Dodaj do ulubionych

Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybór?

02.01.09, 20:51
Niedługo urodzę Córeczkę i postanowiłam długoterminowo oszczędzać na
Jej edukację czy inne cele. W inwestowaniu jestem kompletnie
zielona, dlatego szukałam czegoś mało ryzykownego i dla, powiedzmy,
leniwych (przynajmniej na początek). Wybrałam ubezpieczenie na życie
i dożycie w Generali (Omni Profit), składka 1000 zł/m-c, minimalny
okres oszczędzania 10 lat. Konsultowałam się z co bardziej
zorientowanymi znajomymi, ale może Wy powiecie coś więcej na temat
tego wyboru? Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • axel40 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 02.01.09, 21:41
      Generalnie hołduje zasadzie,że jeśli chce zabezpieczyć bliską osoba na wypadek
      śmiercie kupuje polisę na życie.Jeśli chcę obdarować kogoś jakimś kapitałem za
      lat x -kupuje produkt czysto kapitałowy.

• sil.bi Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 02.01.09, 22:23
        A czy Omni Profit to nie jest właśnie fundusz kapitałowy? Możliwe,
        że mylę pojęcia, bo jak wspomniałam, jestem laikiem w dziedzinie
        finansów.
        • axel40 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 02.01.09, 22:43
          Piszesz,że: "Wybrałam ubezpieczenie na życie
          i dożycie".
          Część zatem twojej składki idzie na ubezpieczenie,część na prowizje dla
          pośredników i wreszcie to co zostanie jest inwestowane.
          • sil.bi Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 02.01.09, 22:45
            Trochę mnie zmartwiłeś tymi prowizjami. PRzejrzałam warunki ogólne i
            umowę, nic tam o prowizjach nie ma, są jedynie koszty zarządzania
            pieniędzmi. Czy prowizje są właśnie tam ukryte?
            • axel40 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 02.01.09, 23:17
              Koszty zarządzania to nic innego jak prowizje.
              Chcąc oszczędzać dla dziecka są np.specjalne programy do systematycznego
              oszczędzania.Można samemu również to robić poza tymi formami oszczędzania.
              Potrzebujesz polisy na życie? Wiesz ile zostanie zainwestowane co miesiąc z tego
              1000? W co będą inwestowane twoje pieniądze?
              Czy możesz stracić w rok np.50% ? Czy jesteś pewna,że przez 10 lat będziesz w
              stanie co miesiąc wpłacać 1000zł? Jakie konsekwencje poniesiesz jeśli nie
              wpłacisz ustalonej kwoty? Czy będziesz w stanie odzyskać wpłacone
              pieniądze,jeśli zachoruje twoje dziecko lub zostaniesz bez środków do życia?
              Itp,itp.

p.s. Ja nie znam tego produktu dokładnie,więc nie będę się wypowiadał w temacie
              samej polisy.Chcę jednak ci zwrócić uwagę na pewne aspekty przed wykupieniem
              produktu,który wcale nie musi być zły.Najważniejsze jest aby być świadomym co
              się kupuje.
              • mieszko252 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 03.01.09, 11:32
                Znalazłem w necie takie coś na temat Omni Profit

Składka regularna minimalna 150 zł/m-c
                Alokacja składki w I roku przy składce 1800-2999 zł/rok
                • sil.bi Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 03.01.09, 11:59
                  Dzięki za Wasze odpowiedzi. Zasiadam do czytania warunków raz
                  jeszczesmile.
                  • mieux Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 04.01.09, 11:30
                    sil.bi czy musisz mieć tak infantylną sygnaturkę? Takie koszmarki to sobie
                    wieszaj na swojej ścianie.
            • tomekjot Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 05.03.11, 08:46
              Jeszcze jest koszt ubezpieczenia rozłożony na wszystkich klientów.
              Pytanie jakie środki otrzymasz w przypadku dożycia, czy tylko całość wpłaconych czy tylko część. Różnica to są właśnie koszty ubezpieczenia.
          • menjamin Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 29.01.09, 01:49
            Witam,

Program jest świetny, szczególnie przy składce 1000zł/miesiąc.
            Jeśli sama Pani wybrała, to gratuluję szczęścia i 'nosa'. Jeśli ktoś Pani go
            polecił, proszę mu podziękować.
            Teraz ważne jeszcze, żeby dobrze on dla Pani działał. Czy osoba która to Pani
            poleciła (zakładam, że ktoś taki był) będzie pomagała w zarządzaniu inwestycją w
            zależności od sytuacji na rynku ?

axel40 mówi nieprawdę, a wynika ona z nieznajomości produktu.
            OmniProfit to produkt w pełni inwestycyjny, który ma formę prawną ubezpieczenia
            po to aby uniknąć podatku belki przy transferach pieniędzy między funduszami.
            Jeśli będzie miała Pani jakieś dalsze pytania odnośnie programu, proszę podać
            kontakt, a na pewno się odezwę.

Pozdrawiam
            • axel40 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 29.01.09, 08:24
              > Program jest świetny, szczególnie przy składce 1000zł/miesiąc.

Na pewno dla agenta .W to nie wątpię.

Ile wynosi alokacja składki,która jest inwestowana?
              • axel40 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 29.01.09, 08:31
                axel40 mówi nieprawdę, a wynika ona z nieznajomości produktu.
                OmniProfit to produkt w pełni inwestycyjny

Proszę podać wszystkie opłaty pobierane przez TU i TFI w tym produkcie.
              • menjamin Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 30.01.09, 00:33
                Sugeruje Pan, że osoba dystrybuująca produkt nie powinna dostawać wynagrodzenia
                za wykonaną pracę ? W jakim zawodzie Pan pracuje ? Czy również robi Pan to
                charytatywnie ?

Alokacja wynosi 100%. Dwie opłaty, które mają znaczenie to opłata
                administracyjna - 9 zł miesięcznie oraz opłata za zarządzanie - przy składce
                1000 zł wynosi 0.9% w skali roku.
                • menjamin Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 30.01.09, 00:37
                  Zapomniałem dodać, że opłata za zarządzanie jest zmienna w zależności od
                  strategii inwestycyjnej funduszu.
                  0.9% to opłata za fundusze akcyjne.
                  O.7% za fundusze zrównoważone oraz
                  0.5% za fundusze obligacyjne i pieniężne.
                  • axel40 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 30.01.09, 09:57
                    Jeszcze zapomniałeś dodać o prowizjach TFI.Posługujesz się technikami sprzedaży
                    wyuczonymi na szkoleniu.
                    Zwyczajnie kłamiesz.Oprócz prowizji pobieranych przez TU ani słowem nie
                    wspominasz o prowizjach i to dużych pobieranych przez fundusze.
                    W przypadku FA to poziom 4-5%(wliczone w wartość jednostki).
                    • arfer Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 30.01.09, 16:17
                      Axel, jeśli to U-L to ALBO prowizja wstępna w ubezpieczeniu (czy też niższa alokacja składek). Prowizje TFI nie są naliczane, albo koszt jest po stronie TU.

Jeśli dyskutujemy, to o faktach.
                • axel40 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 30.01.09, 10:03
                  > administracyjna - 9 zł miesięcznie oraz opłata za zarządzanie - przy składce
                  > 1000 zł wynosi 0.9% w skali roku.

A co to znaczy zarządzanie? Zarządza pieniędzmi fundusz,chyba ,że przesłanie
                  papierków oznacza zarządzanie dla TU.

> Alokacja wynosi 100%

Jeśli wynosi ona tyle to kto płaci za prowizje? smile

Pani chce oszczędzać kapitał na przyszłość dla dziecka,więc po co jej polisa na
                  życie?

> Sugeruje Pan, że osoba dystrybuująca produkt nie powinna dostawać wynagrodzenia
                  > za wykonaną pracę ?

Ile wynosi prowizja za sprzedaż tego produktu?
                  • arfer Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 30.01.09, 16:21
                    Nie dyskutując na temat przydatności U-L (moim zdaniem - w długim czasie, przy niskich kosztach zarządzania, dobrym wyborze funduszy warto się pochylić) - trochę się zapętlacie.

Gros prowizji, jaka jest wypłacana partnerom, nie pochodzi z opłat wstępnych - to anachronizm, który funkcjonuje jeszcze w nielicznych TU, zwłaszcza tych "wyłącznych".

Firma zakłada, że będzie w stanie zarabiać na tym instrumencie x lat - 5, 10, 20 - i tutaj jest pole do uszczknięcia wynagrodzenia.

A co do pytania o prowizję - jakie to ma znaczenie ? Czy wybierając klasyczne TFI, także tym powinno się kierować jako kluczowy argument ? Gdyby tak było, mało kto dałby zarobić sobie i Arce przez parę ładnych lat - bo to zawsze było TFI o jednym z najwyższych kosztów. Coś za coś.
                    • axel40 Re:Arfer 30.01.09, 18:17
                      > Nie dyskutując na temat przydatności U-L (moim zdaniem - w długim czasie, przy
                      > niskich kosztach zarządzania, dobrym wyborze funduszy warto się pochylić)

I tutaj pełna zgoda.Muszą być niższe koszty i większa paleta instrumentów w
                      które można zainwestować.
                      Ale nie zgodzę się z tym ,że jeśli ktoś pyta o inwestycje na przyszłość dla
                      dziecka podając jeden produkt agent wyskakuje ,że to świetne rozwiązanie dla
                      Pani.Tak działają hieny nastawione na prowizję.
                      Dobry agent najpierw pyta o sytuację finansową
                      rodziny,perspektywy,oszczędności,znajomość finansów itp.

Dlaczego agent pytany o prowizję podaje tylko tą pobieraną przez TU.Czy to
                      uczciwy agent?

Po jaką cholerę jest potrzebny ten produkt tej konkretnej pani?Czy ona
                      potrzebuje coś opakowane w polisę?A co jak podatek zostanie zniesiony,a będzie
                      to prędzej czy później?Jakie zostaną jej korzyści?
                      Czy nie lepszym rozwiązaniem są programy PSO tak samo dystyplinujące do
                      regularnego oszczędzania?

Opieka i doradzanie przez cały czas klientowi przez agenta to zwykłe oszustwo.Po
                      podpisaniu umowy delikwent zostaje sam.A agent sprzedający takie produkty to
                      człowiek-sprzedawca,a nie doradca.Jak ciężko jest doradzać i stawiać trafne
                      analizy można sie przekonać zawodowym analitykom.
                      • lisia312 Re:Arfer 01.02.09, 13:45
                        axel z całym szacunkiem, czy Ty mówisz wszystkim ile zarabiasz?
                        Prowizję agentowi w tym wypadku płaci FIRMA ze swoich przyszłych zysków, to co
                        za różnica ile ma agent prowizji?
                        • axel40 Re:Arfer 01.02.09, 14:55
                          Proszę Panią dlatego,że te prowizje są bardzo wysokie ,więc chyba agent sprzeda to co przynosi mu największą korzyść.Prawda?

FIRMA ze swoich przyszłych zysków

A niby skąd ma ta FIRMA zyski jak nie ze składki klienta.Niczym nie ryzykuje ,nie inwestuje tylko pozyskuje klientów.

A dlaczego tak agenci wzbraniają się i są oburzeni gdy są dopytywani o prowizję? Przecież tych pieniędzy nie kradną? Prawda? To są pieniądze ich klientów.

Problem z wysokością pobieranych prowizji przez agentów mają również OFE.Gigantyczne prowizje żądane przez agentów sprawiają ,że koszty obciążające klientów są duże.

Poza tym bardziej zasadnym byłoby czepianie się meritum sprawy,a nie kwestii prowizji.Nie prowizja jest w tym sporze najważniejsza.
                          • menjamin Re:Arfer 01.02.09, 15:02
                            axel40 napisał:

> Proszę Panią dlatego,że te prowizje są bardzo wysokie ,więc chyba agent sprzeda
                            > to co przynosi mu największą korzyść.Prawda?

Proszę nie oceniać innych swoją miarą. Na szczęście nie wszyscy myślą jak Pan.
                            • axel40 Re:Arfer 01.02.09, 15:34
                              Takie bajki to przedszkolakom.
                              Kończę jałową dyskusję.
                          • arfer Re:Arfer 02.02.09, 14:38
                            Spokojnie, spokojnie.

Firma akurat przyszłe dochody może oszacować - ryzyko ich braku zmniejsza choćby opłatami likwidacyjnymi (i po to one są - albo prowizja wstępna, albo opłaty likwidacyjne jako zabezpieczenie CZĘŚCI kosztów firmy).

Oburzanie się na pytanie o prowizję (jeśli wprost o takiej sytuacji i reakcji mówimy) wydaje mi się dość śmieszne.

Ale z drugiej strony uważam, że w naszej polskiej rzeczywistości większość Kowalskich nie jest w stanie podjąć racjonalnych decyzji, gdyby ową wysokość prowizji znała - bo w 90 % przypadków będzie wybierać instrument o niższych kosztach (i znów - przejaskrawiony, ale doskonały - przykład Arki przez parę lat). Na tej samej zasadzie jeszcze wiele lat minie, zanim społeczeństwo dojrzeje do opłat za doradztwo. Dziś są owszem tacy, którzy są gotowi je ponosić, ale większość uważa, że praca doradcy, jego wiedza i doświadczenie nic nie kosztuje, bo jest - dosłownie - bezpłatne, a skoro tak - nie jest szanowane.
                      • arfer Re:Arfer 02.02.09, 14:34
                        Masz rację co do rzeczywistej "obsługi" tego typu instrumentów.

Serwis to jedna z kluczowych spraw przy U-L (choć NIE SŁUŻĄ one spekulacji - w moim osobistym odczuciu ktoś, kto wspomina, że wykorzystuje limit bezpłatnych konwersji, bardziej zgaduje niż wie - biorąc pod uwagę realne czasy konwersji w większości U-L).
            • grzzal Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 30.01.09, 21:30
              O kurcze
              Dawno juz nie slyszalem tych tekstów. Czyzby nowicjusz na trudnym polu akwizycji zwanej doradztwem ?
              • menjamin Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 01.02.09, 14:02
                Axel: Też mógłbym wyzwać Pana od najgorszych i zarzucić kłamstwo (byłby to
                zarzut trafny, chociaż wiem że wynikający z niewiedzy. Nie rozumiem po co pisać
                o czymś, o czym na samym początku powiedziało się, że nie ma się pojęcia).
                Jednak zamiast obrzucać się inwektywami wolę merytoryczną dyskusję o produkcie.

Opłaty dla TFI oczywiście są. Nie pisałem o tym, bo wydawało mi się to oczywiste
                i myślałem że pani która założyła temat chodzi o porównanie tego rozwiązania do
                innych unit-linków. A wiadomo, że w każdym takie opłaty są, w dodatku wydaje mi
                się, że są wyższe, bo nigdzie się o nich nie wspomina. Tutaj natomiast wynoszą
                one 2,75% dla funduszy akcyjnych ( a nie 4-5% o których Pan Axel pisał), 2,5%
                dla funduszy zrównoważonych oraz 1,3% dla funduszy obligacyjnych.

Założycielka tematu nie pytała o to, czy program jest dobry w jej sytuacji
                życiowej, tylko o to czy to był dobry wybór przy składce 1000zł/miesięcznie. Nie
                rozumiem więc, co złego że nie zapytałem o jej sytuację finansową. Skoro Pani
                taki program rozpoczęła, to pewnie sama dobrze wie czy może sobie pozwolić na
                taką składkę czy nie.

Co do samej użyteczności unit-linków, jeśli sugeruje Pan, że to złe rozwiązanie,
                to proszę napisać o innym, lepszym. Na pewno taniej byłoby samemu inwestować na
                giełdzie. Ale skoro Pani się zdecydowała na unit-linka, to pewnie na giełdzie za
                mocno się nie zna.

Jeśli chodzi o pomoc w wyborze funduszy przez agentów/doradców, to
                agentowi/doradcy powinno zależeć na długofalowej współpracy z klientem. To chyba
                najważniejszy punkt w każdej książce o technikach sprzedaży, których nagminne
                stosowanie niesłusznie mi się zarzuca. A to, że 90% agentów/doradców nie widzi
                swojej szansy w długofalowej współpracy z klientem, to naprawdę nie moja wina.

Pozdrawiam
                • axel40 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 01.02.09, 15:01
                  Pani napisała:W inwestowaniu jestem kompletnie
                  zielona

menjamin napisał:

> Opłaty dla TFI oczywiście są. Nie pisałem o tym, bo wydawało mi się to oczywist
                  > e

To chyba wystarczy za cały komentarz z mojej strony.
                  Pozdrawiam
                  • menjamin Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 01.02.09, 15:07
                    axel40 napisał:

> Pani napisała:W inwestowaniu jestem kompletnie
                    > zielona

Pani jest kompletnie zielona w inwestowaniu i zapytała czy dokonała dobrego
                    wyboru. Nie pytała o to jakie są opłaty w produkcie. Skoro go rozpoczęła, to
                    pewnie te opłaty zna, są zapisane w OWU.
                    Pan zapytał, więc Panu odpowiedziałem wskazując na opłaty które różnią się w
                    zależności od konkretnego unit-linka. Pan też jest zielony w inwestowaniu ?

Jeśli mamy dalej o czymkolwiek rozmawiać, to proszę powiedzieć co według Pana
                    byłoby lepszym rozwiązaniem dla tej Pani i proszę o konkretne argumenty na
                    poparcie Pana tezy, że to rozwiązanie jest dla założycielki tematu złe.
                    • axel40 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 01.02.09, 15:31

> poparcie Pana tezy, że to rozwiązanie jest dla
                      założycielki tematu złe.

KOSZTY!

Jeśli chce się zabezpieczyć dziecko na przyszłość to w razie śmierci kupuje się
                      "czystą" polisę na wypadek śmierci.Chcąc uzbierać kapitał na studia itp kupuje
                      się produkt "czysto" inwestycyjny(np.fundusze).

Ale ja nie jestem doradcą ,a Pan chyba jakieś studia ekonomiczne musiał
                      skończyć,bo mnie w rachunkach tak wychodzi jak napisałem.I nie mnie pouczać,ani
                      doradzać.

Liczę na Pana argumenty dlaczego ten produkt jest odpowiedni dla tej Pani.
                      • menjamin Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 01.02.09, 15:47
                        axel40 napisał:

> > poparcie Pana tezy, że to rozwiązanie jest dla
                        > założycielki tematu złe.
                        >
                        > KOSZTY!

Koszty są mniejsze niż w innych tego typu rozwiązaniach. Jeśli tego typu
                        rozwiązania są według Pana za drogie, proszę o podanie tańszego rozwiązania w
                        tym przypadku. Łatwo jest krytykować coś nie podając lepszej alternatywy.

> Jeśli chce się zabezpieczyć dziecko na przyszłość to w razie śmierci kupuje się
                        > "czystą" polisę na wypadek śmierci.Chcąc uzbierać kapitał na studia itp kupuje
                        > się produkt "czysto" inwestycyjny(np.fundusze).

Jest to produkt czysto inwestycyjny. Jedynym skutkiem formy prawnej
                        ubezpieczenia jest odroczenie podatku Belki. Za to płaci się 0.9% - 0.5% rocznie
                        opłaty za zarządzanie + 9 zł miesięcznie opłaty administracyjnej. Jeśli ktoś
                        chce zmieniać fundusze w zależności od tego co się dzieje na rynku, to łatwo
                        jest policzyć jakie korzyści daje to rozwiązanie w porównaniu ze zmianami
                        'gołych' funduszy.
                        Tyle, że 'gołe' fundusze też mają koszta. Czyli lepiej samemu inwestować na
                        giełdzie. Ale na giełdzie też trzeba liczyć się z prowizjami dla Domu
                        Maklerskiego. Co w takim razie zrobić ? Nic nie robić, bo za wszystko trzeba
                        płacić ? To normalne, kupując codziennie chleb płaci Pan marżę kilkunastokrotnie
                        większą. Dlaczego więc nie produkuje go Pan sam ?
                        • axel40 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 01.02.09, 15:54
                          Miał Pan podać argumenty,które potwierdzałaby tezę,że ten produkt jest
                          najkorzystniejszy w tej konkretnej sytuacji.KONKRETY!

p.s. O tych kosztach to same głupoty piszesz i nabrać sie mogą tylko zieloni w
                          temacie.Ekonomi nie oszukasz,a ty chcesz.Trudno.
                          > Koszty są mniejsze niż w innych tego typu rozwiązaniach
                          Nie porównujemy tylko wybieramy optymalne rozwiązanie dla tej Pani.

Na razie robię przerwę i daję Panu czas na zastanowienie i konkrety.Mecz jest
                          coraz bardziej ciekawy.
                          • menjamin Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 01.02.09, 16:06
                            axel40 napisał:

> Miał Pan podać argumenty,które potwierdzałaby tezę,że ten produkt jest
                            > najkorzystniejszy w tej konkretnej sytuacji.KONKRETY!

Gra na giełdzie jest niebezpieczna dla osoby która się na tym nie zna. Z tego
                            samego względu odpadają instrumenty pochodne, rynek walutowy i surowcowy. Gołe
                            FI nie dają elastyczności w robieniu zmian między inwestowaniem bezpiecznym a
                            agresywnym. Przy dobrym wykorzystaniu unit-link daje możliwość uzyskania
                            większych zysków mimo niewiele (0.9 - 0.5%) większych opłat.

> p.s. O tych kosztach to same głupoty piszesz i nabrać sie mogą tylko zieloni w
                            > temacie.Ekonomi nie oszukasz,a ty chcesz.Trudno.

Może teraz ja poproszę Pana o jakieś konkrety. Bo jak na razie to Pan pisał
                            głupoty podając opłatę za zarządzanie funduszami akcyjnymi na 4-5%. Tymczasem
                            opłata za zarządzanie + opłata pobierana przez Generali są w sumie niższe od tej
                            wartości. Co jest złego w tych kosztach i w jaki sposób można inwestować lepiej
                            pieniądze przy niższych kosztach ?

> > Koszty są mniejsze niż w innych tego typu rozwiązaniach
                            > Nie porównujemy tylko wybieramy optymalne rozwiązanie dla tej Pani.

Ja powiedziałem już jakie wg mnie jest optymalne. Proszę teraz Pana o jakieś
                            propozycje.

• axel40 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 01.02.09, 16:18
                              FI nie dają elastyczności w robieniu zmian między inwestowaniem bezpiecznym a
                              agresywnym.

A to niby dlaczego?Kolego nie zaniżaj poziomu tutaj.
                              Proponuje doszkolenie się z wiedzy,a potem możemy podyskutować.Póki co szkoda mi
                              czasu na polemikę.Mam ciekawsze zajęcia.Propagujesz bzdury ze szkoleń.A ztym
                              chlebem to mnie również uczyli 10lat temu.Nieźle się teraz ubawiłem.

Konkrety ja podaję co chwilę .Proszę czytać ze zrozumieniem.
                              A fundusze mają koszty,a nie koszta.
                              • menjamin Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 01.02.09, 16:27
                                axel40 napisał:

> FI nie dają elastyczności w robieniu zmian między inwestowaniem bezpiecznym a
                                > agresywnym.
                                >
                                > A to niby dlaczego?

Gdyby inwestował Pan pieniądze samemu na giełdzie i płaciłby Pan te 19% podatku
                                przy każdej sprzedaży akcji z zyskiem, czy nie zastanowiłby się Pan 2 razy czy
                                sprzedać akcje czy też nie ?

Kolego nie zaniżaj poziomu tutaj.
                                > Proponuje doszkolenie się z wiedzy,a potem możemy podyskutować.Póki co szkoda m
                                > i
                                > czasu na polemikę.Mam ciekawsze zajęcia.Propagujesz bzdury ze szkoleń.A ztym
                                > chlebem to mnie również uczyli 10lat temu.Nieźle się teraz ubawiłem.
                                >
                                >
                                > Konkrety ja podaję co chwilę .Proszę czytać ze zrozumieniem.
                                > A fundusze mają koszty,a nie koszta.

Nie podaje Pan żadnych konkretów. Rzuca Pan inwektywami, zarzuca kłamstwo,
                                zaniżanie poziomu, propagowanie bzdur ze szkoleń, brak umiejętności czytania ze
                                zrozumieniem, sugeruje Pan 'doszkolenie się z wiedzy' oraz to, że jest Pan
                                wielkim znawcą tematu i nie ma Pan czasu na rozmowę z takim plebsem jak ja, nie
                                wiedząc z kim Pan rozmawia. A teraz jeszcze czepia się Pan gramatyki.

Proszę jeszcze raz o podanie rozwiązania, które Pana zdaniem jest lepsze i
                                wyłożenie dokładnie, jak niedoedukowanemu człowiekowi po 2 szkoleniach, dlaczego
                                właśnie sugerowane przez Pana rozwiązanie jest lepsze.
                                • axel40 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 01.02.09, 16:59
                                  > Nie podaje Pan żadnych konkretów. Rzuca Pan inwektywami, zarzuca kłamstwo,
                                  > zaniżanie poziomu, propagowanie bzdur ze szkoleń, brak umiejętności czytania ze
                                  > zrozumieniem, sugeruje Pan 'doszkolenie się z wiedzy' oraz to, że jest Pan
                                  > wielkim znawcą tematu i nie ma Pan czasu na rozmowę z takim plebsem jak ja, nie
                                  > wiedząc z kim Pan rozmawia. A teraz jeszcze czepia się Pan gramatyki.

Wypowiedzi świadczą o wszystkim.

Może warto pójść na trzecie szkolenie.
                                  Żegnam
                            • jg46889 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 23.04.09, 15:21
                              menjamin napisał:

> Może teraz ja poproszę Pana o jakieś konkrety. Bo jak na razie to Pan pisał
                              > głupoty podając opłatę za zarządzanie funduszami akcyjnymi na 4-5%. Tymczasem
                              > opłata za zarządzanie + opłata pobierana przez Generali są w sumie niższe od te
                              > j
                              > wartości.

Opłata za zarządzanie pobierana przez TFI, (w przypadku funduszy akcyjnych 4%
                              rocznie) zawarta jest w cenie tych jednostek.
                              Generali pobiera drugą opłatę za zarządzanie, OPRÓCZ powyższej, a nie zamiast.
                              Jeżeli ktoś ma wątpliwości, proszę spojrzeć na notowania tych jednostek na
                              stronach Generali, to są te same ceny, co w przypadku kupowania jednostek
                              bezpośrednio w TFI/lub przez bank czy innego pośrednika. Wraz z opłatą za
                              zarządzanie która idzie do TFI. Do tego Generali dorzuca własne opłaty.
                              Tyle tytułem sprostowania.
                            • daniel2109 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 16.09.13, 02:56
                              Jeśli znasz osoby które straciły pieniądze na polisach inwestycyjnych czy ubezpieczeniowych . Z polisy inwestycyjnej którą masz w: Generali, Compensa, Nordea, lub Aegon napisz na adres bankwmlm@gmail.com Kancelaria współpracująca z Paytarde zajmuje się odzyskiwaniem pieniędzy z upadłych polis nawet 15 lat wstecz..

Mozecie na tym zarobić pomagając ludziom , którzy już sie pogodzili z utrata pieniędzy. Jest to niespotykany dotąd sposób na zarobienie pieniędzy. Ludzie którzy utracili np po 100 000 zł na tych polisach i zabetonowali to, że je utracili na zawsze. Jeśli im powiesz, że mogą po prostu dostać nawet 99% od tych kwot! i to w ciągu 2 miesięcy! to wyobraźcie sobie ich radość. Można negocjować wysokość prowizji z tych odzyskanych od klienta kancelarii kwot jak jest się klubowiczem Paytrade, gdzie wynosi to min 3%. Klienta nic nie kosztuje złożenie wniosku o odzyskanie pieniędzy.

Okazuje się, że przez wiele lat polscy urzędnicy nie zauważyli błędnych wpisów w polisach, dzięki czemu można odzyskiwać teraz te pieniądze.

Kancelaria odzyskuje pieniądze również z tytulu błedów medycznych, oraz popularne ostatnio, czyli możemy dostać odszkodowanie za utratę części nieruchomości osób mieszkających przy lotniskach. Dotyczy lotnisk prywatnych, wojskowych , jak i cywilnych. Czyli osoby mieszkające 10-15 km od lotniska mogą odzyskać kase z tego względu że samoloty w ich regionie np. za nisko latają smile.Utrata wartości części nieruchomości może wynosić nawet 45% im bliżej lotniska tym więcej % utraty części nieruchomości. kazda osobą polecona kancelaria jako klient otrzyma prowizje od odzyskanej kwoty.

Po więcej informacji zapraszam na priv. oraz na email: bankwmlm@gmail.com więcej na stronie twojakasa.com.pl/paytrade/polisy/ oraz na twojakasa.com.pl/paytrade/van-hagen-kolejna-sprawa-tym-razem-skandia/ i tu: twojakasa.com.pl/paytrade/bo-musi-byc-sprawiedliwie/
                          • lisia312 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 01.02.09, 18:27
                            Przecież NIE ZNAMY sytuacji tej Pani, więc jak możemy się do niej odnieść?
                            • lisia312 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 01.02.09, 18:30
                              Zresztą nie ma sensu się włączać w dyskusję, jest tu jeden JEDYNIE SŁUSZNY i starczy
                              • axel40 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 01.02.09, 18:36
                                Amen
                                • z17 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 01.02.09, 23:17
                                  Dyskusja ze zdecydowaną większością agentów jest absolutnie bez
                                  sensu. Te osoby powtarzają w kółko swoją mantrę, wymianą zdań można
                                  doprowadzić tylko do tego, że jak poczują zdecydowany opór materii
                                  to się w końcu wyłączą.

Co do meritum, to pragnę tylko zauważyć, że jeśli Generali oprócz
                                  TFI oferuje swoje własne ubezpieczeniowe fundusze inwestycyjne, no
                                  to tam nie ma już ukrytych opłat za zarządzanie. Np. Amplico ma
                                  takie 3 swoje fundusze i koszty zarządzania przy saldzie rachunku
                                  powyżej 25 tys. zł są w nich (a może były?! nie znam aktualnych OWU)
                                  nawet sporo niższe niż w TFI.

Była kiedyś ogromna dyskusja na kilkaset postów na temat polis unit-
                                  link na dawnym forum ubezpieczyciela.pl i konkluzja była taka, że to
                                  może się opłacać przy naprawdę dużych wpłatach. Ktoś kto wpłaca
                                  mało, płaci te 9 zł/m-c, ma niższą alokację składki (bo wpłaty
                                  niskie) i ponosi wszelkie inne opłaty stałe plus koszty zarządzania,
                                  no to wychodzi zazwyczaj na tym BARDZO KIEPSKO.

Nie przeczę, że przy składce 1000 zł/m-c (jak dla mnie b. dużej) i
                                  sensownej alokacji środków pomiędzy dobrze dobrane fundusze może to
                                  mieć jakiś tam sens. Ja osobiście nigdy bym jednak tego nie wybrał i
                                  inwestował pewnie w PSO jakiegoś TFI - jasno, czytelnie,
                                  przejrzyście, bez dziwnych haraczy nie wiadomo na co i bez (pseudo)
                                  ochrony życia. Amen
                                • marmurkoweoczy SIL.BI zGOOGLUJ to i zapytaj za darmo 01.02.09, 23:19
                                  SIL.BI zadzwon spotkaj sie i niech oceni to ktos kto sie w tym specjalizuje -
                                  przeciez nic to Cie nie kosztuje a bedziesz miala spokoj na 10 lat

www.goldfinance.pl/oszczedzanie-dla-dziecka/oszczedzanie-dla-dziecka.html
                                • grzzal Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 02.02.09, 07:32
                                  Axel mamy do czynienia z modelowym agentem

Zapytany o WSZYSTKIE opłaty i koszty , kluczy, przemilcza, miesza.
                                  Pozniej mowi klasyczne "przecież o tę opłatę nikt nie pytał"

Szkoda ze w podrecznikach "jak sprzedawać kit" nie dodają , jak robić to mądrze.

Ale szacunek dla agentam, ze pojawił sie w czasie bessy, gdy ludzie stawiają wiecej pytan, niz w czasie hossy, gdy łykają wszelkie gadki.
                                  Moze to swiadczyc o tym, ze albo ambitny, albo .... nierozsądny
                                  • menjamin Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 03.02.09, 15:54
                                    1. Nie jestem żadnym agentem.
                                    2. To przykre, że ludzie potrafią tylko narzekać że jest źle i krytykować tych
                                    którzy poświęcają prywatny czas żeby im pomóc.
                                    3. Nie pisałem o opłatach pobieranych przez TFI ponieważ:
                                    a) Źle przeczytałem posta.
                                    b) Wydawało mi się to oczywiste, że wszyscy o tych opłatach wiedzą, ponieważ
                                    występują w każdym takim produkcie.
                                    c) Myślałem, że mówimy o porównaniu unit-linków.

Jaki mógłbym mieć cel w celowym zatajeniu opłat o których wszyscy wiedzą w
                                    poście na forum internetowym ?

Szkoda, że z nikim nie można podjąć merytorycznej rozmowy, a zamiast tego można
                                    tylko dostać docinki na temat własnej osoby.

Podsumowując, do założycielki tematu: Dobry produkt. Jeśli ktoś będzie pomagał
                                    wybierać fundusze w których warto lokować środki, to daje duże możliwości
                                    spełnienia swoich założeń, czyli uzbierania sporej sumy na edukację dziecka.

Pozdrawiam
      • astopka Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 06.06.16, 21:12
        Co to za polisa na życie, w której odszkodowania rodzina dostaje 1500zł? Śmiech na sali.
    • mirmurek Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 28.03.09, 21:58
      ubezpieczenie na życie i dożycie to najdroższe ubezpieczenie z możliwych, a dla
      przedstawiciela to największa prowizja. Owszem oferuje szerokie warunki w
      przypadku śmierci - renta + wypłata ściśle określonej sumy w momencie
      osiągnięcia przez córkę określonego wieku. Jest to jednak bardzo drogie
      ubezpieczenie.

Wydaje mi się, że lepszym rozwiązaniem jest ubezpieczyć się na kwotę, która
      pozwoli rodzinie przeżyć 5-7 lat, osobno ubezpieczyć dziecko od NNW i
      jednocześnie inwestować resztę pieniędzy powinno być to około 500-600 zł wówczas
      przez 19 lat zaoszczędzicie o wiele więcej

Pozdrawiam
      Mirek
      • jg46889 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 23.04.09, 15:22
        menjamin napisał:

> Może teraz ja poproszę Pana o jakieś konkrety. Bo jak na razie to Pan pisał
        > głupoty podając opłatę za zarządzanie funduszami akcyjnymi na 4-5%. Tymczasem
        > opłata za zarządzanie + opłata pobierana przez Generali są w sumie niższe od te
        > j
        > wartości.

Opłata za zarządzanie pobierana przez TFI, (w przypadku funduszy akcyjnych 4%
        rocznie) zawarta jest w cenie tych jednostek.
        Generali pobiera drugą opłatę za zarządzanie, OPRÓCZ powyższej, a nie zamiast.
        Jeżeli ktoś ma wątpliwości, proszę spojrzeć na notowania tych jednostek na
        stronach Generali, to są te same ceny, co w przypadku kupowania jednostek
        bezpośrednio w TFI/lub przez bank czy innego pośrednika. Wraz z opłatą za
        zarządzanie która idzie do TFI. Do tego Generali dorzuca własne opłaty.
        Tyle tytułem sprostowania.
    • ewelina.zajkowska Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 24.04.09, 09:23
      sil.bi napisała:

Przede wszytskim graltuluję córeczki. Jeśli chce się Pani dowiedzieć
      więcej o produkcie omni profit i w ogole zasięgnąć edukacji
      finansowej to zapraszam Panią na bezpłatne forum finansowe firmy
      AKTIO. Poza tym gdyby Pani chciała dorobić do swoich dochodów
      dodatkowe pieniądze bez rezygnacji ze swoich dodychczasowych
      obowiązków, Aktio proponuje współpracę. Weszłam jakiś czas temu do
      współpracy i po dwóch miesiącach zeczęłam generować dodatkowo ok.
      10.000 zł. Uważam, że to cudowna szansa dla osób, które chcą zrobić
      coś wiecej ze swoim życiem a przede wszystkim sie zabezpieczyć.
      Jeśli jest Pani zainteresowana to proszę o kontakt.
      zajkowskaewelina@interia.
      PS. proszę wysłać nazwę miejscowości z jakiej Pani pochodzi to
      polecę najbliższe forum ponieważ fora odbywają się w 16 miastach
      jednocześnie.
      Pozdrawiam ,
      Ewelina Zajkowska
      • axel40 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 24.04.09, 10:21
        Komentarz:
        https://img25.imageshack.us/img25/185/lachenb.gif

Cytat z innego forum:

Autor: ~kk [194.116.193.*], 2008-11-25 23:24
        Aktio to odłam Novisionu, który wykorzystując zdobyte tam doświadczenie działa obecnie na własną rękę. Jeśli ktoś był na spotkaniach Aktio i Novision to zauważy wielkie podobieństwo w działaniu - darmowe Konferencja, Fora, 2 dniowe seminary. Różnica polega na tym, że Novision działa od ponad 10 lat na polskim rynku, a Aktio zaledwie pół. Novision ma Skandia a Aktio Generali. Aktio ma ładne samochody, a Novision profesjonalne szkolenia dla managerów (np. szkolenie prowadzone przez Briana Tracy).

Obie te firmy to MLM, czyli coś czym zajmuje się mniejszość ludzi, a czego większość wykonywać nie chce, po to by ta mniejszość w przyszłości mogła robić to, czego ta większość robić nie będzie mogła smile

• axel40 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 24.04.09, 10:34
          Dla przypomnienia

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44442&w=77804506&a=88083360
          Poza tym warto skorzystać z wyszukiwarki na forum i poszukać innych wątków.
          • mieszko252 aktio 24.04.09, 10:56
            Może dla kogoś się przyda.Czytałem już o tym jakis czas temu.

forum.o2.pl/temat.php?id_p=5738266
    • fajny-fakir Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 21.05.09, 11:57
      wszedlem na strone Generali i niestety, nie ma tam nic, ani OWU, ani oplat -
      kompletne nic. bardzo profesjonalna firemka. wink
    • astona.pl Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 27.06.09, 18:00
      Nie wiem, czy temat jest jeszcze aktualny, ale odpowiadam na
      potwierdzenie trafności wyboru.

Omni Profit Generali to typowy unit-link, gdzie 100% wpłacanych
      środków, jest inwestowane w jednostki, wybranych przez klienta
      funduszy inwestycyjnych. Więc idealny produkt oszczędnościowy dla
      dziecka na przyszłość. W porównaniu z innymi tego typu ofertami TU,
      to jeden z najtańszych, szczegolnie przy tak wysokiej składce.
      O kosztach nie będę pisać - bo są w OWU (OWU, w żadnym z TU nie jest
      dostępne w internecie - ma je obowiązek przekazać doradca, czasami
      ten sam produkt różni się nieco pod względem kosztów, bo jest np
      przygotowany dla konkretnego dystrybutora, chociażby banku - więc
      nikt, by za tym nie trafił)...
      Omni Profit, który ja mam w ofercie:
      1. Zakłada 5-letni okres składkowy;
      2. Brak opłaty wstepnej;
      3. Opłaty likwidacyjne przez 10 lat;
      4. Bardzo dobre cenowo koszty zarządzania (zalezne od składki) i
      porfela - 0,9% koszty funduszami akcyjnymi zarządzania dla Twojej
      składki.

Jedyne co mnie niepokoi, to wysokośc składki... Mam nadzieję, że
      1.000 zł/m-c, odkładane przez najblizsze przynajmniej 5 lat, nie
      będzie stanowiło dla ciebie problemu? W przeciwnym wypadku, będą
      problemy i bedziesz niezadowolną klientką...
      Dodatkowo, jak już dziecko będzie dorosłe i zrobisz na nie cesję, a
      mimo to będzie chciało dalej sobie oszczedzać to nie będzie
      przeszkód.
      Sugeruję też, aby osobą ubezpieczoną w tej polisie był członek
      waszej rodziny, który przynosi najwiekszy dochód, lub "jego życie
      jest najcenniejsze" z pkt finasowego (przepraszam, ale nie wiem jak
      to inaczej ładnie opisać.. smile. Chodzi o to, że jeżeli ta osoba
      straci życie, to te srodki zostaną wypłacone pełnoletniej osobie
      wskaznej w polisie... Piszę o tym dlatego, że w takich produktach -
      przeznaczonych jako inwestycja dla dzieci - rodzice, często wpisują
      te maluchy jako 100% uposażonych! A to rodzi takie konskewencje, że
      jeżeli rodzic=ubezpieczony straci zycie - to pieniądze nie mogą być
      wypłacone szybko niepełnoletniej osobie, lecz jego opiekunowi
      prawnemu, a wiec to dłużej trwa....
      Na marginesie - w AEGONIE - można wybrać opcję, zeby oszczędności
      czekały na uposażone dziecko do momentu osiągnięcia 18 stu lat - do
      tego czasu - od momentu smierci rodzica/ubezpieczenego - czekają
      zainwestowane w bezpieczne FI. Z tego co mi wiadomo, w Omni Profit
      tego nie ma, ale mogę sprawdzić...
      Nie chcę tu pisac o smutnych aspektach, ale należy pamietać, że
      kupując taki produkt zabezpieczamy też swoje życie, więc możemy
      nieco lepiej spać smile
      • axel40 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 27.06.09, 18:54
        > O kosztach nie będę pisać - bo są w OWU

O kosztach żaden akwizytor nie chce pisać smileNo bo po co?

Jeśli jesteś przedstawicielem kilku TU to zapewne wiesz ,że tańszym i bardziej
        rozsądnym rozwiązaniem dla zabezpieczenia przyszłości dziecka jest wykupienie
        osobno polisy na
        życie i osobno PSO,tylko,że prowizja do bani.

• astona.pl Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 27.06.09, 21:06
          Co wy wszyscy jesteście tak wyczuleni na te koszty??? Przecież to
          nie jest żadna tajemnica! Wolę mieć klienta, świadomego, który te
          koszty zna, niż niezadowolnego, który mi zerwie polisę!
          Mam wrażenie, że oczekujecie od nas informacji na czym zarabia TU,
          TFI, ile zarabia prezes, aktuariusze...i ile ja zarabiam! Ja nie
          wiem jak ten biznes jest liczony!!!! Tak jak wy, pracując w różnych
          firmach nie wiecie jak wygląda oplacalność biznesu waszej firmy!

Ale wiem, jakie są koszty proponowanych programów i wy też to
          wiecie, jeśli tylko chcecie!

Większość kosztów w tym wątku jest podana. Mam tabelkę na 2 strony i
          nie będę jej przepisywać, a bynajmniej jest ona tak obszerna nie
          dlatego, że kosztów jest tak dużo, tylko dlatego, że zalezne są od
          wysokości składki i porfela. Zainteresowanym mogę wysłać. OWU też smile

Tak - mam kilka TU, tak - nie sprzedaję PSO, IKE tez nie mam smile
          IKE jak dla mnie ok i nie odradzę nikomu, PSO... niekoniecznie...
          ale przyjrzę się jeszcze temu dokładniej...

Pytanie było o Omni Profit, więc podzieliłam się swoją wiedzą i
          spostrzeżeniami na produkt, o który pytano..., a założycielka watku
          OWU miala i zamierzala przeczytac... Pytania czytam ze zrozumieniem..

Z tymi prowizjami - nie pij proszę do mnie i nie przykładaj
          wszystkich agentów/doradców/akwizytorów, czy jak nas nazywacie do
          jednej miary... (Ja nie zarobiłam tej prowizji) A moim zdaniem Omni
          Profit jest ok. To jest moje zdanie. Koniec. Kropka.

Mam nadzieję, że ty parasz się bardziej chlubnym zawodem i szczerze
          Ci tego zazdroszcze uncertain Jeśli np sprzedajesz tel komórkowe Plusa, to
          równiez z czystym sumieniem zachwalasz Orange, podkreślasz atuty ich
          oferty masz głeboką wiedzę nt produktów konkurencji, wreszcie
          podajesz klientowi jakie są koszty wyprodukowania telefomu ile Ty i
          firma na tym zarabiacie... A może sprzedajesz samochody kilku marek
          i zawsze proponujesz najtańszy, bo ma najniższe koszty
          eksploatacji...

Programy inwestycyjne buduje się pod potrzeby klienta. Klient musi
          podać na co i jak długo chce oszczędzać oraz ile pieniędzy chce
          zgromadzić. Doradzę mu produkt, który mam w ofercie i moim zdaniem
          będzie dla niego najlepszy. Nie znam i nie poznam wszystkich
          produktów finansowych i inwestycyjnych i nie wszystkie bedę miała w
          ofercie, mimo, że pewnie gdzieś mogą byc tańsze...niekoniecznie
          lepsze...
          • vega01 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 19.11.09, 13:55
            tragedią jest że gdy kupiłem sweterek w jednym znanym sklepiku w galerii
            zapłaciłem 450 zł przecież oni zarobili na mnie pewnie z 400 zł na jednym
            sweterku sad
            big_grin wszystko kosztuje i faktycznie w przypadku TU ludzie jakoś strasznie to
            wypominają przecież ktoś musi inwestować składkę ktoś musi produkt sprzedać itd
            nie dajmy się zwariować!

A autorce wątku gratuluje rozsądku i decyzji!
        • arfer Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 18.08.09, 14:22
          Bzdurą do kwadratu jest to, że OWU i TOiP (jeśli jest odrębnym dokumentem)nie są dostępne na stronach firm. Bo są.

Kwestia powiedziałbym polityki informacyjnej firmy, choć może budzić obawy brak tego typu dokumentów i dostęp "jedynie" na spotkaniu z doradcą.

• fajny-fakir Omni Profit - zastanow się 01.11.09, 20:00
      brak OWU i oplat na www swiadczy tylko o firmie. ING, droga firemka, ale to
      wszystko podaje. wiec w czym problem? w tym, iz klient placi przewaznie podwojnie.
      • phelnik Re: Omni Profit - zastanow się 15.10.11, 18:54
        Ja proponuję oszczędzanie w bardziej znanych firmach jak Amplico, AXA, Aegon, itp. Marki znane już od ponad 20 lat. Zawsze należy pytac agentów ubezpieczeniowych o opłaty i prowizje. to udreka. W sumie sameczasy na oszczedzanie też nie sa najlepsze. znaczy warto oszczedzać, ale wg mnie trzymać pieniązki w domciu albo w zlocie. pozdrawiam
        • mmarek.1 Re: Omni Profit - zastanow się 19.10.11, 20:39
          argument bardzo celny AXA na rynku od góra 20-30 lat, Generali od 26 grudnia 1831
    • giaurka Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 27.04.10, 08:54
      Witam smile

moim zdaniem, jesli chodzi o długoterminowe oszczędzanie to jest to
      świetny wybór!

sama mam dwie takie polisy: na 3600zł i 12000zl rocznie. na razie
      mam zyski na poziomie 40% w skali roku smile

pozdrawiam serdecznie i życzę sukcesów w oszczędzaniu!

kasia
      kasia@npj.pl
    • halinka85 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 15.09.10, 18:32
      To bardzo dobry wybór. W poprzednim kwartale produkt miał najwyższą rentowność wśród dostępnych na rynku, a pośrednicy sprzedający ten pakiet (partnerzy Aktio) zarobili kokosy. KOKOSY!!!
      • b1v2c3 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 26.10.10, 14:17
        Firma prężnie działa. Impreza z okazji 2 rocznicy powstania firmy tu: 2 urodziny AKTIO Group

fenomen roku: Fenomen Roku, Gala Luksusowa Marka
        • melba18 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 17.02.11, 15:07
          ja też jakiś czas temu zaczęłam z nimi współpracę, zaczęłam ze sceptycznym nastawieniem, ale idzie mi dobrze i co dla mnie najważniejsze jestem w stanie utrzymać się już wyłącznie z pracy w Aktio smile
    • maryga5 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 03.03.11, 20:43
      Powinna Pani skorzystać z porady doradcy finansowego , ale oczywiście na długi termin jest to dobry wybór . Bardzo dużo dobrych funduszy . Jednak jeżeli nikt nie będzie śledził przebiegu inwestycji zadowolenie może być znikome . Rynki pracują różnie , fundusze inwestują na różnych rynkach , a przy tak dużej składce bez wiedzy na ten temat podejmuje Pani spore ryzyko , lecz nie tego czy to będzie dobre oszczędzanie bo będzie napewno ale tego jak dobre i czy wyciśnie Pani z tego tyle ile można . Składka 1000 zł miesięcznie jest sporą i dla początkującego niepotrzebnie deklarowaną w takiej wysokości - uważam że powinna Pani skorzystać z dodatkowego konta które jest dostępne a opłaty za nie są niższe dywersyfikacja portfela podobna . Produkt jest ciekawy ale trzeba znać zasady jego działania , obserwować i reagować na to co się dzieje na rynkach . Kwota oszczędzania tego wymaga - może nie tyle w pierwszym roku ale w kolejnych napewno . Zawsze warto mieć kogoś kto podpowie co z tym zrobić ?jak ulokować ?czy można zwiększyć składkę lub zmniejszyć ? ile to kosztuje ? jaką składkę zadeklarować ? czy można ją zmienić ? co to jest konto dodatkowe ? gdzie sprawdzić fundusze? jak określić poziom ryzyka ? jaki portfel dobrać ?
      Pochopna decyzja i oparta na niewiedzy może wydłużyć czas oczekiwanych profitów za powierzone funduszom oszczędności a nawet doprowadzić do straty jeżeli wybierzemy zły okres na rozwiązanie rachunku . I wcale nie musi Pani odkładać 10 lat ani też tylko dziesięć .
      Polecam się Doradca Finansowy Personal Finance
    • bewa_2 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 13.07.11, 20:30
      Pojawiły się w sieci plotki o zamknięciu firmy AKTIO. Jest to absolutne kłamstwo - to tylko fatalna kampania promocyjna nowego konkurenta AKTIO. Świadczy to tylko o tym konkurencie, który wchodząc na rynek próbuje wykorzystać silną markę AKTIO i w pierwszym etapie promocji stosuje czarny pr.

Firma AKTIO BUSINESS & INVEST DZIAŁA NORMALNIE JAK PRZEZ OSTATNIE 3 LATA
    • k.boduch Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 03.11.11, 23:53
      Witam,
      Pewnie jest już Pani mamusią więc moje gratulacje smile
      Jestem ciekaw, o ile Pani wybrała OmniProfit, jak po prawie 3 latach wygląda ta polisa? Przewidywane zyski są? Pytam, bo przez ostatnie 8 miesięcy sam powierzyłem 17 tyś. i bardzo poważnie zastanawiam się nad zamknięciem polisy (czyt. stratą tej kwoty) , gdyż wgryzłem się w temat inwestowania, mechanizmów działania tego produktu, a szczególnie jego KOSZTÓW, które skutecznie potrafią konsumować.
      Pozdrawiam
      • maryjanee5 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 08.11.11, 20:27
        w sprawie sprawdzenia Pana rozwiązania, proszę o konktat mailowy: mary_jane5@poczta.fm A jeśli chce Pan z polisy zrezygnować, pomogę odzyskać pieniądze.
    • iwona_sz-ka86 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 14.11.11, 16:09
      Witam, Uważam, że Generali Omni Profit to dobry wybór. Zaznaczam, że nie jestem przedstawicielką Generali!!! Pozwala on odłożyć pieniądze na przyszłość, a co najważniejsze sami decydujemy o tym który fundusz kupujemy który sprzedajemy(dzięki portalowi). Zajmuję się planowaniem finansowym i również mam założony Omni Profitsmile Co do kwoty jaką chce Pani odkładać to bym jeszcze na ten temat podyskutowała, ponieważ lepiej odkładać mniejszą kwotę i mieć pewność, że będziemy mogli to robić przez 10 lat niż odkładać większą i nie mieć pewności, że nam się to uda (a poza tym jest konto dodatkowesmile). Wiem o co chodzi i na czym rzecz polegasmile Mogę pomócsmile iwona_sz-ka@wp.pl
      • mularcz Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 23.11.11, 00:51
        Pozwolę się nie zgodzi z twierdzeniem że lepiej niższa składka niż wyższa. Oczywiście że zdolność do opłacania składki jest bardzo istotna ale wysokość składki przekłada się na wysokość opłat co powoduje wysoki poziom kosztów przy niskich składkach (opłata za zarządzanie ma największy wpływ na koszty). Kolejna kwestia to efekt procentu składanego, lepiej 5 lat płacić po 1000 pln niż 10 lat po 500 pln. Konto do wpłat dodatkowych przy składkach poniżej 5 tys/m-c jest płatne=mało atrakcyjne, ja swoim klientom odradzam. Pozdrawiam Serdecznie mm
    • rafik0123 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 06.08.12, 23:51
      Bardzo dobry, przy tej składce 1000 złotych najlepszy. Jest to ubezpieczenie kapitałowe. A słowo ubezpieczenie to jest tylko, żeby nie płacić podatku belki 19 procent. Przy tej składce lepszego na rynku nie ma. Całe to ubezpieczenie kosztuje 9 złotych, przy oszczędnościach np. 100000 złotych nie zauważysz. Masz możliwość zarobienia dużych pieniędzy, ale najważniejsza jest strategia inwestowania. Ja bym polecał w recesji bezpieczne czyli bazujące na obligacjach, ale zysk tak 2 razy większy niż na normalnej lokacie. Szkoda, że ludzie co niektórzy nie wiedzą o czym piszą na forum. Ale produkt rewelacja. Bardzo tani przy tej składce. Sam mam i jestem zadowolony. Pozdrawiam
      • chapelle78 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 07.09.12, 12:26
        Daj znać jakie obligacje i jaką strategię stosujesz?
        • 6antoni Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 17.03.13, 17:36
          Program Generali Omniprofit posiadam od kilku lat i sobie chwalę. Średnioroczna stopa zwrotu około 10%. Strategią, wyborem funduszy zajmuje się firma która poleciła mi to rozwiązanie.
          • investhelp.pl Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 28.06.13, 14:19
            Bardzo słuszna wypowiedź poprzednika. Zgadzam sie, że produkt jest tylko i wyłącznie narzędziem a najważniejsze jest jak się tym narzędziem posługujemy.

Liczy się aktywne inwestowanie, które umożliwia wypracowanie dobrych zysków

www.investhelp.pl
    • investhelp.pl Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 23.03.14, 12:33
      Czy nie lepiej zadbać o pieniądze aby zarabiały? Co da Państwu wypłacenie środków(jeżeli to się uda)? Jaki był cel Waszych inwestycji?

Nie rozumiem - czy wasz wybór był nieświadomy? Może wystarczy skorzystać z systemów które pozwalają efektywnie zarabiać?

www.investhelp.pl
    • sora7 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 25.03.14, 17:40
      Witam.
      Na początku gratuluję córeczki smile
      Generali OmniProfit to bardzo dobry produkt, z czystym sumieniem mogę go polecać wszystkim, co go naprawdę potrzebują.
      Program jest co prawda na 10 lat, ale już po 6 można przestać wpłacać składki - z tym że pieniądze można będzie wybrać po 15 latach oszczędzania. Po 10 latach oczywiście można cały kapitał wybrac sobie, bądź kontynuować oszczedzanie - jak kto woli wink Po 3 latach można zmniejszyć/zwiększyć skladkę, zrobić przerwę w składkach na rok. Dla laikow jest PCK i GARF, więc produkt jest wręcz dla każdego.
      Oczywiście dobrze gdy ma się kogoś, kto dobrze doradzi w kwestii finansów, wtedy można być spokojniejszym smile
      • investhelp.pl Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 15.04.14, 22:17
        Ty mówisz o produkcie OmniProfit Premium - natomiast osoba która stworzyła ten temat w 2009r. miała zwykłe OmniProfit smile więc produkt się trochę różnił.

Mam nadzieję, że po 5 latach inwestowania kwota jest zadowalająca a córeczka duża i zdrowa smile

pozdrawiam

sora7 napisał(a):

