axel40 Re: Kiedy dorzucic coś do FA? 20.08.09, 21:30 Powyżej 2160 na Wig20,ale nie wiem czy mam rację. Odpowiedz Link
drapak.pl Re: Kiedy dorzucic coś do FA? 20.08.09, 21:39 Mnie się wydaje, że powoli nadchodzi czas dystrybucji. Fala B doczołga nas do 2400 ale potem przyjdzie taka zwała przy której upadek LB był tylko niewinnym zefirkiem Odpowiedz Link
axel40 Re: Kiedy dorzucic coś do FA? 20.08.09, 21:50 Fala B > doczołga nas do 2400 ale potem przyjdzie taka zwała Rozsądny stop powinien uchronić zyski.Nie można liczyć,że odbije na drugi,czy trzeci dzień.Jesię pomylimy najwyżej mniej zarobimy. Odpowiedz Link
axel40 Re: Kiedy dorzucic coś do FA? 20.08.09, 21:51 "Giełda zawsze najlepiej odzwierciedla skuteczność władzy" Ta władza wychodzi na to,że od lutego coraz bardziej skuteczna Odpowiedz Link
drapak.pl Re: Kiedy dorzucic coś do FA? 21.08.09, 07:17 To pomyśl jaki skuteczny był PiS Odpowiedz Link
axel40 Re: Kiedy dorzucic coś do FA? 21.08.09, 07:47 Jeśli pamiętasz za Pis to wzrosty na giełdzie były sztuczne i spekulacyjne podobnie jak skuteczność tej partii.I Pis i GPW skończyli marnie przez to Odpowiedz Link
drapak.pl Re: Kiedy dorzucic coś do FA? 21.08.09, 08:47 Ależ oczywiście! Spadki za rzadów PO też były 'sztuczne i spekulacyjne' a już na pewno za tymi spadkami stał wraży PiS. Odpowiedz Link
mieux Re: Kiedy dorzucic coś do FA? 21.08.09, 17:23 Peo dostało zeza od wpatrywania się w słupki sondażowe i hemoroidów od niecnierobienia. Doszłam do wniosku, że zostałam zmanipulowana przez media hołubiące wcześniej peo. Żołnierz w Afganistanie konał pewnie kilkanaście godzin na polu walki, nikt nie udzielił mu pomocy, wykrwawił się i zmarł w cierpieniach. palikot stwierdził po tej tragedii, że peo mogą spaść słupki sondażowe przez trupy z Afganistanu. Brak słów na opisanie jak potworną zgniłą kanalią jest palikot - przedstawiciel peo. Wiem Axel, że te polityczne wynurzenia skasujesz Wcześniej kibicowałam peo. Ich nieudolność, kręcenie lodów, wybieranie podejrzanych typów do rządu (czuma i jego amerykański dyrektor) wyłażą na wierzch coraz mocniej. Palikot zaś nie okazał się Błaznem Polski, okazał się zwykłym błaznem. Tych, którzy mu nie klaszczą wywala nawet ze swojego bloga. Mnie zablokował, bo krytycznie, choć rzeczowo, odnosiłam się do pewnych działań peo. Tak ma wyglądać kontakt z obywatelami? Inni posłowie peo też nie odpisują na uwagi obywateli. Oni są sami dla sieboie. Ludzie są im potrzebni tylko w dniu wyborów. Odpowiedz Link
drapak.pl Re: Kiedy dorzucic coś do FA? 21.08.09, 17:50 Najgorsze jest to, że ludzie dają się nabierać na to, że pomiędzy głównymi partiami jest jakakolwiek zasadnicza różnica. Gawiedź raczy się karczemnymi awanturami o pierdoły (typu kłótnia o samolot czy pijaństwo jednego czy drugiego prezia) a tymczasem faktycznie problemy typu bankructwo ZUS są starannie przemilczane. Ludzie faktycznie wierzą, że istnieje jakiś konflikt czy spory ideologiczne a tymczasem chodzi o to by za tą ułudą trwał w najlepsze socjalizm umożliwiający politykom okradanie nas z coraz większej ilości pieniędzy. Odpowiedz Link
redman32 Re: Kiedy dorzucic coś do FA? 21.08.09, 19:45 Nie socjalizm, tylko bandziory w garniturach z immunitetem poselskim. Kiedy mówi się o podnoszeniu podatków, to w TV mówią "Donald Tusk to odważny mąż stanu, który nie boi się o swoje notowania tylko podnosi podatki kiedy jest to rzeczywiście potrzebne" - cytat z TVN. Tusk powinien się wstydzić, że mając za sobą TVN, GW i inne media nie został prezydentem. PO cygani na wszystkich frontach - drugi kierunek studiów płatny, droższe mandaty, brak dotacji do nowych samochodów i teraz jeszcze rozprzedają państwowe spółki. Fakt, że trzy stocznie w jednym krają są na grzyba potrzebne, ale inne spółki przecież przynoszą państwu zysk (a propos socjalizmu, to wiele z nich zostało wybudowanych za pieniądze podatników w PRL-u). Jak wszystko już sprzedamy to kto będzie utrzymywał Państwo Polskie? Młodzi studenci, pracujący w Irlandii na zmywaku? Cała prawda o prywatyzacji, bardzo dobry artykuł: finanse.wp.pl/kat,47674,page,2,title,Gdzie-sa-nasze-miliardy-z-prywatyzacji,wid,11418179,wiadomosc.html Odpowiedz Link
mieux Re: Kiedy dorzucic coś do FA? 21.08.09, 19:58 >bandziory w garniturach z immunitetem poselskim Bardzo trafnie to ująłeś. Jeszcze z procesami sądowymi i wyrokami (np. minister sprawiedliwości!!!!! czuma). Odpowiedz Link
mieux dorzucic coś 21.08.09, 20:12 skoro Axel jeszcze nie kasujesz, to sobie dalej pląsam Chciałabym ostrzec naszych forumowiczów: "Szczepionka na świńską grypę gorsza od choroby" http://www.sfora.pl/Szczepionka-na-swinska-grype-gorsza-od-choroby-w8841 Badania w Anglii wykazały, że tamiflu - lek na świńską grypę może powodować wylewy. W samej Anglii jest teraz zagrożonych kilkaset tysięcy osób. Odpowiedz Link
mieux Re: dorzucic coś 21.08.09, 20:16 Zatem i lek na świńską grypę i szczepionka przeciw niej są gorsze niż sama grypa. Szczepionka powoduje ciężkie choroby układu nerwowego, a lek może powodować wylewy (o leku linku nie pamiętam). Odpowiedz Link
axel40 Re: dorzucic coś 22.08.09, 07:01 Ależ sobie pogadaliście.Nawet nie chce mi się kasować tych bzdur,choć sam chciałem w żartobliwy sposób na moment pogadać o polityce. p.s.Jak widać mentalność Polaków nawet po transformacji nie uległa zmianie.Wszyscy są be,tylko JA cacy. Jeśli ktoś chce sobie pogadać na takie tematy proponuje założyć wątek -Na weekend.Tam zawsze można o wszystkim pisać zgodnie z obowiązującymi zasadami. pozdr.. Odpowiedz Link
mieszko252 Re: dorzucic coś 21.08.09, 20:21 Axel chyba wziął urlop A co z tym wejściem do FA? 2160 pokonane,więc czy warto teraz? Odpowiedz Link
jan-w Re: dorzucic coś 21.08.09, 21:08 mieszko252 napisał: > Axel chyba wziął urlop > A co z tym wejściem do FA? 2160 pokonane,więc czy warto teraz? Odpowiedź na to pytanie jest bezcenna. Miałem dobre przeczucie kilka miesięcy temu. Teraz trochę żałuję że nie poszedłem na całość. Ale tak bezpieczniej. Odpowiedz Link
axel40 Re: dorzucic coś 22.08.09, 06:57 Jest duża szansa na zwyżkę,ale to giełda i jest tak jak w kasynie.Albo się wygra ,albo przegra. JA dalej obstawiam wariant wzrostowy(wątek 2700). pozdr... Odpowiedz Link
mieszko252 Re: dorzucic coś 22.08.09, 10:23 Raczej na pewno dorzuce coś do FA w pon. albo wtorek. Odpowiedz Link
jan-w Re: dorzucic coś 21.08.09, 21:03 O Boże! Tu też ten idiotyczny spam? Całe forum jest tym śmieciem zapaskudzone... Odpowiedz Link
mieux Re: dorzucic coś 22.08.09, 17:33 Macie nakazane utajnić informację, że WHO zostało pozwane do sądu? Wszelkie posty demaskujące podłe praktyki firm farmaceutycznych zaliczasz do spamu? Tobie się chyba kręgosłup moralny wykrzywił. Odpowiedz Link
jan-w Re: dorzucic coś 22.08.09, 22:29 mieux napisała: > Macie nakazane utajnić informację, Ty tak do mnie per "towarzyszu". czy pluralis majestatis? A w tajemnicy ci ujawnię że to wszystko robota masonów i (za przeproszeniem) cyklistów! Odpowiedz Link
axel40 Re: dorzucic coś 23.08.09, 08:32 A za tym wszystkim stoi PO p.s.Nie mogłem się powstrzymać drapaczku Odpowiedz Link
axel40 Re: dorzucic coś 23.08.09, 21:25 to wszystko robota masonów i (za przeproszeniem) cyklistów! Kłamstwo! To robota PO Odpowiedz Link
drapak.pl Re: dorzucic coś 23.08.09, 22:04 A któż to tak twierdzi? Bo ja to raczej słyszę, że wszelkie nieszczęścia (np. spadki na giełdzie jak to wspominał Tusk) to robota PiS. Oni nawet do mleka sikają, te faszysty. Odpowiedz Link
z17 Re: Kiedy dorzucic coś do FA? 23.08.09, 22:36 kiedy dorzucić? dawno temu trzeba było! teraz bym dorzucał do 2500 pkt na wig20, ale ostrożnie. Potem już nie, choćby i szło w stronę Mont Everestu Odpowiedz Link
mieszko252 Re: Kiedy dorzucic coś do FA? 24.08.09, 07:02 Tylko czemu nikt nic nie gadał wcześniej? zleciłem dziś trochę na misie FA. Odpowiedz Link
jan-w Re: Kiedy dorzucic coś do FA? 07.09.09, 09:52 Powoli rośnie: Wielkość środków w funduszach zarządzanych przez Legg Mason TFI S.A. na koniec sierpnia wyniosła 3, 002 mld PLN, co oznacza wzrost wartości aktywów o 88,9 mln w porównaniu z ubiegłym miesiącem. Odpowiedz Link