maniek39.pl 29.10.07, 11:30 mam konta w wbk i ing śląskim.tam maja ike.i ze względu na to że chce to mieć do wglądu przez interek zależało by mi na wyborze wśród tych dwóch.chyba że mi je obrzydzicie to zmienię zdaniedo dzieła!co myślicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
axel40 Re: jakie wybrać IKE?prosze o pomoc. 29.10.07, 21:55 IKE Arka to dobry fundusz i bez żadnych prowizji.Zagadką pozostaje co z IKE wobec zapowiadanych zmian w podatkach od zysków kapitałowych.pozdr... Odpowiedz Link
maniek39.pl Re: jakie wybrać IKE?prosze o pomoc. 30.10.07, 12:05 czy to znaczy że mam sie wstrzymac czy tez zapisac sie jak najszybciej?a moze to nie ma znaczenia bo i tak wszystkich obejmie? Odpowiedz Link
axel40 Re: jakie wybrać IKE?prosze o pomoc. 30.10.07, 12:49 Nie to miałem na myśli.otóż główną zaletą IKE było brak podatku Belki.Wobec zapowiadanym zniesieniu tego podatku glówna zaleta zanika.Co wobec tego?Byc może zaletą będzie odpis od dochodu.Być może.Być może zniosą ten podatek.Być może. Mają do wyboru IKE Arka czy ING stawiam na Arkę.Brak jakichkolwiek opłat. Nie wiem czy się dobrze rozumiemy.Ja piszę o IKE.Natomiast OFE i IKE to całkiem inne sprawy.pozdr... Odpowiedz Link
maniek39.pl Re: jakie wybrać IKE?prosze o pomoc. 31.10.07, 13:12 oczywiscie.wiem co to ike a ofe.dzieki za odpowiedz.liczyłem na wiekszy oddzwięk w tej sprawie ale sam tez skłaniałem sie ku arce.jakos ing nie przekonuje mnie za bardzo.pozdro Odpowiedz Link