> Witam.
        > Na początku gratuluję córeczki smile
        > Generali OmniProfit to bardzo dobry produkt, z czystym sumieniem mogę go poleca
        > ć wszystkim, co go naprawdę potrzebują.
        > Program jest co prawda na 10 lat, ale już po 6 można przestać wpłacać składki -
        > z tym że pieniądze można będzie wybrać po 15 latach oszczędzania. Po 10 latach
        > oczywiście można cały kapitał wybrac sobie, bądź kontynuować oszczedzanie - ja
        > k kto woli wink Po 3 latach można zmniejszyć/zwiększyć skladkę, zrobić przerwę w
        > składkach na rok. Dla laikow jest PCK i GARF, więc produkt jest wręcz dla każde
        > go.
        > Oczywiście dobrze gdy ma się kogoś, kto dobrze doradzi w kwestii finansów, wted
        > y można być spokojniejszym smile
        • arkobu Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 13.06.14, 17:41
          Zabijcie się wszyscy z tego wątku. Czyste zło.
    • niejaguar Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 18.06.14, 15:14
      jest to najlepszy wybór na rynku, sama założyłam dziecku, bardzo dobrze zarabia i zmusza mnie to do oszczędzania, tak to nie mialabym tych piebiedzye - wiem o tym! bedzie to na studia albo na inne cele. bardzo sie ciesze ze zdecydowalam sie na ten produkt.
      • pozywamyzbiorowo.pl Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 01.07.14, 13:07
        A co jeśli pogorszy się Państwu sytuacja życiowa i pieniądze tam zgromadzone będą potrzebne np. na operację?
        Będzie duża opłata likwidacyjna.
        Czy masz poliso-lokatę? A może Ktoś z Twojej Rodziny lub Ktoś znajomy zdecydował się na taki gwarantowany sposób oszczędzania, a później dowiedział się, że przy likwidacji pobierana jest spora opłata, sięgająca większości środków na lokacie.
        A może jest Was więcej? Piszcie na adres: redakcja@pozywamy-zbiorowo.pl
        Może chcecie walczyć o swoje, poprzez udział w pozwie grupowym. Piszcie, zaznaczając nazwę towarzystwa ubezpieczeniowego lub banku, z którym zawarliście umowę, nazwę produktu i kwotę.
        To jest pomysł na LIKWIDACJĘ opłaty likwidacyjnej. Im więcej Was będzie, tym siła „rażenia” będzie większa. Spróbujmy!
        JEŚLI CIEBIE LUB TWOICH ZNAJOMYCH SPOTKAŁO COŚ TAKIEGO - ZGŁOŚ TO NAM!
        A MOŻE MACIE JESZCZE INNE PRODUKTY FINANSOWE, Z KTÓRYCH NIE JESTEŚCIE ZADOWOLENI, BO SĄ W NICH „KRUCZKI”, KTÓRYCH NIE DOSTRZEGLIŚCIE PRZY PODPISYWANIU UMOWY ALBO NIE ZOSTALIŚCIE O NICH POINFORMOWANI?
        • niejaguar Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 01.07.14, 13:30
          gdybym tych pieniedzy nie odkładala, to bym ich nie miala i mam je na inny cel. jesli pojawi sie w moim zyciu koniecznosc wiekszych pieniedzy to zrobie wszystko bo bede musiala to zrobic aby je zdobyc.
    • hiekws Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 23.12.14, 02:14
      Każdy chciałby nie martwić się o jutro , nie martwić się o swoje pieniądze, o swoją przyszłość i o przyszłość swoich dzieci.

Chciałbym napisać kilka kwesti, które pozwolą państwu wybrać najlepszy sposób oszczędzania

1. ZUS odpowiadający za emerytury jest zadłużoną instytucją, której m.in prezes mówił o tym aby ludzie odkładali dodatkowo. Oraz szef rady nadzorczej ZUS-u powiedział publicznie ,że tam nie ma pieniędzy: golden-line.com.pl/zus-wydal-nielegalnie-pieniadze/

2. Polisy inwestycyjne z funduszem kapitałowym to chyba największe finansowe oszustwo trwające ponad 15 lat. Dziś można odzyskać pieniądze nawet z 1998r z upadłej polisy lub zerwanej przez nas. Wyroki sądów są już w sprawie funduszy inwestycyjnych jednolite. Z ponad 13- tu TU można odzyskać środki
      Aby dowiedzieć się więcej o łamiących prawo polisach proszę wejść na stronę totalfreedom.pl/pomoc/odzyskaj-pieniadze-polis/
      Po sprawie wygranej przeciwko Generali: twojakasa.com.pl/finanse/po-sprawie-przeciwko-generali/
      ponad 50 mln zł kary dla firm oferujących polisy inwestycyjne:
      twojakasa.com.pl/finanse/ponad-50-mln-kary-dla-firm-oferujacych-polisy-inwestycyjne/
      Inwestycja w grunty w porównaniu do inwestycji w polisy inwestycje-grunty.pl/polisy-inwestycyne-inwestycja-grunty/

3. Jeśli chodzi o banki trzymając tam pieniądze tracimy je non stop z powodu inflacji , a poza tym system bankowy upada i musi upaść, bo nie można spłacać długu poprzez inflację, czyli drukować w nieskończoność banknotów.
      Więcej tu: golden-line.com.pl/system-bankowy-sie-rozpada/

Najbezpieczniejsze formy lokowania majątku są to grunty inwestycyjne i metale szlachetne

Najlepsze formy oszczędzania: twojakasa.com.pl/finanse/najlepsze-formy-oszczedzania/

Polecam zacząć dzielić majątek tak jak na poniższej stronie:
      golden-line.com.pl/rezerwa-gotowkowa/

Pamiętajmy grunty nie dają nam takiej płynności jak kruszce , bo je możemy w każdej chwili zamienić na gotówkę.
      Zakup metali szlachetnych tutaj:
      golden-line.com.pl/zakup_metali-szlachetnych

***Uwaga***

Potrzebujesz pilnie pieniędzy lub znasz kogoś kto chce zarobić w jeden dzień ( jednorazowo ) nawet ponad 1000 zł bez wkładu własnego i polecania.
      lub pilnie potrzebuje np. gotówki to prześlij mu tę stronę: twojakasa.com.pl/darmowa
      Takie możliwości daje branża finansowa i jest to prawdopodobnie najlepszy sposób na zarobienie pieniędzy w Polsce przez internet. Jeśli twój klient nie może spłacić dlugu to wyślij mu ten sposób, a dodatkowo możesz na tym zarabiać!
    • cryystian09 Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 18.05.16, 09:07
      Witam.
      Mnie naciągnęla jedna osoba z Gold Partner (teraz to sie nazywa Invetus) na Generali Omni Profit - na składkę 1000/m-ąc !!
      To było 5 lat temu. Chciałem z tego jednak zrezygnować po roku I prosiłem o pomoc w tej sprawie,bo była możliwość znalezienia osoby, która by odkupiła ode mnie tę polisę, ale jak do dziś nie odezwała się ani ta osoba ani nikt z Gold Parner !!
      Dzięki ostatniej decyzji UOKiK zrezygnowałem 2 tyg temu z tej polisy, ponieważ nie byłem z tego zadowolony i miałem po prostu problem z co miesięcznym wpłacaniem tego 1000 pln na tę polisę !!
      Oczywiście wartośc polisy spadłą w stosunku do kwoty jaką wpłacałem przez ponad 4.5 roku + do tego Generali naliczyło opłatę w wysokosci 6000 pln za "całkowity wykup" !!
      Ogolnie to mnie ''krew zalewa'' przez jak słysze gold partner i generali !!
      Jakby ktoś chciał o coś zapytać, to zostawiam maila: cryystian09@gmail.com
    • astopka Re: Omni Profit w Generali- czy to był dobry wybó 06.06.16, 21:10
      Przestrzegam przed wszelkiego rodzaju firmami tzw. piramidami finansowymi w tym Gold Partner, które się zmieniło na Invetus. Najpierw patrzyłam na to z boku, z dystansem ale w końcu uległam i dałam się namówić. Dopiero jak podpisałam umowę, to zaczęłam tak na serio się tym interesować. Na początku wszystko wyglądało pięknie ładnie. Szkolenie, towarzystwo wzajemnej adoracji, biznes klasa, ochy i achy i oferta super zarobku dzięki wykupieniu polisy ubezpieczeniowej z funduszem inwestycyjnym. Figa z makiem, nie zarobicie na tym! Zarabiają tylko Ci, co wejdą do firmy i bez skrupułów potrafią namawiać innych na te szkolenia i umowy. Dzięki temu pną się wyżej i zawsze mają z tego procent. A są to osoby towarzyskie, sympatyczne, uśmiechnięte takie do rany przyłóż. W rzeczywistości to fałsz. Moje pieniądze miały tylko i wyłącznie zarabiać. Rzekomo po 10 latach obłowię się nieziemsko jednak czytam teraz, czytam i czytam o mechanizmach działania takich umów i nie ma szans. Nie zarobię a wiecie ile rodzina dostanie z tego rzekomego ubezpieczenia na życie jeśli mi się coś stanie? 1500zł. Idzie się załamać. Walczę teraz o odzyskanie choć części moich pieniędzy. Wpłaciłam już 13500zł. Naprawdę nie ma cudów. Nie jestem zacofaną osobą, raczej nowoczesną i oczytaną. Wierz mi, jeśli nie masz predyspozycji, żeby wsiąknąć w taką firmę i samemu nagabywać ludzi to na tej polisie nie zarobisz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka