Dodaj do ulubionych

Tula czy Mei Tai - co wybrać?

21.02.14, 11:44
Chciałabym kupić nosidło dla córki zaczęła 6mc waży 8,5 kg. Nigdy nie była noszona w chuście ale z powodu wyjazdu w góry za miesiąc i zbliżających się wakacji zastanawiam się nad nosidłem. Z tego co przeczytałam już w necie to chciałabym Tulę ale spotkałam się z chusto-nosidłem Mei Tai i bardzo proszę o rade co lepsze do okazjonalnego używania, bo cena zasadniczo różna. Znalazłam Mei Tai za 100 zł nowe, a Tula kosztuje 420. Jestem z Trójmiasta i mogę wypróbować Tulę bo widziałam że jest sklep w Gdańsku ale po prostu doradźcie czy jest sens ją kupować skoro zamierzam dalej jeździć wózkiem, a tylko okazjonalnie stosować nosidło. Czy możecie również doradzić czy są jakieś ograniczenia ile dziecko może spędzać czasu w nosidle?
Obserwuj wątek
    • notalent Re: Tula czy Mei Tai - co wybrać? 24.02.14, 18:13
      słuchaj no ja kupilam tę Tule i jest beznadziejna zwracam ją czym predzej. co za gowno niewygodne. przede wszytskim nie trzyma to ciezaru dziecka, dopasowywanie tego jest lekkim koszmarem dla mnie. moj ma 9 kg i na maxa mnie wszytsko bolało jak wyszlam na 5 minut. okropienstwo. chusta 100 razy lepsza dla dziecka i dla doroslego. mei tai moze byc lepsze bo to kawalek cienkiego materialu i pasy tez sa cienkie - dopasujesz łatwo do siebie, skrzyzowane pasy na plecach sa bardzo wazne zeby nie czuc ciezaru !
      • ti-ri Re: Tula czy Mei Tai - co wybrać? 24.02.14, 20:01
        Wielkie dzieki za info. Czytałam twój post na forum niemowlę i dało mi to do myślenia tak znalazłam sklep w Gdańsku - jestem z Trojmiasta- gdzie można przymierzyć sprawdzić obejrzeć i co najlepsze wypożyczyć nosidła rożnych firm. Jutro zamierzam tam pojechać i wtedy podejmę ostateczną decyzje. Trochę mnie kusi ta Tula bo wydaje mi sie że na narty bedzie idealna - oczywiście nie będę jeździć z dzieckiem tylko transportować je na stok, ale zastanawia mnie to czy nie jest za gruba na lato. Spotkałam sie z opinią że noszący i dziecko sie w tym mocno pocą stąd pomysł z mei tai ale szkoda że tu nikt doświadczony nie podpowiada ;(
        • notalent Re: Tula czy Mei Tai - co wybrać? 25.02.14, 09:45
          to dobrze ze masz mozliwosc wyprobowania. wydaje mi sie ze bondolino troche lepsze moze byc bo ma pasy krzyzowane na plecach. daj znac jak tam po przymiarce :)
          • ti-ri Re: Tula czy Mei Tai - co wybrać? 25.02.14, 17:58
            Byłam w sklepie widziałam 3 modele - Manduce moim zdaniem zbyt skomplikowana zabudowana nie przypadła mi do gustu, Bondolino fajne cieńsze od innych, krzyżowane na plecach ale wiązane bez sprzączek co może być na + jak i na - ale wygodne choć w moim odczuciu nie ładne no i Tula moje skojarzenie że to plecak treakingowy do noszenia na brzuchu. Najbardziej przypadła mi do gustu, wygodna, córka nie ssała boku jak w Bondolino więc wypożyczylam na tydzień i sie zastanowie bo jedyna moja wątpliwość to grubość materiału - jak to bedzie latem cZyli potliwość. Dlatego zastanawia mnie MeiTai bo jest cieńsze ale czy te paski nie wbijają sie w ramiona? A ty jak ? Oddajesz czy dopasowało sie?
            • notalent Re: Tula czy Mei Tai - co wybrać? 25.02.14, 18:31
              oddałam! i spotkalam sie z doradczynia noszenia i jestem zadowolona:) kupuje kolkową i tkaną !:D
              • ti-ri Re: Tula czy Mei Tai - co wybrać? 25.02.14, 19:54
                Ja jakoś nie czuje klimatu chusty więc poszłam w nosidła;) jak widac nie zawsze forum pomaga i trzeba w realu sprawdzić na sobie konkretny produkt. Najważniejsze ze znalazłaś rozwiazanie - miłego noszenia pozdrawiam
                • notalent Re: Tula czy Mei Tai - co wybrać? 26.02.14, 16:00
                  WZAJEMNIE:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka