sybil-grazka 06.09.07, 23:14 Czy zauważyłyście czy mi się zdaje że u chłopców pokrzywka jest częściej, bo ja mam takie odczucie . Być może mamy chłopców są aktywniejsze na tym forum. Co o tym myślicie bo może to mylne wrażenie. grażka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lemiwawa z forum tak wynika 07.09.07, 11:34 To prawda, z tego forum przynajmniej to tak wynika, że chłopcy mają częściej tą dolegliwość, ale czy to jest potwierdzone naukowo, to nie wiem. Odpowiedz Link
mgren Re: pokrzywka- częściej chłopcy? 07.09.07, 22:23 hej! chyba zapomniałyscie o mnie! (mama córeczki) a zauważyłyście, że piszą tylko mamy, a nie ojcowie? to oczywiście nie znaczy, że ich to nie obchodzi. A tak już poważnie. Zależy mi by jak najwięcej dzieci leczyło się w jednym miejscu, gdzie będą prowadzone rzetelne badania. To zwiększa szanse na zaineresowanie się lekarzy tą rzadką (niepopularną...) chorobą, na rozwój badań, znalezienia złotego środka. Ufam, że lekarze w AM w Gdańsku są zaangazowani w badania nad "naszą" chorobą. Wiem, że punkt położenia Gdańska nie jest dogodny dla wielu z nas. Ale ja jestem gotowa pojechać jeszcze dalej, gdy to będzie pomocne dla mojej córki. Odpowiedz Link
mgren Re: pokrzywka- częściej chłopcy? 07.09.07, 22:43 P.S. zapomniałam o czymś ważnym! Dziękuje Ci Jolu za założenie tego forum. Odpowiedz Link
jol34 Re: pokrzywka- częściej chłopcy? 07.09.07, 23:42 Nie ma za co :-) Cieszę się, że forum działa i mam nadzieję, że wielu mamom bedzie dzięki niemu łatwiej radzić sobie z tą chorobą. Ostatnio mam mniej czasu, bo wróciłam do pracy, więc trochę rzadziej się udzielam, ale prawie codziennie tu zaglądam :-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link
sybil-grazka Re: pokrzywka- częściej chłopcy? 07.09.07, 22:50 Zapomniałam się pochwalić we wtorek jedziemy do Gdańska do dr Lange oczywiście prywatną taxi.Czy ktoś jechał z Warszawy jeśli tak to ile godz. Na mapie wydaje się że dojazd będzie dość prosty. Ha ha moja taxi zawsze błądzi (nazywamy to wycieczką).pozdrowienia Grażka Odpowiedz Link
mgren Re: pokrzywka- częściej chłopcy? 07.09.07, 22:56 juz kiedys o tym pisałam, nie pamietam w którym wątku. ale droga z wa-wy do Gdańska jest dość prosta. Dla kogoś z orientacja w terenie... ja jej nie mam. W tym przypadku zdałam sie na męża... Odpowiedz Link
sybil-grazka Re: pokrzywka- częściej chłopcy? 07.09.07, 22:43 Rozpoczynając ten wątek wiedziałam że mamy też dziewczynki i o dziwo pamiętałam że są mamy dziewczynek. Magdo nie jesteś jedyną jest jeszcze jedna mama z córeczką z tego co wiem. A co do tatusiów to przecież mamy chodzą z dziećmi do lekarza a tato najczęściej jest prywatną taksówką(mały żarcik)dowożącą do przychodni.Pozdrowienia Grażka Odpowiedz Link
mgren Re: pokrzywka- częściej chłopcy? 07.09.07, 22:52 tak sie jakos dziwnie składa, że jestem tez "taksówką"! ale tatus jest bardzo potrzebny, zwykle ma bardziej trzeźwe podejście do rzeczy, mniej emocjonalne, i muszę pochwalic "mojego" tatusia za wyciszanie złych emocji, pocieszanie, znajdywanie wyjścia z sytuacji bez wyjscia. Odpowiedz Link
jol34 Re: pokrzywka- częściej chłopcy? 07.09.07, 23:49 Odkąd wróciłam do pracy, to tatuś zajmuje się Kamisiem w ciągu dnia, niedawno byli razem na szczepieniu (już nawet pani doktor nie pytała, a gdzie mama...), a teraz czeka ich wizyta u ortopedy, chyba też bez mamy. Na początku było cięzko, ale powoli się przyzwyczajamy. Oczywiście taka sytuacja jest tylko chwilowa, ale przynajmniej Kubuś przekonał się, że zajmowanie się dzieckiem to nie taka prosta sprawa. Pozdrawiam. ------ Odpowiedz Link
sybil-grazka Re: pokrzywka- częściej chłopcy? 20.09.07, 19:59 Cześć! Czytałam na stronach www o pokrzywce z podanych na tym forum i w jednym z nich ( badania prowadzone w Meksyku) przeczytałam że chłopcy chorują częściej podana była proporcja chłopcy 1,8 : 1 dziewczynki. Pozdro.. Grażka Odpowiedz Link