezpieczenie z funduszami.
      Fundusze inwestycyjne a ubezpieczenie to dwa zupełnie różne produkty. Czy lubisz
      czosnek z czekoladą? Są rzeczy, których łączyć nie należy, bo dostaniesz
      niestrawności.
      Nie daj się naciągnąć. Poczytaj to forum, bo 100tys zł wymaga, aby poświęcić
      trochę czasu tej sprawie.
      • gtmatrix Re: to może na stowarzyszenie? 13.11.07, 00:10
        Moja Babcia tak jak ty nie lubiła czosnku z czekoladą i zaufała PZU żyła w
        zdrowiu 85 lat i po jej śmierci Towarzystwo wypłaciło 3000zł jakby zliczyć
        składki które płaciła to pewnie po 20 latach byłoby więcej a jeszcze jakby część
        zainwestować w fundusze to ... sam sobie odpowiedz. Czasami czekolada i z
        czosnkiem może smakować....
    • axel40 Re: co sądzicie na temat ubezpieczenia AXA 09.07.07, 17:06
      To tego typu polisa z funduszem.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44442&w=56910179
    • agniesz12 Re: co sądzicie na temat ubezpieczenia AXA 18.07.07, 17:12
      Jeśli interesuje Cię tylko inwestowanie, to żaden bank nie zarobi dla Ciebie
      tyle, ile fundusze inwestycyjne. Wyjąć pieniążki można w każdej chwili bez
      opłat, jeśli wpłaci się je na "konto dodatkowe". Owszem opłaty są, ale AXA, jak
      i każde inne towarzystwo to nie instytucja charytatywna. Możesz też inwestować
      samodzielnie w fuduszach, ale póki co belka zostaje i pry każdej zmianie
      funduszu musisz ją zapłacić. Towarzystwo zaś oferuje przejście z funduszu do
      funduszu bez opłat. Zgadzam się, że przy np 10% zysku opłaca się inwestować
      samemu, ale już przy 40% podatek Cię zeżre. Trzeba sobie odpowiedzieć na
      pytanie co jest na chwilę obecną dla Ciebie najważniejsze.W razie pytań służę
      pomocą, Agnieszka.
      • nefre.tete Re: co sądzicie na temat ubezpieczenia AXA 18.07.07, 18:00
        Ja! Ja! Ja mam pytanie!

> Zgadzam się, że przy np 10% zysku opłaca się inwestować
        > samemu, ale już przy 40% podatek Cię zeżre.

Co właściwie chciała Pani powiedzieć? Bardzo będę wdzięczny za posłużenie pomocą w zrozumieniu tego
        zdania.
      • mieux agniesz12 to akwizytor w akcji łapania 18.07.07, 18:27
        agniesz12 to akwizytor, który wywęszył pieniądze na tym forum i postanowił
        chapnąć coś dla siebie. Tracisz czas akwizytorze agniesz12, znajdź sobie inne
        miejsce na swoje łapanki i wciskanie kitu.
        Jesteś akwizytorem - to przykre, jesteś niedouczony - to żałosne, wlazłeś na to
        forum aby zaczaić się na forsę forumowiczów - to obrzydliwe.
        A słyszałeś coś o parasolach? o tym, że można zmieniać fundusze bez płacenia Belki?
        Jesteś beznadziejny. Idź sobie i nie wracaj. Tu forsa ci nie skapnie. Jesteśmy
        dla ciebie za mądrzy. Takich śmierdzieli jak ty natychmiast demaskujemy.
      • partias Re: co sądzicie na temat ubezpieczenia AXA 16.10.07, 20:34
        Podobnie jak iga2911 iteresowałem się AXA przenalizowałem ofertę i tak:
        + mozliwość żąglowania w prawie 30 ciekawych funduszach;
        + niska opłata wstępna-prowizja 1% (przy 100tys), czyli mniej niż wiekszość funduszy;
        + polisa na życie to tylko przykrywka 5gr na miesiąc;
        - 1,75% rocznie zarzadzanie, liczone liczone od całości kapitału czyli juz w 1 roku przy 100tys to 1750zł kosztów!!!!!
        - umożenie przed okresem 2 lat prowizja, dość spora

na pierwszy rzut oka oferta wygląda ładnie, ale te niewinnie wyglądające 1,75% to jednak spory haracz, przy duzych zyskach trudno...., a co będzie jak zyski mocno spadną?? Jak zarobisz kolejne 100tys to juz będzie 3500zł rocznie???
        Niska prowizja - płaci się ją tylko raz przy wejściu więc obniżenie tylko ładnie wygląda, a zysk z tego niewielki.
        Ten sam efekt sfobodnych ruchów miedzy funduszami można osiągnąć inwestując w parasole w ramach różnych TFI np. UI czy AIG.
        Posiadam podobne pieniądze jak autor wątka i planuje je ulokować 2 TFI z ofertą parasola.
        • gtmatrix Re: co sądzicie na temat ubezpieczenia AXA 12.11.07, 23:57
          Nie no super tekst naprawdę szczególnie podoba mi się ze za zarobienie kolejnych
          100 tyś wezmą 3000 zł , ja dam Ci 10 tys jak zarobisz mi 100 tys. ehh coś mi się
          wydaje że na tym forum to góruje przysłowie "o psie ogrodnika".... ehh super
          naprawde
        • gtmatrix Re: co sądzicie na temat ubezpieczenia AXA 13.11.07, 00:03
          Jeszcze tylko małe wyjaśnienie. Inwestując w parasole różnych TFI płaci się
          prowizję u każdego z osobna, no ale może rzeczywiście jak się nie dodaje ich
          wszystkich razem to każda z osobna wygląda ładniej ehh

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka