Dodaj do ulubionych

pokrzwyka a alergia

09.02.08, 14:35
Mam pytanie do mam dzieci chorych na pokrzywkę. Czy u Waszych dzieci występują
jakieś alergie? Jeśli tak, to kiedy się ujawniły i jakie były objawy? Zaczynam
podejrzewać, że moje dziecko coś alergizuje, ale nie wiem czy słusznie? Czy
przy pokrzywce zawsze występują alergie u dzieci?
Obserwuj wątek
    • jol34 Re: pokrzwyka a alergia 10.02.08, 11:12
      Witam. Wydaje mi się, że szansa wystapienia alergii u dziecka z pokrzywką jest taka sama jak u każdego innego dziecka. Nie zauważyłam, żeby Kamiś był na coś specjalnie uczulony. Jakiś czas temu dostał wysypki na brzuszku po syropie z cebuli, ale to raczej było spowodowane duża jej dawką na raz, bo normalnie daję mu cebulę do różnych potraw i nie ma żadnych problemów. Pozdrawiam.
      • sybil-grazka Re: pokrzwyka a alergia 10.02.08, 18:39
        Na razie brak jakichkolwiek objawów alergii. Możliwość uczulenia na jady pszczoły ze względu na silne uczulenie u Jego taty. Pozdrowionka Grażka
        • martulkado Re: pokrzwyka a alergia 10.02.08, 22:32
          Mateusz ma atopowe zap. skóry, nie do konca wiadomo od czego- na
          pewno jajko kurze, mleko nie dokonca potwierdzone. poza tym ma
          alergie wziewna-kichanie tarcie nosa itp od wczesnej wiosny. Jest
          wiec powaznym uczuleniowcem, ale ma po kim-to ja mu sprzedałam te
          feralne geny... buziaki:)
          • kapsl Re: pokrzwyka a alergia 11.02.08, 10:59
            Mój Kacper ma alergie na jajko poza tym w badaniach nie wyszło mu uczulenie na
            mleko ale ze względu na tak częste zachorowania na oskrzela jest podejrzenie ze
            to z mleka wiec ma odstawione.
            • mgren Re: pokrzwyka a alergia 11.02.08, 16:51
              Moja córka miała bardzo silna alergię - pokarmową i wziewną. Objawiała się
              atopowym zapaleniem skóry, później przewlekłym nieustannym katarem. Wykonaliśmy
              testy z krwi, panel pokarmowy i wziewny. A potem zaczęła się "zabawa" z
              usuwaniem alergenów z jej otoczenia. Kot został oddany, kwiaty doniczkowe na
              bruk!, dywany itd. wprowadzona ścisła dieta. Na szczęście teraz alergia ustąpiła
              prawie całkowicie, co znalazło potwierdzenie w testach.
              P.S. Kot wrócił do domu! A do tego jeszcze ostatnio zawitał u nas piesek. A od
              kwiatów i dywanów się odzwyczaiłam.
    • lemiwawa Re: pokrzwyka a alergia 12.02.08, 11:39
      Synek prawie od trzech tygodni pociera nos, z olbrzymią częstotliwością w ciągu
      dnia. Początkowo sądziłam, że to fascynacja nosem(tak było z uszami), ale teraz
      widzę, że musi być inna przyczyna. Mam się zgłosić do alergologa? Co w takim
      przypadku pomoże alergolog? Przepisze jeszcze jakieś leki? Teraz stosuje Zyrtec.
      I od jakiego alergenu to pocieranie nosa może być? Pozdrawiam.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka