Dodaj do ulubionych

Czy dodajecie płyn do płukania do ubarnek dzieci?

03.10.07, 13:04
Ja do tej pory nie dawałam płynu podczas prania, do płukania ubranek synka.
Nie wiem czy można? Czy nie podrażni? Czy Wy stosujecie? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • sybil-grazka Re: Czy dodajecie płyn do płukania do ubarnek dzi 03.10.07, 19:29
      Cześć ja do prania obecnie dodaje płyn do płukania obecnie Lenor ( czarny,biały
      i żółty)ale i inne ilość zgodną z podaną na op. lub mniejszą. Płyny stosuje od
      ok. roku (syn ma 2lata i 7 mie.)Wcześniej praktycznie wszystkie prałam w 90 st.
      C a płukanie nastawiałam 2 razy. Nie zauważyłam by pogorszył się stan skóry po
      dodaniu płynu. Nigdy nie stosowałam najtańszych firmowanych przez hipermarkety.
      Jeśli się obawiasz spróbuj wypłukać jedno ubranko i założyć na chwilę.
      Pozdrawiam Grażka
    • lemiwawa Re: Czy dodajecie płyn do płukania do ubarnek dzi 03.10.07, 20:47
      Dzisiaj wyprałam ubranka w płynie Lenor (różowym).W najbliższych dniach założę
      synkowi. Jeśli nie zauważyłaś zmian po stosowaniu tego płynu, to świetnie,
      pewnie i mojemu nie zaszkodzi.
      • kapsl Re: Czy dodajecie płyn do płukania do ubarnek dzi 03.10.07, 20:57
        Ja ostatnio zmienilam tez proszek do prania. Do tej pory pralam w JELPIE a teraz
        uzywam VIZIRU i nie widze roznicy.
        • lemiwawa Re: Czy dodajecie płyn do płukania do ubarnek dzi 03.10.07, 21:04
          Ja do skończenia przez synka 1,5 roku prałam w Loveli, teraz używam zwykłego
          proszku,i też nie widzę różnicy w powstawaniu zmian skórnych. O proszek pytałam
          w Gdańsku, dr. powiedziała, że można prać w zwykłym, tylko płukać dwa razy, ale
          o płyn do płukania zapomniałam zapytać.
    • sybil-grazka Re: Czy dodajecie płyn do płukania do ubarnek dzi 03.10.07, 21:16
      Witam co do proszku tylko początkowo prałam w tym dla dzieci potem w zwykłych
      zawsze podwójne płukanie. Kiedy zaczełam stosować płyn to płukanie
      standardowe.Pozdrowionka Grażka
      • martulkado Re: Czy dodajecie płyn do płukania do ubarnek dzi 04.10.07, 12:55
        Hej:) japolecam zestaw: Vizir sensitive + Lenor sensitive. u nas sie
        sprawdził super:) pozdrawiam
    • lemiwawa pojawiły się plamki 11.10.07, 14:20
      Niestety u synka pojawiły się dwie plamki, nie będę stosować płynu do płukania.
      Nie wiem, czy to na 100% od płynu, ale wolę nie ryzykować.
      • sybil-grazka Re: pojawiły się plamki 11.10.07, 14:26
        Cz już plamki się nie pojawiały zanim zastosowałaś płyn. Ja stosuje mniej niż
        zalecają.Pozdrowionka Grażka
        • lemiwawa Re: pojawiły się plamki 11.10.07, 14:33
          Plamki pojawiają się co jakiś czas. I właśnie kiedy założyłam body wypłukane w
          płynie Lenor, pojawiły się dwie małe na czole. Wolę nie ryzykować i nie będę na
          razie stosować płynu. Być może to nie od płynu, ale skąd to mam wiedzieć?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka