Dodaj do ulubionych

Gdzie w Warszawie chodzicie do lekarza?

06.10.07, 19:52
My chodziliśmy do LIM-u do dermatologa z pokrzywką barwnikową. Ostatnio ze
słów pani dr. wynikało, że powinniśmy chodzić do kogoś innego, kto zajmuje się
pokrzywką. Dermatolog najwidoczniej nie ma doświadczenia z tą chorobą na tyle,
aby prowadzić chorobę synka. Byliśmy raz prywatnie u dr. Rosińskiej, ale
wizyty prywatne u niej mnie nie interesują. Wiem, że w szpitalu Św. Łazarza
zajmują się pokrzywką. Słyszałam, że ma być, lub już go zlikwidowano, czy
ktoś wie coś na ten temat?
Obserwuj wątek
    • sybil-grazka Re: Gdzie w Warszawie chodzicie do lekarza? 06.10.07, 22:44
      Ja chodzę do dr I. Koncy ( dermatolog wenerolog 2 stopnia)przychodnia przy
      szpitalu Św.Łazarza z tego co wiem do 10 października będą na starym miejscu ul.
      Leszno 15 wejście z boku szpitala tel.22 632 88 39 do przychodni. Byłam tam 2
      tyg. temu jeszcze nie wiedzieli gdzie się przenoszą, wiem tylko że nie do
      Międzylesia tam gdzie szpital. Rozmawiałam z doktor że może będzie pracować w
      przychodni niedaleko "leszna" Tą lekarz średnio polecam ale z tego co wiem nic
      lepszego nie znajdziesz. Szukać zawsze warto.W mojej przychodni specjalistycznej
      alergolog rozpoznała chorobę ale od razu skierowała mas do dermatologa na
      Leszno. Chodzę do lekarza z małym tylko aby go zobaczyła i co pól roku robimy
      badania krwi w przychodni. Inne badania np. USG robimy ze skierowania od
      pediatry.We wtorek się tam wybieram bo będę niedaleko to się dowiem co się
      dzieje. Pozdrowionka Grażka
      • lemiwawa Re: Gdzie w Warszawie chodzicie do lekarza? 07.10.07, 09:04
        Ja spróbuję tam zadzwonić w poniedziałek i umówić synka. Chyba tylko ten szpital
        wchodzi w grę jeśli chodzi o mastocytozę.
    • sybil-grazka Re: Gdzie w Warszawie chodzicie do lekarza? 10.10.07, 14:22
      Dzisiaj byłam na Lesznie by coś się dowiedzieć bo telefonu nikt nie odbierał od
      poniedziałku. W tej chwili jest tam bałagan dowiedziałam się że poradnia będzie
      się mieściła Leszno 17 od poniedziałku ale czy będzie przyjmować małe dzieci to
      jest znak zapytania gdyż powiedziano mi że dzieci od 5 lat to tak a mniejsze na
      ul Szlenkiera ale tam że wszystko będzie na Lesznie więc poczekam do
      poniedziałku "co się urodzi".Poczekamy zobaczymy.Pozdrowionka Grażka
      • lemiwawa Re: Gdzie w Warszawie chodzicie do lekarza? 10.10.07, 15:19
        Dzięki serdeczne za odpowiedź. To w takim razie jest bałagan. Napisz jak
        będziesz coś więcej wiedziała. Pozdrawiam.
        • mgren Re: Gdzie w Warszawie chodzicie do lekarza? 10.10.07, 15:25
          Ja również będę bardzo wdzięczna za informacje kto może "prowadzić" moje dziecko
          na miejscu tzn Warszawie. Prócz dr Lange nie chodzimy do nikogo w związku z
          pokrzywką.
          Magda
          • sybil-grazka Re: Gdzie w Warszawie chodzicie do lekarza? 15.10.07, 22:37
            Cześć
            Dzisiaj jak obiecałam dzwoniłam do Przychodni Leszno 17 tel centrala 632 12 16
            wew.17 raz nawet się połączyłam i tylko wew nikt nie chciał podnieść słuchawki
            przez 2 min. ha ha ha Może wam się uda dzwoniłam do dr Lange aby przefaksowała
            mi badania na nr w pracy jak to zrobi to pojadę do pracy i do przychodni na
            Lesznoo ile wcześniej się nie dodzwonię. Jeśli dodzwonicie się i dowiecie jak to
            jest napiszcie. Pozdrowionka Grażka

Od kilku tygodni mały usypia sam wcześniej tylko przy piersi (tak karmiłam długo
            nie żałuje)było ciężko a dziś usnął sam w łóżeczku wcześniej w naszym łóżku lub
            na rękach ha ha to się pochwaliłam.
            • lemiwawa przychodnia na Leszno 16.10.07, 09:57
              Będąc u pediatry w ubiegłym tygodniu, właśnie pytałam o Leszno. Pani dr.
              powiedziała, że podobno przychodnia z ul. Leszno miała przenieść się do
              Międzylesia. A jaka w tym prawda, to nie wiem. Jak będę coś wiedzieć to dam znać.

Ja nie ma żadnych badań z Gdańska. Ty poprosiłaś o to, i nie było problemu z
              przefaksowaniem tych dokumentów? Ja chyba poproszę o to na najbliższej wizycie.

Gratuluję wytrwałości w karmieniu piersią, tak długo. Świetnie, że synek już sam
              zasypia, możesz ten czas poświęcić innym domownikom. A u nas wszyscy chorzy. I
              niestety pojawiały się nowe plamki na czole. Pozdrawiam.
              • sybil-grazka Re: przychodnia na Leszno 16.10.07, 14:58
                Jak pisałam wcześniej przychodnia dla dzieci nie przenosi się do Międzylesia a
                tylko szpital św.Łazarza. Dzisiaj też nie odbiera nikt na wew.
                Do dr Lange zadzwoniłam i poprosiłam o przesłanie dr zaproponowała faks podałam
                do pracy jeszcze nie wiem czy już jest bo dzwoniłam w czwartek a w poniedziałek
                jeszcze nie było więc się przypomniałam doktor jest osobą bardzo zajętą ale
                powiedziała że przefaksuje na pewno.
                Co do karmienia zdecydowałam się karmić długo ponieważ kiedy pediatra zobaczyła
                małego i został zdiagnozowany to powiedziała że im dłużej tym lepiej dla Adasia.
                Starszego karmiłam tylko 6 miesięcy bo to był leń i niejadek do jedzenia a
                miałam z nim duże problemy żywieniowe (kto ma niejadka to mnie rozumie). A
                odstawienie to był dużyyy problem ha ha ha. Zasypia sam ale o 21-22 a nie śpi w
                dzień.
                U mojego nigdy nie wiązałam nowych plamek z chorobami -przeziębieniem itp.
                Ogólnie jest dość zdrowy (szczepiłam go na HIB)to może dlatego co do innych
                szczepionek to szczepiliśmy się szczepionkami zalecanymi przez neurologa(lekki
                przykurcz- rehabilitacja 10 zabiegów i ok) tzw. martwe (normalnie kosztowały
                wtedy 120 zł. szczepienie)ja nie zauważyłam by po szczepieniu było gorzej.
                pozdrowionka Grażka
                • lemiwawa nie poinformowano rodziców, gdzie się przenoszą? 16.10.07, 15:17
                  Widocznie pediatra sama miała niedokładne informacje. Ale to, rodzice, którzy
                  leczyli dzieci na ul. Leszno nie zostali poinformowani, gdzie się przenoszą?
                  Dziwne. Wy leczyliście się tam?

Właśnie mój synek jest wielkim niejadkiem, więc wiem co to znaczy. Ja karmiłam
                  tylko 5,5 m-ca, ale tylko dlatego, że odciągałam pokarm. A co do spania to, mój
                  śpi w dzień teraz ok. 2 godzin, a zasypia o 20, wstaje o 8 lub 7 rano. Więc nie
                  jest źle.
                  • sybil-grazka Re: NIE do lemiwawa 16.10.07, 16:21
                    Kiedy byłam wcześniej po 20 września to jaszcze nie wiedzieli i było kilka
                    wersji , o których pisałam wcześniej i wtedy nie umiano mnie poinformować co i
                    jak.Tak leczyliśmy się tam. Mój ma 2latka i 8 miesięcy właśnie załapałam pisząc
                    to że ma "urodzinki " dzisiaj ha ha a dziś jest taki niegrzeczny!!Myśle że do
                    końca tygodnia sprawa z przychodnią się wyjaśni. Pozdrowionka dla chorutkich Grażka
    • sybil-grazka do lemiwawa 18.10.07, 14:44
      Dzisiaj dodzwoniłam się do przychodni Leszno 17 powiedziano mi że przychodnia z
      15 przeniosła się do nich moja dr tam przyjmuje.Zadzwoń i zapisz się na wizytę
      jeśli chcesz oczywiście. Pozdrowionka Grażka
      • mgren Re: do lemiwawa 18.10.07, 15:06
        Czyli dokładnie gdzie?
        • sybil-grazka Re: do mgren 18.10.07, 15:12
          Leszno 17 z drugiej strony szpitala tel.6321218 wew. 17 trudno się połączyć by
          ktoś odebrał na wew.dopiero dziś mi się udało potwierdzić że przyjmują tam
          lekarze z Leszna 15 wejście było od Karolkowej (nazwę tej ul. pisze z pamięci)
          Pozdrowionka Grażka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka