Dodaj do ulubionych

jakie nosidło dla roczniaka i w górę?

19.03.14, 12:57
hej, doradzcie coś proszę mamy ekspertki
szukam nosidła ergonomicznego dla rocznego synka - w czerwcu planujemy wakacje i potrzebne nam coś wygodnego i łatwego do zakładania i na przód i na tył najlepiej
od urodzenia syn noszony był w marsupi plus na zmianę z chustą ale i ja i mąż i syn woleliśmy marsupi - to nosidło było świetne i bardzo dużo z niego korzystaliśmy. Młody choć drobny to z niego już wyrósł więc wydumałam żeby sprzedać marsupi i chustę i kupić coś większego, co starczy na dłużej.
Ważne by się łatwo montowało i było wygodne i dla dziecka i rodzica
co polecacie?
a syn ma teraz 75 cm i niecałe 9kg
Obserwuj wątek
    • mia_lipiec Re: jakie nosidło dla roczniaka i w górę? 19.03.14, 13:11
      a jest takie nosidło w którym dałoby się nosić też sporadycznie zmęczoną czterolatkę? 100cm wzrostu i 13kg? bo na bank pozazdrości bratu i będzie jęczeć żeby ją też nosić ;)
      • ichi51e Re: jakie nosidło dla roczniaka i w górę? 22.03.14, 12:03
        Ja mam ergo (do 17kg od 6mca) minus jest taki ze dziecko jest dosc nisko - ma twarz na poziomie lopatek. Ostatnio przeprosilam sie z chusta i powiem ze to sie najlepiej sprawdza tylko trzeba troche praktyki z dociaganiem.
        • ichi51e Re: jakie nosidło dla roczniaka i w górę? 26.07.14, 21:43
          Bb one tez mi sie niezle sprawdza. Tylko karmic sie w nim nie da.
    • semi-dolce Re: jakie nosidło dla roczniaka i w górę? 02.04.14, 09:58
      Manduca spełni twoje wymagania, i roczniaka ponosisz długo jeszcze i 13 kg czterolatki też (ona chyba do 15 kg jest o ile pamiętam, ale mogę się mylić bo przestałam nosić zanim mój syn osiągnął tę zawrotną wagę w wieku lat mniej więcej 4 i pół). Pewnie inne ergonomiki też będą dobre, ale nie wypowiem się na ich temat, bo używałam jedynie manduki. Montuje się bardzo łatwo i dla nas (mnie, męża i babci, każdej innej postury, choć żadne z nas nie jest duże) jest wygodna, dla młodego tez była.

Poprawka - producent podaje, że manduca do 20 kg jest.
    • naapa.pl Re: jakie nosidło dla roczniaka i w górę? 06.06.14, 09:04
      I w Tuli i w Manduce można nosić dzieci od 7 do 20 kg, więc obie będą dobre i dla młodszego brata i dla starszej siostry która chętnie też da się ponosić na plecach:)

Jeśli ma Pani możliwość, to polecam przymierzenie i wypróbowanie róznych nosidełek ergonomicznych, żeby dopasowac najlepsze dla siebie. W większych miastach na pewno znajdzie Pani sklep z nosidełkami, niektóre nawet umożliwiają wypożyczenie na kilka dni w celu przetestowania i upewnienia się. Jeśli jest Pani z Poznania lub okolic zapraszam do nas do Lubonia - NaApa.com.pl - można porównać nosidełka ergonomiczne oraz wypożyczyć do testów
    • malamimi0 Re: jakie nosidło dla roczniaka i w górę? 27.06.14, 11:14
      Najlepiej przymierzyć i sprawdzić która będzie najlepiej pasowała. Ja swoją kupiłam w sklepie internetowym www.tututu.pl/chusty-c-137_401.html, parę razy wymieniałam za nim właściwie trafiłam z odpowiednim rozmiarem dla mnie i mojego malucha
      • sanrioo Re: jakie nosidło dla roczniaka i w górę? 30.06.14, 20:03
        ja plecam Tulę! nosi się super i do tego wzory <3 nie zamieniłabym nosidła na żadne inne :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka